Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#561 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 02 July 2013 - 08:49 AM

Ja, če je samo javna objava pomeni, da je kandidat že izbran in samo objavijo, ker morajo. 

Za zaposli me pa vprašaj še na Zavodu, ker so nam lani na delavnici rekli, da lahko tudi kandidati sami omenimo kakšne ugodnosti za delodajalca, če bi prišli v ožji izbor - da delodajalec dobi subvencijo, če nas zaposli. Tko, da se da tudi malo samostojno lobirati. :) Sam js itak nisem prišla v nobeno od kategorij, namenjenih subvencijam (več ali manj so to prve zaposlitve ali zaposlitve mlajših od 30 let ipd). 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#562 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 02 July 2013 - 08:49 AM

Tista preglednica prostih del na zavodu, kjer piše 'delodajalec želi javno objavo' je namenjena zgolj javni objavi, da podjetje zadosti pravilom zakona. Tista delovna mesta so že vsa oddana, tako da je tam brezveze iskati in pošiljati prošnje.

Tista druga opcija prostih del (tam kjer je narisana Slovenija in izbereš kraj dela) pa bi naj bila kao dejanska prosta dela, a če zraven piše 'Zaposli me', to pomeni, da bo delodajalec vzel osebo, ki je prijavljena na zavodu (in izpolnjuje določene pogoje), da bo za njeno zaposlitev prejel subvencijo od države. Če si na zavodu, se ti vsekakor splača prijavit za ta dela (prijaviš se sama, ne 'napoti' te zavod), če pa nisi, pa se prav tako lahko prijaviš in upaš, da bodo v tebi videli nek potencial, a je kljub vsemu velika verjetnost, da bodo zaposlili nekoga, za katerega bodo dobili denar. 

• 0

#563 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 02 July 2013 - 10:29 AM

Aha, sem imela prav torej. :)

Za zaposli me pa itak še ne pridem v poštev, ker nisem še prijavljena na zavodu 6 mesecev.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#564 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 July 2013 - 11:30 AM

http://www.24ur.com/...rez-sluzbe.html

Joj, me zanima če bi bil njen rezultat boljši, če bi se malo drugače oblekla?

• 0
Viens, reste ici!

#565 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 03 July 2013 - 02:06 PM

Isto sem jaz pomislila včeraj, ko sem gledala. Ne samo obleka, izgled nasploh, izgleda kot da bo šla v trgovino čez cesto.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#566 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 July 2013 - 02:10 PM

Ja, vse je narobe.

Oblačila za začetek, potem pa mastni lasje z 10cm oranžne in 10cm rumene barve, celoten MU... 

• 0
Viens, reste ici!

#567 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 03 July 2013 - 10:04 PM

Jaz sem čisto isto pomislila, njen izgled jo po mojem stane vsake službe. Pa shujšat bi mogla, grdo rečeno, ampak na žalost ta svet tako deluje. Mi je pa ful simpatična drugače. 

• 0

#568 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27442 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 July 2013 - 10:09 PM

Okej, si nisem upala komentirat, ko sem prvič videla video in ni bilo vaših komentarjev, ampak vidim, da razmišljamo isto, ja. :lol: Imidž, ki ga fura nekdo že iz 1. letnika srednje šole pač ne more paliti, ko iščeš službo, in se mi zdi, da je tu glavni problem. Verjamem, da je ful sposobna, meni je tudi simpatična, ampak prvi vtis, ki ga pusti s tem videzom, res klavrn.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#569 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 July 2013 - 10:13 PM

Jaz tukaj niti nimam pripomb glede njene teže, pač ne morejo bit vsi ljudje suhi. Ampak dajmo se potem oblečt primerno svoji postavi. Pa nasploh ne moreš na intervju v belih hlačah, svetlo modri majčki in japonkah? Potem pa mastni lasje in ogaben MU. Res, recept za propad.

• 0
Viens, reste ici!

#570 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 03 July 2013 - 10:21 PM

Saj jaz se strinjam s tabo, ampak ima veliko ljudi predsodke tudi glede teže, na nek način lahko to delodajalcu deluje tudi kot da še lastnega življenja/prehranjevanja nima pod kontrolo, poleg tega mora tak človek še toliko bolj izstopati po osebnosti in energiji, da lahko premaga druge kandidate. Meni ta punca deluje čisto v redu, a po drugi strani tako povprečna v vseh pogledih, da si težko predstavljam, da bi nekje bila izbrana za najboljšo kandidatko. 

• 0

#571 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 July 2013 - 10:24 PM

Ja res je.

Izbrali so res top kandidatko za svoj prispevek. :D

• 0
Viens, reste ici!

#572 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 04 July 2013 - 12:16 AM

Meni se zdi cel prispevek zgrešen, od tega, da so jo predstavili kot neko blazno pridno in zagnano študentko, v resnici bi pa pri teh letih lahko končala že tri fakse dalje. Pa ne vem kako je lahko nabrala toliko delovnih izkušenj, če pravi da ne dobi nobenega dela?

Mislim da si s tem prispevkom niti ni izboljšala možnosti, da bi jo kdo zaposlil, kvečjemu obratno.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#573 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 July 2013 - 07:18 AM

Mislim da si s tem prispevkom niti ni izboljšala možnosti, da bi jo kdo zaposlil, kvečjemu obratno.

Jaz sem najprej na to pomislila. Nespametna samopromocija.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#574 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16833 posts

Posted 04 July 2013 - 07:24 AM

niti slučajno ne izgleda kot študentka, na začetku prispevka sem videla daima zapackane tiste bele hlače, izgleda mi bolj kot ena mtkica, sori.

Pa pri 32 zaključuje faks - lol. Mislim, ne morem sodit, ampak tud jaz je ne bi zaposlila, pa če je še tako fajn, ker me njena podoba odbija. Rabi en resen makeover.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#575 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 04 July 2013 - 10:14 AM

ja, tale gospodicna ni najbolj idealen primerek, vendar to ne zmanjsuje problema. brezposelnost mladih je v porastu in to bo drzavo se drago stalo.
  • 1

#576 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 05 July 2013 - 01:38 PM

Ko ste iskale prvo zaposlitev oziroma ste bile še dokaj sveže diplomantke ali ko ste iskale pripravništvo, so vam na razgovorih postavljali tudi kakšna vprašanja iz snovi na faksu? Ali pa da bi na primer vprašali, kateri predmeti na faksu so ti bili najbolj zanimivi in zakaj in potem mogoče vprašali še kaj iz tega predmeta?

• 0

#577 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 05 July 2013 - 06:19 PM

Ne. mene še nihče nikoli ni vprašal nič takšnega, v bistvu se niti ne spomnim, da bi kdaj od koga dobila kakšno konkretno vprašanje glede mojega znanja in sposobnosti. 

• 0

#578 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 05 July 2013 - 07:18 PM

Jaz sem na prejšnjem razgovoru dobivala tudi taka vprašanja, ampak tisti razgovor je bil itak cel kar neki. Ne vem, ali imajo delodajalci navado spraševati kaj glede študija. Npr. snov iz tistih predmetov, ki so ti bili zanimivi na faksu ali pa iz tvojih izbirnih predmetov, o tem, kar si pisal v diplomi ali kaj takega. Za znanje tujih jezikov sem že slišala, da preverjajo, glede teorije s faksa pa ne vem. Snov itak nekoliko pozabiš in se mi zdi malo smešno, da bi te spraševali, kot da si na izpitu. Sem vabljena na razgovor za pripravnika in si berem spet na netu tiste napotke za razgovor, razmišljam pa, če naj si grem še prebrat kaj snovi s faksa in preletet diplomo.

• 0

#579 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 July 2013 - 08:08 AM

http://www.kamenko.eu/zaposlovanje/

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#580 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 11 July 2013 - 01:51 PM

http://europa.eu/eps...sl/index_en.htm

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users