Jump to content

Photo

Kako šparate in kje živite?

• Please log in to reply
571 replies to this topic

#561 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46204 posts

Posted 05 August 2025 - 09:24 AM

Midva imava za vsakega odprt varcevalni racun. Vsak mesec dobita nanj 50chf + to kar dobita gotovine za rojstne dneve. Obresti so sicer majhne, ampak je low-risk nalozba, tako da ob raznih pretresih trga ne izgubljata.
Smo pa v Švici, kjer stvari delujejo malce drugace kot v Sloveniji, tako da ne vem ce je sploh smiselno primerjat.
  • 0

#562 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87239 posts

Posted 05 August 2025 - 09:39 AM

Jina, še vedno dobiš odločbo, tudi če ni več v vrtcu, pač za otroški in tudi subvencijo za prehrano ima lahko v šoli, čeprav mi tam še vedno ni jasno, kakšni so pogoji. Bom pa letos direktno na šolo vprašala. 

To že, samo do subvencije z nekimi "normalnimi" prihodki itak ne bodo upravičeni. Saj so javno dostopni pogoji. :) 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#563 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32907 posts

Posted 05 August 2025 - 09:41 AM

Aha, bom poiskala.
  • 0

#564 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23587 posts

Posted 05 August 2025 - 09:44 AM

Jina, še vedno je otroski dodatek, pa subvencija prehrane v šoli. Sicer je to ful manj kot stane vrtec, ampak vseeno.

M, jaz sem imela eno leto zase posebej en varčevalni račun in kolikor vem, so mi tisti znesek v celoti upoštevali v odločbi? Navadni trr pa vem, da samo nekaj mali % upoštevajo.

I. pa dobi za rojstne dneve vedno še kaj denarja zraven, pa recimo za maškare ko gre naokrog po vasi.:)

Na razne sklade se ne spoznam nič, pa nekaj takega bi, da je dolgoročno varno. Kaj pa v zlatu ima kdo?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#565 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87239 posts

Posted 05 August 2025 - 09:46 AM

Saj ravno za subvencijo prehrane sem napisala, da je ne boste dobili. 

• 0

― V. Van Gogh

#566 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19578 posts

Posted 05 August 2025 - 09:49 AM

Jaz sem verjetno že 100x napisala tukaj, da se od vseh privarčevanih sredstev in vsega premoženja pri dohodkih upoštevajo samo obresti... Ki pa so res boge :D 

• 1

#567 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32907 posts

Posted 05 August 2025 - 09:50 AM

Ja, mi smo v 7.plačilnem in lahko samo sanjam o kakšni subvenciji očitno. Vsa leta plačujem polno ceno šolske prehrane, zdaj je to preko 80 € na mesec. 

Marmelada, če si odločbo podrobno brala, ne samo pogledala podatke v tabeli, bi moralo biti jasno napisano, da se od premoženja upošteva samo določen %. 

• 0

#568 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23587 posts

Posted 05 August 2025 - 09:51 AM

Jina, si me prehitela z odgovorom.:)
Sem šla pogledat, vidim, da upravičeni samo tisti do 5. dohodkovnega razreda. Nisem prej niti preverjala, sem mislila, da je podobno kot pri vrtcu in da si tudi z višjim razredom upravičen do nekega % subvencije.
  • 0

#569 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23587 posts

Posted 05 August 2025 - 09:56 AM

Ja, mi smo v 7.plačilnem in lahko samo sanjam o kakšni subvenciji očitno. Vsa leta plačujem polno ceno šolske prehrane, zdaj je to preko 80 € na mesec. 
Marmelada, če si odločbo podrobno brala, ne samo pogledala podatke v tabeli, bi moralo biti jasno napisano, da se od premoženja upošteva samo določen %.

Saj na koncu tabele je tudi napisano, kakšen znesek od tega skupnega se upošteva. Se mi zdi. Od tam imam v spominu, da so mi takrat celoten znesek varčevanja šteli, očitno se motim.:) No saj potem varčevalni račun za otroka ne bi smel biti problem. Subvencije šolske prehrane tudi mi ne bomo dobili.
  • 0

#570 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32907 posts

Posted 05 August 2025 - 10:02 AM

meh, nam lahko samo še tisti otroški vzamejo, pa bo. 

Prejšnji teden, ko sem se  pogovarjala s sosedo, sem pa kar slabe volje postala, ko je rekla, da sploh ne ve, koliko stane prehrana v šoli, ker ima itak sunbvencionirano, pa zastonj vrtec za tamalo, za subvencijo šole v naravi za največjo so jo direktno iz šole sami kontaktirali, če jo želi, ker se ni prijavila, pa se njej ni dalo papirjev rihtat...OMG res. Pa ne rečem, če gre za nekoga, ki res težko pride skoz mesec, oni si pa privoščijo več kot mi.

Je pa mož s.p. in vsi pravijo, da tisti lahko "največ skrijejo", bwo, jaz se ne spoznam.  

• 0

#571 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19578 posts

Posted 05 August 2025 - 10:10 AM

Ja, saj je Jina že povedala, kako je pri s.p., upoštevajo nek najnižji prihodek ali kako že... 

• 0

#572 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87239 posts

Posted 05 August 2025 - 10:45 AM

Haha, nič ni treba skrivat, samo nižja davčna osnova se upošteva. Zadnjih par mesecev njegovega sp-ja sva sicer že plačevala polno ceno, ker je bila vmes nova odločba, od marca je pa itak tudi mož redno zaposlen. Nočem niti vedet, koliko bi zdaj za vrtec plačevala. Pri nas je že šolska prehrana čez 100, nogomet 70 ... 

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users