Posted 28 October 2025 - 11:56 AM
Pablo Picasso
Posted 28 October 2025 - 12:04 PM
Sej je za Strojane tudi pisalo, ko so jih v LJ prestavili, ker so bile kao stanovanjske razmere problem in revčeki. Ampak zdaj tu v LJ naj bi bilo isto sranje, kljub boljšim razmeram. Tako, da te mehke floskule in pristopi ne vodijo nikamor. Upam, da bodo danes res neke konkretne ukrepe naumili.
[Napoleon]
Posted 28 October 2025 - 12:36 PM
Posted 28 October 2025 - 01:03 PM
Rešitev je prevzgoja. S trdimi prijemi. Ne bo bolje zdaj, mogoče bo bolje čez 10 let. Oni so se v takšno rodili...oni poznajo samo tak način. Drugače niti ne znajo živeti. Treba je delat spremembe pri majhnih otrocih (ne pri mladih, ti so že predaleč), da bodo čez 10 let živeli na "nov način".
Posted 28 October 2025 - 01:21 PM
Posted 28 October 2025 - 01:40 PM
Se strinjam z Ancko. Tu se je treba osredotočit na otroke, za ostale je že prepozno. Poznam dve rejniški družini, ki sta vzeli k sebi romske otroke. Ti otroci so zdaj kot katerikoli drugi in niso problematični za družbo. Dejansko jim je bila dana možnost, da kaj naredijo iz sebe. Ne govorim zdaj, da bi po tekočem traku otroke jemali, ampak bi že bilo dovolj, če bi se izplačilo socialnih transferjev na drugačen način izvajalo in pa pogojevalo šolanje teh otrok. Če imamo mi tako rigorozne ukrepe, da se vpleta socialno takoj , ko otrok zamudi nekaj dni šole brez opravičila ali ob izdaji vzgojnega ukrepa ali zgolj ob prekršku, ki ga otrok stori v cestnem prometu (nenošenje čelade na kolesu), potem naj bo za njih isto. Verjamem pa, da takšno delo ni nikoli lahko, ko so delavci soočeni z uporom in ne zgolj s kimanjem, kot pri vseh nas, ki pravila sprejemamo.
Posted 28 October 2025 - 01:46 PM
Posted 28 October 2025 - 02:08 PM
Otroci so pac zrtve, ker so rojeni kjer so.
Pa ukinila jim bi vse socialne transferje, od prvega do zadnjega. Da ni vec razloga za "se mnozit" zarad sociale.
Posted 28 October 2025 - 02:20 PM
Tvoji predlogi niso ravno realni
Posted 28 October 2025 - 02:25 PM
To bo res dolgotrajen proces, vprašanje pa je, ko se bo to pripravljen in oz spuščat. Z nekimi mehkimi predlogi pa na žalost dvomim, da se bo kaj uredilo. Trdi prijemi, kombinacija učinkovitega sodstva in kazni, omejevanja oz pogojevanja soc. transferjev, učenje jezika, pa kakšne racije po naselju.
[Napoleon]
Posted 28 October 2025 - 02:35 PM
Posted 28 October 2025 - 02:48 PM
Fiona, si si pogledala kdaj kaj se je zgodilo z aboriginskimi otroki v Avstraliji, ko jih je država tudi vzela? t.i. ukradena generacija, če se ne motim.
Kolikor se zavedam težav romske populacije, pa sem hvaležna za pravni sistem ki take " na horuk rešitve" preprečuje.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 October 2025 - 05:58 PM
Pa Nacisti so imeli tud Lebensborn program.
Jaz sicer nisem seznanjena s podrobnostmi romske problematike v Sloveniji, ampak zagotovo bo treba poiskat kompleksnejse resitve, kot pa so predlagani odvzemi otrok romskim druzinam ali izgon nevemkam.
Posted 28 October 2025 - 08:42 PM
[Napoleon]
Posted 28 October 2025 - 09:40 PM
https://www.facebook...are/1AcZm7B8g2/
Attached Files
Posted 29 October 2025 - 06:16 AM
Posted 29 October 2025 - 07:08 AM
Posted 29 October 2025 - 07:48 AM
Ukinili bodo otroške dodatke za vse mladoletne matere-me zanima če se bo Primc in kompanija oglasila
sicer pa dobivamo pod pretvezo urejanja situacije zelo represiven zakon.
Kot že dolgo mislim, Golob ni nič boljši, karse tiče avtoritarnosti, kot Janša. Ampak pri Janši je vsaj jasno, kaj dobiš, tukajimamo pa volka preoblečenega v ovco.
Tale del mi je zelo zaskrbljujoč: "učinkovitejša" ureditev vstopa policistov v tuje stanovanje ali druge prostore. omejila se bo pravica do brezplačne pravne pomoči, če oseba ponavlja prekrške ali kazniva dejanja (povratniki), dodali se bodo še drugi ukrepi za omejevanje zlorab v okviru brezplačne pravne pomoči;preverba ustreznosti ureditve odvzema otroka, kadar je otrok ogrožen;
Eni zaradi ustavne, predvsem pa zato, ker dobivamo zelo avtoritaren zakon, ki bo zajel vse.
Ne da se mi gledati gvoora, ampak baje je Golob izjavil, da so človekove pravice overrated? To je alarm!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 October 2025 - 08:44 AM
Posted 29 October 2025 - 09:24 AM
Tale problematika sega tako globoko in tako visoko, da me je srh spreletaval.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users