Jump to content

Photo

Kateri operater - Mobitel, Simobil..?

• Please log in to reply
699 replies to this topic

#561 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 10 March 2018 - 02:13 PM

Možnost bi bila edino, če bi on postal naročnik namesto tašče. Ampak vseeno je cenejša opcija kot A1, kjer bi me po novem najcenejši Orto paket z enakimi količinami prišel 16 €, pri Telemachu je pa 13. Pa če ponujajo 3 mesece brez naročnine, je pa tudi ok.

Sem pa včeraj pisala A1 na FB, da bi rada odstopila na podlagi 129. člena ZEKom-1 in če lahko preverijo, ali imam še kakršnekoli obveznosti do njih. So mi že nekaj srali in da so poslali moje sporočilo še oddelku za preverjanje ugodnosti in naj počakam na odgovor. :D
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#562 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 14 March 2018 - 12:21 PM

Jaz bom v tem mesecu v celoti odplačala telefon in prestopila k njim.

Jinadaze, eno vprašanje imam. A si že uredila prestop?

Meni je Telemach že poslal domov pogodbo za podpisat, ampak je še nisem, ker sem prej še pisala na A1, da razmišljam o odstopu od pogodbe po 129. čl. ZEKom-1 in da naj preverijo, če imam do njih še kakšne obveznosti. Prej pa dobim od A1 sms, da so prejeli zahtevek za prenos moje telefonske št. in da moje obveznosti do njih znašajo še cca 290 €. Sem klicala na A1 in razložila, zakaj sem nameravala odstopiti in povedala, da sem prejšnji mesec kupila nov telefon in se ob tem zavezala za 24 mesecev, ampak sem telefon že takoj ob nakupu v celoti odplačala. No, povedali so mi, da teh 290 eur predstavlja subvencijo za telefon, ki jo moraš v celoti odplačati, če odstopiš v tem času, ko si še vezan, pa tudi če se ne strinjaš s spremenjenimi pogodbenimi pogoji in tudi če si telefon že odplačal. Naj se jebejo.

Zdaj bom pač javila na Telemach, da ne bom prestopila k njim in naj prekličejo zahtevek za prenos telefonske.

• 0

#563 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 14 March 2018 - 03:18 PM

Kakšna subvencija za telefon?! Jaz sem v pon. začela urejati prekinitev pri A1 in zdaj čakam, da mi pošljejo točen znesek dolga. Do izteka imam še 5 obrokov za telefon, kar je 100 €, potem pa v mojem profilu piše, da bi morala doplačati še 19 € (ta znesek se dnevno znižuje), če bi hotela zdaj kupiti novega. Mogoče je to ta subvencije, ker si z naročnino znižaš ceno telefona?

Kje pa si dobila info, da ti pri Telemachu ne bi zaračunali prvih treh mesečnih naročnin? Na njihovi strani piše za eno. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#564 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 14 March 2018 - 03:47 PM

Vezava bi ti torej potekla čez 5 mesecev? Meni bi šele 2020, ker sem prejšnji mesec kupila telefon in se s tem zavezala za 24 mesecev. Na Moj A1 mi piše, da če bi hotela zdaj kupit nov telefon, bi morala doplačati 340 eur. Glede obveznosti pa so mi v SMS-u napisali, da znašajo 291 eur. Rekli so mi, da s tem, ko se ti zavežeš za določeno obdobje, ti omogočijo nižjo ceno telefona. Npr če kupiš pri njih telefon v prosti prodaji, stane 800 eur, če pa ga kupiš na naročniškem paketu in se s tem zavežeš s pogodbo za 2 leti, plačaš 600 eur. To je ta subvencija kao. Ne vem, če je to isto kot ta znesek, ki bi ga morala doplačati ob predčasnem nakupu telefona.

Meni so rekli, da bi bila oproščena v bistvu samo plačila pogodbene kazni in še nekih stroškov, kar pa je vse skupaj ene 15 eur. Ampak meni je to mimo. Potem pravica do odstopa po ZEKom-1 v primeru, da ti vezava še ni potekla, sploh nima nobenega smisla, pa nima veze, za koliko ti operater zviša naročnino in če se ti strinjaš ali ne.

Mi smo se to dogovarjali z eno uslužbenko telemacha preko telefona. Če ima kdo v družini fiksne storitve telemacha, lahko do 4 družinski člani postanejo naročniki mobilnih storitev in ob sklenitvi vsak dobi 3 mesece gratis. Fant je pa šel sklenit pogodbo v poslovalnico in zato ni dobil teh 3 mesecev zastonj.
  • 0

#565 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 14 March 2018 - 03:59 PM

Ja, avgusta, tako da se mi bo v vsakem primeru splačalo. Saj razumem sistem - če ne plačuješ naročnine, niti telefona s subvencionirano ceno ne moreš kupiti. Na koncu je naročnik v vsakem primeru na slabšem, ker se mora sprijazniti z višjo naročnino ali pa doplačati to subvencijo. Glede na to, da si se ravno zavezala, bi zdaj s plačilom subvencije plačala polno vrednost telefona in bi bilo enako, kot če bi ga kupila v prosti prodaji.

Me zanima, koliko je meni ostalo.

• 0

― V. Van Gogh

#566 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 14 March 2018 - 07:10 PM

Tebi je pomoje en drobiž ostalo.

Sem šla še enkrat zakon brat.

129. čl.:

(2) O vsaki spremembi pogojev, določenih v naročniški pogodbi, morajo biti naročniki obveščeni najmanj 30 dni pred predlagano uveljavitvijo sprememb. Pri tem morajo biti naročniki obveščeni, da imajo, razen če je sprememba pogojev, določenih v naročniški pogodbi, potrebna zaradi uskladitve s tem zakonom oziroma na njegovi podlagi sprejetimi predpisi, drugimi predpisi in predpisi Evropske unije, ki se neposredno uporabljajo, v istem roku pravico brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni odstopiti od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinjajo. Agencija lahko s splošnim aktom predpiše obliko in način objave obvestila.

(3) Določbe prejšnjega odstavka ne vplivajo in ne posegajo v zapadle in neplačane obveznosti naročnikov ter v obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnikov.

(4) Naročnik, ki je ob sklenitvi naročniškega razmerja prejel terminalsko opremo po akcijski ceni, lahko pri odstopu od naročniške pogodbe pred potekom obdobja vezave v skladu z drugim odstavkom tega člena izbira, ali bo operaterju povrnil znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme in prejeto terminalsko opremo obdržal, ali pa bo vrnil terminalsko opremo v stanju, v kakršnem mu je bila izročena, in plačal uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, operater pa mu bo vrnil kupnino. Naročniku, ki želi izkoristiti odstopno upravičenje, lahko operater v zameno ponudi, da ohrani naročniško razmerje v veljavi pod pogoji, določenimi v obstoječi pogodbi.

Očitno bo držalo, mi je pa vseeno kar nekaj, ker če ti vezava še ni potekla/skoraj potekla, ti ta člen nič kaj ne koristi.

• 0

#567 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 15 March 2018 - 08:55 PM

Jinadaze, si že dobila informacijo, koliko bi morala plačati?

Kako odziven je Telemach na maile?

• 0

#568 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 15 March 2018 - 09:22 PM

Ja, danes zjutraj so mi koncno odpisali, da imam se slabih 19 € dolga. Ampak nisem se imela casa naprej ukrepati, poslala naj bi jim nek dopis, da hocem prekiniti narocnisko razmerje. Verjetno ga moram sama napisati, ker mi niso poslali nobenega dokumenta.
Za Telemach pa ne vem, ampak kar se tice mobilne telefonije, so veliko bolj odzivni kot za internet, kjer zlepa ne dobis nikogar, dostikrat te tudi sploh ne poklicejo nazaj.
  • 0

― V. Van Gogh

#569 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 30 March 2018 - 02:22 PM

To ni normalno, kako ti lahko nesposobni uslužbenci zakomplicirajo tako preprosto stvar kot je menjava operaterja ... 

Pred dobrim tednom sem klicala na Telemach in dobila enega Jurčka, ki mi je ponudil dve opciji - da se priključim moževemu paketu in plačujem 10 € mesečno ali pa sama sklenem enako naročniško razmerje in imam prvo leto zastonj naročnino, potem pa 13 na mesec. Prvo ponudbo bi lahko sklenila samo preko telefona in samo preko njega, vsaj tako je rekel. Sem rekla, da bom premislila in pokličem čaz dan ali dva. Takrat je bil ravno na dopustu, potem pa je šel na bolniško. Vmes sem govorila z njegovimi sodelavci, ena pametna koklja mi je ta teden rekla, da sem itak prepozna in da bi morala prenos številke urejati 10 dni pred iztekom roka, do katerega sem pri A1 upravičena do brezplačnega prenosa številke, ker bo zdaj vikend pa prazniki, bla bla bla. To bi pomenilo, da bi lahko urejala šele čez en mesec in bi A1 morala plačati še dodatno naročnino, poleg subvencije pa še prekinitev pogodbe in pogodbeno kazen, kar je v mojem primeru skupaj 47 €. Takrat mi je dopizdilo, ker vem, da prenos št. po zakonu ne sme trajati več kot en delovni dan in sem šla v poslovalnico, kjer sem naletela na ful prijaznega svetovalca, ki mi je trdil, da so se mi njegovi sodelavci lagali glede trajanja prenosa in tudi glede tega, da bi imela celo leto zastonj naročnino. Vse sva uredila v 5 minutah in v roku ene ure sem dobila sms, da je številka prenešena. Danes zjutraj sem od A1 dobila še en sms in sicer, da imam pri njih še cel mesec nadomestno številko, ker je bilo obračunsko obdobje en dan, preden sem zamenjala operaterja, kar pomeni tudi, da naj bi za en dan zaračunali celotno mesečno naročnino. :butl: To naj bi bilo v skladu z njihovimi "posebnimi pogoji", ki jih v moji pogodbi ni bilo in niti slučajno ne mislim plačati še dodatne naročnine, tako da če dobim vključeno v zadnji položnici, bom poslala reklamacijo. 

Tragikomično.

Svetujem, da greste za karkoli osebno v poslovalnico in se ne pustite zajebavat, ker po telefonu od 5 ljudi ne dobiš vseh informacij.

• 0

― V. Van Gogh

#570 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 30 March 2018 - 03:33 PM

:lol: Sori Jinadaze...ampak je res smešno, sem mislila, da boš gladko uredila.

Pri meni se je pa totalno zakompliciralo. :lol: In tudi jaz res ne morem verjeti, koliko časa ena taka enostavna stvar traja. Povrh vsega ti pa vsak svetovalec pri istem operaterju pove drugače in trdi, da je prejšnji očitno dal zavajajoče informacije.

Meni je pri Telemachu ena uslužbenka preko telefona rihtala ponudbo in mi poslala vzorec pogodbe na mail, hkrati sem pa pisala na A1, naj za sigurno preverijo, koliko bi morala pri njih plačati, če prekinem naročniško razmerje zaradi zvišanja naročnine. Čez par dni je kurir DPD na dom prinesel Telemachovo pošiljko in ker me ni bilo, sem mu rekla, da jo lahko pusti pred hišo ali da tašči. Mislim, da so mi še isti dan iz A1 sporočili, da bi morala plačati tisti sorazmerni del vrednosti telefona, čeprav sem telefon že takkoj ob nakupu v celoti plačala, zato sem na Telemach takoj javila, da pač ne bom sklenila naročniškega razmerja pri njih. Potem pa dobim sms od A1, da so mi vklopili nadomestno telefonsko št. in da bo ob koncu obračunskega obdobja naročniško razmerje prekinjeno. Meni ni bilo nič jasno, saj nisem ničesar podpisala. No, potem pa sem ugotovila, da je kurir dal podpisat pogodbo za sklenitev mojega naročniškega razmerja pri Telemachu kar moji tašči, čeprav je za to nisem pooblastila, niti pisno niti ustno. Še več, sploh ji ni povedal, da gre za pogodbo in za zahtevo za prenos telefonske št., mislila je, da podpisuje dobavnico. In celo rekel ji je, da naj kar moj priimek napiše (ona se drugače piše). Na Telemach sem takoj poslala pritožbo, na odgovor sem itak čakala par tednov. Tista uslužbenka mi je potem ponujala, da ali odstopim od pogodbe, sklenjene na daljavo v 14 dneh, ampak v tem primeru izgubim staro telefonsko št., ali pa da pri njih plačam en račun in mi bodo potem šli kao toliko na roko, da mi bodo prekinili pogodbo brez dodatnih stroškov, telefonsko pa lahko prenesem nazaj na A1. Itak se nisem strinjala, ker so mi drugi svetovalci pri Telemachu in pri A1 rekli, se bo v takem primeru dalo urediti prenos telefonske brez reference računa. Potem je Telemach le poslal telefonsko nazaj na A1, zdaj pa oni mečkajo in ne vejo, kaj bi, ker je telefonska pri njih, samo aktivirati jo je treba.

Bom pa verjetno še na DPD pisala, kako njihovi kurirji delujejo.

• 0

#571 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 30 March 2018 - 03:49 PM

OMG, ti imas se hujso storijo kot jaz. :lol:
  • 0

― V. Van Gogh

#572 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 30 March 2018 - 03:58 PM

Znorela sem skoraj. Potem mi pa še začnejo svetovalci razlagat, da se telefonske nikakor ne da prenesti brez številke zadnjega računa pri prejšnjem operaterju in moram vsakič znova razlagat, da jaz nisem podpisala papirjev in da ne bom imela številke zadnjega računa, ker ne mislim ničesar plačevat. Potem se sicer vsi strinjajo, da se v takem primeru vsekakor da tudi brez računa urediti prenos številke, ampak zdaj je pa ne znajo spet priklopiti. :lol: Nazadnje so mi na A1 rekli, naj jim še preko maila pošljem zahtevo za aktivacijo telefonske in je to to. Me res zanima.... Vse samo zaradi enega kurirja, ki po moje sploh ni vedel, kaj daje podpisovat in kakšen je postopek, če že da drugi osebi podpisati.

• 0

#573 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 30 March 2018 - 05:39 PM

Upam, da cimprej resis. Drugace pa slisim, da gre zadnje case ogromno ljudi stran od A1 in da jim gre slabo. Ce ne bodo v naslednjih letih uskladili cen s konkurenco, bodo propadli.
  • 0

― V. Van Gogh

#574 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 30 March 2018 - 08:09 PM

Fucking neverjetno. Iz A1 so mi spet odpisali, naj pošljem številko računa od Telemacha in mi bodo telefonsko številko potem aktivirali. Že stokrat sem jim razložila, da nimam računa, ker je bil že sam prenos številke v startu neveljavno opravljen in da so mi že njihovi svetovalci zagotovili, da se bo dalo urediti brez številke računa. Pa ne me hecat, da ne morejo s par kliki vklopit ene telefonske številke.
  • 0

#575 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27683 posts

Posted 30 March 2018 - 08:16 PM

Tudi jaz sem imela nepotrebne birokratske zaplete pri prenosu cifre. In vsi se izgovarjajo na avtomatske postopke, proti katerim ne morejo nič (čeprav na koncu je le šlo). In tega je vedno več na vseh področjih, včasih se počutim kot v filmu The Net. Zdrava pamet postaja nekaj, kar lahko namažeš na kruh. Užas. >.<
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#576 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17293 posts

Posted 30 October 2018 - 03:30 PM

2 jeb**a €. V slabem letu ze 3.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#577 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 30 October 2018 - 03:36 PM

Tudi jaz preklinjam!
  • 0

#578 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6707 posts

Posted 30 October 2018 - 03:42 PM

A se je podrazilo?
  • 0

#579 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 30 October 2018 - 04:37 PM

Ja, Telemah za 2€.
  • 0

#580 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 30 October 2018 - 04:38 PM

Nama niso nič podražili. Verjetno je odvisno od paketa.

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users