Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 18 December 2011 - 05:05 PM

Posted 19 December 2011 - 05:26 PM
Na živce mi gre, ko vidim, da se po raznih forumih gasilci pritožujejo nad tem, da ljudje nič ne dajo, oz. nočejo odpreti vrat!

"A tok težko vam je tistih €10 dat?! Ko boš pa rabil pomoč, se boš pa spomnil, da nisi nič dal!"... in podobno.
Na bruhanje mi gre.
Nihče ni dolžan prispevati nič! Nihče od njih ne pomisli, da nekdo mogoče nima €10, da bi jih dal. Da je na drugi strani vrat mogoče kdo, ki nima za položnice, za darila, za hrano...
Nihče tudi ne pomisli, da ob čudnih in neprimernih urah pač ljudje ne bodo odpirali.
Meni so zvonili včeraj - v nedeljo zjutraj ob 8h (ko sem še spala), pa potem še zvečer ob 21:30h, ko sem bila že v pižami. Danes spet ob 8:30, ko sem si ravno umivala lase, pa malo prej, ko sem se ravno preoblačila.

Ker imajo seznam, kdo je že prispeval, sem prepričana, da bodo zvonili vsaj še nekajkrat. Ampak ne bom odprla, tudi če bi lahko... za malo se mi zdi vse skupaj...

Saj pomagajo, ko je treba, ja. Ampak njihov odnos do ljudi je pa tudi katastrofalen.

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 19 December 2011 - 06:28 PM
Če smo že pri tem pomaganju, itak dobijo od države denar, ki pa je v bistvu od nas, davkoplačevalcev. Meni je tut bedasto to s temi prispevki.
Posted 21 December 2011 - 11:44 AM

Drugače sem jaz naklonjena donacijam gasilcem, ampak očitno imamo mi normalne gasilce.

Aja, Ana, res dobijo od države ja, ampak po večini (dobijo več) le večja društva, društva v večjih krajih. Nekateri pa od države dobijo res malo.

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 21 December 2011 - 12:06 PM

Mogoče bi se morala popraviti - ne gredo mi na živce gasilci na splošno, ampak samo tisti, ki pridejo pobirat prispevke. Blagor vam, da vam pozvonijo samo 1x. Ko bi le bilo tu enako...

Posted 21 December 2011 - 12:08 PM
Mislim da me najbolj iz tira spravi ko ne dela računalnik ali internet. Jaz tako živčna postanem, da od sile kr tolčem z roko ob mizo.

Na živce mi gre počasni folk. Jaz po ulici hodim ful hitro in sovražim ko se mi kdo postavi in se nikamor ne premakne, potem se pač zabijem v njega.

Posted 21 December 2011 - 12:18 PM

zakaj ne rečeš:"Samo malo...."? Folk se ponavadi hitro umakne.
Posted 21 December 2011 - 12:22 PM
Ja saj rečem, prisežem. To sem pozabila dopisat, sem prej ful na hitro. Rečem samo malo, ali pa pardon, pa samo butasto gledajo. Saj nekateri se umaknejo, nekateri pa sploh ne.
Naprimer en tak primer, sem bla v interšparu in sem htela nabrat paradižnike, pa so ravno pred paradižniki stali trije ljudje, ki so na veliko klepetali (očitno so bli neki znanci, ki so se srečali). Pa sem tam nekak poskušala vzet paradižnike, ful očitno je blo da so mi na poti. Oni pa nič, niso se umaknili. Potem pa sem rekla, lahko samo malo? In je ena ženska zavila z očmi in stopila korak stran. MISLIM

Posted 21 December 2011 - 12:35 PM

Posted 21 December 2011 - 01:04 PM
Na sploh je zdaj v tem času po trgovinah polno "znancev", ki se postavijo na sredino prehoda in govorijo in sploh ne opazijo, da so komu na poti.

Posted 21 December 2011 - 02:51 PM

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 21 December 2011 - 03:26 PM
Eni stari so res nemogoči. Ko pridejo npr. v trgovino, pričakujejo osebnega vodiča. NIČ si ne vejo sami
poiskat, niti se ne trudijo, ampak jim je samoumevno, da se bo ena trgovka posvetila njim in jih vodila
skozi celoten nakup. Niti solate si ne znajo stehtat, zadnjič je ena jamrala, da jo tako roka boli, da
si zelja ne more dat na vago ... potem pa je 2 veliki vrečki domov nesla. :s
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 21 December 2011 - 03:31 PM
So pa seveda nekateri svojega denarja vredni, tako stari kot mladi. : )
Posted 21 December 2011 - 03:51 PM
Saj hitro pogruntaš, kdo res potrebuje pomoč in kdo je samo na komot. Slednji
so že poznani v trgovini.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 21 December 2011 - 03:58 PM
Posted 21 December 2011 - 04:38 PM

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 21 December 2011 - 04:43 PM
Jaaa! Da avtići izgledajo bolj kul. Najboljše, da si vse vklopijo, kar imajo na razpolago.
Še vse žmigavce, itd.
Posted 21 December 2011 - 04:46 PM

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 21 December 2011 - 05:08 PM

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users