Korona virus / Covid-19
Posted 21 June 2021 - 07:41 PM

[Napoleon]
Posted 21 June 2021 - 09:23 PM
SG, ja, drugi teden bi šli za nekaj dni na morje, če bo vse po sreči. Se mi zdi, da je Novigrad v igri (P. se ukvarja s tem in sem rekla, da mi je vseeno kam izmed naših običajnih lokacij : )).
Posted 22 June 2021 - 03:24 PM
Ali katera ve kako je s prehajenjem meje z Avstrijo in karantenami. Sestra v začetku julija pride iz UK in bi trije šli po njo na letališče na Dunaj. Mislim, da bi ona morala v karanteno za 10 dni, kaj pa bi to pomenili za nas, ki smo bili z njo?
Avstrija ima ternutno sicer še prepoved pristanka letal iz UK, ona pa se mora do 8. vrnit, ker ji poteče viza.
Sploh ne vem kam bi se prav obrnila za info.
[Napoleon]
Posted 22 June 2021 - 06:58 PM
https://www.bmeia.gv...9-in-potovanja/
Ali napiši mail slovenskemu veleposlaništvu na Dunaju za vašo specifično situacijo http://www.dunaj.veleposlanistvo.si/
Kako bo pa prišla če letala ne smejo pristajat?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 June 2021 - 07:13 PM
So zdaj umaknili prepoved.
[Napoleon]
Posted 22 June 2021 - 07:14 PM
Bom videla ce bo kaksna sprememba do konca tedna, drugace pa poklicem.
So zdaj umaknili prepoved, včeraj ali danes. Nisem bila cisto na tekocem.
[Napoleon]
Posted 25 June 2021 - 11:56 AM
Posted 25 June 2021 - 12:17 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 June 2021 - 12:18 PM
Posted 25 June 2021 - 12:20 PM
Bill Bullard
Posted 25 June 2021 - 12:25 PM
Pa vsekakor je zanimivo, da se ravno v državah, ki so najbolj precepljene virus trenutno zelo širi, npr. Izrael, kjer bi po vsej logiki moralo biti ravno obratno.
Posted 25 June 2021 - 12:51 PM
Povečuje se delež okužb, ker so pred 10 dnevi nehali nosit maske znotraj + zaradi vnosov od zunaj. Virus se med necepljenimi še vedno lahko nenadzorovano širi, Izrael ima še vedno več kot 30 % populacije necepljene.
Bill Bullard
Posted 05 July 2021 - 12:39 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 05 July 2021 - 12:49 PM
Pa folk se nalašč ne cepi zarad Janše
Posted 06 July 2021 - 07:50 AM
Jaz nimam nobenih notranjih virov od zdravnikov, lahko samo rečem, da zdaj poznam že veliko ljudi, ki so se cepili, različnih starosti, zdravi, s pridruženimi stanji, različni profili no. Starši, stari starši, sodelavci, starejši od 50, mlajši od 50. Nihče ni imel kakšnih takih reakcij, da bi umrl, oslepel ali kaj hujšega. Ene je bolela roka, nekateri so dobili vročino, se slabo počutili, so obležali ali imeli bolečine v mišicah, ampak to so vse znani možni stranski učinki.
Meni podobni v tujini, pa tudi pri nas, dobivajo različna priporočila, kdaj se cepiti, koliko časa počakati. Ampak jaz sem se odločila, da bom raje še počakala, da mine nekaj mesecev od konca zdravljenja, pa ker je poletje bolj varen čas glede virusa. Če ne bo nobene spremembe (glede samega Covida, omejitev glede potovanj itd), se bom pa jeseni šla.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 06 July 2021 - 09:52 AM
Moja poznanstva so imela podobno izkusnjo.Jaz nimam nobenih notranjih virov od zdravnikov, lahko samo rečem, da zdaj poznam že veliko ljudi, ki so se cepili, različnih starosti, zdravi, s pridruženimi stanji, različni profili no. Starši, stari starši, sodelavci, starejši od 50, mlajši od 50. Nihče ni imel kakšnih takih reakcij, da bi umrl, oslepel ali kaj hujšega. Ene je bolela roka, nekateri so dobili vročino, se slabo počutili, so obležali ali imeli bolečine v mišicah, ampak to so vse znani možni stranski učinki.
Poznam osebno vsaj 40 ljudi, ki so se cepili in sem z njimi govorila. Razen malo bolece roke in ene, ki je imela 39 vrocine naslednji dan,vsi brez problemov.
Cepljeni z razlicimi cepivi, tudi z rizicnih skupin (sladkorna, scitnica, avtoimune bolezni).
Od poznanih se niso cepile 3 kolegice in bivsa tasca.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 06 July 2021 - 11:54 AM
Posted 06 July 2021 - 12:09 PM
Isto jaz.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 06 July 2021 - 02:31 PM
Posted 06 July 2021 - 05:43 PM
Enako.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users