Jump to content

Photo

Menstruacija

• Please log in to reply
942 replies to this topic

#561 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 07 April 2011 - 01:38 PM

To pa prvič slišim, da postaneš zaspan zaradi Nalgesina. huh.gif

Drugače pa odvisno, enim pomaga nekaj, drugim pač druga zadeva; meni brez nalgesina ni za živeti, Lekadol je mišji K proti N. twisted.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#562 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26104 posts

Posted 07 April 2011 - 01:39 PM

Na KT sem jst nazaj že več kot 1 leto (imela sem 1 leto pavze). Kožo sem imela spet, kot bi bila sredi najhujše pubertete. Not cool. Sem se odločila za lesser of two evils.
  • 0

#563 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 07 April 2011 - 01:56 PM

Ja saj, nobena stvar ni najboljša, treba je vedno en kompromis sprejet ;) No saj kul ančka, ker zdaj imaš lepo kožo!
Kinky ja, jaz sem korda zaspala, ful sem zaspana. Odvisno od človeka smile.gif

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#564 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 07 April 2011 - 02:32 PM

Mami je priporočila: http://www.moja-leka...-20-tablet.aspx

Baje je fino proti krčem.

moja mami je namreč imela takšne menstruacije, da v kolikor ni vzela tablet pravočasno, je sledilo bruhanje, občasno pa je tudi izgubila zavest. Seveda so bili prisotni tudi huronski krči. Se je pa končalo, ko je začela s KT, dokončno pa potem, ko je rodila.
  • 0

#565 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 April 2011 - 02:42 PM

Meni bolj kot vsaka tableta (ki jih- kot sem sicer že omenjala- ne vzamem rada in tudi ne pogosto) pomaga, da se na debelo zavijem pod odejo ali pa še bolje- prižgem kalorifer in si grejem trebuh z njim.
  • 0

#566 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 07 April 2011 - 02:47 PM

Samo bolj težko to narediš, če moraš kam it. Jaz kot zakleto vedno dobim ob nepravem času.
Pa moji krči so taki, da celo noč ne morem spat, če ne vzamem tableta, solze mi tečejo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#567 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 April 2011 - 03:04 PM

Ja, to je res nemogoče, čim nimaš opcije biti doma v postelji. Kakorkoli, jaz imam na KT hvalabogu precej omiljene bolečine, in potrpim, čeprav zadnji čas so spet nekam močnejše, hm...
  • 0

#568 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 April 2011 - 05:57 PM

QUOTE(Kinky @ 7. 4. 2011 - 14:38) View Post

To pa prvič slišim, da postaneš zaspan zaradi Nalgesina. huh.gif

Ja ja, postaneš, je to kar znano. ;) Ne postanejo zdaj čist vsi zaspani, hehe,
ampak je pa to precej pogosti stranski učinek.

Drugače meni Nalgesin kar pomaga, ampak spet ne popolnoma, pa že
večkrat sem slišala, da je kar škodljiv (celo od moje zdravnice). Sem ji pa pisala za Aulin.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#569 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 07 April 2011 - 06:10 PM

Fluffy,kako škodljiv? Mislim, a je kaj povedala, a ima kakšno tako sestavino?

kaj pa je enako 1 nalgesin? 2 lekadola?
  • 0

#570 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 April 2011 - 06:29 PM

Jetra, ledvice in želodec je omenjala, več se ne spomnim, sry.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#571 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 07 April 2011 - 09:45 PM

Sej pomoje so vsi ti painkillerji malce škodljivi. Tisti na recept pa ziher bolj; zakaj bi sicer sploh bili na recept, kr tako "iz fore"?

Jaz sem z menzesom na delovnem mestu (ali potovanju, ali bilokje) pač spopadam z zalogo Saridonov oz. kakih drugi tablet, ki so v prosti prodaji, če je treba jih pač vzamem več. Je pa res, da se jih trudim jemat čim manj, ampak če ni druge ... cry.gif.
Tisti dan se odrečem kavi, pa alkoholu, velikokrat spijem čisti brusnični sok zmešan z vodo. Brusnice pač blagodejno vplivajo na mehur, kar je pomoje super, glede na to, da grem tekom prvih dni menstruacije ful na wc.
Pa pač ogromno vode spijem za rehidracijo, nič junk fooda, manj sladkarij - bojda naj bi sladkor (sltkiši torej) slabo vplivali na menstrualne boečine, se pa priporoča jest kake oreščke.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#572 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 08 April 2011 - 12:54 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 7. 4. 2011 - 14:02) View Post

ma v bistvu Nalgesin...ampak če zgrešiš, moraš vsaj 6 ur čakat, da lahko kaj drugega vzameš...Tko da najraje kar Analgin v vsakem primeru laugh.gif
Zdej sem itak na KT pa nimam več teh problemov. Pfjuuuu laugh.gif

Jaz vzamem drugo tableto Nalgesina tudi npr. eno uro po prvi, če mi prva ne prime. Ker itak v navodilih piše, da lahko vzameš 2 hkrati in zato se mi ni zdelo to nič kaj narobe. No ampak na srečo pa mi ponavadi vedno prime že ena tableta.
Se pa tudi meni spi po Nalgesinu.

Ančka, ti najbrž bolj veš...kaj naj bi bilo v Nalgesinu tako škodljivega?

Katere tablete brez recepta so še enako močne kot Nalgesin?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#573 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26104 posts

Posted 08 April 2011 - 06:10 AM

1 nalgesin ni enako 2 lekadola, ker gre za čisto drugo učinkovino laugh.gif

sama učinkovina "naproksen natrij" je baje neprijazna gornjim prebavilom - težka za želodec, tako kot tudi npr. naklofen, naklofen DUO.

Zdej za menstrualne bolečine se na recept dobi Spasmex, zdej so pa dali nekaj zelo podobnega med samoplačniške tablete, ampak se žal ne spomnim imena - treba vprašat v lekarni (možno, da je Buscopan, nisem zihr).

Jaz jemljem Analgin, ki ima učinkovino metamizol natrij: http://en.wikipedia....wiki/Metamizole
Jina jemlje Aulin, ki ima učinkovino nimesulid: http://en.wikipedia....wiki/Nimesulide

Tile COX selective drugs (Aulin) naj bi bili zelo fajn, ker so "prijazni" gornjim prebavilom.
http://en.wikipedia....COX-2_inhibitor
http://www.ffa.uni-l..._in_koksibi.pdf
http://www.vestnik.s...7-8/405-413.pdf
znajo pa bit ti COX selective vprašljivi: http://www.jazmp.si/..._za_javnost.pdf

Vendar pa sem zasledila, da je Nalgesin COX-1 in COX-2 inhibitor http://en.wikipedia.org/wiki/Naproxen To me malo bega ermm.gif

Negativni učinki naproksena:
Important information about naproxen
Naproxen can increase your risk of life-threatening heart or circulation problems, including heart attack or stroke. This risk will increase the longer you use naproxen. Do not use this medicine just before or after having heart bypass surgery (also called coronary artery bypass graft, or CABG).

Seek emergency medical help if you have symptoms of heart or circulation problems, such as chest pain, weakness, shortness of breath, slurred speech, or problems with vision or balance.

Naproxen can also increase your risk of serious effects on the stomach or intestines, including bleeding or perforation (forming of a hole). These conditions can be fatal and gastrointestinal effects can occur without warning at any time while you are taking naproxen. Older adults may have an even greater risk of these serious gastrointestinal side effects.

Call your doctor at once if you have symptoms of bleeding in your stomach or intestines. This includes black, bloody, or tarry stools, or coughing up blood or vomit that looks like coffee grounds.

Do not use any other over-the-counter cold, allergy, or pain medication without first asking your doctor or pharmacist. Many medicines available over the counter contain aspirin or other medicines similar to naproxen (such as ibuprofen or ketoprofen). If you take certain products together you may accidentally take too much of this type of medication. Read the label of any other medicine you are using to see if it contains aspirin, ibuprofen, or ketoprofen. Do not drink alcohol while taking naproxen. Alcohol can increase the risk of stomach bleeding caused by naproxen. Avoid prolonged exposure to sunlight. Naproxen can make your skin more sensitive to sunlight, and a sunburn may result.

• 0

#574 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 April 2011 - 06:41 AM

Ančka - vseeno pa ne morem govoriti o neki extra škodljivosti, če vzameš Nalgesin 1 krat na mesec. Ali? hmm.gif Sicer pa . . . jaz ga bom jemala v vsakem primeru, ker reši moje težave in bolečine izginejo. Pa če je arzenik noter. biggrin.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#575 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26104 posts

Posted 08 April 2011 - 06:56 AM

če vzameš 1 na mesec ni nobene panike laugh.gif
Jaz sem morala (zaradi bolečine nekega drugega izvora) tamočne -550mg Nalgesine jemat 3x na dan 2 tedna pa še vedno živim laugh.gif

jaz malo bolj gledam na to zaradi tega, ker me mučijo migrene vsakič, ko grem laufat in zato pred tekom preventivno vzamem tablet. Še vedno čutim glavobol, ampak vsaj migrena ni. Nočem si pa polega tega še želodca zjebat
  • 0

#576 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 08 April 2011 - 09:02 AM

Ja to je pa res hudič, če enostavno moraš pojest toliko tablet, vem kako je pri migrenah nočem pa vedeti kako grozno to boli) je imela babica hude migrene svoj čas in je morala jest tablete kot bonbončke.

ančka ima prav, Buscopan so te, ki so na voljo brez recepta, kot sem že rekla, mami jih je zelo pohvalila.

No meni je bil včeraj dovolj en nalgesin, drugič bom raje vzela samo en lekadol, pa če ne bo prijel pač v pol ure, potem še enega.

Je pa druga reč, če so bolečine takšne, ta kar trajajo, po par dni. Jaz jih imam (zaenkrat) samo na začetku, prvih 12 ur recimo.

Je pa zanimivo, človek bi mislil, da so krči povezani s količino krvi, večji krči = več krvi. Pri meni ni tko....
  • 0

#577 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 08 April 2011 - 09:28 AM

Ančka, ti boš ziher vedla: meni je blo rečeno, da Lekadol deluje na isti/podoben princip kot Aspirin in da torej redči kri, kar pa naj ne bi blo primerno jemat ob menstri.

pri meni je odvisno tudi od tega, koliko sem/moram biti aktivna 1. dan menstre - če sem doma, potem raje postelja, termofor, topla pijača in kouter terapija kot tableta.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#578 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 08 April 2011 - 09:31 AM

No še to bidopisala - mene po raznoraznih protibolečinskih tabletih ful rad boli želodec, zato se trudim pač nič ali čimmanj jemat jih.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#579 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26104 posts

Posted 08 April 2011 - 09:46 AM

Lekadol ne redči krvi. Tisti, ki ti je to rekel, nima pojma.
Aspirin je acetilsalicilna kislina, Lekadol je pa paracetamol (isto kot Daleron itd).
Je pa res, da Aspirina ni priporočljivo med menstruacijo jemat.

BK - zato probaj mogoče tistega od Jinadaze ali Analgin (oba sta prijazna želodcu).
  • 0

#580 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 08 April 2011 - 09:47 AM

hvala lepa.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users