Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36332 replies to this topic

#5701 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26365 posts

Posted 06 October 2007 - 07:06 PM

Frida ZS ;)
  • 0

#5702 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 06 October 2007 - 08:44 PM

Vprašanje za vse, ki imajo kaj smisla za kemijo biggrin.gif

Torej imam nalogo:
Za 0,6 molarno raztopino izračunajte, koliko bakrovega sulfata pentahidrata je bilo potrebno za pripravo 10mL.
To pač zračunam po formuli: m(CuSO4)=c*M(?!?!)*V(raztopine)
Torej je moj problem v molski masi. Zanima me, če se tu upošteva M od CuSO4 ali od CuSO4*5H2O? Iz navodil bi rekla, da drugo. Iz moje pameti pa se mi zdi, da je voda odveč. Sej prah iz katerega naredimo raztopino je CuSO4 in ne CuSO4*5H2O (to naj bi ratalo po mešanju z vodo).
A je moja logika tukaj pravilna? Oz. na kratko: naj prištejem še 5 vod ali ne?

Proooosimmm! biggrin.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#5703 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26365 posts

Posted 06 October 2007 - 09:29 PM

moraš upoštevat vodo, ker drugače ne bi bilo omenjeno, da je pentahidrat. V tale bakrov sulfat je vezanih 5 molekul vode, vse to pa zmešaš s tekočo vodo in nastane raztopina CuSO4 v vodi. Štekaš prbližn?
  • 0

#5704 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 06 October 2007 - 09:36 PM

A pol je vedno voda na njemu?
Torej z vodo. F** Zdej mam še enih 20 stvari za popravit biggrin.gif

Hvala!!
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#5705 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26365 posts

Posted 06 October 2007 - 09:40 PM

Ja, vedno je voda gor vezana. To zgleda isto prah kokr tis navadn CuSO4, ampak so pač molekulce vode gor vezane...še zmer je pa v prahu smile.gif A je to kašna naloga iz roza knjige? k jst mam tko en micen rešen not smile.gif
  • 0

#5706 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 06 October 2007 - 09:45 PM

Zdele sem opazila, kam je Adriane zginila? smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5707 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 06 October 2007 - 09:50 PM

Vstran it od računalnika ni vedno slaba stvar!
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#5708 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 October 2007 - 09:51 PM

Z netom ma probleme. smile.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#5709 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 06 October 2007 - 09:52 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 6. 10. 2007 - 22:40) View Post

Ja, vedno je voda gor vezana. To zgleda isto prah kokr tis navadn CuSO4, ampak so pač molekulce vode gor vezane...še zmer je pa v prahu smile.gif A je to kašna naloga iz roza knjige? k jst mam tko en micen rešen not smile.gif

A to misliš na laboratorijske vaje iz kemije? Tam ni take naloge. Mi smo dobili neke liste, ki smo jih mogli kopirat. Pol jih naslednjič ona pobere in oceni. Zelo dobro poročilo vaje ti prinese 0,5% v plus za izpit od vaj. Za srednje poročilo ni nič, zelo slabo/neoddano pa -0,5%.
Zaenkrat sploh nismo rabli tiste knjige, čeprav uradno brez nje ne moremo delat na vajah. ermm.gif
  • 0

#5710 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26365 posts

Posted 06 October 2007 - 09:55 PM

ja ti jo kar mej na vajah.... bolje zate ;) se zna enkrat spičkit smile.gif
  • 0

#5711 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 06 October 2007 - 10:09 PM

QUOTE(Hsul @ 6. 10. 2007 - 22:50) View Post

Vstran it od računalnika ni vedno slaba stvar!

Kaj ne poveš hmm.gif
QUOTE(Jenna @ 6. 10. 2007 - 22:51) View Post

Z netom ma probleme. smile.gif

a tako, moja radovednost pomirjena biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5712 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 06 October 2007 - 10:20 PM

Zanima me, v katerih ulicah so dobre trgovine na Dunaju ? smile.gif Decembra grem tja, pa bi rada malo vedela. oops.gif
  • 0

#5713 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15863 posts

Posted 06 October 2007 - 10:23 PM

[attachmentid=2857] Nisem še bila.

Attached Files

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#5714 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 06 October 2007 - 10:24 PM

Dragica kaj je danes s tabo ? biggrin.gif Same take streljaš, da mene meče po stolu od smeha. tongue.gif
  • 0

#5715 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15863 posts

Posted 06 October 2007 - 10:28 PM

Ful mi seka[attachmentid=2858] ej, fant me ma pouhen kufer. Nč ne bo s [attachmentid=2859]

Attached Files

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#5716 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 06 October 2007 - 10:31 PM

O moj bog lol1.gif Če doma take streljaš, kot tu na forumu mi je čisto jasno zakaj te ima poln kufer. tongue.gif
  • 0

#5717 Simy

Simy

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 307 posts
  • Interests:rada berem, sem na računalniku.........

Posted 06 October 2007 - 10:35 PM

a ima mogoče katera od vas kakšen link, kjer bi lahko poslušala pesemi od butlov (the beatles) ker jaz niker na netu ne najdem nobene. potrebujem ga pa zato, ker poskušam dobiti naslov neke njihove pesmi, ki je bila za ozadje nekega meila. pa mi je zelo všeč.
  • 0
Ljubezen ni tujec, ki pride in gre,
ni steklenica, ki se razbije,
je čustvo, ki se ga ne da pozabiti in ne ubiti.
A mogoče pride in mine,
a pusti nepozabne spomine.

#5718 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 06 October 2007 - 10:37 PM

http://www.youtube.com

Mislim da bo to naslov za vse pesmi od butlov biggrin.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#5719 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12959 posts

Posted 06 October 2007 - 10:56 PM

Lala, ne vem kako se reče tisti ploščadi oz. trgu, tik preden pred sabo zagledaš katedralo sv. Štefana. Tam je okrog in okrog miljardo štacun, Kookai ipd... sigurno se boš znajdla v tistem koncu mesta. Definitivno.
  • 0

#5720 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 07 October 2007 - 12:07 AM

Pa mariahilfer strasse, blizu muzejske četrti, pri katedrali so bolj visok cenovni razred kot sem vidla.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users