A je katera kdaj pošiljala čevlje? Jaz imam nekaj takih, ki jih nikoli nisem nosila, ampak ne vem, če se sploh splača lotiti tega. Če pošlješ v škatli, bi to zihr prišlo ene 20-30€?

eBay in PayPal
Posted 01 September 2013 - 04:22 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 01 September 2013 - 05:48 PM
Če pošlješ kot paket, je od 16€ navzgor ja. Ampak o tem je bilo že miljonkrat govora, pošlji v oblazinjeni kuverti (lahko tudi s škatlo, v največjo kuverto gre), nikakor v škatli
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 September 2013 - 05:50 PM
To nisem sploh pomislila, da gre škatla v kuverto Hvala!
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 01 September 2013 - 05:57 PM
Gre, samo malo se je treba potrudit, pa it na pošto kupit taveliko (v Mullerju nimajo prav te največje) kuverto.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 03 September 2013 - 01:28 PM
Jaz sem zdaj 3x pošiljala stvari ven (ZDA in Kanada, preko ebaya) in vsakič so na pošti drugače ravnali, pa so bile skorajda identične pošiljke, tudi teža se ni mogla precej razlikovati (dve kratki oblekci - skoraj enak material in teža; in ena bluza). Enkrat sem plačala skoraj 6eur, enkrat cca 2,5 eur in enkrat 3,5eur. In zdaj nazadnje smo morala izpolniti še nalepko za carino, ki je prve dvakrat nisem rabila, čeprav je šlo za isto destinacijo. Kar nekaj.
Posted 03 September 2013 - 01:45 PM
Meni gre pa na živce, ker pri stvareh, prodanih na eBayu, denar zadržijo/zablokirajo, dokler kupec ne pusti feedbacka!!
Pa prek 250 pozitivnih feedbackov imam.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 03 September 2013 - 01:49 PM
^^ ni res. Zadržijo ga 21 dni, tudi če ne dobiš feedbacka. Ampak to je spet odvisno, ne vem od česa. Jaz včasih dobim takoj, včasih pa moram čakat.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 03 September 2013 - 02:14 PM
Ja, mislim da dokler si "novinec", zadržijo 21 dni in potem avtomatsko dobiš - razen če se kupec kaj pritoži. Ampak če imaš že 250 feedbackov, bi po mojem morala takoj dobit, ful čudno.
Posted 03 September 2013 - 05:55 PM
Je pa res, da imam večino feedbackov kot kupec. Verjetno je to zato.
Vseeno se mi zdi za malo, da oni MOJ denar zadržujejo (in poberejo mastne dobičke na ta račun). Jaz pa nimam dostopa do denarja, ki je MOJ. Kdo jim daje pravico. Ful me jezi. Sem res računala na tistih $200, ker sem prodala tri stvari, zdaj bom pa morala še skoraj cel mesec čakat.
Posted 03 September 2013 - 07:45 PM
Pri meni je tudi odvisno, včasih takoj, drugič moram čakat, ampak mi ni panike, ker ne gre za nek velik denar, da bi ga nujno rabila.
Freya, to je ful čudno, na strani Pošte je cenik in ne bi smelo variirati...
Poštnina se obračunava glede na težo. Je pa res, da sem zaradi tiste zelene nalepke, ki jo moramo izpolnit za pošiljke izven EU,
enkrat plačala 20centov več, čeprav se na destinacijo poštnina ne obračunava.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 October 2013 - 10:36 PM
Se na Paypalu lahko registrira in potem normalno uporablja tudi bančna kartica, ali mora biti nujno kreditna/debetna? Meni je bolj logično, da mora biti kreditna/debetna. Z bančno itak ne moreš plačevati prek interneta...
Posted 02 October 2013 - 10:49 PM
Lahko, poglej tukaj pod Kako odpreti PayPal račun brez kreditne kartice in tukaj.
Jaz sicer še nisem probala.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 October 2013 - 10:10 PM
A se je kateri že zgodilo, da naslovnik ni dobil paketa? Prodajam že več kot 1 leto na ebayu, pa se mi je to prvič zgodilo...
Pošiljala sem v Izrael na začetku meseca in bi že definitivno moralo prispet (prek Priority)... Verjetno nimam druge, kot da vrnem denar?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 October 2013 - 10:19 PM
Jaz bi počakala, da kupec odpre "case", kar tako ne bi vračala oz. še nikoli nisem.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 11 November 2013 - 09:51 AM
Posted 11 November 2013 - 11:07 AM
Jaz vse, kar je nad 30 usd, vedno pošljem prednostno priporočeno. Da imam dokaz. Naslovnik lahko reče, da ni dobil, tebi pa denar vzamejo iz paypala in ga vrnejo kupcu.
Posted 11 November 2013 - 02:55 PM
Ja, saj po mojem imaš prav, bom verjetno res priporočeno poslala.
Posted 11 November 2013 - 03:48 PM
Meni je že dvakrat se kupec pritožil, da ni dobil, pa mi nikoli niso trgali ničesar.
Nikoli ne pošiljam priporočeno, je tumač drago.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 11 November 2013 - 04:36 PM
AJa??? Kako pa to? Za kakšno vrednost je pa šlo? Potem se ti je samo pri reviewu poznala negativna ocena?
Jaz sem vseeno poslala priporočeno+prednostno, dala sem cca 9eur skupaj s kuverto, za poštnino sem pa računala 10$, tako da si s tem nisem čisto pokrila, ampak bom vseeno bolj sigurna.
Posted 11 November 2013 - 07:41 PM
Ja.
Hmm, ne spomnim se več, enkrat je bil drobiž, enkrat pa 40-50$?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users