Jump to content

Menstrualne skodelice

• Please log in to reply
1014 replies to this topic

#561 dekla

dekla

sramežljivec

• Člani
  • 13 posts

Posted 17 February 2009 - 07:27 PM

jsz tudi že razmišljam, da bi si kupila in so res fajni komentarji tako, da bom še kar malo pregledla tale forum smile.gif
  • 0

#562 Tinček

Tinček

sramežljivec

• Člani
  • 10 posts

Posted 02 March 2009 - 01:33 PM

Ne vem, mogoče sem čudna, ampak kaj se samo meni to zdi ogabno? Da bi to pocarijo mogla vsak dan čistiti in si potem spet to nazaj noter dati. Nisem brala nazaj toliko strani, ampak kako pa je z bakterijami, oz. kako pa se sploh to čisti? Saj z navadno vodo tega ne moreš razkužiti, s čistili pa se ti hitro nožnica vname - vsaj meni za vsako figo.
  • 0

#563 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 02 March 2009 - 01:44 PM

Ti predlagam, da prebereš strani nazaj in boš dobila vse odgovore na tvoja vprašanja.
Če se ti zdi ogabno, je to pač tvoj problem in je ne uporabljaj.
  • 0

#564 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 02 March 2009 - 02:20 PM

Meni je to veliko bolj priročno. Menstruacija je del mene in jo tako sprejemam- zatorej se mi ne gabi. Pa še neprijetnih vonjav ni. S primerno uporabo (čiščenje z higienskimi robčki...) in vzdrževanjem (prekuhavanjem v vreli vodi) tudi ni problemov z vnetji (pa se tudi meni za vsak drek vname).
  • 0

• Guests

Posted 02 March 2009 - 03:17 PM

Ja, to je pa res še en velik plus te skodelice - nobenih vonjav ni. Vmes sem enkrat imela vložek in tampon (po sili razmer) in sem zavohala tisti vonj, ki je bil ves čas prisoten, preden sem uporabljala skodelico, in me je prav šokiral. blink.gif Ne glede na to, kolikokrat sem si menjala vložke in tampone, vedno je bil prisoten vonj - ne (še) smrad, ampak pač, tista tipična vonjava. ermm.gif
Sicer pa - meni uporaba skodelice ni bila nikoli ogabna, je pa res, da mi je bilo prvič in drugič rahlo čudno videti svojo kri v njeni pravi, tekoči obliki (al kako naj se izrazim oops.gif), ampak navsezadnje - saj to je povsem naravno. Pa tudi nobenega vnetja nisem imela, odkar jo uporabljam. Če odštejem bolečine prvi dan, čez dan sploh ne vem, da imam menstruacijo.
  • 0

#566 sunshine*

sunshine*

sramežljivec

• Člani
  • 40 posts

Posted 03 March 2009 - 07:14 PM

punce jst mam pa eno tako..precej čudno vprašanje.. oops.gif
a je možno da,ko se ti pač naredi vakum s šalčko,da ti tko kej malo ven razvleče, potegne..maternični vrat ali pa tko..ali imam pa samo jst takšen občutek. ker vakum je navsezadje precej močna stvar..no ja..to me muči že par dni in sem mogla vprašat smile.gif
  • 0

#567 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 08 March 2009 - 11:25 AM

Skodelice takrat ko je vakum sploh ne moreš ven potegnit, je treba prej vakum sprostit. Vsaj pri meni nikoli ne pride do tega.
Jaz jo primem za peceljček, z mišicami malo navzdol potisnem, stisnem skupaj da vakum popusti in že je zunaj smile.gif

Tinček,
a vložki/tamponi vsakih nekaj ur ti pa niso ogabni? Kar se tiče pa bakterij, saj tudi moškega luleka nobena ne dezifincira preden gre noter... smile.gif
  • 0

#568 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 March 2009 - 06:12 PM

No, jst sem srednje zadovoljna, v prvih dneh menstruacije mi pušča, ponoči bolj, takrat je vložek nujen. Ne počutim se 100% varne. Pa ne vem, skodelica ni polna, recimo 1,5-2cm maximalno, ko jo spraznim. Takrat jo praznim malo večkrat na dan, pa se vseeno zgodi, da pride mimo. Pol v naslednjih dneh se pa fajn obnese. Prva dva dni pa res rabim dodatno zaščito perila. All in all sm zadovoljna, enkrat vmes sem jo pozabla v lj in sm mela en dan tampone in sem bla kr mal žalostna. smile.gif

Ne bom pa rekla, da je kriva skodelica, najbrž je bil na začetku kriv nepravilen način vstavljanja. Zdej je kul, not pa ven v izi. Si pa ne predstavljam brez peclja, jaz ga zagotovo ne bom odrezala stran, ker me niti ne moti.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#569 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 12 March 2009 - 09:19 AM

Cveka, jaz sem imela isti problem na začetku, (prva dva dni menstruacije), dokler nisem ugotovila pravega načina vstavljanja, ker kasneje sem dobila občutek kako si moram vstavit. Čeprav se mi zdi, da ima vsaka svoj način ki si ga izoblikuje po svoji anatomiji telesa. važno je, da vse lepo še enkrat preverim, če se mi je lepo odprla malo za peceljček potegnem in z mišičami potegnem malo noter in ven, tako da dobim občutek da res ne more nič mimo in deluje. Zdaj mi tudi v prvih dneh nič ne pušča.
  • 0

#570 dekla

dekla

sramežljivec

• Člani
  • 13 posts

Posted 28 March 2009 - 10:10 AM

No končno sem se opogumila tudi jaz in se, si prebrala vse možne informacije in so me vse te pozitvne izkušnje uporabnic končno prepričale v nakup, tako da sem si jo včaraj kupila v dm-ju in vam povem kako in kaj se je dogajalo meni smile.gif komaj čakam da pride menstruacija in me prav zanima kako bom operirala z novostjo. Sem pa vzela Lunettko 2, ker mam zares močne dni in se mi zdi sicer velika ampak ko jo sploščim in upogibam, bi se celo dalo spravit nekako notr. No v glavnem zaenkrat sem samo navdušena nad mojo novo rečjo in vam kasnje še kaj več povem smile.gif aja pa hvala za vse poste,...
  • 0

#571 Mary Poppins

Mary Poppins

sramežljivec

• Člani
  • 21 posts

Posted 08 April 2009 - 11:01 AM

Tole temo moram pa enkrat celo prebrati, ker imam precej mešanih občutkov glede skodelice... verjetno nisem edina smile.gif

Ampak, glede na to, da je toliko zadovoljnih uporabnic... Hmmm smile.gif
  • 0

#572 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 08 April 2009 - 11:05 AM

Mary, jaz sem imela tudi na začetku odpor in predsodke in tako naprej, ampak potem sem jo probala in sedaj je več ne menjam za noben denar smile.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#573 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 April 2009 - 11:40 AM

Jst sem pa mela prvič dvakrat težave z vstavljanjem, sedaj je pa superkul. Vzamem vse kritike nazaj, ker mi je res kul, pa tamponi se mi zdijo ful bolj nehigienski pa škodljivi, tako.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

• Guests

Posted 16 April 2009 - 06:05 PM

Uuu, sem šla zdaj nazaj gledat, kdaj sem odprla to temo oz. kdaj sem dobila svojo prvo posodico in je že več kot eno leto. smile.gif Kar težko verjamem, da že toliko časa nisem kupila nobenih (velikih, plastičnih) vložkov in tamponov.. wink.gif
  • 0

#575 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 18 April 2009 - 07:32 AM

Zelo eko yes.gif
  • 0

#576 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 18 April 2009 - 10:40 AM

Jup, tudi pri meni bo že kmalu eno leto naokoli. Super je! Vmes sem samo enkrat ali dvakrat uporabila vložke in sem bila čisto živčna, ker me je vse neki srbelo, dražilo, se lepilo...
  • 0

#577 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 April 2009 - 01:03 PM

Enako. Jaz vložke uporabljam takrat, ko uporabljam Canesten ali podobne zadevščine proti vnetjem. In je skrajno neprijetno. Kako bi kaj bilo uporabiti šalčko?
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

• Guests

Posted 18 April 2009 - 07:35 PM

Hm, načeloma bi bilo še lažje (če canesten uporabljaš tudi "znotraj"), samo kaj ko jo lahko morda maščobe - in ostalo v kremi - poškodujejo. hmm.gif
  • 0

#579 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 April 2009 - 12:07 PM

Jp, zaradi tega si ne upam. Bom ostala kar pri vložkih tiste dni. bljak.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#580 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 04 May 2009 - 05:53 PM

Preiskušeno z moje strani, (glede na to da je krema canesten samo za zunanjo uporabo) sem v skodelico dala 2 žlićki jogurta in jo imela čez dan v nožnici. Deluje res !! jogurt blagodejno vpliva na vnetje in ga tudi zmanjša, ne rabiš imeti vložkov ker skodelica vse zadrži. Jogurt res pomaga.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users