Jump to content

Photo

Nakup avtomobila

• Please log in to reply
914 replies to this topic

#561 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 21 December 2019 - 08:10 PM

Meni se zdijo pa s tega vidika veliko bolj prakticni SUV-i (ceprav mi kot tip avtomobila se vedno ni vsec), enoprostorci so mi za majhne druzine prav smesni. Je tudi moz prisel na to idejo pa sem jo kar zatrla v kali. :D
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#562 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 21 December 2019 - 08:12 PM

No pač, karkoli, da sediš višje. Naš Ford alpa ta VW spet ni tako velik avto.
  • 0

#563 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24554 posts

Posted 23 December 2019 - 08:40 AM

Jaz bi imela C-maxa :P.

D vozi  S-maxa in mi je ogromen avto,  ampak mi je zelo všeč. Jaz bi sicer imela za čez leto dovolj B-max, za dopust je pa malo premajhen :whistling: . Ampak za to je verjetno tudi C-max

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#564 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18463 posts

Posted 23 December 2019 - 08:49 AM

Js sem presedlal z majhnega Fiata Punta (Evo Fun) na večjega Megana. Z obema Fiatoma, ki sem ju imel do zdaj, sem bil več kot zadovoljen. Pri zadnjem, ki je bil razmeroma majhen, sem si želel večjega prtljažinka. Megane mi sploh ni prevelik, prtlajžnik je konkreten, pa v kabini nisi prostorsko omejen. Glede tega je fajn. Ima pa ful reči na računalniku, ki jih fičko ni imel, plus neprimerno močnejši  in praktično neslišen motor so reči, na katere se moram še privaditi. Petkova vožnja iz Trsta po megli in nalivu na AC ni bila lahka. Ampak se ne pritožujem. B)

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#565 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 29 December 2019 - 08:34 AM

Jaz bi imela C-maxa :P.

D vozi  S-maxa in mi je ogromen avto,  ampak mi je zelo všeč. Jaz bi sicer imela za čez leto dovolj B-max, za dopust je pa malo premajhen :whistling: . Ampak za to je verjetno tudi C-max

C max ni tako velik, ne, mi smo ga imeli. Mislim, prostora je dovolj, nam ni bil premajhen, na dopust smo šli celo z manjšo Toyoto, ker nam je čist zadostovala. Ampak ja, vi kampirate, to je drugače. 

• 0

#566 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 05 January 2021 - 05:57 PM

Midva sva zame gledala majhnega, bencinarja. No fant je to raziskoval in bral teste itd. Na koncu sva zožala izbor na Fiesto, Citroën C3, Toyoto Yaris, Polota. Fiesto sva izločila, ker so dražje od ostalih. Menda je dober tudi Suzuki Swift, pa Škoda Fabia tudi, ampak ta dva mi pa nista všeč, tudi novejši Yaris mi je malo preveč vesoljski.

Bolj kot sem gledala, bolj sem bila že zmešana, tako da sva se na koncu odločila za Polota, 2 leti starega, pa še zimske gume na listih platiščih dobiva zraven. Saj me malo peče glava, ker sem na začetku rekla, da bi nekaj tam okrog 5.000 €, ampak upam, da bo pa zdaj vsaj mir za ene 10 let, pa če ga bom potem prodala, bo še vedno nekaj vreden.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#567 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 05 January 2021 - 06:10 PM

Moja dva sta kupila novega c3 in fotr mi je že ponudil predkupno pravico zanj čez 5 let, hahaha.
Srečno voznjo, Marmelada!
  • 0

#568 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 05 January 2021 - 06:21 PM

Cestitam! Midva sva zelo zadovoljna s Holzwagnom.
Nas tudi ze nekaj stoji v vrsti za starsev Vulvo :D Ampak fotr pravi 10 let. Vcasih se hecamo, da bi moral v romarska sredisca v nedeljo in bi si samo izbral enega garaziranega, ki ga penzionisti zapeljejo ven samo na velike praznike. Terna!
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#569 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 05 January 2021 - 06:51 PM

Cestitam! Midva sva zelo zadovoljna s Holzwagnom.
Nas tudi ze nekaj stoji v vrsti za starsev Vulvo :D Ampak fotr pravi 10 let. Vcasih se hecamo, da bi moral v romarska sredisca v nedeljo in bi si samo izbral enega garaziranega, ki ga penzionisti zapeljejo ven samo na velike praznike. Terna!

Takih je v Stični (še) nekaj ;) En naš sosed je bil isti profil, vsakič novega golfa, ko je prišel na trg, vsakič v drugi barvi (tajno varovana skrivnost!), v nedeljo do cerkve in v kafic (300m), potem pa generalno pucanje (like, for realz, vse kamenčke z zobotrebcem ven iz gum, pol pa v garažo in valjda se komplet dvorišče spucat).

Pozimi je imel bajne probleme, ker ni najvisji na hribu, ampak je sla od njega po ovinku cesta se naprej, in je folk posipal pesek/sol. Pa niso sprotali tako hitro posipat, kot je on pometal. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#570 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 05 January 2021 - 07:39 PM

Sicer imajo katere druge znamke za približno enako ceno tudi kaj več dodatne opreme, ampak mi ni bil noben drug tako všeč. Ali pa so prešvoh. Ampak na koncu sem prišla do zaključka, da npr tempomata tudi v najinem Volvotu skoraj nikoli ne uporabljam. Edino senzorje vsaj zadaj pogrešam, sem se jih navadila pri Volvotu.

Midva, no oziroma fant, ker ga večinoma on vozi, sva tudi zadovoljna z Volvotom.

Midva pa žal nimava nobenega od staršev, od katerega bi lahko dobila avto, ker niso taki, da bi po nekaj letih menjali avto, ga ponavadi imajo do konca.
  • 0

#571 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 05 January 2021 - 07:51 PM

Sej tud jaz ne, men bi ga fotr prodal :)
Sva pa res to Toyoto dobila od tasta, ko je nehal vozit in nam je en avto dovolj.
  • 0

#572 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 05 January 2021 - 08:21 PM

Senzorje za male pare namestijo, narocis jih pa se za manjse s Kitajske.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#573 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Posted 05 January 2021 - 08:31 PM

Srečno vožnjo, Marmelada :)
  • 0

#574 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 05 January 2021 - 09:08 PM

Hvala. :D Imam kar malo treme oziroma čuden občutek, ker bo to moj prvi avto, čeprav imam izpit že ene 14 ali 13 let.:lol: Tudi z mojo službo sva do zdaj čisto v redu shajala samo z enim avtom.
  • 0

#575 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16985 posts

Posted 06 January 2021 - 08:53 AM

Srečno vožnjo. Se mi zdi da je lasten avto en tak simbol neodvisnosti, samostojnosti. Ne rabiš klicat, prosit, čakat se dogovarjat za vsako malenkost. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#576 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18463 posts

Posted 06 January 2021 - 09:09 AM

Holzwagnom.

:lol:

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#577 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 06 January 2021 - 09:30 AM

Tasika, res je. Čeprav jaz sem se res izogibala nakupu še enega avta, dokler res ne bi bilo nujno. Ker z avtom so pač stroški. Če sem imela kakšen opravek, sem vzela fantov avto, ali pa od tasta in tašče.
  • 0

#578 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24554 posts

Posted 06 January 2021 - 10:46 AM

Takih je v Stični (še) nekaj ;) En naš sosed je bil isti profil, vsakič novega golfa, ko je prišel na trg, vsakič v drugi barvi (tajno varovana skrivnost!), v nedeljo do cerkve in v kafic (300m), potem pa generalno pucanje (like, for realz, vse kamenčke z zobotrebcem ven iz gum, pol pa v garažo in valjda se komplet dvorišče spucat).

Pozimi je imel bajne probleme, ker ni najvisji na hribu, ampak je sla od njega po ovinku cesta se naprej, in je folk posipal pesek/sol. Pa niso sprotali tako hitro posipat, kot je on pometal. 

😂😂😂

Marmelada,srecno na cesti in naj vama dobro sluzi!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#579 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 06 January 2021 - 12:54 PM

Srečno! Ja, res je kup stroškov. Midva imava že skoz dva, ampak trenutno en skoz stoji, ker s tamalim fuuul manj okoli hodim kot sem včasih s T, ko sem bila na porodniski.. Vglavnem, en sam strosek, a prodala ga pa vseeno ne bova :D.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#580 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 06 January 2021 - 01:15 PM

Srecno vožnjo Marmelada. Naj vam dobro služi.

Mi smo z našim Landyem po letu in 3 mesecih še vedno zadovoljni. Jaz ga sicer ful manj vozim kot sem Minija, ampak sem se že navadila, da je ful večji. Je pa ful fajn za vozit. Tako na kratke kot na daljse razdalje. Pa varno se pocutis v njem, kar mi je z otrokom res ful pomembno. Pa oooogromno prostora ima. Ko je bil na servisu, smo imeli za nadomestni avto Evoqua in se mi je zdel ful mičken v primerjavi z našim.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users