Jump to content

Photo

Španija

• Please log in to reply
812 replies to this topic

#561 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 14 May 2021 - 03:54 PM

Fajn, Kalypso. Jaz grem zdaj v kratkem tja, prvič. In se ful veselim, ker bo brez turistov in tega drenjanja.

A v Gironi ste bili tudi? Kaj ste še videli tukaj blizu?

• 0

#562 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 14 May 2021 - 04:12 PM

Super, Barcelona je ful fajn. Zdaj brez turistov bo verjetno se bolj fajn in predvsem bolj pristna. Pa hrana je vrhunska. Se mi zdi, da smo samo jedli na tem zadnjem izletu. 😂😂
Ne, samo v Barceloni smo bili. Ni bilo priloznosti, da bi sli tudi kaj izven. En dan smo preziveli na plazi, zvecer pa Liga prvakov na Camp Nou, en dan smo sli na kosarko in potem se na El Clasico (kar je itak vzelo cel dan), en dan je bilo tole na videu, en dan pa shopping in akvarij (tisti dan je dezevalo).
Pred leti, ob prvem obisku Barcelone sva bila na Camp Nou experience in je bilo tud fajn. Ceprav morm priznat, da je ful razlika ce vidis prazen stadion ali poln. Prazen je precej ceski, pri polnem pa je akustika nora.
  • 0

#563 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 14 May 2021 - 04:18 PM

Bom kaj napisala, ko se vrnem.

Drugače je pa meni Girona ful všeč. Staro jedro je pisano in razgibano, na nek način me spominja na Ljubljano. Priporočam za naslednjič. Pa rentanje avta, ker so tako lepi kraji tukaj naokrog. 

• 0

#564 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 14 May 2021 - 05:06 PM

Kaj pa mislite koliko casa se bo poznalo na turizmu? Jaz razmisljam o Spaniji, Portugalski, mogoce tudi Parizu, ker tam se res pozna verjetno. Za letos in drugo leto.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#565 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 14 May 2021 - 05:15 PM

Jaz mislim, da bo drugo leto še mirno in da bo trajalo še nekaj časa, da bo spet gužva povsod. Ampak kdo bi vedel. Me zanima koliko Angležev bo prišlo v Španijo, zdaj ko so jim Španci odprli meje.

• 0

#566 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 14 May 2021 - 05:22 PM

Jaz pa mislim, da bo kar hitro spet gneca ko se bodo potovanja enkrat spet sprostila. Ceprav verjetno veliko odvisno od omejitev, ki pa bodo vendarle ostale v veljavi. Si ne predstavljan npr., da bo kar tako cez noc spet vse po starem. Pa odvisno tudi od tega kdaj bod Kitajce spet spustili v svet. 😝🤣😂

Frida, napisi ja. Teme v tem razdelku cist predolgo samevajo. Damn Covid!
  • 0

#567 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 17 May 2021 - 02:24 PM

Še plaža: 

Ni nekaj ekstra, ampak za mestno plažo je pa čist kul. 

• 0

#568 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 17 May 2021 - 02:43 PM

Oh, Barcelona. Meni je bila krasna, kolikor sem jo doživela v 3 dneh konec februarja pred leti.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#569 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 17 May 2021 - 05:34 PM

Poleti bo Iberia vozila z Brnika v Madrid.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#570 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 17 May 2021 - 09:47 PM

^^

Kul! Me zanima, kakšne bodo cene.. .

Kalypso, lepo, edino senco pogrešam (kot vedno : )).

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#571 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 18 May 2021 - 04:49 AM

Kalypso, lepo, edino senco pogrešam (kot vedno : )).

Ti si ista, kot jaz 😂😂😂

Jaz bi bila vse te kraje sposobna pogledat jeseni ali spomladi, poleti sem pa zavlecena nekje v globoko senco
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#572 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 18 May 2021 - 05:31 PM

^^
Jp, sliši se kot jaz. In mi ful manjkata zadnja leta pomlad in jesen (ni več veliko zmernega vremena, ali sneži, ali pa žge).

Ne hodiš ti na barko? : )

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#573 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 16 July 2021 - 10:10 AM

Buggy, kako je bilo na Menorci? 

• 0

#574 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 30 March 2022 - 08:30 AM

Buggy in Kalypso, za vidve sta bili na Mallorci. Malo samo fibrcam, kako je tam. Na katerem koncu otoka se po vajino najbolj splača imeti nastanitev? Da so blizu lepe plaže (s senco) in da je tudi kakšen lušten kraj za kaj počet. Palma de Mallorca je baje lepa, ampak ne vem, če je tudi kakšna fajn plaža zraven?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#575 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 30 March 2022 - 10:20 AM

Mallorca je super. Meni en ljubsih otokov v Sredozemlju.

Tezko recem. Midva sva bila enkrat nastanjena za par dni v Palmi in par dni v Alcudii in sva se od tam vozila naokoli, drugic smo bilo pa v Port de Pollença in od tam raziskovali. Palma je meni ful lustno mesto. Ima duso, vsec mi je vecerni utrip. V blizini Palme je vecinoma ful pozidano in meni so tam plaze najmanj vsec. Tam najdes Megaluf in ostale party place za pijane Nemce in Angleze. Ce bi sla se enkrat z mulcem, bi spet najela avto in raziskovala.

Je pa Mallorca super za druzine. Plaze so po vecini primerne za otroke (pesek, mirna voda). Sence ni povsod, ampak pac vzames sencnik in je isto ok. Palma ima ful dober akvarij. Obstaja par water-parkov. Kaj vec o druzinskih aktivnostih bo pa povedala Buggy, jaz sem bila na Mallorci samo v dvoje oz. v odrasli druzbi.
  • 0

#576 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 30 March 2022 - 10:36 AM

Ja, sem malo pogledala po Google maps satelitskih slikah in so mi zgledale okrog Palme v glavnem bolj betonske plaže. V tem primeru bi bila raje nastanjena nekje, kjer si ful blizu kakšne lepe in ne preveč obljudene plaže. Z otrokom res ne bi hodila daleč peš ali se vsak dan vozila na plažo. Če bi šla, bi šla v takem času, da bi se lahko kopali. Hkrati pa tudi ne bi bila ful daleč stran od Palme. Nekje sem brala, da so na vzhodni strani najlepše plaže?

Buggy, koliko so bili tvoji otroci stari, ko ste šli?

Kakšne so pa kaj cene nastanitev tam? Čeprav vidve sta bili najbrž že nekaj let nazaj tam in se je v tem času že spremenilo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#577 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 30 March 2022 - 12:51 PM

Da najdes tako v glavni sezoni bos mogla imet ful sreco.
To je cist subjektivno kje so najlepse plaze. Meni je recimo najlepsa plaza na Mallorci Cala Figuera, ki se nahaja na severo-vzhodu, na poti proti rtu Fermentor. Ful mi je vsec tud Sa Calobra na severu.

Port de Pollença ima dolgo pesceno plazo z ogromno nastanitvami, ampak meni ni bila vsec. Voda je bila take nevabljive barve. Not my cup of tea.
Alcanada ima tako posebno plazo iz posusene morske trave. Zanimiva, ampak meni osebno ni bilo najbolj prijetno mokri na to podlago iz vode.
Alcudia ima dolgo pesceno plazo, lustno mestno jedro in obilico nastanitev. Tole bi mogoce bilo za vas. Tudi ni tako hudo dalec of Palme, ker sta dobro povezani z avtocesto.
S’Amarador je bila tud lepa plaza - skale ob strani, vmes pesek. Ampak se spomnim, da je bila natrpana.
Des Trenc je ful lepa. Kristalno cista voda, dolgo casa plitka, ampak se spomnim, da je takrat setembra ful pihalo.
Cala Pi je taka mickena plaza v zalivu obdanem z visokimi skalami. Lustna, ampak ni moja najljubsa.
Can Pastilla in S’Arenal sta tud pesceni, ampak to je ta ultra turisticen del. Je pa tam tud akvarij.
Cala Major je ful blizu centra, je pa vsa pozidana. Beton z vmesmimi zaplatami peska. Tud ful turisticno.
Sant Elm je tud pescena. Mene sicer ni impresionirala.
Port de Soller je tud taksna neimpresiva turisticna plaza. Je pa v Port de Soller tako lustno mestece, ki je enostavno dosegljivo iz Palme.
Formentor je tud lustna, ampak sva se samo na hitro ustavila, p se ne spomnim ali je primerna za otroke ali ne.
Sever je gorat in plaze tam so tezje dosegljive. Cala Deia je majhna in jo imam v spominu, da je bilo morje tisti dan divje. Ni primerna za majhne otroke.

Jaz sem bila nazadnje na Mallorci julija 2018, rezervirali smo pa par tednov pred odhodom, tako da je bila ful slaba izbira. Za 4 noci smo v apart-hotelu dalec stran od plaze, za 4 osebe placali 760€.
  • 0

#578 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 30 March 2022 - 07:00 PM

Mi smo bili septembra 2018. Z je bila stara točno 3, O. pa 8 mesecev. Leteli smo iz Graza, za hotel s polpenzionom smo dali 815 € za 1 teden (Melia hotel Sol Mirador de Calas). Kar se tiče naravne sence mi je bila mogoče še najbolj všeč Platja de Formentor, smo pa naredili ogromno km z avtom in smo se kopali vsak dan drugje.

Od zanimivosti smo bili v jamah v Porto Cristo, kjer je bil na koncu koncert klasične glasbe na podzemnem jezeru, to mi je bila ena lepših izkušenj sploh. Akvarij je simpatičen, kar je omenila že Kalypso. Potem smo bili še v Safari Zoo, pa z unim lesenim tramvajem smo se peljali 2 postaji v mestu Soller. Cesta do Port de sa Calobre je vrhunska z ovinki, obiskali smo še Valdemosso, Calo Figuero in kar smo se vmes ustavljali. Smo pa kar nekaj časa takrat tudi poleževali ali na plažah, ali pa pred hotelom, ker se je Zoja ves čas namakala. Vreme je bilo precej spremenljivo, skoraj vsak dan nam je vsaj enkrat vmes deževalo, čeprav je sicer bilo takrat rečeno, da ima september povprečje 5 deževnih dni (mi smo jih imeli pa 7/7 :)).

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#579 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 30 March 2022 - 07:05 PM

Marmelada, na strani 24 imaš moj in Kalypsin povzetek iz 2018 ;)

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#580 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 30 March 2022 - 08:19 PM

Pa na strani 17 so moji vtisi iz 2012.
Fak, ze 10 let bo od teh pocitnic :o
  • 0

0 user(s) are reading this topic