Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#561 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 02 February 2006 - 06:30 PM

QUOTE(bellini)
QUOTE(Kalypso)
Kaj pa Brokeback Mountain je že katera gledala? Se splača it gledat? Komentarji?

A to je že pri nas? Ne pride marca komaj k nam? Jaz sem sicer odseke gledala...in se mi ne zdi slab... sploh igralska zasedba ne :love10:
Že igra v kinu od danes naprej v Ljubljani in Mariboru, v Kopru od 16.3., od 16.2. pa tudi v Celju. Pa meni se tudi ne zdi slab, vsaj igralska zasedba ne. biggrin.gif
  • 0

#562 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 02 February 2006 - 07:02 PM

QUOTE(Kalypso)
QUOTE(bellini)
QUOTE(Kalypso)
Kaj pa Brokeback Mountain je že katera gledala? Se splača it gledat? Komentarji?

A to je že pri nas? Ne pride marca komaj k nam? Jaz sem sicer odseke gledala...in se mi ne zdi slab... sploh igralska zasedba ne :love10:
Že igra v kinu od danes naprej v Ljubljani in Mariboru, v Kopru od 16.3., od 16.2. pa tudi v Celju. Pa meni se tudi ne zdi slab, vsaj igralska zasedba ne. biggrin.gif

ta film je zdej ful nominiran za Oskarja... tko, ne sam 1x biggrin.gif
  • 0
Posted Image

#563 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 02 February 2006 - 07:14 PM

[quote=Tanjci][quote=Kalypso][quote=bellini][quote=Kalypso]Kaj pa Brokeback Mountain je že katera gledala? Se splača it gledat? Komentarji?[/quote]

A to je že pri nas? Ne pride marca komaj k nam? Jaz sem sicer odseke gledala...in se mi ne zdi slab... sploh igralska zasedba ne :love10:[/quote]Že igra v kinu od danes naprej v Ljubljani in Mariboru, v Kopru od 16.3., od 16.2. pa tudi v Celju. Pa meni se tudi ne zdi slab, vsaj igralska zasedba ne. biggrin.gif[/quote]
ta film je zdej ful nominiran za Oskarja... tko, ne sam 1x

jap sem si ogledala..sem že nekaj postov v tej isti temi, ko sem govorila o Munich-u predvidevala, da bo dobil oskarja ta film...Sama si bom film vsekakor ogledala vendar mi je Munich pustil tak dober vtis, tak da dvomim, da mi bo Brokeback monuntain bolj všeč...Bo pa vsekakor borba med tema dvema filmoma za oskarja...Heath Ledger si vsekakor zasluži oscarja, če ne vsaj za to, da je moral 14 krat ponavljat ljubezensko sceno. biggrin.gif
  • 0

#564 Ka

Ka

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 628 posts

Posted 02 February 2006 - 09:14 PM

vesno sem gledala po miljon letih spet. in je blo prav zabavno.
  • 0

#565 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 04 February 2006 - 11:44 PM

Bomo vidli kaj bodo oskarji prinesli ;)

Vesna je tak fajni film. Pa Ne čakaj na maj tudi. biggrin.gif laugh.gif Si bi ju bilo spet fino pogledat, ker ju že zeloooo dolgo nisem gledala. biggrin.gif

Sicer pa sem včeraj gledala Alexandra. Saj Colin Farrel ni slab. wink.gif Samo ves film sem mela občutek, da hočejo ustvarjalci filma povedat samo da je bil Alexander gej. Pa na trenutke se je ful vleko in na sploh mislim, da niso na pravih stvareh iz njegovega življenja dali poudarka. No pa še par zgodovinskih napak in čudi me sploh da sem lahko do konca pogledala. rolleyes.gif
Skupna ocena: 3/10
  • 0

#566 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 04 February 2006 - 11:52 PM

finding forrester
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#567 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 05 February 2006 - 12:19 AM

QUOTE(Kalypso)
Sicer pa sem včeraj gledala Alexandra. Saj Colin Farrel ni slab. wink.gif Samo ves film sem mela občutek, da hočejo ustvarjalci filma povedat samo da je bil Alexander gej. Pa na trenutke se je ful vleko in na sploh mislim, da niso na pravih stvareh iz njegovega življenja dali poudarka. No pa še par zgodovinskih napak in čudi me sploh da sem lahko do konca pogledala. rolleyes.gif
Skupna ocena: 3/10

ej men je ta film čista katastrofa...
enako sem imela občutek, da se poudarja da je gej, kar je blo itak tko ful tečno, pa sicer nimam nič prot gejem, sam vseen ful je blo čudn. Pa dolgočasno za popiz*** in nobene rdeče niti ni blo v zgodbi. Tko je blo kot da so eni dogodki nametani skupi... rolleyes.gif

tvoja ocene je kr primerna twisted.gif

• 0
Posted Image

#568 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 05 February 2006 - 09:02 AM

QUOTE(bellini)
QUOTE(Kalypso)

za popizdit zanič film ... stavijo pač na patetičnost gledalcev, sam, da sta zdej dva tipa namesto m+ž, jaka muda. odsvetujem. brezveze. edin, če komu paše gledat ogromno čredo ovc pol filma, potem pa že. biggrin.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#569 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 05 February 2006 - 09:09 AM

QUOTE(Tanjci)
daš otroku za gledat pri kaj pa vem 12-14 letih pa se mu zagabjo droge da jih še proba ne biggrin.gif

ja, seveda! prvič, froc bo vidu sam to, da uni mamci tam pleše hladilnik pa se bo režal temu, po možnosti še uni sceni, ko ji devajo elektrošoke ... super, nimaš kaj. ermm.gif drugič, vidu bo, kakšno gravžarijo si uni dela tam po rokah ... bo mogoče za sekundo pomislu, da ne bo jemal droge ... tretjič, da se prodajaš za drogo, je sicer možno, ampak prej itak izčrpaš vse druge možnosti ... in, ne, ko začneš jemat, jasno, da ne misliš na vse to, pač pa na užitek, ki ti ga to daje .... ko se pa zaveš, kok je v pizdi, si pa že pregloboko ... just mho. ni namen tega filma moraliziranje, kok je bad jemat droge ... je zgolj nekogaršnja interpretacija, kaj lahko odvisnosti (pa ne sam od drog) povzročijo.

drugače je pa film svetoven, nikoli se ga ne bom naveličala gledat ...

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#570 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 05 February 2006 - 11:39 AM

[quote=Špela][quote=Tanjci]daš otroku za gledat pri kaj pa vem 12-14 letih pa se mu zagabjo droge da jih še proba ne biggrin.gif[/quote]

froc bo vidu sam to, da uni mamci tam pleše hladilnik pa se bo režal temu, po možnosti še uni sceni, ko ji devajo elektrošoke ...
sorry, sam kratko malo podcenjuješ sposobnost razumevanja tolk starih otrok....
vzemi Punchko tuki iz foruma... ona je 14. Vpraši jo, kakš šteka ta film? A se bi režala, ko bi tam skakal hladilnik idea.gif ermm.gif rolleyes.gif

Matr posluši mal komentarje, ki jih dajejo 14-letne punce... komi verjameš, da so tolk stare. Pa če se lahk dol dajejo eni pri 12-ih, pa kadijo pri 8-ih, pa kadijo travo pa to pri 10-ih... pol bodo verjetno tud to štekal.

Pri 12 letih ne barvajo več pobarvank in se igrajo Memory, veš! IPB Image

• 0
Posted Image

#571 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 05 February 2006 - 11:44 AM

Tanjci ... tole je pa bil eden najbolj treznih razmišljanj glede današnje mladine ... in je res, da gre dan danes vse veliko hitreje, bolj so otroci izpostavljeni in zatorej tudi bolj dojemljivi.

Pa nekaj bi te še vprašala ... zelo si hvalila film Gejša, pa me zanima, če gre za krvav film? Sej vem, ful neumestna, ampak jst sm ful zajc glede teh stvari, pa vem da neki v napovedniku za film omenjajo da je to v času med vojno al kok že (če se ne motim) pa neb rada, da je ful kakih groznih scen z noži in razbitimi glavami, itd. biggrin.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#572 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 05 February 2006 - 11:52 AM

pri Gejši niti en ne umre (tko da bi se vidl, da ga pobere)... največ kar je se dve stepeta pa si z nožem grozita biggrin.gif
  • 0
Posted Image

#573 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 05 February 2006 - 11:54 AM

Waaaaau, zakon!! Pol bom šla pa verjetno gledat! biggrin.gif wink.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#574 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 05 February 2006 - 12:22 PM

[quote=Tanjci]
sorry, sam kratko malo podcenjuješ sposobnost razumevanja tolk starih otrok....

Matr posluši mal komentarje, ki jih dajejo 14-letne punce... komi verjameš, da so tolk stare. Pa če se lahk dol dajejo eni pri 12-ih, pa kadijo pri 8-ih, pa kadijo travo pa to pri 10-ih... pol bodo verjetno tud to štekal.

Pri 12 letih ne barvajo več pobarvank in se igrajo Memory, veš! IPB Image

biggrin.gif ti si pa totalno kontradiktorna! biggrin.gif khem, če so že tok jako zreli pri 12ih, da potencialno po ogledu takega filma ne bodo nikol droge jemal, zakaj pa pol kadijo travo pri 10ih? blink.gif mislm, al sm sam js tok naivna, ampak se mi vseen zdi, da do droge ni tok lahko prit, ne sili ti je glih vsak diler na vsakem vogalu. sploh pa, če si že tako jako zrel, lahk tut zelo zrelo rečeš, da ne boš in onega ponujalca pošlješ v kurac! biggrin.gif

pa hvala za info o igranju memoryja in pobarvankah, bom absolutno upoštevala!
biggrin.gif
  • 0

#575 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 05 February 2006 - 12:33 PM

Špela mal preiravaš s tem, da 12 oz. 14 letni froci ne bi dojel tega filma. Tko da, jst se tle tud s Tanjci strinjam.

Mene kdaj že kšn 7 letnik presenet.

To, da pri 10 začne s travo je pa veliko odvisno tud od okoliščin. Zakaj pa nekateri pri 25 začnejo s travo... kaj takrat tud še niso dost zreli. biggrin.gif Vsak počne pizdarije pa tud če se jih še predobr zaveda.

Pa tud mislm, da si ti pri 12 dobr vedla, kaj so to droge. wink.gif
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#576 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 06 February 2006 - 10:27 AM

Saj ne vem, če sem že napisala ali ne: Hotel Ruwanda je ful dober film. Me je kar pretresel. In parkrat sem dobila kar kurjo kožo. Skratka, vreden ogleda. biggrin.gif

Sicer pa glede vaše debate o tem ali bi 12-14 letnik dojel sporočilo filma. Nekateri da, nekateri ne. Otroci se različno razvijajo. Če pogledam samo mojega brateca (12 let) on verjetno ne bi dojel poante filma. Kakšen njegov sošolec oz. sošolka, ki malo drugače razmišlja pa ga mogoče bi.
  • 0

#577 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 09 February 2006 - 08:13 AM

Kiss Kiss Bang Bang

No po dolgem času sem šla v kino in lahko rečem, da mi tudi slučajno ni bilo žal. Film me je tako pozitivno presenetil, da bi ga šla kar še enkrat gledat.

Robert Downey Jr. in Val Kilmer sta mi ODLIČNO odigrala (pa saj to je že znano, da sta enkratna dobra igralca). Sami zapleti in odpleti pa so nabiti s HUDO DOBRIM humorjem (spomnili so se res veliko novih for, ki pa so mi pisane na kožo).

RES TOPLO PRIPOROČAM!!!!!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#578 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 09 February 2006 - 08:33 AM

QUOTE(Kami)
Kiss Kiss Bang Bang

No po dolgem času sem šla v kino in lahko rečem, da mi tudi slučajno ni bilo žal. Film me je tako pozitivno presenetil, da bi ga šla kar še enkrat gledat.

Robert Downey Jr. in Val Kilmer sta mi ODLIČNO odigrala (pa saj to je že znano, da sta enkratna dobra igralca). Sami zapleti in odpleti pa so nabiti s HUDO DOBRIM humorjem (spomnili so se res veliko novih for, ki pa so mi pisane na kožo).

RES TOPLO PRIPOROČAM!!!!!

Ja sem včeraj to doma gledala in sma se fantom tudi konkretno nasmejala v nekaterih situaciah (najboljši je bil oni s pištolo in metkom biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif )NORO twisted.gif
  • 0

#579 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 09 February 2006 - 10:30 AM

Broken Flowers: jao. Saj en vem, kaj bi napisala. Po eni strani je hudo smešen - predvsem zaradi obraznih izrazov Murraya (totalno hecno), po drugi je pa popolnoma brezvezen in brez konca. Kot da bi režiser prekinil film v zadnji tretjini. Ampak še vedno glasujem za. Predvsem zato, ker je prisoten drugačen humor.

Jaz, gejša: Odličen film, ki pa ima veliko pomanjkljivosti glede na zgodbo v knjigi. Veliko reči ni razloženih, film na trenutke preskakuje in velikokrat nisem vedela, kaj za vraga prikazuje in kje se vse dogaja. Na teh mestih mu manjka povezljivost.
Je pa sicer zelo dober prikaz življenja gejše (sam film je bolj skop s tem, priporočam branje knjige).
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

• Guests

Posted 10 February 2006 - 12:33 AM

glih sm iz kina, gledla sm pride and prejudice, lustno, ampak pricakovala sm velik velik vec....kerakoli je gledla literarno nanizanko v 6 delih iz leta 1995 ve, da je mr. darcy samo EDEN!!!!!
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users