In kateri je to?
Ecoegg odstranjevalec madežev za tkanine.
Posted 23 September 2019 - 11:53 AM
In kateri je to?
Posted 23 September 2019 - 11:58 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 23 September 2019 - 01:02 PM
Nisem nikoli pomislila, da bi jo pritrdila s ščipalkami za obešanje perila, dobra ideja.
jaz dostikrat vzamem kakšen stari T-shit majico in metlo oblečem čez vratno luknjo. Če npr. pomivam zunanje stopnice.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 23 September 2019 - 01:42 PM
Posted 26 November 2019 - 05:47 AM
Put A Kilt On It!
Posted 26 November 2019 - 07:47 AM
Posted 26 November 2019 - 08:30 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 November 2019 - 08:53 AM
Jaz sem dala eterično, ampak nisem bila ravno zadovoljna...ne vem, ali nisem vonja trofila ali pa imam previsoka pričakovanja...
Posted 26 November 2019 - 09:14 AM
Sem to našla na spletu
IZDELAJTE SVOJ MEHČALEC
Zelo učinkovito in preprosto!
Sestavine:
Vse sestavine zmešajte in ustekleničite. Pri vsakem pranju uporabite eno skodelico.
Najbolj primerna eterična olja za pranje:
Recept, po katerem sem naredila domač mehčalec za perilo:
100 gramov sode bikarbone zmešamo z 100 mililitri destilirane vode. Počasi začnemo dolivati alkoholni kis. Ne ustrašite se močnega penjenja – zato tudi potrebujete večjo posodo. Kis dolivate postopno, počasi. In med dolivanjem mešate, da se stopi soda bikarbona. Vse skupaj se res kar precej peni. Ko dolijete ves alkoholni kis, mešate še toliko časa da se soda bikarbona stopi. Na koncu dolijete še preostalo destilirano vodo, ki bo dokončno umirila penjenje. V kolikor želite, v končano zmes lahko kanete še 10-15 kapljic eteričnega olja z vonjem po vaši izbiri. Sama, bi vam tu predlagala le, da ste pri izbiri eteričnega olja pazljivi, in kupite naravnega. Izogibajte se sintetičnemu. Ko dodate v domač mehčalec za perilo še eterično olje, ponovno dobro premešate in mehčalec je pripravljen da ga prelijete v plastenko.
Tako, domač mehčalec je pripravljen za uporabo!
Put A Kilt On It!
Posted 26 November 2019 - 09:19 AM
Posted 26 November 2019 - 09:20 AM
Plus to, da soda bikarbona in črna oblačila niso ravno best friends
Posted 26 November 2019 - 09:22 AM
jaz sem mislila dat samo v alkoholni kis nekaj kaplic eteričnega olja. Mislite, da bi bilo to OK?
Put A Kilt On It!
Posted 26 November 2019 - 09:30 AM
Posted 26 November 2019 - 10:18 AM
Jaz ti priporočam, da daš teh par kapljic EO na nekaj zrn soli in potem v kis. Drugače imam jaz feeling, da vse olje plava po površini in ostane na ceveh, ki vodijo v boben...
Če imaš sušilec, lahko tudi v sušilcu prakticiraš kapljanje na krpico. Dobi se celo volnene krogle, na katere se nakaplja EO.
Posted 26 November 2019 - 10:25 AM
ok, bom poskusila. Hvala!
Torej sol + eterično olje imam lahko že v naprej pripravljeno in ga pred pranjem dodam h kisu (ki ga dam v predal za mehčalec)
Moram najdt kompromis, ker D pere z mehčalcem, da mu cunje ne smrdijo po zatohlem in da ima mehke brisače (sem mu povedala, da je pičkica ). Jaz pa ne maram mehčalca. Že sama ideja, da je na cunjah to, me kar mine. Ga ne uporabljam od rojstva otrok. Si nekako predstavlajm, da "ovije" tkanino, kot balzam naredi lasem in kot mi je na laseh OK, mi na cunjah ni
Put A Kilt On It!
Posted 26 November 2019 - 11:46 AM
Poročaj, kako se bo obneslo.
Tudi meni ni jasno, kaj naj bi soda bikarbona delala v mehčalcu, sem videla recepte brez tega.
Je pa v receptih za domači prašek pralna soda, kar je pa itak drug izdelek za drug namen.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 November 2019 - 12:55 PM
Posted 26 November 2019 - 06:21 PM
Posted 26 November 2019 - 07:00 PM
Posted 27 November 2019 - 12:10 AM
Mene tudi ne moti, če ne dam mehčalca. Recimo Persil Sentitive gel, ki ga imam zdaj, prijetno odišavi. Ampak pri črnih cunjah pa moram dat mehčalec, drugače smrdijo.
0 members, 2 guests, 0 anonymous users