Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#561 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 01 April 2020 - 10:56 AM

Od staršev imam še samo mami in bi ji bilo grozno hudo, da bi bila sama 2 meseca v stanovanju, brez socialnih stikov. Sama je rekla, da 100x raje dobi korono, kot da nas ne vidi 2 meseca. Itak pravi, da jo je že imela. Sestre ne morem obiskat, ker je v Prlekiji. Zaenkrat sta poba še kar ok, ampak me skrbi, če bo trajalo še en mesec. Kavic, trgovin, frizerjev, kozmetičark pa ne pogrešam.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#562 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 01 April 2020 - 10:58 AM

Supergirl, ja, še strinjam, vsak pri sebi bi se moral odgovorno obnašat. Ampak za te strožje ukrepe se pa lahko zahvalimo tistim posameznikom, ki jim dol visi in so lepo hodili okrog na izlete. A ni bil to eden od glavnih razlogov, zakaj so omejili gibanje znotraj občine, ponovni obiski turističnih krajev čez vikend? Kako naj pričakujemo, da bodo ukrepi delovali, če se jih na koncu itak ne držijo vsi.
Ja, saj nam gre zaenkrat kar dobro, je krivulja položna, ampak vrh epidemije pri nas šele prihaja, vsaj take so napovedi, in če nam gre trenutno ok, to še ni razlog, da se pa zdaj lahko spet po mili volji gibamo, kjer nam paše, ker bomo potem spet na začetku?
Pa saj ne poročajo samo o mrtvih, so tudi povedali, koliko so jih odpustili iz bolnišnice.

Ne vem, bomo videli, kako bo res čez kak mesec na Švedskem, ali pa v Braziliji.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#563 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 01 April 2020 - 11:01 AM

Dragica, nisem vedela za oceta 😕.

Meni res nic ne manjka, razen dnevnega sprehoda, ki je glede na nespametnost nekaterih postal bolj podoben ruski ruleti. Pa v situaciji v kakrsi je zdravstvo me ful skrbi, da bi S zbolel, jaz sem itak ze tako visoko noseca, da bi jo verjetno obe odnesli brez posledic. Ampak za S me je itak strah ob vsaki sezonski gripi in ob vsaki otroski bolezni, ki razsaja. Res, ko enkrat vidis, kako se na tako stvar odzove njegovo telo, ne prizelim nobenemu, da bi moral kdaj videti svoje najblizje v taki kozi. Pa z mojim imunskim sistemom se mi zdi se vecja sansa, da mu jaz samo prinesem.
  • 0

#564 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 01 April 2020 - 11:08 AM

Ora, težko govorim o tem, čeprav je že več kot dve leti, nisem še sprejela.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#565 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27685 posts

Posted 01 April 2020 - 11:09 AM

:(

Jaz tudi zaenkrat ne pogrešam ničesar določenega, razen tega, da bi lahko brez panike nakupila živež vsakih 14 dni. Pa sproščenih sprehodov in klepetov s prijateljico. Sem sicer bolj samotar. Ono o intro- in ekstravertih...
Od medijev se distanciram, ker vsak dan 10x poslušat dramo, se ti res sname. Kar ne pomeni, da nisem za odgovorno obnašanje, vsekakor, ampak vse do ene mere in po zdravi pameti.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#566 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 01 April 2020 - 11:11 AM

Oprosti Dragica in sozalje!

Saj sem ze pisala o tem, da pomojem jaz to cist stoicbo prenasam, ker 1.delujejo hormoni meni v prid, 2. Nimamo tvja in novica se pol toliko dramaticno ne prebere, kot se slisi po tv :)
  • 0

#567 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 01 April 2020 - 11:18 AM

Jaz zaenkrat pogrešam samo to, da ne moremo do mojih. Potem bom pa zelo pogrešala morje. Ful sem se veselila prvomajskih.
  • 0

#568 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 01 April 2020 - 11:20 AM

Dragica, sozalje.

Se strinjam s Supergirl, tukaj je dobro napisano: https://www.mladina....lqey26Wz8oHyPIU

Sicer pa je moja anksioznost presla v navelicanost, sita sem drame iz medijev in ce jo primerjam z dejstvi, mi cedalje bolj dol visi. Najbolj pa pogresam vrtec in starsa, kot sem ze napisala, nisem narejena za SAHM.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#569 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 01 April 2020 - 11:21 AM

Tebe pa na momente prav obcudujem, ze tako si veliko sama doma z njim, pa se ful ste bli bolni letos, potem pa se skrb za svojce :/ upam, da se je mami kaj zmenila, da vsaj ne bo vec v sluzbi :/

Ja tale gospod je lepo izpostavil, da namesto, da bi se ene sankcioniralo se je vse se dodatno kaznovalo!
  • 0

#570 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17296 posts

Posted 01 April 2020 - 11:32 AM

Tako kot bo ta vikend na Bledu.

https://www.facebook...58054253772482/ :lol:

Meni je bad, ker vsakic, ko odprem zadnje dni, porocajo o kakem zdravem otroku, ki je umrl.
Mi gremo k nam domov, ko je lepo vreme, in smo na vrtu.

Sozalje, Dragica.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#571 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 01 April 2020 - 11:39 AM

Zaenkrat velja, da od naslednjega tedna normalno dela, po dveh tednih dopusta. :/ Ni mi jasno, zakaj ne more doma ostat.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#572 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 01 April 2020 - 11:41 AM

To je pa tudi res, kar je Eržen izpostavil, da smo vsi kaznovani zaradi tistih, ki ne spoštujejo ukrepov.

Mene sicer ti ukrepi trenutno niso prizadeli, pač jih ne občutim kaj dosti, ker sem na porodniški in že prej nisem veliko naokrog hodila. Trenutno pogrešam obisk domačih, ker vidim, da tudi oni komaj čakajo, da vidijo tamalo. Pa da bi se videla s prijateljico. Pa zaradi zdravja me malo skrbi, kako se bo vse odvijalo. Medijev pa ne spremljam več tako pogosto, kot sem recimo 2 tedna nazaj.

Dragica, tudi jaz nisem vedela za tvojega očeta. :(
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#573 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26106 posts

Posted 01 April 2020 - 11:50 AM

Dragica, žal mi je :(
  • 0

#574 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 01 April 2020 - 01:19 PM

Hvala punce.

• 0

#575 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16833 posts

Posted 01 April 2020 - 02:27 PM

Sozalje, dragica.

Ora v kaki psiholoski profil si pa mene umestila?
Ker meni nic kar se dogaja ne povzroca tesnobe. Ali anksioznosti. F.ck, nocem vedeti kaj bi bilo ce ne bi bila na kt. Prej sem bruhala samo ob misli na to, da moram mulcema zajtrk pripravit. Kje je sele scenarij kot je korona, verjetno bi helexe goltala kot tik tak bonbone.
Jaz lepo spim osem ur in nimam tesnobe.
Lahko mi pa na zs odgovoris, da ne bomo smetili teme. Danes imam spet viber s terapevtko, nimam pojma o cem bova govorili ampak o koroni nocem niti besede, ker mam ze dost tega pompa in ne bom vec zapravljala 50 e na seanso zato da obdelujem isto temo kot z vsemi drugimi.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#576 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 01 April 2020 - 03:51 PM

V bistvu sploh ne zelim :D
  • 1

#577 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16833 posts

Posted 01 April 2020 - 05:27 PM

Ok
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#578 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24559 posts

Posted 01 April 2020 - 06:40 PM

:(

Jaz tudi zaenkrat ne pogrešam ničesar določenega, razen tega, da bi lahko brez panike nakupila živež vsakih 14 dni. Pa sproščenih sprehodov in klepetov s prijateljico. Sem sicer bolj samotar. Ono o intro- in ekstravertih...
Od medijev se distanciram, ker vsak dan 10x poslušat dramo, se ti res sname. Kar ne pomeni, da nisem za odgovorno obnašanje, vsekakor, ampak vse do ene mere in po zdravi pameti.

Jaz sem zelo na podobnem razmišljanju.

Z D malo kršiva pravila, ker sva iz dveh gospodnjstev, ampak sva oba dogovorjena, da se vidiva samo midva in z nobenimi drugimi. Pa otroka bosta ta vikend šla k L, ampak tudi on se menda ne druži z nikomur. Nekako poskušamo razumno vozit, čim bolj upoštevat pravila, a istočasno "živet", saj imamo res specifično situacijo s 4 gospodinjstvi.

Dragica, tudi z moje strani iskreno sožalje.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#579 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 01 April 2020 - 07:06 PM

Hvala.

• 0

#580 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 01 April 2020 - 07:36 PM

Sožalje tudi z moje strani.

Jaz se tudi poskušam malo distancirati od medijev, poročil ne gledava še največ slišim po radiu, ki je prižgan večino dneva v kuhinji.

Trenutno se zame ni prav veliko spremenilo razen tega da sta mož in tašča doma, tako da imam več socialnih stikov kot prej :P
Pogrešam pa svoje starše, da bi se lahko dobili z BF in vozičkanje z dvema mamicama s katerima smo se ujele. Pa tudi to, da bi kdaj šla v trgovino ampak po drugi strani sem ravno zato v mehurčku, ker smo le na vasi, tašča pravi, da je čisto druga atmosfera ko prideš v Kamnik, vidiš ljudi v maskah, rokavicah...

Me pa skrbi kaj bo to pomenilo na dolgi rok glede službe zame in srčno upam, da ne bi po kakšnem slučaju še mož ostal brez :(
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users