Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#561 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 17 September 2018 - 06:51 PM

Ja. Imajo AC.
Mislim, da bo ok. 1500 za 13 dni, s tem da dava za hrano, bencin in parking vec kot za vse nastanitve skupaj. Za ladjo do Favignane sva dala 50 €, ce bi sla z avtom, bi bilo 120.
Vsakih nekaj dni jeva zunaj pa vsak dan greva na sladoled in kavo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#562 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 17 September 2018 - 07:32 PM

Parking imata vsaj pri apartmajih na voljo in zastonj? Aha, si torej veliko tudi sama kuhata.

Glede avta pa sem gledala Opel Corso, Fiat Pando ali Toyoto Aygo, ti so bili najcenejši, pa da niso Goldcar. :D

Agrigento po slikah sodeč res mogoče ni tako privlačen, se mi pa zdi dobro izhodišče za dolino templjev in okoliške plaže. Če imate kak boljši predlog za kakšen drug kraj tam v bližini, se pa priporočam. :)
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#563 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 17 September 2018 - 08:14 PM

Prvi teden ga ni bilo, sva morala parkirat na javnem. Na sreco je bil vsaj cez noc zastonj.
Ce se hoces zunaj kvalitetno najest, das za obrok vsaj 50 €. Nazadnje sva v srednje dragi restavraciji v Cefaluju dala 70. Moz je narocil sezonsko solato in dobil 2 koscka paradajza in par listov zelene solate. :lol:
Hrana je drugace bozanska, edino sladice so presladke. Pa arancini so bili mozu zanic, jaz pa niti probala nisem.
  • 0

― V. Van Gogh

#564 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 17 September 2018 - 08:22 PM

Jina, kje pa vidva hodita jest? V restavracije ali v trattorie? V restavracijah so res takšne cene, drugje pa sigurno ne. Najbolje je najti gostilne okoli tržnice, ješ sveže, tam, kjer jedo domačini in ceneje. 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#565 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 17 September 2018 - 08:24 PM

Razlicno, vedno poisceva ocene na netu. V cheap restavracijah je obrok za dva cenejsi, med 20 in 30. Pa junk je poceni, itak.
Jaz nisem videla se nobene prave trznice, samo posamezne stojnice.
  • 0

― V. Van Gogh

#566 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17617 posts

Posted 17 September 2018 - 10:01 PM

To s 50 € je mal pretiravanje, no razen če imaš zelo visoke standarde. Predvidevam, da cene niso kaj dosti drugačne kot na Sardiniji? Je pa pomoje res, da za pizzo in pir povsod po IT daš vsaj okrog 15€ na osebo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#567 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 17 September 2018 - 11:12 PM

Jah, ni pretiravanje, to je pac povprecje, ce se ne isces ravno “cheap eats”, vkljucuje pa npr. glavno jed, solato in pijaco. Pa postreznino racunajo skoraj povsod.
Tudi na Sardiniji sva veliko dala za hrano v restavracijah, se mi zdi pa tukaj nasploh malo drazje vse. Sicer pa vedno vecinoma sama kuhava, mi niti ni do tega, da bi zunaj jedla neke cisto basic stvari, ki jih lahko v nekaj minutah sama vrzeva skupaj.
Seveda je pa bistvena razlika, ce jes v starem centru nekega turisticnega mesta ali pa v kaksnem zanikrnem kraju kar nekje.
  • 0

― V. Van Gogh

#568 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 September 2018 - 06:32 AM

Midva sva jedla v centrih mesta, ne v zanikrnih predelih :glare:,nisva jedla junka in nisva dala 50€.

VPalermu in Trapaniju nisi videla tržnice? Come on :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#569 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 18 September 2018 - 08:20 AM

Ne, je pa nisva niti iskala. V Palermu sva se samo ustavila, v Trapaniju je pa trznica ob cetrtkih zjutraj v pristaniscu, ko naju ni bilo tam. Aja, pa v Marsali sva sla prejsnjo nedeljo mimo zaprte trznice.

Ce se najes samo od ene jedi, prides ceneje skozi, midva se pac ne. :) Razen ce je pica, ampak ta nikjer ni draga.
  • 0

― V. Van Gogh

#570 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 September 2018 - 10:41 AM

Aja, to je drugo. Meni je obisk tržnice skoraj obvezen, če je pa še bolšji trg pa toliko bolje :D Ful rada vidim kaj drugod gojijo, kaj jedo, ponavadi kakšne stvari, ki zdržijo, kupim za domov.

NIsva skromna jedca, pa sva se najedla. Pa ni važno s koliko se naješ. Mogoče ti niti ni to toliko bistveno, kot je nama,ki ful rada jeva lokalno hrano, pripravljeno na njihov način.

• 0

#571 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 September 2018 - 10:50 AM

Meni se zdi greh biti na Siciliji in ne jesti lokalne hrane, ki je nadbožanska. :o

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#572 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 18 September 2018 - 10:52 AM

Se strinjam, saj sem napisala, da sva jedla skoraj vse njihove specialitete. Zunaj sva jedla vecinoma morsko hrano, ki je ze tako drazja. Vse mi je dobro, edino mecarica, ki je tukaj med ribami najvecja specialiteta, se mi upira. Zelenjavo in sadje sva kupovala domaco in v trgovinah pa ni bistvene razlike.
  • 0

― V. Van Gogh

#573 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 18 September 2018 - 10:58 AM

Za hrano pa se mi zdi, da sva midva povsod precej porabila.

Aja, za avto sem gledala recimo Corso, Fiat Pando...je to dovolj majhno za Sicilijo? :D Sva sicer vajena tudi ozkih ulic, ampak a so tu res tako zelo ozke?

Jinadaze, sicer pa z avtom nista imela problemov, da bi vama ga kdo poškodoval ali kaj takega?

Lepo bi prosila, če bi mi katera od vas, ki ima izkušnje z najemom avta, lahko odgovorila v temi rent a car. Prvič to delam in se precej lovim.  :oops:

• 0

#574 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 18 September 2018 - 11:13 AM

To je OK, vzames najmanjsi tip avta, ki ga ponujajo. Ulice niti niso toliko ozke, majhen avto je fajn imeti predvsem zaradi nacina voznje lokalcev, marsikje bi z vecjim tezko prisel mimo. Ce bi dal opice za volan, bi vozile boljse od lokalcev. Parkirajo tudi kar nekje in se zozajo ulice.

Zaenkrat je vse v redu, zvecer se vracava.
Na vprasanje glede kreditne ti pa ne znam odgovorit, midva sva imela isto za vse. Glede zavarovanja in varscine si pa pravilno razlagas.
  • 0

― V. Van Gogh

#575 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 18 September 2018 - 02:56 PM

Super, hvala. :)
A imajo pri drugih ponudnikih, npr če preko Billiger-mietwagen rezerviraš avto, večje kritje kot 3000 eur ali je to OK znesek?

Glede kreditne me pa zanima zato, ker je nimava. Si jo bo moral fant naročit, ampak traja kak teden baje, da jo dobiš, pa vozil bi tudi on. Jaz imam samo debetno Viso in sem mislila, da bi z njo plačala rezervacijo za avto, da ne čakava na kreditno.
  • 0

#576 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17617 posts

Posted 18 September 2018 - 04:20 PM

Kreditno res kar rabiš, skoraj nikjer ne moreš avta najeti brez nje, ali pa moraš dati ful visok deposit v gotovini. Midva sva zato ostala praznih rok na Sardiniji.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#577 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 18 September 2018 - 04:34 PM

Ja, pri nama z AP v Spaniji je bilo podobno, brez kreditne je tezko. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#578 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 18 September 2018 - 05:01 PM

Za Catanio lahko mirne duse recem, da mi je najgrse mesto v Italiji. Od vecjih ji sledita Bari in Olbia.
Sicer sva skozi peljala ze prvi dan, danes pa sva kar lep del mesta prehodila in je odurno. Ne samo da je svinjsko in so smeti povsod, cesar sva ze navajena, po celem mestu smrdi po kanalizaciji in smeteh, vse fasade so od izpusnih plinov temno sive in celo mesto zato izgleda prav temacno. Slabo nama je bilo od vonja, ko sem po kosilu sredi ulice videla ogromen kup dreka je pa malo manjkalo, da bi cez vrgla.
Jedla sva v enem street food lokalu in je bila zraven ena skupina starejsih britanskih turistov. Ena gospa je plasticno vilico pustila na tleh in sva cakala, ce jo bo pobrala in je ni. Mozu je dopizdilo in ji je povedal svoje. :D Ljudje so res ogabni.

Oddala sva avto in je bilo za razliko od prevzema painless, prevozila pa sva 1250 km. Pa je bil to dopust in sva si res vzela na easy. :)
  • 0

― V. Van Gogh

#579 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 18 September 2018 - 06:04 PM

Ja, za kreditno vem, da pri prevzemu avta v poslovalnici brez nje praktično ne gre, zaradi varščine. Zanima me, če lahko plačilo rezervacije avta preko spleta opraviš z drugo kartico, ne z voznikovo. Za kreditno traja teden do dva, da jo dobiš, midva bi pa avto prej rezervirala, do odhoda pa bi bila kreditna že pripravljena.

Sem pa tudi za druge ponudnike, ne samo za Goldcar, prebrala ocene uporabnikov, da ti na licu mesta ponujajo še dodatno zavarovanje za doplačilo, čeprav ga ne rabiš, ker si to uredil že prej preko spleta ob rezervaciji.
  • 0

#580 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 21 September 2018 - 05:28 PM

Frčica in ostale, ki imate izkušnje z jugovzhodnim delom Sicilije... :D

Za Sicilijo imava 9 dni, prihod in odhod v Cataniji. Šla bi pa nekako tale trikotnik Catania-Sirakuza-Agrigento-Taormina-Catania. Nisem še točno preučila znamenitosti in kaj se v tem območju morda še splača pogledat v tem času, pa da vseeno ni preveč norenja okrog.

Zaenkrat sem si zamislila nastanitev v Sirakuzi za 3 noči, en dan in pol ogled Sirakuze in Ortigie, en dan izlet v Noto in ostalo še kakšne plaže pri Sirakuzi/Notu. Nato premik proti jugu in nastanitev v Ragusi ali Modici za 1 noč in ogled obeh mest. Nato pa 2 noči v Agrigentu, en dan ogled mesta in templjev, drugi dan Scala dei Turchi, Spiaggia di Torre Salsa. Na koncu pa pot proti Taormini in nastanitev za 3 noči, ogled mesta, okolice, Etna. Vmes pa še Piazza Armeria (na poti iz Agrigenta proti Taormini ali en dan iz Agrigenta in nazaj).

Ali bi bilo bolje na kateri od teh lokacij morda ostati kak dan dlje in drugje manj? So te lokacije ok za nastanitve? Kako je pa s parkiranjem v Ragusi, Modici, Agrigentu, Taormini? Za Siracuso vem, da je prakticno cel del otočka Ortigia omejen za promet. Rada bi bila namreč nastanjena v krajih, kjer lahko parkiraš tudi pri apartmajih, ne samo na javnih parkiriščih kje na obrobju.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users