Jump to content

Photo

Potujem z letalom - kaj moram vedeti?

• Please log in to reply
919 replies to this topic

#561 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 27 April 2014 - 11:06 AM

One cabin bag per passenger* weighing up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms.

Zmeri, če bo šlo :)

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#562 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 07 May 2014 - 06:59 PM

Pri Ryanairu imas zdaj lahko torbico v velikosti 35x20x20, kolegica ima torbico 35x20x22. A je za to tut kaksna kletka, al merijo, kako je s tem? Torbica je drugac cist mehka in se jo komot malo potlaci.
  • 0

After all this time?

Always.

#563 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 07 May 2014 - 07:13 PM

Ko sem jaz nazadnje letela z njimi iz LDN, niso nič preverjali, pa itak če je mehka, jo bo lahko zbasala not, četudi bi imeli kako kletko. 

• 0

#564 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 07 May 2014 - 08:10 PM

Ja saj za kletko me ne skrbi, z metrom pa tut verjetno ne bodo skakali okrog? :D

• 0

After all this time?

Always.

#565 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 08 May 2014 - 02:02 PM

No jaz sem šla prejšnji teden iz Trevisa do Stansteda in potem v Sevilloo, in nisem nikjer opazila, da bi gledali/merili torbice. Mislim, da niti kufrov za ročno niso preverjali. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#566 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 13 May 2014 - 08:52 PM

Ne, niso. :) Ampak je pa zdaj zraven kletke za kufer pritrjena se taka kovinska posodica v merah torbice, tko da ce bi preverjali, bi se mehko torbico komot stlacilo notri. Sam da vem za naslednjic. :)
  • 0

After all this time?

Always.

#567 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 26 May 2014 - 05:45 PM

Kako je s chec- inom pri ryanairu? Nazadnje ko sem šla z njimi se je še dalo normalno speljat online zadevo, zdaj pa sem lahko to storila samo za tja, za nazaj pa ne, ker so online dostopni šele en teden prej? Kako ste ve rešile zadevo? Obstaja kaka alternativa?

• 0

#568 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 26 May 2014 - 05:59 PM

Sem malo prebrala, na hitro. Če se čekiraš online in izbereš purchased allocated seat (sama izbereš sedež in ga plačaš), se lahko online čekiraš do 30 dni pred letom. Če pa izbereš možnost, da ti naključno izbere sedež (kar je zastonj, brez doplačila), se pa lahko online čekiraš 7 dni pa do dveh ur pred letom.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#569 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 26 May 2014 - 06:01 PM

Ja, to sem tudi jaz prebrala. A izkušenj nima nobena kako ste potem to zimprovizirale :D?

• 0

#570 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 26 May 2014 - 06:33 PM

Jaz sem na letališču v Milanu videla take šalterje kjer si se lahko čekiral in sprintal borading pass. Najbrž proti plačilu seveda, drugače pa ni ideje. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#571 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 26 May 2014 - 06:36 PM

ok tenkju,to je dovolj :)

• 0

#572 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 26 May 2014 - 06:51 PM

Ja pa sej to je normalno - ora, kako pa to, da si se hotla čekirat že zdaj tudi za let nazaj? Sej pri večini drugih družb online check in odprejo največ 24h pred letom. Če ne drugače, greš v cyber cafe al pa se čekiraš prek telefona.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#573 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 26 May 2014 - 07:20 PM

Vedno smo naredile to pred odhodom. To je prvič, da se ne da.

• 0

#574 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 26 May 2014 - 08:15 PM

Ja, to je na novo. Dokumente lahko izpolni že prej, samo boarding pass lahko naprintaš šele en teden pred letom, mi smo tudi po Madridu zdaj iskale kot prizadte en printer na dan odhoda. Kr nekaj, res, še en beden način, da bi dobili kakšen € od tebe.

• 0

After all this time?

Always.

#575 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 26 May 2014 - 08:59 PM

Sicer ne vem kako je pri Ryan-airu, ampak pri ostalih letalskih družbah (npr. Air France, Adria) je po mojih izkušnjah check-in in printanje boarding passa na avtomatih zastonj. Se pa da čist ok prit skozi vse kontrole tudi z nepapirnatim boarding passom na telefonu oz. i-padu. 

• 0

#576 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 26 May 2014 - 09:03 PM

Ja mene je ful presenetlo. Pa saj če bomo pri couch surferjih mogoče še ne bo problem :)

• 0

#577 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 26 May 2014 - 09:03 PM

Ryanair še nima boarding passa za telefon (no, vsaj ne da se ga shranit v Passbook, ne vem kako bi bilo, če bi samo pdf pokazal). Na letališčih obstajajo avtomati za to, a res? :D

• 0

After all this time?

Always.

#578 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 26 May 2014 - 09:15 PM

Ja, te zadevščine:  lufthansa-bag-drop-image.jpg

Navadnega check-ina na šalterju pri nekaterih letalskih družbah in na nekaterih letališčih oz. njihovih terminalih sploh več ni mogoče opravit. Te kar lepo pošljejo na avtomat. Kako je konkretno pri Ryanairu pa ne vem, ker sem z njimi letela samo 1x, pa še takrat s sprintanim boarding passom.

Midva sva ravno prejšnji teden kazala svoje boarding passe na telefonih v pdf formatu, pa ni bilo nobenih problemov. Sicer ni glih stalna praksa, ampak je vse delalo kot treba. 

• 0

#579 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 03 June 2014 - 12:21 PM

Wizz air kontaktna številka mi ne deluje. Mami je prejšnji teden plačala karte in ker s kreditno kartice iz neznanega razloga ni šlo, je plačala po bank transferju, ki ga je dobila po emailu (koda in vse). V šestih dneh še ni dobila potrditve. Ker je v tujini, sem poskusila jaz poklicat in njihova contact number za slovenijo ne deluje. Kakšna ideja kaj naredit? Aja, email ne pride v poštev, ker opozorijo, da lahko kakšen mesec traja na odgovor.

• 0

#580 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 20 June 2014 - 08:08 PM

Spet jaz in letala. :D Že ful dolgo nisem letela z normalnimi ponudniki (torej ne nizkocenovnimi) in se ne spomnim - a Adria omogoča online check in? Karte sem namreč vzela preko letalske.si in je vse skupaj malo zmedeno, pri letu z Adrio mi sploh ne ponuja opcije online check ina, pri drugem letu pa mi, ampak me vrže na splošno stran ponudnika. 

Še to, če vmes prestopaš na drugo letalo (drugega ponudnika), moraš narest še enkrat check-in? 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users