Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#561 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 November 2010 - 12:06 AM

QUOTE(Podgana @ 19. 11. 2010 - 10:38) View Post
samo da sem med tistimi, ki skuha krompir pa včasih dam še kakšne jajčevce ali bučke vmes, da je bolj sočno.

Jaz enako. Krompir predhodno skuham, ker se mi je že zgodilo, da ni bil do konca kuhan/pečen, če sem
dala surovega v musako. Obvezno pa dam vsaj jajčevce, če ne tudi bučke. Včasih tudi gobe, itd.
Prelijem pa s prelivom iz kisle smetane in rumenjaka (pa solim).

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#562 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 November 2010 - 08:26 PM

O hvala punce.

Jaz drugače delam tako malo po moje prilagojeno musako, s krompirjem, piščančjim popečenim mesom in zelenjavo. Prava naj bi bila z bešamelom (maslo, moka, muškatni orešček in sol), jaz pa prelijem čez zmes iz jajca, sladke smetane, kisle smetane, soli in malo popra.
No oboje mi je dobro.
  • 0
Viens, reste ici!

#563 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 28 November 2010 - 01:24 PM

V kratkem se bom spravila na tole, nimam pa ideje, kaj storiti, ker nimam sušilca? Nika?

Recept za mandljeve in figove tarte, recept Barbare Radojlovič
IPB Image

Sestavine za tart

3/4 skodelice drobno nasekljanih mandljev
ľ skodelice izkoščičenih mehkih datljev ( drobno nasekljani)
2 JŽ akacijevega medu
Po potrebi voda za konsistenco
Sestavine za kremni nadev

˝ skodelice indijskih oreščkov
1/2 skodelice kokosovega mleka
2 JŽ agavinega sirupa
2 JŽ akacijevega medu
Ščepec vanilije v prahu

Sestavine za figov preliv

4 srednje velike, zrele in sladke temne fige
2 JŽ agavinega sirupa
2 JŽ akacijevega medu
Sok pol stisnjene pomaranče
Ščepec cimeta v prahu

Priprava

1. Vse sestavine za Tart zmešajte v sekljaniku, da dobite lepljivo maso podobno testu

2. Maso položite v tart model, ki ste ga prej ovili s plastično folijo ter nežno potiskajte s prsti, da naredite obliko tarta. Počasi odstranite plastično folijo z maso od modelčka za tart in tarte položite v sušilec. Počasi sušite pri temperaturi 45 stopinj Celzija, približno 24 ur ali več, da dosežete hrustljavost tartov.

3. Vse sestavine za kremni nadev zmešajte v močnem blenderju, da dobite gladko, kremno maso. Kremno maso razmažite po dnu hrustljavih tartov.

4. Vse sestavine za figov preliv zmešajte v sekljalniku in sladkajte po svojem občutku. Figov preliv dodajte na vrh tarta in nato okrasite s sveže narezanimi figami, robido ter drobno nasekljano meto.

5. Če želite jesti nekoliko tople tarte, jih položite v sušilec za par ur. V nasprotnem primeru jih servirajte takoj.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#564 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 28 November 2010 - 02:33 PM

sušilec=dehidrator. jaz ga tudi nimam, tako da se še nisem lotevala tovrstnih podvigov, ampak sklepam, da bi šlo v pečici pri nižji temperaturi (pa da maš priprta vratca? tako kot za sušenje sadja verjetno).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#565 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18600 posts

Posted 28 November 2010 - 02:44 PM

Jst sem enkrat v eni reviji brala, da se da uporabit tut pečico- da se jo na 40 stopinj, pripre vratca, potem pa to pusti notri toliko časa, da se strdi (mislim, da cel dan ali celo dva dneva) hmm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#566 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 28 November 2010 - 03:12 PM

Mogoče bi lahko malo prilagodila recept in spekla tarte na običajen način v pečici?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#567 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 28 November 2010 - 03:54 PM

Hevea, to je recept za presne tortice, kjer je ravno point, da se hrane ne segreva nad 40-46°C, ker s tem denaturiraš beljakovine (uničiš encime).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#568 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 29 November 2010 - 12:53 AM

Ja, sej to sem pogruntala, ampak glede na to, da Princeska ni presnojedka, se mi je zdelo, da bi lahko tudi spekla. smile.gif Če ji je pomembno, da je stvar presna, potem pa seveda ne biggrin.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#569 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 29 November 2010 - 09:52 AM

Če se prav spomnim, so na delavnicah pri Barbari omenjali, da se jih da lahko kar na radiator.
  • 0

#570 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 29 November 2010 - 11:12 AM

A si bla pri njej na delavnici? woot.gif Kje, kdaj, koliko €, vtisi? biggrin.gif
  • 0

#571 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 29 November 2010 - 12:01 PM

Ja, na čisto ta prvi, ki jo imela; GOURMET FRESH. Enkrat aprila, če se prav spomnim. Meni je bilo fenomenalno, ona je res rojena za tole. Hrana je bila božanska, pa vse v nulo razloženo, ni da ni. Je pa bilo takrat še 55€, pa je potem delavnice podražila na 65€.
Je pa imela zdaj razpisana še 2 termina delavnic GOURMET SWEET, delavnica presnih sladic, ampak sta termina ravno v datumu moje odsotnosti. Sem pa ravnokar prečekirala, pa sta tudi že oba zasedena.
Imaš pa še termine za GF, prečekiraj TULE. Res toplo priporočam vsakomur, ki ga zanima alternativna, presna prehrana ali pa le kot poživitev in obogatitev vsakdanjega jedilnika.
  • 0

#572 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 30 November 2010 - 08:59 PM

Kul, hvala za info, sigurno bom kdaj šla smile.gif
  • 0

#573 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 30 November 2010 - 09:18 PM

Ko smo že pri teh tečajih; ve kdo za kak tečaj priprave Sushija v Lj ?
  • 0
Viens, reste ici!

• Guests

Posted 30 November 2010 - 11:43 PM

Jaz sem se naučila po bookletu iz sushi seta, ki se ga kupi v Butlersu. In je dober. biggrin.gif
  • 0

#575 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 01 December 2010 - 11:31 AM

A je kaka fina knjiga z veganskimi/presnimi recepti? Rabim ideje, da si jo zaželim za božič oops.gif
  • 0

#576 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 01 December 2010 - 11:50 AM

knjig je ogromno, samo boš morala mal bolj natančno opredelit, kaj bi rada ;) pojdi na amazon.com malo pobrskat za idejami pa poglej ocene (jaz ponavadi pogledam tiste daljše, in sicer dobre in slabe ... ker imajo ljudje različna pričakovanja, npr. enim je važno samo, da je dobro, drugi bi radi neke xy sestavine, tretji bi radi, da so sestavine lahko dostopne, poceni in "tradicionalne", da ni veliko packarije/da ne terja predpriprav (pre-soaking ...), da so jedi za n-oseb, da ne rabiš posebnih aparatur; enim ni všeč format knjige ali pa to, da knjiga ne stoji sama od sebe odprta na pultu ... biggrin.gif). it's a jungle out there wink1.gif

lahko pa najprej pogledaš, kaj imajo na thebookdepository, pa potem samo tiste preveriš na amazon.com.

jaz imam trenutno ugledano TOLE, ampak se držim nazaj, ker imam doma od iste avtorice TOLE še za stestirat.

aja, pa pozabila sem omenit ... precej stvari se da pogledat/dolpotegnit z interneta (scribd, google books), tako da vidiš približno, a ti odgovarja ali ne.
  • 0

#577 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 01 December 2010 - 11:53 AM

Veganomicon je menda taka precej obsežna. Jaz jo imam doma, pa je še niti odprla nisem. oops.gif
  • 0

#578 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 01 December 2010 - 11:57 AM

Mislila sem na kako, ki bi se jo dalo kupiti pri nas npr. v konzorciju, a majo izbiro?
  • 0

#579 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 01 December 2010 - 12:04 PM

uf, ne bi vedela (sploh glede tujih), vem, da obstaja par knjig v slovenščini, npr.

Mateja Tea Dereani: Matejina veganska kuhinja 1, 2
Živalim prijazna kuharica
Marja Božič: Božanske sladice

Pomoje najbolje, da greš kar tja pogledat, kaj imajo sploh, pa malo prelistaj ... :/
  • 0

#580 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 01 December 2010 - 12:11 PM

Okej, hvala <3
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users