Meni ima pa Trebnje blazno čudno narečje

Posted 06 December 2018 - 09:13 AM
Posted 06 December 2018 - 09:17 AM
Posted 06 December 2018 - 09:18 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 06 December 2018 - 09:20 AM
Posted 06 December 2018 - 09:20 AM
jaz sem imela tudi 8/10.
Jaz sicer ne uporabljam veliko starih besed, jih pa kar nekaj razumem, saj je teta govorila precej močno gorenjščino, ki tudi izhaja iz nemščine.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 06 December 2018 - 09:52 AM
Posted 06 December 2018 - 10:04 AM
Ja če nismo Dolenjci, nismo nič potem Gorenjci ali Ljubljančani zagotovo nismo. Grdo narečje se že močno pred Trebnjem začne (takega filmskega imajo v Šentvidu, uf
). Od tu je moj oče. Med Škofljico in Šmarjem, ki je še pred Grosupljem, je dobesedno samo 100m višinske razlike in ena vijugasta pot pa na dnu govorijo ljubljansko, gor pa dolenjsko
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 06 December 2018 - 01:47 PM
Put A Kilt On It!
Posted 06 December 2018 - 04:15 PM
Jaz imam 5/10, priznam, da res ne štekam dobro tega jezikahttps://www.rtvslo.s...stajerci/473909
Da vidim neštajerke kakšen rezultat boste imele.
Posted 21 December 2018 - 11:40 AM
Put A Kilt On It!
Posted 11 January 2019 - 08:59 AM
Put A Kilt On It!
Posted 11 January 2019 - 02:54 PM
Put A Kilt On It!
Posted 16 January 2019 - 09:24 AM
Put A Kilt On It!
Posted 16 January 2019 - 09:46 AM
Dr. Barnard has led numerous research studies investigating the effects of diet on diabetes, body weight, and chronic pain, including a groundbreaking study of dietary interventions in type 2 diabetes, funded by the National Institutes of Health
Put A Kilt On It!
Posted 24 January 2019 - 11:15 AM
Kevin Spacey Declares ‘You Want Me Back’ as Frank Underwood Character
Verjetno je večina že videla ta posnetek, jaz sem ga pa šele sedaj
Jaz še vedno upam in potihem verjamem, da je bilo vse skupaj preterano. Ampak škoda mu je v vsakem primeru bila narejena. Upam pa, da pride nazaj.
Put A Kilt On It!
Posted 24 January 2019 - 11:28 AM
Ba, mene ne prepriča, mi je vseeno, če se ne vrne :S
Posted 24 January 2019 - 12:11 PM
Meni je "me too" gibanje občasno preveč puritansko Kako tudi ločijo med ovadbami, ki so zeloooo medijsko podprte in jih po moje marsikdo izkoristi za publiciteto, in so težko dokazljive (sploh,če sežejo 20 let nazaj, ko je bilo kakšno vedenje, ki je danes nesprejemljivo takrat obravnavano drugače) in tistimi, ki dejansko izkazujejo kaznivo dejanje. Bodo lahko dokazali, npr. ovadbe proti Spaceyu? KOlikor vem, obsojen še ni bil nihče, v javnosti so bili pa že ob prvi izjavi potencialne žrtve.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 24 January 2019 - 12:16 PM
Frčica - se zelo strinjam.
Put A Kilt On It!
Posted 24 January 2019 - 01:42 PM
Meni je "me too" gibanje občasno preveč puritansko
Kako tudi ločijo med ovadbami, ki so zeloooo medijsko podprte in jih po moje marsikdo izkoristi za publiciteto, in so težko dokazljive (sploh,če sežejo 20 let nazaj, ko je bilo kakšno vedenje, ki je danes nesprejemljivo takrat obravnavano drugače) in tistimi, ki dejansko izkazujejo kaznivo dejanje. Bodo lahko dokazali, npr. ovadbe proti Spaceyu? KOlikor vem, obsojen še ni bil nihče, v javnosti so bili pa že ob prvi izjavi potencialne žrtve.
Ah, the court of public opinion Ne rabi it v cuzo, da bi obcutil posledice svojih preteklih dejanj. Sigurno se nimamo vseh odgovorov na razne nianse in kocljive dvoumne situacije in se na kaj, ampak HB se je vsaj zacelo govorit o tem. Mislim, da bo potencialnih po nedolzem obsojenih vplivnih moskih zrtev precej manj kot zlorabljenih (predvsem) zensk, ker je trenutna "kultura" gnila skoz in skoz.
Meni je bila ta njegova izjava cisto skregana z vsakrsnim dojemanjem realnosti okrog njega, prav wtf. V narcisoidnem stilu Underwooda.
Posted 24 January 2019 - 01:48 PM
Se strinjam, da je dobrodošlo, da se o tem govori. Ne sprejemam pa pollitiko manjšega zla, v smislu manj bo obtoženih moških, kot je zlorabljenih žensk.
Od Spaceya nisem prebrala, mi je služil le kot primer.
Mi pa kot ženski ni jasno kako lahko greš na sestanek v hotelsko sobo, ki ti jo odpre nekdo v kopalnem plašču. Mislim, da je tu bilo precej oportunizma tudi na ženski strani, zdaj po xy letih pa govorijo o spolnem nadlegovanju.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
0 members, 0 guests, 0 anonymous users