Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36332 replies to this topic

#5721 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28020 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 October 2007 - 12:21 AM

QUOTE(laLa° @ 6. 10. 2007 - 23:20) View Post

Zanima me, v katerih ulicah so dobre trgovine na Dunaju ? smile.gif Decembra grem tja, pa bi rada malo vedela. oops.gif

Ma najbolj znana ulica za šopingiranje je BAJE Mariashilfestrasse, nekaj takega. Vem da se tako izgovori, nimam pa pojma kako se napiše. Ampak jst sem bla ful raočarana, ker ni nič. Sem preletela celo ulico in kaj sem na koncu kupila? Balzam v TBSju wacko.gif
Pojdi rajši v 10. okrožje a.k.a Mali Istanbul, tam je precej trgovinic.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#5722 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 07 October 2007 - 01:38 AM

QUOTE(laLa° @ 6. 10. 2007 - 23:20) View Post

Zanima me, v katerih ulicah so dobre trgovine na Dunaju ? smile.gif Decembra grem tja, pa bi rada malo vedela. oops.gif

Mariahilferstrasse (kot so že dekleta rekla) je glavna, pa okoli Stefansdoma, tam je ogromno nobel trgovin.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#5723 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 07 October 2007 - 09:33 AM

QUOTE(redkvica @ 6. 10. 2007 - 21:44) View Post

Vprašanje za vse, ki imajo kaj smisla za kemijo biggrin.gif

Torej imam nalogo:
Za 0,6 molarno raztopino izračunajte, koliko bakrovega sulfata pentahidrata je bilo potrebno za pripravo 10mL.
To pač zračunam po formuli: m(CuSO4)=c*M(?!?!)*V(raztopine)
Torej je moj problem v molski masi. Zanima me, če se tu upošteva M od CuSO4 ali od CuSO4*5H2O? Iz navodil bi rekla, da drugo. Iz moje pameti pa se mi zdi, da je voda odveč. Sej prah iz katerega naredimo raztopino je CuSO4 in ne CuSO4*5H2O (to naj bi ratalo po mešanju z vodo).
A je moja logika tukaj pravilna? Oz. na kratko: naj prištejem še 5 vod ali ne?

Proooosimmm! biggrin.gif

Čau redkvica. Obvezno morš upoštevat tudi vodo, ker v vodo dodaš kristalohidrat (gor je vezana voda)- CuSO4 X 5H2O. To pomeni, da imaš po dodatku nekak več molov vode. Razumeš? Rezultat je tako potem 15g (14,976g)
  • 0

#5724 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 07 October 2007 - 09:34 AM

mene pa zanima kje je ta City arkaden,ker bi šla pogledat rada? Vem da nekje v centru celovca,sam me zanima...pa kje se da parkirat,pa če bi blo možno a kera ve a že obratuje una garažna hiša k je pod zmajevim trgom?
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#5725 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26365 posts

Posted 07 October 2007 - 09:41 AM

ha, sem vedla da mam prav glede unga sulfata smile.gif yaaay smile.gif
  • 0

#5726 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 07 October 2007 - 09:46 AM

Hvala Ančka in Ananas! Zdej grem še enkrat zračunat. smile.gif
edit: ananas, meni pride 1,5 g?
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#5727 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 07 October 2007 - 10:52 AM

QUOTE(Sally @ 7. 10. 2007 - 10:34) View Post

mene pa zanima kje je ta City arkaden,ker bi šla pogledat rada? Vem da nekje v centru celovca,sam me zanima...pa kje se da parkirat,pa če bi blo možno a kera ve a že obratuje una garažna hiša k je pod zmajevim trgom?

City arkaden so blizu alter platza. Če poznaš arcobaleno(majo odličen sladoled njam.gif ) je pa dobesedno nasproti, vmes je le krožno križišče. Blizu je tudi opera. Parkiraš lahko v njihovi garažni hiši, če se ne motim stane 1 ura o.50€.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5728 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 07 October 2007 - 10:56 AM

lepa hvala frčica biggrin.gif Do zmaja znam pridet,naprej si bom pa z zemlejvidom pomagala - upam da ne zaidem ker celovec ma res ozke uličice.... Mogoče bom pa kar kje parkirala in šla peš do arkaden ;)
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#5729 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 07 October 2007 - 11:10 AM

če znaš do zmaja pridet pol res ni problem. Najdi orsay ali nordsee in pojdi potisti ulici navzgor, potem prideš do alter plaza in ga prečkaj in pri eduschu, ki je na vogalu spet po uličici navzgor. Nato prideš do arcobalena(obvezen postanek, priporočam sadoled čokolada, pistacija, mango) in potem že vidiš city arkaden. Sicer je pa celovec tako poln slovencev, da se kar drži večine pa te bodo odpeljali proti meki. laugh.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5730 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 07 October 2007 - 04:40 PM

Kam se bolj splača it za nakupvt; Zagreb al Gradec? huh.gif oops.gif
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#5731 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 07 October 2007 - 04:59 PM

Gradec, Zagreb je drag.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#5732 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 07 October 2007 - 05:42 PM

A katera kej ve, kako se uradno imenuje fakulteta za tretje življenjsko obdobje?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#5733 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26365 posts

Posted 07 October 2007 - 05:45 PM

univerza za tretje življenjsko obdobje, na kratko U3O. To majo po različnih ljudskih univerzah. Kaj te pa natančno zanima od tam? Pri moji mami majo ful aktiven tale U3O.
  • 0

#5734 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26365 posts

Posted 07 October 2007 - 06:59 PM

mene pa zanima zakaj je blo treba zbrisat celotno temo: slike vaših ljubljenčkov?
  • 0

#5735 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4719 posts

Posted 07 October 2007 - 07:03 PM

ravno sem misal to vprašat, glede na to da sem pred nekaj minutami objavla slikice zdaj pa ničesar več ne najdem hmm.gif
  • 0

#5736 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12959 posts

Posted 07 October 2007 - 07:06 PM

Jest sem se tud to spraševala, ampak je zdej že nazaj prišla.

edit: dve sliki od bellini sta pa še vedno pogrešani...
  • 0

#5737 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 07 October 2007 - 07:15 PM

Zarad tega, ker smo ble preveč OT in nastane že cel halo, če je kakšna stran cela komentarjev, ne pa slikic. Na tem forumu vedno pogosteje opažam teroriziranje in grožnje s strani moderatork. Madona, a more bit res vse tok tipi top in nas na vsako napakico takoj vsi neki opozarjate. Razumem, če se v kakšni temi razvije pogovor v čisto drugo smer, ne razumem pa to v temah, kjer bistvo ostane isto, samo kaj več se napiše tam OT. Kaj a naj za vsak bullshit odpiramo novo temo, ki potem zastari. Al pa zakaj ne bi rajš tko blo- konkretno za te slike hišnih ljubljenčkov. Ena tema so samo slikce, v drugi temi pa samo komentarji, ki bi zgledal nekako takole: Na 12 strani v temi slike naših hišnih ljubljenčkov je en ful lep mucek. POtem pa bi kera odgovorila, da ga ni več doma, da je šel in da ga nikjer ne najdejo in kako je žalostna. Potem bi blo pa treba odpret novo temo s to tematiko. Sj pretiravam, sam velikokrat sm se mogla fejst ugriznt v jezik, da nism česa pokomentirala, to se je zgodilo tudi danes, sam kaj hudiča, ko mi je ta trenutek resnično prekipelo.
Ojoj, spet sm OT, zakaj ne bi še te teme zdej zaprli! rolleyes.gif

• 0

#5738 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 October 2007 - 07:36 PM

Jaz se s tabo, ananas, popolnoma strinjam, lepo si to napisala. Meni osebno se tudi zdi to malo bedno. Predvsem v omenjenem podforumu (o domačih zverinah) je tisto premikanje postov nadležno. Potem po različnih temah pristanejo posti oz debate ki nimajo nobenega repa in glave. A to je boljše kot kdaj pa kdaj kaka debatica ki zavije ven iz "predpisanih poti"? Saj če so že tisti res nadležni OT ki se razvijejo v popolnoma drugo temo, ki nima z dotično popolnoma nobene veze, potem sem za opozorilo in izbris. Nedolžne OT in kako zabavno debato ki iz tega nastane pa bi se lahko spregledalo, predvsem če se uporabnice držijo pravila pisanja off topicov.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#5739 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30472 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 07 October 2007 - 08:38 PM

ananas, kapo dol! sploh tista o terorju moderatork je dobra! laugh.gif naj živijo duhoviti OTji!!!!! smile.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#5740 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 07 October 2007 - 08:44 PM

tongue.gif
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users