Tako hišo bi imela.
CM-Cover-August-2017-2.jpg 1.03MB
0 downloads
Posted 13 March 2018 - 07:09 PM
Posted 14 March 2018 - 11:30 AM
Ta je pa kot iz kakšne pravljice
Posted 14 March 2018 - 11:51 AM
samo da je veranda zadaj
Jaz bi zelo težko sedela na njej, če je obrnjena na ulico, kjer te vsi vidijo
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 22 March 2018 - 11:11 AM
Lepa, ampak jaz tukaj vidim zelo zbledelo barvo in štrihanje na cca 5 let
Posted 04 May 2018 - 07:43 PM
Tiste, ki imate svoje hiše, imam par vprašanj za vas.
Bi sedaj kaj spremenile? Se vam zdi, da imate na primer preveč odvečnih prostorov, morda premalo, bi želele klet, pa je nimate ali kaj podobnega? Koliko m2 bivalne površine se vam zdi dovolj? In koliko je recimo velikost parcele, ki se ti še ne zdi premajhna, da imaš lahko dovolj veliko teraso, nekaj vrta in še kaj trave?
Ker recimo meni so te montažne z okoli 120m2 videti dovolj velike, res pa je, da so brez kleti in imajo morda samo eno sobo viška (poimenovano kabinet), torej kam spraviš v tem primeru kolesa, gume in druge večje zadeve, ki jih pač imaš? Potem je potrebno pa kakšno garažo zgraditi, kar je še vseeno manj denarja kot gradnja kleti, ti pa vzame površino, ki jo ponavadi v teh časih nimaš na pretek. Vglavnem, pri teh zadevah bi me zelo zanimale izkušnje iz prve roke .
Posted 04 May 2018 - 07:56 PM
Meni se to zdijo precej splosna vprasanja, malo je seveda odvisno od velikosti gospodinjstva, malo od osebnih preferenc in navad, (ne)malo pa tudi od financnih zmoznosti. Najbolje, da za izhodisce vzameta trenutno stanovanje in hisi vajinih starsev, tam iz prve roke vesta, koliko (in kako) se kaksen prostor uporablja in kako bi vidva to optimizirala. Drugace pa ponavadi pogledas, kaj si lahko privoscis, in potem nekaj casa tuhtas, potem pa zacnes sklepat kompromise
Posted 04 May 2018 - 08:14 PM
Mislila sem nekako za 4-člansko družino, znesek celotne hiše skupaj z gradbenim dovoljenjem itd. 200.000€, enokapnico, načeloma samo pritličje in zgornje nadstropje, ki pa bi bilo povsod stojno.
Sestra na primer ima hišo zgrajeno do fasade že cca 10 let, imajo prečudovit razgled, a so do pred kratkim živeli v kleti, sedaj pa so uredili še mansardo, pritličje pa je še povsem nedokončano. Torej to meni pomeni preveč prostora, ki ga v času življenja nisi sposoben urediti in potem živiš večino časa v slabšem kot bi bil v nekem stanovanju v bloku, karikirano.. In ko ti moorda nekoč uspe zrihtati, so otroci stari 20+let, ti pa si mislil imeti kao hišo za družino...
Pri fantu doma je tudi tako, da imajo klet in živijo v pritličju, mansarde pa ne uporabljajo in je, kot pri večini toliko starih hiš, ravno malo prenizka in bi moral, če bi želel živeti v njej, dvigniti streho..
Pri nas pa imamo klet+pritličje, ki je malo dvignjeno. Sicer mi je kar zadev vredu (terasa, dnevna, .), ampak sem bila zmeraj jezna, kako imam lahko v hiši tako smotano sobo, torej povsem pravokotno slabih 9m2, sošolke iz ne prav ogromnih stanovanj v bloku pa so imele svetle in kvadratne . Pa kopalnica je čisto premajhna.
Torej nekako nobene hiše, ki jo poznam, nimam za vzgled, seveda vem, česa si ne želim, ampak se mi zdi, da bi katera po gradnji hitro znala reči, če je bila storjena kakšna "napaka", ki bi jo raje spremenila, če bi prej vedela..
Posted 15 November 2018 - 04:09 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 15 November 2018 - 04:24 PM
Zeloo lepa, edino srčno upam da ni tisti WC zraven vhoda res brez vrat ampak da je samo tako poslikan da se ne vidijo
Posted 15 November 2018 - 04:53 PM
Posted 16 November 2018 - 10:55 AM
Zeloo lepa, edino srčno upam da ni tisti WC zraven vhoda res brez vrat ampak da je samo tako poslikan da se ne vidijo
sem zelo natančno pogledala tlorise, če imajo vsi WC vrata - sem isto videla
In ja, čudovita je! V vseh pogledih.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 16 November 2018 - 11:36 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 16 November 2018 - 12:00 PM
Posted 16 November 2018 - 12:07 PM
Ja, itak Imajo navado na ta nacin prikazat, kje je kaj, ce so prostori miniaturni (kar WC-ji ponavadi so). Jaz bi edino kuhinjo imela vecjo, ce bi lahko izbirala (ce odstejes hladilnik, zamrzovalnik, pomivalni stroj in pecico, ti ne ostane ne vem koliko prostora) ali pa da je shramba nekje zadaj, da imas tam notri dodatno hrano in kuharske pripomocke pospravljene.
Kalypso, vidva sta v lastniskem stanovanju? Vaju kaj vlece v hiso?
Posted 16 November 2018 - 12:56 PM
I wish. Sva v najemu. Cene nepremičnin so brutalne, tako da če bi že šla v to, bi mogla bit res 100% prepričana, da bova ostala tukaj, kar pa nisva. Bi šla v hišo, ampak ne za vsako ceno.
V tem trenutku bi mi bilo idealno malenkost večje stanovanje kot ga imava zdaj, z veliko naravne svetlobe, v višjem nadstropju stanovanjskega bloka, z velikim balkonom oz. teraso z lepim razgledom, na mirni lokaciji stran od mestnega vreža, a vseeno dovolj blizu mesta, da se lahko do tja sprehodiš peš. Npr. kaj v tem stilu: KLIK (čeprav tud to ni popolno). V realnosti pa bo, ko se bova selila, verjetno v okviru najinega budgeta potrebno naredit kar nekaj kompromisov.
Posted 16 November 2018 - 02:43 PM
Uf, cena je tudi manj kot popolna, je pa za mesto to ogromno kvadrature - Amsterdam iz istega razloga samo za inspiracijo pogledam, ker ponavadi celostno obnovijo stanovanje in ga moderno (ali moderno-klasicno) opremijo.
Tu okrog naju je zadnje case ugodna klima za prodajo in se jih veliko odloca za selitev, ker uspejo znatno vec iztrzit za hiso, kot so vanjo vlozili. Spremljam z enim ocesom, kaj pride na trg, da mogoce dobim kaksno idejo za ureditev mansarde in vrta. V tole hiso bi se tudi takoj vselila. Pa kolikor vidim kje kak lep hrastov parket po tleh, me spet prime, da bi mogoce pa vseeno zamenjala kulir in laminat (pa mimogrede napeljala vovovodne cevi vsaj se za eno korito v mansardi (ce ze ne za mini kopalnico) : X. Potem pa v naslednjem trenutku ze spet razmisljam o tem, da je to zdaj fajn za pucat in relativno neobcutljivo na kremplje, praske, udarce, polivanje, pa da bi morala ali kuhinjo demontirat ali pa okrog nje polagat parket, pa me potem spet mine.
Te so pa z nase ulice zdaj (bile) naprodaj: klik1, klik2, klik3. Upam, da bodo novi sosedje fajn.
Posted 16 November 2018 - 02:49 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 members, 0 guests, 0 anonymous users