Matilda, poročaj o knjigi Življenje v sivi coni, jo imam namen prebrati.

Katero stvar ste nazadnje kupili?
Posted 20 October 2022 - 04:55 PM
Posted 20 October 2022 - 06:27 PM
Posted 20 October 2022 - 07:05 PM
Njega so vsi medicinci že tekom faksa poznali zaradi urejenih zapiskov, že takrat je ful aktiven na več področjih, res multitasker.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 October 2022 - 08:29 PM
Posted 21 October 2022 - 07:52 AM
Posted 21 October 2022 - 07:52 AM
DJ. Mediteran. Itak mi je spotoma jet v Conad na Opčinah. Med epidemijo so šle cene za kako tretjino gor. Kot rečeno, tam kupujem čistila in špecerijo. Navadil sem se kupiti precej stvari Conad blagovna znamka, ker so primerne kvalitete, recimo gel za pomivalni stroj, ki je bistveno cenejši kot pri nas. Maslo kupim zelo redko, ker ga kupujem pri kmeticah na Gorenjskem, če pa ga, kupim tistega, ki je narejen na Južnem Tirolskem, ker je daleč najboljše maslo. Seveda je najdražje (mogoče je bivolje dražje, ma ne maram okusa), košta ene 3 EUR/250 g. Radenska je tretjino cenejša kot pri nas, jebeš Pika kartico in kupon v petek ali soboto. Olivno olje za kuho kupim po ceni 5,90 EUR/l, na flaši pa piše ekstra deviško iz italijanskih plodov, kar pomeni, da so zbrali ostanke po vsej Italiji in jih zlili skupaj - sploh ni slabo. Še cenejše je, če piše Evropska unija, torej 4,90 EUR, tega pa ne kupim. Kofe je definitivno cenejše, zobna pasta tudi in to občutno, vsaj tista, ki jo uporabljam jaz. Testenine tudi znesejo občutno ceneje kot pri nas. Če pa greste k Gigiju (Rivendita sociale), je na las podobna roba še par deset centov cenejša. Tam se ziher splača kupovati pomaranče in mandarine kar na gajbo (zlasti pozimi), pa zelenjavo, ker je ful poceni. Kvaliteta je neprimerno boljša kot pri nas v marketih. Slovensko pivo je cenejše kot pri nas. Določene stvari pa so na ceni, ker parmski pršut ali San Daniele imata svojo ceno. Enako tudi kvalitetni sir za ribanje kot sta Parmigiano Reggiano in Grana Padano. Dobi se ju tudi v vrečkah že naribana, ki niso nič cenejše. To je pač kvaliteta, pri kateri je šparanje zoprna reč, zlasti pa manj okusna. Če greste ke z avtom itak ne plačate italijanske cestnine (do Barriera triestina), če pa greste še v Vilež v Ikeo, jo pa že plačate.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 21 October 2022 - 07:58 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 21 October 2022 - 07:59 AM
Posted 21 October 2022 - 08:37 AM

Posted 21 October 2022 - 08:39 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 October 2022 - 08:41 AM
Posted 21 October 2022 - 08:43 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 October 2022 - 08:43 AM
Sicer pa ga kupim v akciji ponavadi, kjer pac naletim. Nazadnje ravno v Hoferju za 2,20€.
Posted 21 October 2022 - 09:00 AM

Ugotavljamo, da je te dni pri kmetih cenejse. Ker cene v trgovinah so sle res nenormalno gor. Tako mi pa kmet pripelje jabolka na dom za 1,1€. Brokoli je npr. 4€ kila. Kot v Hofru. Skuta 5€, MUjeva pa ze skoraj 6 🤷 Piscance kupim po 5€/kila, jajca pa domaca, z gostim rumenjakom za 2,5. Iz trgovinskih pa kar rumena voda tece. Itd.
Aja, M. Tisto narocilo za blazino pa takrat ocitno ni slo cez. So me potem kontaktirali, ce mi naredijo predracun, ampak do takrat so jih ze podrazili. Tipicno. Imam eno drugo, ampak ti ne znam nic osebnega povedati, ker ne mislim uporabljati. Moz je pa zadovoljen. Baje je ful dober vroc obcutek.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 21 October 2022 - 12:17 PM
Tedi
: Gusarska skrinjica za zaklade, igra spomin, rojstnodnevna girlanda, svečka za torto, 16 balonov, darilni trak in papir
DM: dmBio kava za espresso, zeliščni bonboni, kamilični čaj, Jessa intimno milo, Balea Med čistilna pena za obraz
Tudi jaz danes spet v Tediju:
-nekaj plastelinov, ki jih bom pospravila za v naprej
-Playdoh set za izdelovanje zob
-nek set iz filca za izdelovanje pošasti
-pločevinasta škatla
-rojstnodnevna sveča za torto
-balon v obliki številke 4 za rojstni dan
-Faber Castell flomastre
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 21 October 2022 - 08:26 PM
Posted 24 October 2022 - 09:34 PM
Posted 25 October 2022 - 07:43 AM