Jump to content

Photo

London

• Please log in to reply
1135 replies to this topic

#561 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 27 April 2012 - 06:05 PM

Sem izbrala, ampak mislim, da je to bolj okvirno.

Edino pri mjuziklu je bila pa potrebna rezervacija, in plačilo. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#562 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 29 April 2012 - 07:31 AM

Ful sem slaba s kraticami, dej mi povej ime na zs.

sem ti poskušala poslat, pa napiše, da ne moreš sprejemat nobenih novih sporočil. :)
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#563 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 29 April 2012 - 02:28 PM

Jaz sem še za to restavracijo vzela. :)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#564 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27434 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 29 April 2012 - 03:18 PM

sem ti poskušala poslat, pa napiše, da ne moreš sprejemat nobenih novih sporočil. :)

Sem imela zabasan inbox, sem spucala. :DD
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#565 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 29 April 2012 - 07:57 PM

Jaz sem še za to restavracijo vzela. :)

Super. Midva ne bova jemala nič restavracij, bomo že tam kaj našli; zajtrk bova imela pri
gostiteljicah, bogat upam, nato pa še nekaj zunaj, pa kakšen snack, pa bo.

Je pa slaba napoved za naslednji teden, moram si še kakšen voucher sprintat za kakšen
ogled česa, muzeja, ali pa tisti Ripley Believe it or Not me interesira.

Pa v IMAX bi šla gledat Titanic 3D, upam, da bo druščina ZA. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#566 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 30 April 2012 - 12:03 AM

Ali pa Vinopolis. :teehee:

Drugače pa držim pesti, da vama bo vreme čimbolj naklonjeno.
  • 0

― V. Van Gogh

#567 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 30 April 2012 - 01:09 PM

Hehe, me ne zanima vino tako zelo. :)

Hvala, se bom poskusila kaj javljat od tam in dnevno poročat. :wink1:
  • 0

#568 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27434 posts

Posted 30 April 2012 - 01:12 PM

Na zemljevidih mesta so tudi neki 20% popusti (ne samo restavracije, je tudi seznam muzejev) in se da še dodatno zbiti ceno.
  • 0
Pablo Picasso

#569 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 30 April 2012 - 02:58 PM

ttp://www.chilango.co.uk/ - Dobri burritoti!
  • 0

#570 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 02 May 2012 - 03:38 PM

Posted Image
http://www.wellcomec...ons/brains.aspx
  • 0

#571 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 May 2012 - 10:26 PM

Iii, kok luškan lokal!
Posted Image
Rooftop Garden, nasproti Trafalgar Square. Je že bila katera od vas?
  • 0

#572 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 04 May 2012 - 06:31 PM

A je katera naročila Oyster travelcard prek neta?
https://oyster.tfl.g...er/link/0005.do
Midva imava probleme na tej strani, ker bi kao morala bit rezidenta UK, drugače se cifre ne skladajo z njigovimi (poštna in tel.).

• 0

― V. Van Gogh

#573 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 04 May 2012 - 06:32 PM

Ne, jaz sem kupila na licu mesta.
  • 0

#574 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 04 May 2012 - 06:35 PM

Očitno se da, ampak je poštnina, brezveze.
Kaj je fora, da sta dva travelcarda, pač navadna Oyster z naloženim travelcardom in ta papirnata?

Posted Image
  • 0

― V. Van Gogh

#575 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 08 May 2012 - 07:20 PM

Jina, saj to rabiš, pač Travelcard, ne skrbi, si že prav naročila (če si); jaz sem isto plačala, pač tam na licu mesta, pa Oyster sem imela,
ker mi ga je dala prijateljica. Če ne mi je rekla, da stane 5 funtov (pač samo ta kartica, kot Urbana).

Torej - sem nazaj, polna vtisov in brez ficka. :hooray:

Bom več napisala v prihodnjih dneh, za sedaj samo malo:

ogledala sem si 3 mjuzikle, plan je bil videti samo enega, pa sem potem videla kar 3. Mene pač to zanima; za vsakega sem
plačala približno 35 funtov, kar se zdi precej drago, ampak je normalna cena za London. Naj omenim še, da vsi trajajo
približno 3 ure in so fenomenalno in res profesionalno izvedeni.

Najprej sem gledala We will Rock You, ki je nujen za vse fane Queenov, nato Thriller - ki ni mjuzikl, ampak nekakšen tribute
Michaelu Jacksonu (tudi odlično izvedeno), in na koncu še Rock of Ages, zopet odlično in humoristično. Money well spent. :turned:
In za vse oboževalke rock hitov iz 80s.

HRANA: jaz sem jedla zunaj skoraj vse dni, poskusila sem tudi slavni suši, mi je všeč, ampak nisem pa ena tistih,
ki bi jo zasvojil s prvim grižljajem. Najboljša stvar mi je bil klasičen suši, in sicer riž s svežim lososom in tuno. Poskusila
sem tudi njihove sladice, ki so zanimive. :) Stvar okusa, pač. Wasabi je skoraj na vsakem koraku. Jedla sem tudi v
Wagamami (tudi azijska - imam slike - priložim kasneje), ter tudi v Nando's (portugalska, slovi po dobrem piščancu).

Zunaj smo jedli skoraj vsak dan, ampak so me častile prijateljice, tako da nisem skoraj nič zapravila.

ŠOPING: Oxford Streed je grozen v popoldanskem času, in ob vikendih; če vas zanima šoping, in v primeru slabega
vremena, priporočam, da greste recimo v ta šoping center, ki je res ogromen, noter pa je veliko trgovin: http://uk.westfield.com/london

Jaz sem bila v Stratfordu, saj sem bivala tam zraven, podzemna te pripelje do tja.

MUZEJI: večjih in popularnejših se IZOGIBAJTE čez vikend, sploh National History, ter science. Poplava frocev. :evilgrin:

TRŽNICE: letos sem si ogledala še Portobello Road ter Brick lane, in le-ta je meni najljubši. Tudi v Camdnu sem bila 2 krat,
je OK, ampak me je Brick Lane bolj prepričal, je pa odprt samo ob nedeljah, medtem ko je v Camdnu dogajanje vsak dan.
Sploh zanimiva sta pokrita vintage tržnica (četudi ne nosite takšnega stila, ampak iz radovednosti), ter tržnica s hrano,
kjer lahko poskusite hrano iz celega sveta,
  • 0

#576 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27434 posts

Posted 08 May 2012 - 07:38 PM

Meni je Camden kot mala Bosna, poplavljena s Kitajci, Portobello pa res sama ciganija (plus dež je padal za boljši splošni vtis in je bilo vse ogabno sivo in je edina svetla točka tam bila tista Indijanka, ki me je zvabila v bar z zdravo hrano in smutiji), Brick Lane pa ful všeč, ker se da dobit boljše stvari. Je pa res, da menda ne velja za tako frajerski del, za kakršnega je nekoč veljal. Pa Westfield priporoča tudi Jourdan Dunn, tako da je sigurno dober. ˘-˘
  • 0
Pablo Picasso

#577 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 08 May 2012 - 07:46 PM

Ja, Camden mislim, da je res postal ena ciganija, pa cene nabijajo do neba; je zanimivo za pogledati.
Portobello imam rahlo v slabem spominu, ker je scalo, ko sem bila tam. Nasploh sem imela slabo vreme,
dobesedno sem zmrzovala, imela sem 5 plasti (brez heca) na sebi, bilo je 10 stopinj. Full mi je bilo žal, da
nisem imela rokavic s sabo. Tako da v vsakem letnem času so v Londonu obvezna topla oblačila.
Vidiš pa tudi gospodične v miničih brez žab spodaj. Pač London. :D

Ja, Westfield je svetoven šoping center, pa blizu je, 20 minut s podzemno, tam je pa vse v eni stavbi,
Vero, Moda, Topshop, ZARA, Aldo, Pull & Bear, Urban Outfiters, COS . . . pač vse.

Plus knjigarne, restavracije, HMV.
  • 0

#578 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27434 posts

Posted 08 May 2012 - 07:51 PM

Jaz sem imela oblečen bodi, kratko majico, srajco, tanek pulover in zimski plašč in mi je bilo lih prav, haha. XD Tudi mi smo imeli zelo grdo vreme, name pa to ful vpliva, po moje bi si žile rezala tam, če bi bilo stalno tako (pa Kalypso pravi, da ni : D).
  • 0
Pablo Picasso

#579 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 08 May 2012 - 08:05 PM

Jaz sem bila dejansko ful presenečena nad vremenom, ker je bilo od oktobra ful boljše kot sem pričakovala. Marec je bil ful lep. Od aprila naprej pa je res grozno. Dež, veter & nizke temperature.Upam, da se kmalu izboljša.
  • 0

#580 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 08 May 2012 - 09:38 PM

Jina, saj to rabiš, pač Travelcard, ne skrbi, si že prav naročila (če si); jaz sem isto plačala, pač tam na licu mesta, pa Oyster sem imela,
ker mi ga je dala prijateljica. Če ne mi je rekla, da stane 5 funtov (pač samo ta kartica, kot Urbana).

Ja, sva naročila potem to, pa mi je super, da prek neta sploh ni treba kartic plačat, pač samo poštnino, poleg zneska za TC.

Drugače pa WB :), škoda edino zaradi vremena. >.<
  • 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users