Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#5801 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 21 June 2021 - 07:41 PM

Je bila supergirl hitrejsa. :)
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#5802 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 21 June 2021 - 09:23 PM

Sva že rešili, ja. : )

SG, ja, drugi teden bi šli za nekaj dni na morje, če bo vse po sreči. Se mi zdi, da je Novigrad v igri (P. se ukvarja s tem in sem rekla, da mi je vseeno kam izmed naših običajnih lokacij : )).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5803 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 22 June 2021 - 03:24 PM

Ali katera ve kako je s prehajenjem meje z Avstrijo in karantenami. Sestra v začetku julija pride iz UK in bi trije šli po njo na letališče na Dunaj. Mislim, da bi ona morala v karanteno za 10 dni, kaj pa bi to pomenili za nas, ki smo bili z njo?

Avstrija ima ternutno sicer še prepoved pristanka letal iz UK, ona pa se mora do 8. vrnit, ker ji poteče viza. 

Sploh ne vem kam bi se prav obrnila za info. 

• 0

[Napoleon]

#5804 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17685 posts

Posted 22 June 2021 - 06:58 PM

https://www.bmeia.gv...9-in-potovanja/

Ali napiši mail slovenskemu veleposlaništvu na Dunaju za vašo specifično situacijo http://www.dunaj.veleposlanistvo.si/

Kako bo pa prišla če letala ne smejo pristajat?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5805 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 22 June 2021 - 07:13 PM

Bom videla ce bo kaksna sprememba do konca tedna, drugace pa poklicem.
So zdaj umaknili prepoved.
  • 0

[Napoleon]

#5806 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 22 June 2021 - 07:14 PM

Bom videla ce bo kaksna sprememba do konca tedna, drugace pa poklicem.
So zdaj umaknili prepoved, včeraj ali danes. Nisem bila cisto na tekocem.

• 0

[Napoleon]

#5807 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15787 posts

Posted 25 June 2021 - 11:56 AM

Kaj pa zagovornice cepljenja in ukrepov pravite na to, da se ravno v najbolj precepljenih državah virus spet zelo širi?
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#5808 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17685 posts

Posted 25 June 2021 - 12:17 PM

A se širi med cepljenimi ali necepljenimi? Jaz imam drugačne podatke za vse ki so cepljeni. Veliko manj težkih oblik bolezni in sprejemov v bolnico.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5809 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15787 posts

Posted 25 June 2021 - 12:18 PM

Jaz imam pa kontra informacije.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#5810 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17685 posts

Posted 25 June 2021 - 12:20 PM

Bom vesela vira ker drugače ne morem vedet o čem se gre.
  • 0

Bill Bullard

#5811 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15787 posts

Posted 25 June 2021 - 12:25 PM

Pač imam info od kolegice, ki dela v bolnici pa tudi sama poznam kar veliko ljudi, ki so zboleli po 2. dozi.

Pa vsekakor je zanimivo, da se ravno v državah, ki so najbolj precepljene virus trenutno zelo širi, npr. Izrael, kjer bi po vsej logiki moralo biti ravno obratno.
  • 0

#5812 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17685 posts

Posted 25 June 2021 - 12:51 PM

https://www.bbc.com/...e-east-57594155

Povečuje se delež okužb, ker so pred 10 dnevi nehali nosit maske znotraj + zaradi vnosov od zunaj. Virus se med necepljenimi še vedno lahko nenadzorovano širi, Izrael ima še vedno več kot 30 % populacije necepljene.
  • 0

Bill Bullard

#5813 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86479 posts

Posted 05 July 2021 - 12:39 PM

https://www.rtvslo.s...e-zaprto/586605

Nad zaprtjem bodo pa sigurno najbolj pizdili necepljeni …
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5814 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19364 posts

Posted 05 July 2021 - 12:49 PM

Pa folk se nalašč ne cepi zarad Janše :D

• 0

#5815 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23402 posts

Posted 06 July 2021 - 07:50 AM

Jaz nimam nobenih notranjih virov od zdravnikov, lahko samo rečem, da zdaj poznam že veliko ljudi, ki so se cepili, različnih starosti, zdravi, s pridruženimi stanji, različni profili no. Starši, stari starši, sodelavci, starejši od 50, mlajši od 50. Nihče ni imel kakšnih takih reakcij, da bi umrl, oslepel ali kaj hujšega. Ene je bolela roka, nekateri so dobili vročino, se slabo počutili, so obležali ali imeli bolečine v mišicah, ampak to so vse znani možni stranski učinki.

Meni podobni v tujini, pa tudi pri nas, dobivajo različna priporočila, kdaj se cepiti, koliko časa počakati. Ampak jaz sem se odločila, da bom raje še počakala, da mine nekaj mesecev od konca zdravljenja, pa ker je poletje bolj varen čas glede virusa. Če ne bo nobene spremembe (glede samega Covida, omejitev glede potovanj itd), se bom pa jeseni šla.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5816 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24758 posts

Posted 06 July 2021 - 09:52 AM

Jaz nimam nobenih notranjih virov od zdravnikov, lahko samo rečem, da zdaj poznam že veliko ljudi, ki so se cepili, različnih starosti, zdravi, s pridruženimi stanji, različni profili no. Starši, stari starši, sodelavci, starejši od 50, mlajši od 50. Nihče ni imel kakšnih takih reakcij, da bi umrl, oslepel ali kaj hujšega. Ene je bolela roka, nekateri so dobili vročino, se slabo počutili, so obležali ali imeli bolečine v mišicah, ampak to so vse znani možni stranski učinki.

Moja poznanstva so imela podobno izkusnjo.
Poznam osebno vsaj 40 ljudi, ki so se cepili in sem z njimi govorila. Razen malo bolece roke in ene, ki je imela 39 vrocine naslednji dan,vsi brez problemov.
Cepljeni z razlicimi cepivi, tudi z rizicnih skupin (sladkorna, scitnica, avtoimune bolezni).
Od poznanih se niso cepile 3 kolegice in bivsa tasca.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#5817 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 06 July 2021 - 11:54 AM

Jaz jih poznam zdaj ze blizu 1000 verjetno 😁 noben ni imel drugega kot klasicnih stranskih ucinkov.
  • 0

#5818 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 06 July 2021 - 12:09 PM

Isto jaz.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5819 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 06 July 2021 - 02:31 PM

Jp, isto pri meni...
  • 0

#5820 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam