Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5975 replies to this topic

#5661 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27820 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 28 October 2025 - 11:56 AM

Sicer smo že krepko OT, ampak kot zanimivost, me je Anckin opis spomnil na to - v Beogradu so jim pred leti zgradili novo blokovsko naselje (na zelo dobri lokaciji!), da jih umaknejo iz razpadajočih barak in so v roku enega meseca VSE uničili, wc školjke in umivalniki so leteli skozi okna, razsuli so ves parket v stanovanjih in sredi dnevne sobe kurili ogenj, ipd.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#5662 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17422 posts

Posted 28 October 2025 - 12:04 PM

Sej je za Strojane tudi pisalo, ko so jih v LJ prestavili, ker so bile kao stanovanjske razmere problem in revčeki. Ampak zdaj tu v LJ naj bi bilo isto sranje, kljub boljšim razmeram. Tako, da te mehke floskule in pristopi ne vodijo nikamor. Upam, da bodo danes res neke konkretne ukrepe naumili. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#5663 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17949 posts

Posted 28 October 2025 - 12:36 PM

Konkretni ukrep je v tem primeru oborozene specialne enote in pregon iz drzave.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5664 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26313 posts

Posted 28 October 2025 - 01:03 PM

Fiona, zdaj si pa že nestrpna. 😂
Rešitev je prevzgoja. S trdimi prijemi. Ne bo bolje zdaj, mogoče bo bolje čez 10 let. Oni so se v takšno rodili...oni poznajo samo tak način. Drugače niti ne znajo živeti. Treba je delat spremembe pri majhnih otrocih (ne pri mladih, ti so že predaleč), da bodo čez 10 let živeli na "nov način".
  • 0

#5665 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28130 posts

Posted 28 October 2025 - 01:21 PM

Kdo bo to počel? Tu je toliko enega dela, pa nehvaležno je.
  • 0

#5666 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4565 posts

Posted 28 October 2025 - 01:40 PM

Se strinjam z Ancko. Tu se je treba osredotočit na otroke, za ostale je že prepozno. Poznam dve rejniški družini, ki sta vzeli k sebi romske otroke. Ti otroci so zdaj kot katerikoli drugi in niso problematični za družbo. Dejansko jim je bila dana možnost, da kaj naredijo iz sebe. Ne govorim  zdaj, da bi po tekočem traku otroke jemali, ampak bi že bilo dovolj, če bi se izplačilo socialnih transferjev na drugačen način izvajalo in pa pogojevalo šolanje teh otrok. Če imamo mi tako rigorozne ukrepe, da se vpleta socialno takoj , ko otrok zamudi nekaj dni šole brez opravičila ali ob izdaji vzgojnega ukrepa ali zgolj ob prekršku, ki ga otrok stori v cestnem prometu (nenošenje čelade na kolesu), potem naj bo za njih isto. Verjamem pa, da takšno delo ni nikoli lahko, ko so delavci soočeni z uporom in ne zgolj s kimanjem, kot pri vseh nas, ki pravila sprejemamo.

• 0

#5667 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28130 posts

Posted 28 October 2025 - 01:46 PM

Ja kar opazujem je odvzem otrok res učinkovit,ampak c'mon ...toliko jih je 😭
  • 0

#5668 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17949 posts

Posted 28 October 2025 - 02:08 PM

To ne mores. Poleg tega je to zacaran krog. Take otroke lahko prevzgojis samo brez prevzgoje - vzames jih iz primarnega okolja in jih naselis v novo. Ce so pri starsih je krog sklenjen. Kje imamo toliko prostovoljcev, ki bodo vse te otroke vzeli? Ziher jih nimamo. Moj ukeep je se vedno bolj ucinkovit, nestrpen ali pa ne. Delaj tako kot delamo vsi, ali pa se jih samo cez mejo odlozi in sajonara. Pejte drugam zajedat sistem.
Otroci so pac zrtve, ker so rojeni kjer so.
Pa ukinila jim bi vse socialne transferje, od prvega do zadnjega. Da ni vec razloga za "se mnozit" zarad sociale.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5669 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19876 posts

Posted 28 October 2025 - 02:20 PM

Tvoji predlogi niso ravno realni :D 

• 0

#5670 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17422 posts

Posted 28 October 2025 - 02:25 PM

To bo res dolgotrajen proces, vprašanje pa je, ko se bo to pripravljen in oz spuščat. Z nekimi mehkimi predlogi pa na žalost dvomim, da se bo kaj uredilo. Trdi prijemi, kombinacija učinkovitega sodstva in kazni, omejevanja oz pogojevanja soc. transferjev, učenje jezika, pa kakšne racije po naselju.  

• 0

[Napoleon]

#5671 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46397 posts

Posted 28 October 2025 - 02:35 PM

Fiona, ce so slovenski drzavljani, kam jih bi ti izgnala?
  • 0

#5672 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14436 posts

Posted 28 October 2025 - 02:48 PM

Fiona, si si pogledala kdaj kaj se je zgodilo z aboriginskimi otroki v Avstraliji, ko jih je država tudi vzela? t.i. ukradena generacija, če se ne motim.

Kolikor se zavedam težav romske populacije, pa sem hvaležna za pravni sistem ki take " na horuk rešitve" preprečuje.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5673 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46397 posts

Posted 28 October 2025 - 05:58 PM

Na Grenlandiji so imeli tud eno afero z prisilnim posvajanjem inuitskih otrok. V Kanadi so pa imeli tud nekaj podobnega s staroselci (ceprav ne vem ali so tud tam odvzemali otroke ali ne).
Pa Nacisti so imeli tud Lebensborn program.

Jaz sicer nisem seznanjena s podrobnostmi romske problematike v Sloveniji, ampak zagotovo bo treba poiskat kompleksnejse resitve, kot pa so predlagani odvzemi otrok romskim druzinam ali izgon nevemkam.
  • 0

#5674 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17422 posts

Posted 28 October 2025 - 08:42 PM

Ukrepi so recimo zanimivi, me zanima kolk bo dejansko uvedeno. Pa ce bo slo skozi na ustavnem.
  • 0

[Napoleon]

#5675 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26313 posts

Posted 28 October 2025 - 09:40 PM

Pol ure po koncu shoda pa takole... Dejansko niso bili dosegljivi in je folk začel namesto 113 klicati 112 (tam so se pa oglasili).
https://www.facebook...are/1AcZm7B8g2/

Attached Files

• 0

#5676 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28130 posts

Posted 29 October 2025 - 06:16 AM

Ja fak no 🤯
  • 0

#5677 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46397 posts

Posted 29 October 2025 - 07:08 AM

:o :o
  • 0

#5678 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14436 posts

Posted 29 October 2025 - 07:48 AM

Ukinili bodo otroške dodatke za vse mladoletne matere-me  zanima če se bo Primc in kompanija oglasila

sicer pa dobivamo pod pretvezo urejanja situacije zelo represiven zakon.

Kot že dolgo mislim, Golob ni nič boljši, karse tiče avtoritarnosti, kot Janša. Ampak pri Janši je vsaj jasno, kaj dobiš, tukajimamo pa volka preoblečenega v ovco.

Tale del mi je zelo zaskrbljujoč: "učinkovitejša" ureditev vstopa policistov v tuje stanovanje ali druge prostore. omejila se bo pravica do brezplačne pravne pomoči, če oseba ponavlja prekrške ali kazniva dejanja (povratniki), dodali se bodo še drugi ukrepi za omejevanje zlorab v okviru brezplačne pravne pomoči;preverba ustreznosti ureditve odvzema otroka, kadar je otrok ogrožen; 

Eni zaradi ustavne, predvsem pa zato, ker dobivamo zelo avtoritaren zakon, ki bo zajel vse.

Ne da se mi gledati gvoora, ampak baje je Golob izjavil, da so človekove pravice overrated? To je alarm!

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5679 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28130 posts

Posted 29 October 2025 - 08:44 AM

Ja fak, sicer pa ja, jaz mislim da bi se tudi z obstoječimi zakoni dalo to urejat, da izvršni organi ne delujejo kot bi morali!
  • 0

#5680 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12585 posts

Posted 29 October 2025 - 09:24 AM

Joooj kaj sem jaz izvedela danes v sluzbi in ne morem tukaj napisat.
Tale problematika sega tako globoko in tako visoko, da me je srh spreletaval.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users