Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5941 replies to this topic

#5841 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18003 posts

Posted 06 December 2025 - 09:53 AM

Matilda, moja kolegica, ki dela na 3 letni poklicni pravi, da tocno to dobi nazaj, ko prosi za malo pozornosti in motivacije. Zakaj pa bi, itak bomo sle na OF in zasluzile.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#5842 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28908 posts

Posted 06 December 2025 - 11:48 AM

Ora, kaj si aplicirajo na ure?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5843 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17920 posts

Posted 06 December 2025 - 11:59 AM

Jaz ne vem kaj se sploh cudite, mene to ne preseneca.
Res ne vem komu je v veselje vsak dan 8 plus ur sedet nekje in delat za mizerijo, ker te place pac so mizerija, kjer si razen kredita nad glavo za 30 let in ce izhajas iz bogate familije ne mores privosciti nicesar.
Pac vrednote so se zamenjale.
Ce si vcasih dzabe nasel nekoga ki je pripravljen delat za masino 8 ur za minimalca, ga danes med mladino vec ne najdes (govorim iz prve roke, ker jih ne dobimo). Kdo pa v resnici hoce to, ko je pa drugih poti v izobilju? Tone digitalnih nomadov, folka ki snema vse koticke svojega lajfa, ja ne vem kako je pri nasih Fensikah, marsikatera si BP kupi hiso ali pa dve v tujini in do 30 leta nabere denarja da ji ni treba vec s prstom mignit. Edin je vseeno za prihodnost, za to kdo jih bo videl in ali jih bodo videli potencialni otroci.
Drugace pa, tu bodo videli mamo, en miljon mulcev ima pa na instagramu in vseh socialnih omrezjih svoj lajf odkar so skocili iz matere in to sploh ne po lastni izbiri!
Gledam to noseco Parovelco, bogi njen otrok, se preden ji je ven zlezel je vesoljna slovenija videla njegove gibe, slike iz ultrazvoka, sploh ne dvomim da tud vsako sranje ko se koncno rodi.
Mene recimo ne bi brigalo kot delodajalca ce se je zaposlena prodajala ker me v bistvu zanima samo to a danes v tem trenutku zna stvari naredit tako dobro kot jaz iscem.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5844 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6922 posts

Posted 06 December 2025 - 01:56 PM

Ora, kaj si aplicirajo na ure?

Ghb, zelo pogosto (na uro).

• 0

#5845 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33262 posts

Posted 06 December 2025 - 01:56 PM

Kaj je ghb?
  • 0

#5846 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6922 posts

Posted 06 December 2025 - 01:58 PM

Neka droga, kaj več pa ne vem.

• 0

#5847 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17920 posts

Posted 06 December 2025 - 02:54 PM

Ta zenska tok dobro obrazlozi generacije....

https://vm.tiktok.com/ZNR8VQMbx/
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5848 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88327 posts

Posted 07 December 2025 - 09:27 AM

Jaz ne vem kaj se sploh cudite, mene to ne preseneca.
Res ne vem komu je v veselje vsak dan 8 plus ur sedet nekje in delat za mizerijo, ker te place pac so mizerija, kjer si razen kredita nad glavo za 30 let in ce izhajas iz bogate familije ne mores privosciti nicesar.

O kom ti to, sploh ne razumem?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5849 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27811 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 December 2025 - 10:04 AM

O večini populacije na sončni strani Alp, kjer je 80% ljudi na minimalcu.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#5850 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88327 posts

Posted 07 December 2025 - 10:17 AM

Verjetno si se zmotila v nuli.
Tole so podatki od lani: https://si.bloomberg...alno-placo/news

Res me zanima, od kod ti ta statistika. Ker se spomnim, da si ze veckrat nekaj podobnega napisala.
  • 0

― V. Van Gogh

#5851 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18003 posts

Posted 07 December 2025 - 11:04 AM

Problem je, ker eno posteno, spostovano delo ne prinasa dovolj za spodobno zivljenje. Recimo uciteljska placa (po novem rabis kar magisterij za to). Malo nad minimalcem za zacetnika si mislim (vem koliko je mama dobivala se 5 let nazaj pa ni bila zacetnik). Ker jih primanjkuje, se bodo pocasi bolj orientirali na periferijo, ker v Lj. pac s tem ne mores ziveti.
Najbrz jih je 80% tam do 1500 z vsem. Ni pac dalec od minimalca.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#5852 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28110 posts

Posted 07 December 2025 - 11:24 AM

Ja verjetno je težava res v tem ker je ogromno ljudi ki so ali tik nad minimalcem ali pa so zaslužkarji, vmes je bolj malo, konec koncev je povprečna placa enih 400€ nad minimalcem in meni to pove precej. Torej si lahko privoščiš 400€ kredita,kaj s tem lahko kupiš? To da za 400€ niti najet ne moreš stanovanja je bizarno.
  • 0

#5853 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17920 posts

Posted 07 December 2025 - 11:27 AM

Wtf no, sej ni treba bit na na minimalcu.
Kdo si lahko privosci nakup stanovanja ali gradnjo hise dandanes?
Od kje ti da je takih 8 procetov samo?
Napisala sem mizerijo. Ker place so mizerija, sploh za ljudi s fakultetno izobrazbo in lepo delovno dobo. Srednjega razreda skorajda ni vec oziroma lepo pocasi izginja.
  • 0

#5854 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88327 posts

Posted 07 December 2025 - 11:52 AM

Meni se se zdalec ne zdi, pa zmotilo me je, ker si napisala glede sluzbe in place cisto po svoji izkusnji. Niti slucajno ni pri vseh ali pri vecini tako. Niti ni kar vsem sluzba nujno zlo.
Nepremicnine so itak predrage, ampak operirate pa s kar enimi ciframi, no. Sigurno je 80 % ljudi na minimalcu pa razlike do povprecne je 400 €, ja. :butl: Ce bi bilo tako, bi se razumela, da vse kar je javnega propada.
  • 0

― V. Van Gogh

#5855 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28110 posts

Posted 07 December 2025 - 12:00 PM

1227 je mi imalc, 1577 je pa povprečna. A se motim? Aha zdaj vidim 930 je neto minimalna, ok 600€, tud za ta keš si ne moreš privoščiti kredita za stanovanje, ki bi ga odplačal za časa delovne dobe.
  • 0

#5856 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33262 posts

Posted 07 December 2025 - 12:03 PM

...
  • 0

#5857 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88327 posts

Posted 07 December 2025 - 12:06 PM

Ja, ok. 650 je razlike. Pa mislim, da marsikdo (sploh v dvoje, se posebej izven LJ in drugih kriticnih mest) pride s toliko kredita skozi, ce smo ze pri tem.
  • 0

― V. Van Gogh

#5858 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88327 posts

Posted 07 December 2025 - 12:32 PM

Da ne bomo prevec OT :butl:

Attached File  IMG_0449.jpeg   86.16KB   0 downloads
  • 0

― V. Van Gogh

#5859 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17920 posts

Posted 07 December 2025 - 12:45 PM

Jaz se pa vsak dan veselo naziram tudi s cukrastimi stvarmi, pa zato ne bom 31.12 nic tezja.

Mater ma ta Ana motnjo ej.
  • 0

#5860 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12571 posts

Posted 07 December 2025 - 12:58 PM

Hvala enako, ravno zdaj pasejo vse te slascice in pojedine :)
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users