Jump to content

Photo

Letalske karte - vsa vprašanja in informacije

• Please log in to reply
779 replies to this topic

#561 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 09 May 2022 - 07:01 PM

Lahko das tudi npr. Ljubljana in obkljukas, da vkljuci okoliska letalisca, ampak ne vem kako se obnese ta funkcija. Sama vedno iscem odhode iz Züricha.

Pa ne osredotocaj se samo na nizkocenovce. Nas bi aprila na iste datume z 1 kosom cekirane prtljage prislo v London ceneje z British Airways kot z Easyjetom.
  • 0

#562 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 09 May 2022 - 09:16 PM

Meni je top še: https://www.flightco...ts-to-malta-mla
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#563 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 04 January 2023 - 11:12 AM

A nizkocenovci ne letijo več v Rim iz Trsta ali Trevisa? Nič mi ne najde ne pri Ryanairu, Easyjetu, Wizzair.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#564 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 04 January 2023 - 12:20 PM

Midva sva tri leta nazaj mela bookirane karte prek Alitalie Trst - Rim. Ne vem a je zdaj to isto kot ITA Airways. Mislim, da je bla to takrat najugodnejša varjanta, cca 150e povratna (še pred korono).

• 0

After all this time?

Always.

#565 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 04 January 2023 - 04:19 PM

Zgleda da je Alitalia zdaj res ITA Airways ja. Povratna karta pride od 144 eur naprej. To mi je še ok cena.
  • 0

#566 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 29 January 2023 - 09:31 PM

A pri potovanju z letalom je možna odpoved potovanja in vračilo denarja?
  • 0

#567 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 29 January 2023 - 09:50 PM

Ce se karte zavarujejo ja. Drugace pa so spremembe (sprememba datuma, imena itd) odvisna od letalske druzbe in tipa karte
  • 0

#568 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 30 January 2023 - 04:24 PM

Ok, hvala, bom morala še pregledat. Zanima me za Ita airways. Našla sem samo pravila v primeru, če je let odpovedat, če hočeš ti spremenit datum, pa ne.
  • 0

#569 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 06 February 2023 - 02:27 PM

Damn, nizkocenovci niso vec nizkocenovci. Easyjet in Ryanair sta za poletni dopust za nas 4 za skoraj vse destinacije, ki sem jih gledala drazja kot Swiss (4 karte + 1 cekiran kufer), pa se ful bolj neugodne case letov imata. :shock:
  • 0

#570 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 06 February 2023 - 02:36 PM

Mja, ene povezave so včasih ful poceni, druge pa nikakor ne. 

A je kaka ugodna povezava do Berlina iz naše bližine? 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#571 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 09 March 2023 - 12:10 PM

A pri Ryanairu se da izbrat za vsakega potnika svoje doplačilo za prtljago? Meni pokaže samo možnost, da za vse 3 izberem enako. Sem mislila, če je mogoče možno, da izberem jaz ročno prtljago, fant pa tisto opcijo s čekirano prtljago, ker ni bilo neke razlike v ceni, otrok pa brez prtljage.

Sem za hec gledala karte za Valencio in sem iskala najbolj poceni kombinacije datumov, pa mi je na koncu z doplačili za prtljago naračunalo ceno cca 400 eur povratno za 2 odrasla in 1 otroka. Ne vem no, meni to ni več nizkocenovno. :D

• 0

#572 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 09 March 2023 - 12:59 PM

Ja, lahko posebej za vsako osebo in vsak let. Jaz sem tako za mami za povratni let dala priority boarding+dodatni kos ročne prtljage, da je odpeljala sabo v Slo nekaj pakiranj adaptiranega mleka ;)). Lahko to kasneje dodaš, ne rabiš takoj ob nakupu specificirat.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#573 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 09 March 2023 - 01:07 PM

Jaz vedno samo na mene vzamem dodatno prtljago, za vse ostale pa samo tist ruzak...
  • 0

#574 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 09 March 2023 - 01:39 PM

Midva tud. En velik kufer je ponavadi cenejsi kot doplacila za sedeze in majhne kufre.
  • 0

#575 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 09 March 2023 - 01:50 PM

Ja, saj zato, sem mislila raje kak velik kufer kot pa vsi trije svojega majhnega, ker vsa ta doplačila kar nanesejo.
Hvala, bom pogledala, sem očitno spregledala me možnosti izbire.
  • 0

#576 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 April 2023 - 12:55 PM

Ne spomnim se, da bi kdaj z Ryanairom letela s čekirano prtljago in mi ni jasno, če moraš opravit online check-in v vsakem primeru, tudi če potem na letališču čekiraš še prtljago? Sem mislila, da je to vse hkrati, ker druge letalske družbe imajo tako. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#577 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 10 April 2023 - 04:10 PM

Ja. Online check-in, da dobis boarding pass in sedez. Na letaliscu pa imas potem samo baggage drop, kjer ti sprintajo oz. si sam na avtomatih sprintas trak za prtljago. Pri Swissu je se opcija, da si sam sprintas luggage tag doma. Za Baggage drop je ponavadi krajsa in hitrejsa vrsta kot check-in.
  • 0

#578 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 April 2023 - 06:01 PM

Hvala!
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#579 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 08 May 2023 - 08:37 AM

Je katera v zadnjem casu letela z Easyjetom? A se vedno posedajo narazen, ce ne rezerviras sedezev? Rezervacija najcenejsih sedezev namrec doda cc. 60chf k ceni in potem poceni karta ni vec poceni. :S
  • 0

#580 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 08 May 2023 - 09:36 AM

Eh, jaz bi se na letu poskusila s kaksnim sopotnikom zmenit, da zamenjaš. Otroci do katerega-leta-ze so itak zraven tebe. Jaz si vsakič mislim, da nikomur ni v interesu sedeti zraven tujega otroka, in res redko kdo komplicira okrog tega. Edino na daljših letih je morda malo bolj zoprno, ko so obroki tudi vezani na sedež.

"If you haven't yet bought seats for your family the best way to ensure everyone is seated together is to check in as early as possible. Check in opens 30 days before departure and we recommend you check in as early and possible and no later than 7 days before your flight. Whilst our seating system will always try to seat families together, seats are allocated on a first come first served basis so the earlier you check in the more likely you are to be seated together.

If you leave it to the last minute it's possible that there may not be enough seats left for us to seat your family next to each other. We’ll still make sure each child under 12 is seated close to an adult on your booking. However we may only be able to arrange this at the airport or on board, which can cause delays for you and other passengers, and not everyone may be seated together."
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users