Jaz ne čutim nobenega usmiljenja do ciganov. Se spomnim že dolga leta nazaj, ko smo bili na Rock Otočcu. Sta prišla ene 2 cigana na tam na en travnik, kjer je bilo parkirišče in v bližini nas nekaj težila enim ljudem. Smo potem slišali, da sta imela tudi nož.
Posted 27 October 2025 - 10:43 PM
Jaz ne čutim nobenega usmiljenja do ciganov. Se spomnim že dolga leta nazaj, ko smo bili na Rock Otočcu. Sta prišla ene 2 cigana na tam na en travnik, kjer je bilo parkirišče in v bližini nas nekaj težila enim ljudem. Smo potem slišali, da sta imela tudi nož.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 27 October 2025 - 10:50 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 27 October 2025 - 11:01 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 27 October 2025 - 11:42 PM
Posted 28 October 2025 - 06:33 AM
No, teli dolenjski izgleda so in o teh se govori. Otroci so zal zrtve okolja, pri 6 letih verjetno namazani ze z vsem moznim, vsaj po zgodbah sodec.
Zdej mam flashback na Strojne pa kaj vse so z njimi poceli pa kaj vse jim je takrat Drnovsek omogocil, ker kao moramo bit strpni. Tud strpnost se nekje konca.
Pomojem je to spet samo tipicno slovensko, kup ene galame, ki bo v kratkem potihnila. V napacni drzavi smo za resne sankcije, ker pri Cankarjanskemu narodu je tezko pricakovati korenite spremembe.
Politiki pa itak, Jansa se ze dere spet kako pod njim pa ni blo tako. Seveda da ne, tud ti si pol stvari pod preprogo pometel.Politikom se gre sam se za kapital, in kaksnega primanjkljaja v kapitalu pri tej situaciji ne vidim, zato dvomim da bo vzdrzala, ce ne bo se kaj drugega kot samo protestni shod.
Meni se zdi noro, da vse to trpite ze toliko casa. Pac ja, oprosti, tu na Gorenjskem vec kot kaksno zgodbico o ciganih ne slisimo. A v Ivancni jih pa ni? Brat od mojega se nikoli ni omenil ciganov pa zivijo dol zdaj ze 15 let.
Posted 28 October 2025 - 07:26 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 28 October 2025 - 07:36 AM
Jaz tudi nisem poznala oz slišala, kakšne so razsežnosti težav doli. Ok, si vedel da je problematično, ne pa da je tako alarmantno stanje.
Ogromno pišejo, da je treba infrastrukturno in stanovanjsko problematiko rešit. In me res zanima, na kak način si to predstavljajo, glede na to, da itak imajo bolj ali manj vse na črno, na tuji zemlji, jim bodo kr podarili vse, ker pač cigani, ostali pa moramo za vsako stvar mastno plačat.
Pa ko poslušam Meseca, kako oster pristop ne bo nič rešil, da sociala ne sme biti kaznovalna politika. On bi se najbrž še naprej pogovarjal z njim, pa pisal strategije, ki so same sebi namen. Na kozlanje mi gre, kako so zdaj vsi glasni in pametni, naredila pa ni nobena vlada nič. In da ne morejo dat staršev v zapor, ker imajo otroke. Wtf, pri ostali pa lahko gredo v zapor.
[Napoleon]
Posted 28 October 2025 - 07:40 AM
Meni se res bruha in tukaj bi morala politika stroge ukrepe uvest, brez milosti.
Tudi pri nas so bili cigoti, kradli zivali, kradli poljscine, vlamljali, svinjali kot znajo samo oni in ni nic pomagalo, dokler ni nas sokrajan (bivsi direktor enega direktorata na policiji) rekel kmetom, naj zalijejo polja z odplakami iz greznic, cloveskim drekom. To je edino, kar je zaleglo, da so spokali stran. Ampak ja, resil se je problem na mikrolokalnem nivoju...
Kar jaz poslusam s strani policistov s tistega konca... sramota drzave.
Posted 28 October 2025 - 07:43 AM
In v MS so isti problemi. Ni nic boljse tam. Strojani so pa pac zdaj problem drugje, ne na prvotni lokaciji. To ni bila nobena resitev.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 28 October 2025 - 07:49 AM
Ampak to meni ni jasno, kako to sodstvo dopušča. Al se boji, ali so navodila od višje, mislim kakooo.
[Napoleon]
Posted 28 October 2025 - 07:49 AM
Meni je pa blazno zanimivo, kako deluje politika in kje se nabirajo politične točke.
Ne gre za whataboutism, ampak skoraj tedensko slišimo za femicid. Tudi to je odpoved države in njenih sistemov. Nihče ne odstopi, ni izrednih sej vlade, ni protestov.
Kdaj bomo me in naša pravica do varnega družinskega okolja postala glavna politična tema?
Pa ne relitiviziram situacije, sem govorila s kolegico, ki je iz NM in je potrdila, kar pišete.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 October 2025 - 07:50 AM
Tudi glede migrantov se nic ne govori, ker se ne sme, pa so pizdarije velike zaradi njih. Mi jih pa samo ujckamo in varuh hodi v registracijski center kazat napake, da se mi tle dajemo na pol, da se jim zrihta udobje, veste kaksni zneski grejo mesecno za to?
Posted 28 October 2025 - 07:54 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 28 October 2025 - 08:29 AM
Posted 28 October 2025 - 08:42 AM
Posted 28 October 2025 - 08:44 AM
Posted 28 October 2025 - 09:10 AM
Pa jaz res nimam nič proti južnim priseljencem ampak se mi zdijo naši budale, ker samo jamrajo, pa težko jim je telefon dvignit,ker je lažje biti vedno žrtev! Midva sva imela en hujši zaplet z občino pred cca 2 leti,ker je stanovanje totalno nevzdrževano in veste kdaj sva dosegla premik? Ko je S prekipelo in je baburi na občini rekel, da jo bo počakal nekje če mu še enkrat omeni, da imajo drugi tudi slabše kot mi, ker je to znak da oni slabo razporejajo sredstva, ne da imamo mi ok! Od takrat se sicer nikoli več ne menimo na 4 oči ampak ima ona vedno nekoga zraven za pričo, premaknilo se je pa le! Ne podpiram v tem primeru S-jevih groženj mi je pa noro, da s tem največ dosežeš!
Posted 28 October 2025 - 09:15 AM
Posted 28 October 2025 - 09:17 AM
Posted 28 October 2025 - 11:41 AM
In ja, štepajo otroke, da dobijo več socialne, kazni ne plačujejo, izterjat jim ne morejo, ker 80% minimalca jim mora ostati. Začaran krog... Zadnje leto so jih malo bolj začeli trpat v zapor - 1 dan = 50€ kazni odplačanih. Je prišel "sosed cigo" prosit S, če bi mu posodil 200€, da spravi njegovo iz zapora. Ker je ostal sam s 4 otroki in za njih itak ne zna skrbet...
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users