Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#561 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 08 April 2019 - 07:40 AM

Jaz pa bi dala svetel beljen pod, ki povleče na sivo, sploh ker si rekla, da nimaš toliko svetlobe in boš zraven postavila belo mizo. Fronte bi pa pustila takšne kot so.

Čez vikend je prišel mojster in predlagal vinil na klik. Zdaj izbiram med spodnjimi predlogi.

mislim, da se bom odločila za hrast white , res bi zaradi temnih prostorov dala nekaj čim bolj svetlega. Ampak se malo bojim, kako bo za vzdrževat.

gledala sem tudi beljen hrast ,  hrast frozen , hrast volga , hrast stassbourg

Bo pa vinil položen čez celo stanovanje - povsod enak. Torej, kar bom izbrala, bo veljalo za vse, zato bi potrebovala nekaj nevtralnega. Ostane samo grafit kuhinja, vse ostalo imam namen počasi zamenjat. In kakor se poznam, bom pohištvo kupovala v beli barvi. Ne vem zakaj, ampak meni je belo pohištvo zelo lepo. Bom raje eksperimentirala s stenami ali dodatki.

Se pa malo bojim, da če bi vzela preveč svetlega, bi z belim pohištvom postalo monotono.

Zdaj pa, ali kateri od teh predlogov bolj paše tako na temno sivo, kot na belo (čisto belo ali umazano belo) ali bi morala čisto spremenit idejo. Nekako mi naravni les ne paše zraven sive, pa ne vem zakaj. Mogoče se moram samo navadit na idejo.

Pa še to: ali bi zraven take sive kuhinje pasala miza bukev?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#562 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 08 April 2019 - 07:49 AM

Meni je od teh najbolj vsec Strassbourg, pa mogoce bi vseeno sla se malo bolj proti toplemu/naravnemu odtenku. Se mi zdi, da dajo taka tla prostoru toplino, ki odtehta tisto malo svetlobe, ker ga naredi prijetnega in manj sterilnega. 

cossty-3836.jpg

Primer prostora, ki deluje bolj sveze:

cosvil-2173.jpg

Odvisno od osebnih preferenc in stila pac ;)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#563 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17425 posts

Posted 08 April 2019 - 07:55 AM

Se strinjam z Anouk. Da ne bo prevec belo in hladno. Pa na presvetlem se vse pozna. In na pretemnem. Nekaj vmes je najboljse za to, da ne vidis stalno smeti :D Tako da si nobenega od tega ne bi zbrala, ampak takega, kot je na prvi sliki :) Imam podobnega z belim pohistvom in pride zelo lepo.
Po slikah sodec cisto lepo pride temno siva s toplimi tlemi. Priporocam pa bele stene! Imas obcutek cistoce, vecjih prostorov itd. Jaz si ne bi vec dajala barvnih.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#564 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 08 April 2019 - 07:58 AM

spodnji predlog je Strassbourg?

Kakšna barva je pa prvi?

• 0

Put A Kilt On It!

#565 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17425 posts

Posted 08 April 2019 - 08:00 AM

Hrast. Nebeljen. Lahko ti svoje temno sive elemente s toplimi tlemi in belimi stenami slikam :)
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#566 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 08 April 2019 - 08:03 AM

lepo prosim Podgana. hvala!

Kaj pa potem bukev, ki je malo svetlejša. Ali pa ta: White washed … ta je pa že precej naraven, a še vedno svetel :D

• 0

Put A Kilt On It!

#567 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 08 April 2019 - 08:11 AM

Meni bukev ni vsec, potegne na roznato. Ta white washed mi deluje pa ful umetno in rumenkasto, ampak jaz sem pri teh imitacijah lesa nadpovprecno izbircna, tako da najbrz nisem najboljse merilo. 

Na prvi sliki sem pa eno iz njihove galerije polinkala, ampak nisem pogledala, ce se ga dobi v vinil izvedbi. Hrast canyon sugar je drugace. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#568 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 08 April 2019 - 08:14 AM

Hrast Thames sem nasla med vinili 'srednje barve', mi je simpaticen :)

Vinil-HRAST-THAMES-WINCLA-11020-600x600.

• 0

#569 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17425 posts

Posted 08 April 2019 - 08:15 AM

Glih tega sem hotela prilepiti :)
  • 0

Tumblr

#570 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 08 April 2019 - 08:19 AM

Hihi :) Midve bi hitro skupaj prisli glede opreme, ja. V tisti prvi prostor bi se tudi komot vselila, tako udobno mi deluje. Za rumen kavc ze dolgo navijam, ampak fanta prpa stiska :D). V bistvu ga se za dvokrilne zavese v mansardi nisem mogla prepricat, da bi vzela kaj drugega kot belo ali sivo, ceprav bi mu bil verjetno rezultat vsec, ko bi ga enkrat videl umescenega v prostoru. Ni on za take 'drzne' poteze.

• 0

#571 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 08 April 2019 - 12:57 PM

Zdaj sem z glavo malo zavila  v bolj naravne vode - kaj pa ta odtenek . Tudi preveč rumen ali je kaj bolje kot white wached hrasta?

• 0

Put A Kilt On It!

#572 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17679 posts

Posted 08 April 2019 - 01:08 PM

Saj je lep, ampak ta od Anouk je meni lepši - stvar okusa.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#573 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 08 April 2019 - 03:02 PM

Meni je znatno lepsi od White washed, ampak vseeno ni po mojem okusu ;) Vzorec igleda bolj razgiban, bodi pozorna tudi na to, kaksen efekt bo to imelo v prostoru oz. kaksnega si zelis/pricakujes. Plus kot si ze napisala, na svetlem se ti bodo lasje ipd. prej videli. Najin je recimo srednje siv in se gor ne vidi nic - dokler z omelcem cez ne potegnes, sploh ne ves, koliko se je cez teden las nabralo gor. Doma imajo na stopniscu en svetlejsi laminat in je treba kar naprej z metlo se sprehajat mimo (ali pa se sprijaznit in ignorirat stanje do vikenda, ko je na sporedu ciscenje). Podobno na najinem belem stopniscu, kjer grem komot 3x na teden z omelcem na delo. 

Daj prosi jih, ce imajo par teh plank (?) ali pa vsaj mini vzorckov za posodit v salonu, da jih doma das na tla in si bos takoj lazje predstavljala, kako bo to izgledalo - glede barve, svetlobe, obcutka v prostoru, kombinacije s pohistvom in obcutljivosti na umazanijo.

Hrast Velvet mi je recimo tudi padel v oci:

Vinil-HRAST-VELVET-636M-PODC40-636M0-600

Pod istim imenom imajo potem se par drugih odtenkov, od hladnejsih do toplejsih:

Vinil-HRAST-VELVET-693M-PODC40-693M0-600

Vinil-HRAST-VELVET-636M-PODG55-636M0-600

Vinil-HRAST-VELVET-236L-PODG55-236L0-600

• 0

#574 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 14 May 2019 - 07:15 AM

Ali se še v kakšni trgovini dobi taka zadeva? Ne bi samo zato hodila v ZG. Sem gledala Momax in Jysk, pa nisem našla

stuk-odlaganje-odjeljaka-bijela__0542987

• 0

Put A Kilt On It!

#575 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17425 posts

Posted 14 May 2019 - 07:23 AM

Momax ima. Pod viseči organozator. Jysk tudi. Mimovrste.
  • 0

Tumblr

#576 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 14 May 2019 - 07:28 AM

hvala! očitno sem prehitro gledala.

• 0

Put A Kilt On It!

#577 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86409 posts

Posted 16 June 2019 - 04:28 PM

Ima kdo izkusnje s prenosno klimo?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#578 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27974 posts

Posted 16 June 2019 - 09:31 PM

Mi smo jo že dolgo nazaj uporabljali, morda se še spomnim kakšne podrobnosti, kaj te pa zanima? : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#579 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86409 posts

Posted 17 June 2019 - 02:23 PM

Predvsem me zanima, če se jo splača kupit, glede na to, da za malo več dobiš že montažno. :) Sicer imamo eno, ampak mož misli, da se je ne splača popravit. Imamo pa zgoraj tako razporejene prostore, da bi rabili 3 klime, da bi bilo kaj koristi. :/ 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#580 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17425 posts

Posted 18 June 2019 - 07:46 AM

A je pokvarjena ali je treba samo plin menjati? Ker to potem ni drago. A je opcija nova pa da jo odmontirate in vzamete s sabo, ko/ce prodate hiso? Sicer so te montaze in odmontaze lahko tudi drage, ampak neuradno ti popoldne lahko marsikdo to uredi ceneje :)
  • 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users