Jump to content

Photo

Katero stvar ste nazadnje kupili?

• Please log in to reply
6404 replies to this topic

#5841 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 20 October 2022 - 04:55 PM

Matilda, poročaj o knjigi Življenje v sivi coni, jo imam namen prebrati.

• 0
Never be embarrassed about something you like.

#5842 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19169 posts

Posted 20 October 2022 - 06:27 PM

Jaz tudi, pa res privoščim Davidu, da mu uspe.
  • 0

#5843 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17623 posts

Posted 20 October 2022 - 07:05 PM

Bom. Gledam pa jaz itak iz čisto drugačne perspektive. Kjer v preliminarno delu besedila opisuje razmere na IPP, sem si lahko zamišljala zelo v živo, skozi svoje oči. Zdi se mi, da mi bo njegov slog bolj všeč od Adam Kay.
Njega so vsi medicinci že tekom faksa poznali zaradi urejenih zapiskov, že takrat je ful aktiven na več področjih, res multitasker.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5844 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 20 October 2022 - 08:29 PM

On je ambasador nase kampanje… rada ga spremljam na instagramu, moram pa tudi knjigo prebrat.
  • 0

#5845 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 21 October 2022 - 07:52 AM

Dva Mlinotestova rogljička z marmelado za vec kot 1€/kos! Tole bo očitno res samo še redek priboljšek.
  • 0

#5846 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18468 posts

Posted 21 October 2022 - 07:52 AM

DJ. Mediteran. Itak mi je spotoma jet v Conad na Opčinah. Med epidemijo so šle cene za kako tretjino gor. Kot rečeno, tam kupujem čistila in špecerijo. Navadil sem se kupiti precej stvari Conad blagovna znamka, ker so primerne kvalitete, recimo gel za pomivalni stroj, ki je bistveno cenejši kot pri nas. Maslo kupim zelo redko, ker ga kupujem pri kmeticah na Gorenjskem, če pa ga, kupim tistega, ki je narejen na Južnem Tirolskem, ker je daleč najboljše maslo. Seveda je najdražje (mogoče je bivolje dražje, ma ne maram okusa), košta ene 3 EUR/250 g. Radenska je tretjino cenejša kot pri nas, jebeš Pika kartico in kupon v petek ali soboto. Olivno olje za kuho kupim po ceni 5,90 EUR/l, na flaši pa piše ekstra deviško iz italijanskih plodov, kar pomeni, da so zbrali ostanke po vsej Italiji in jih zlili skupaj - sploh ni slabo. Še cenejše je, če piše Evropska unija, torej 4,90 EUR, tega pa ne kupim. Kofe je definitivno cenejše, zobna pasta tudi in to občutno, vsaj tista, ki jo uporabljam jaz. Testenine tudi znesejo občutno ceneje kot pri nas. Če pa greste k Gigiju (Rivendita sociale), je na las podobna roba še par deset centov cenejša. Tam se ziher splača kupovati pomaranče in mandarine kar na gajbo (zlasti pozimi), pa zelenjavo, ker je ful poceni. Kvaliteta je neprimerno boljša kot pri nas v marketih. Slovensko pivo je cenejše kot pri nas. Določene stvari pa so na ceni, ker parmski pršut ali San Daniele imata svojo ceno. Enako tudi kvalitetni sir za ribanje kot sta Parmigiano Reggiano in Grana Padano. Dobi se ju tudi v vrečkah že naribana, ki niso nič cenejše. To je pač kvaliteta, pri kateri je šparanje zoprna reč, zlasti pa manj okusna. Če greste ke z avtom itak ne plačate italijanske cestnine (do Barriera triestina), če pa greste še v Vilež v Ikeo, jo pa že plačate.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#5847 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17304 posts

Posted 21 October 2022 - 07:58 AM

Ce gres samo v Vilez je pa spet ne placas. 3€ za maslo je se poceni. V trgovinah je skoraj do 5€ te dni :/
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#5848 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 21 October 2022 - 07:59 AM

3€ je že Hoferjevo, ki je bilo dolgo najcenejše. Ga res ni več po nižji redni ceni.
  • 0

#5849 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19169 posts

Posted 21 October 2022 - 08:03 AM

https://www.spar.si/...r-250g/p/331698

• 0

#5850 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 21 October 2022 - 08:37 AM

O, hvala, nisem vedela :)
  • 0

#5851 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85982 posts

Posted 21 October 2022 - 08:39 AM

To pa ne bo drzalo, da je (bilo) Hoferjevo najcenejse. S.budget, vec razlicnih iz Eurospina, Lidla … so vsa cenejsa.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5852 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 21 October 2022 - 08:41 AM

Meni Eurospinovo ni dobro, cena je bila pa zelo izenačena s Hoferjevim, se mi zdi. Je pa zdaj Hofer parkrat v zelo kratkem času dvignil cene, prej je bilo 2,5€, pa potem 2,70 in zdaj 3€.
  • 0

#5853 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85982 posts

Posted 21 October 2022 - 08:43 AM

Eurospinovo je meni zanic (dva njihova sem probala), je pa ful cenejse. Zdaj verjetno za polovico.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5854 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 21 October 2022 - 08:43 AM

Bom danes pogledala ko grem tja. Je pa ziher čez 2€.
Sicer pa ga kupim v akciji ponavadi, kjer pac naletim. Nazadnje ravno v Hoferju za 2,20€.
  • 0

#5855 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17304 posts

Posted 21 October 2022 - 09:00 AM

Hoferjevo je bilo vcasih 1,79. Se ne tako dolgo nazaj, no. Saj v bistvu sploh nismo veliki porabniki masla, tako da res ne vem kaj se sekiram :D Pa ce ze kupim, imam rada dobrega.
Ugotavljamo, da je te dni pri kmetih cenejse. Ker cene v trgovinah so sle res nenormalno gor. Tako mi pa kmet pripelje jabolka na dom za 1,1€. Brokoli je npr. 4€ kila. Kot v Hofru. Skuta 5€, MUjeva pa ze skoraj 6 🤷 Piscance kupim po 5€/kila, jajca pa domaca, z gostim rumenjakom za 2,5. Iz trgovinskih pa kar rumena voda tece. Itd.

Aja, M. Tisto narocilo za blazino pa takrat ocitno ni slo cez. So me potem kontaktirali, ce mi naredijo predracun, ampak do takrat so jih ze podrazili. Tipicno. Imam eno drugo, ampak ti ne znam nic osebnega povedati, ker ne mislim uporabljati. Moz je pa zadovoljen. Baje je ful dober vroc obcutek.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#5856 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 21 October 2022 - 12:17 PM

Tedi :D: Gusarska skrinjica za zaklade, igra spomin, rojstnodnevna girlanda, svečka za torto, 16 balonov, darilni trak in papir

DM: dmBio kava za espresso, zeliščni bonboni, kamilični čaj, Jessa intimno milo, Balea Med čistilna pena za obraz

Tudi jaz danes spet v Tediju:
-nekaj plastelinov, ki jih bom pospravila za v naprej
-Playdoh set za izdelovanje zob
-nek set iz filca za izdelovanje pošasti
-pločevinasta škatla
-rojstnodnevna sveča za torto
-balon v obliki številke 4 za rojstni dan
-Faber Castell flomastre
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5857 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25920 posts

Posted 21 October 2022 - 08:26 PM

5 kg zabojček mangov na CrowdFarming
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#5858 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 24 October 2022 - 09:34 PM

Rokovnik 2023 V ritmu narave pri Založbi Primus.
  • 0

#5859 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46048 posts

Posted 25 October 2022 - 07:43 AM

Aldi (t.j. Hofer)

• 0

#5860 ora

ora