Belakne in vitamin C tudi ne gresta skupaj ne?
Res, zakaj pa ne? Jaz nanesem serum z vit C pred Belakne.
Posted 04 February 2017 - 04:05 PM
Belakne in vitamin C tudi ne gresta skupaj ne?
Res, zakaj pa ne? Jaz nanesem serum z vit C pred Belakne.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 04 February 2017 - 04:40 PM
Belakne in vitamin C tudi ne gresta skupaj ne? Torej bi bilo verjetno najboljše zvečer Belakne, malo izmenično z AHA, zjutraj pa en dan vitamin C + Matrixyl, drugi dan pa Matrixyl + niacinamid. Hialuronsko pa lahko vedno čez vse te aktivne sestavine (čez pa seveda še vlažilno kremo)?
Jinadaze, ti hialuronsko nanašaš tudi čez Belakne, ali jo uporabljaš samo zjutraj? Jaz Belakne ponavadi samostojno nanesem, ali pa čez kvečjemu samo vlažilno kremo.
Belakne in C-vitamin nikakor ne gresta skupaj, ta kombinacija je preveč agresivna. Odvisno je tudi od potentnosti C-vitamina, jaz imam najbolj koncentriranega in ga nikoli ne bi uporabljala sočasno z drugo aktivno sestavino. Že sam po sebi me noro peče in špika, če spodaj ne nanesem hialuronske. Niti ga ne bi uporabila zjutraj, ker ni fotostabilen.
Čez Belakne pa ne dajem hialuronske, ker se skozi kremo ne bi absorbirala.
Na Deciem strani je tabela, kjer so napisana vsa zaporedja slojenja.
Matilda, zadnjič si napisala, da ti je vse skupaj čisto preveč slojenja različnih stvari, v bistvu pa ne uporabljaš nič manj produktov kot jaz. Vit C sem začela uporabljati šele par dni nazaj.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 February 2017 - 08:14 PM
Ni res, to dvoje imam (za zvečer) pa za zjutraj vlažilno kremo. Meni kombinacija ni preagresivna.
Občasno namesto Belakne uporabim CosRX BHA, od katerega nisem zaznala vidnejšega učinka (škodil mi tudi ni) in moram porabit.
Sem pripomnila, ker se mi pač ZDI da nekatere dosti komplicirate.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 04 February 2017 - 08:38 PM
― V. Van Gogh
Posted 05 February 2017 - 03:44 PM
Belakne in C-vitamin nikakor ne gresta skupaj, ta kombinacija je preveč agresivna. Odvisno je tudi od potentnosti C-vitamina, jaz imam najbolj koncentriranega in ga nikoli ne bi uporabljala sočasno z drugo aktivno sestavino. Že sam po sebi me noro peče in špika, če spodaj ne nanesem hialuronske. Niti ga ne bi uporabila zjutraj, ker ni fotostabilen.
Čez Belakne pa ne dajem hialuronske, ker se skozi kremo ne bi absorbirala.
Na Deciem strani je tabela, kjer so napisana vsa zaporedja slojenja.
Matilda, zadnjič si napisala, da ti je vse skupaj čisto preveč slojenja različnih stvari, v bistvu pa ne uporabljaš nič manj produktov kot jaz.
Vit C sem začela uporabljati šele par dni nazaj.
Od The Ordinary vitamin C imaš? Moj LRP je 10%, me sicer ne peče po nanosu, ampak ga vseeno ne uporabljam zvečer, ker takrat uporabljam Belakne, zato si vitamin C nanesem zjutraj, kljub temu, da je občutljiv na svetlobo. Ti torej zdaj zvečer izmenično uporabljaš vitamin C in Belakne?
To tabelo sem si že pogledala, me pa zanima, kako je s slojenjem izdelkov, ki so vsi water solution. V tem primeru je vseeno, v kakšnem vrstnem redu jih naneseš?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 05 February 2017 - 06:59 PM
Ja, 23% imam. Ni za tiste, ki jim kokosova maščoba maši pore. Uporabljam pa izmenično zvečer z Belakne, ja. Tvojega LRP na poznam in ne vem, v kakšni obliki je teh 10%.
Matrixyl je peptid in sam po sebi ni agresiven za kožo, lahko ga tudi plastiš z drugimi vodnimi formulami, zaporedje ni pomembno. Mene pa Buffet bolj mika, če bi že izbirala kaj dodatnega.
― V. Van Gogh
Posted 05 February 2017 - 07:08 PM
Posted 05 February 2017 - 07:28 PM
Ga imaš tudi od The Ordinary?
― V. Van Gogh
Posted 05 February 2017 - 07:32 PM
Posted 05 February 2017 - 08:28 PM
Jaz se odločam med Buffetom in Matrixylom, ne vem, kaj naj bi bilo bolj učinkovito. Buffet ima sicer notri tudi matrixyl complex, vendar ne v čisti obliki in verjetno je % nižji, kot v samem Matrixyl 10% + HA serumu, vsaj tako je bilo razloženo v enem reviewu. Naj bi bil matrixyl fajn zadeva proti gubam. Ima pa Buffet še ful drugih stvari. Bom pa sigurno oba izdelka preizkusila v bodoče.
Tiste, ki že dlje uporabljate Belakne, čez poletje popolnoma nehate ali občasno še vedno uporabite? Jaz jo bom čez poletje najbrž nadomestila z vitaminom C. Jinadaze, a tebi tudi ostaja ful zrnc The Ordinary vitamina C na obrazu, kot je pogosto omenjeno, ali se ti lepo vpije?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 05 February 2017 - 09:02 PM
Slabo se vpije, ostane nekoliko mastnega filma z zrnci (med mazanjem se precej čuti, kot fin piling). Ampak me ne moti, vseeno pa s kremo počakam kakšno uro ali več in jo nanesem šele tik pred spanjem. Če ti slučajno pride v usta, je ful ful kislo.
Belakne jaz čez celo leto uporabljam.
― V. Van Gogh
Posted 05 February 2017 - 09:02 PM
Posted 05 February 2017 - 09:06 PM
Imam enak tip kože, lahko pogledaš mojo nego v tisto temo. Kot sem napisala, zdaj uporabljam še vitamin C in namesto Belakne lahko uporabljaš drugi retinoid ali pa retinol. Če želiš več aktivnih sestavin v enem produktu, priporočam Buffet.
Za SPF imam Biore UV Aqua Rich Watery Essence, ampak ga pozimi ne uporabljam.
― V. Van Gogh
Posted 05 February 2017 - 09:11 PM
Posted 05 February 2017 - 09:13 PM
Posted 05 February 2017 - 09:20 PM
Jinadaze, pa te nic ne skrbi cez poletje, da bi prislo do kaksne hiperpigmentacije? Jaz sem sicer sele jeseni zacela uporabljati retinoid, ampak stalno berem kako naj se ne bi uporabljaj cez poletje.
Pozimi sploh ne uporabljas spf?
Poleti sicer vedno dobim malo pegic, ampak neodvisno od tega. Mi je všeč to, jeseni pa itak izgine.
Pozimi SPF uporabljam samo v res sončnem vremenu in če sem dolgo časa zunaj. Kar ni skoraj nikoli, ker ne smučam ipd.
Nisem zagovornica uporabe SPF-ja vedno in povsod, včasih res ni potrebe po njem. Na dolgi rok malo zapaca in zmatra kožo.
Ta video je super: https://www.youtube....eature=youtu.be
― V. Van Gogh
Posted 05 February 2017 - 09:29 PM
Posted 05 February 2017 - 10:36 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 February 2017 - 07:44 AM
Hvala tudi tebi. Moram se poglobit in preudarno nabaviti zadeve
A retinola pol ne smeš uporabljati, kadar si na soncu al zakaj ga poleti ne boš?
Posted 06 February 2017 - 08:17 AM
Barbarina, še jaz.
Jaz si obraz čistim kar s Chilly milom, meni je okej, mi ustreza. Imam še oljni čistilec od Softymo, pa mi je BV. Pač, za porabit....
Tonika imam dva: Garnier roza moram porabit, potem imam pa še Aloe Bha Skin Toner od Bentona. Ni presežkov, pač okej.
Vsako jutro nanesem C vitamin, OST C 20 (20%). Vse kar naredim zjutraj je da si obraz operem s toplo vodo, čistilca zjutri sploh ne uporabljam. Potem nanesem C vitamin, počakam da se vpije + 5 minut.... Potem pa eno za drugim (počakam da se vpije) nanesem tonik, hialuronsko, in SPF.
Zvečer si sčistim s Chillyjem, potem dam gor AHA 8% (počakam 20 minut) ali pa retin A (počakam pol ure) zatem nanesem tonik, vlažilno in grem spat. Kreme mi je zmanjkalo, tukaj sicer pride še Derma E.
Na vsake dva dni uporabim še Cure peeling gel, 1x tedensko pa masko.
Ne uporabljam nobene tekoče podlage, samo malo potegnem s pudrom v kamnu čez obraz na delih, ki se malo bolj svetijo (T cona).
To je to.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users