Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5975 replies to this topic

#5641 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23828 posts

Posted 27 October 2025 - 10:43 PM

Ja, pomoje veliko ljudi, ki ne živijo na teh območjih, ne ve, kaj se tam dogaja. Danes smo v službi malo debatirali in o tem in je šef izjavil, da se mu zdi pretirano, da zdaj ministri odstopajo zaradi tega in da se zdaj pretirana drama dela iz tega.:o Da ko je kje drugje kdo pretepen, ne govorijo niti pol toliko o tem. Pa da saj razni pretepači so že od vedno obstajali povsod.

Jaz ne čutim nobenega usmiljenja do ciganov. Se spomnim že dolga leta nazaj, ko smo bili na Rock Otočcu. Sta prišla ene 2 cigana na tam na en travnik, kjer je bilo parkirišče in v bližini nas nekaj težila enim ljudem. Smo potem slišali, da sta imela tudi nož.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5642 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17907 posts

Posted 27 October 2025 - 10:50 PM

Če imaš slabo izkušnjo z 2 ciganoma, še niso zato vsi slabi. Gre za izjemno heterogeno skupnost z vsemi skrajnostmi. Kakor slišim, so delavni in pošteni v manjšem deležu. Ogabno je, kako na račun te tragedije zdaj tako levi kot desni politiki nabirajo poceni politične točke. Upajmo, da se začne kaj konkretno premikati pri tej problematiki, in da začne biti kazenski zakonik za vse enak! Ta primer tud jasno kaže na totalno odpoved policije. Pretepačem stalat plačilne naloge, ki jih itak ne morejo sterjat je slabše kot scanje v veter
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5643 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23828 posts

Posted 27 October 2025 - 11:01 PM

Saj nisem tega rekla. Sigurno se najdejo tudi kakšni normalni vmes. Ampak žal je tam problem širši, kraje, nasilje, že otroke učijo tega, spremeni se nič kaj ne, zgodi se jim ne nič.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5644 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26313 posts

Posted 27 October 2025 - 11:42 PM

Jaz bi raje imela dobro izkušnjo z 2 ciganoma....pa je do zdaj še nisem imela. What about that?
  • 1

#5645 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17949 posts

Posted 28 October 2025 - 06:33 AM

Se to sem cakala da ena potegne ven karto niso vsi slabi.
No, teli dolenjski izgleda so in o teh se govori. Otroci so zal zrtve okolja, pri 6 letih verjetno namazani ze z vsem moznim, vsaj po zgodbah sodec.
Zdej mam flashback na Strojne pa kaj vse so z njimi poceli pa kaj vse jim je takrat Drnovsek omogocil, ker kao moramo bit strpni. Tud strpnost se nekje konca.
Pomojem je to spet samo tipicno slovensko, kup ene galame, ki bo v kratkem potihnila. V napacni drzavi smo za resne sankcije, ker pri Cankarjanskemu narodu je tezko pricakovati korenite spremembe.
Politiki pa itak, Jansa se ze dere spet kako pod njim pa ni blo tako. Seveda da ne, tud ti si pol stvari pod preprogo pometel.Politikom se gre sam se za kapital, in kaksnega primanjkljaja v kapitalu pri tej situaciji ne vidim, zato dvomim da bo vzdrzala, ce ne bo se kaj drugega kot samo protestni shod.
Meni se zdi noro, da vse to trpite ze toliko casa. Pac ja, oprosti, tu na Gorenjskem vec kot kaksno zgodbico o ciganih ne slisimo. A v Ivancni jih pa ni? Brat od mojega se nikoli ni omenil ciganov pa zivijo dol zdaj ze 15 let.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5646 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17907 posts

Posted 28 October 2025 - 07:26 AM

Mislim, očitno niste prebrale preostanka mojega posta, najlažje je jemat stavek iz konteksta ane.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5647 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17422 posts

Posted 28 October 2025 - 07:36 AM

Jaz tudi nisem poznala oz slišala, kakšne so razsežnosti težav doli. Ok, si vedel da je problematično, ne pa da je tako alarmantno stanje. 

Ogromno pišejo, da je treba infrastrukturno in stanovanjsko problematiko rešit. In me res zanima, na kak način si to predstavljajo, glede na to, da itak imajo bolj ali manj vse na črno, na tuji zemlji, jim bodo kr podarili vse, ker pač cigani, ostali pa moramo za vsako stvar mastno plačat.

Pa ko poslušam Meseca, kako oster pristop ne bo nič rešil, da sociala ne sme biti kaznovalna politika. On bi se najbrž še naprej pogovarjal z njim, pa pisal strategije, ki so same sebi namen. Na kozlanje mi gre, kako so zdaj vsi glasni in pametni, naredila pa ni nobena vlada nič. In da ne morejo dat staršev v zapor, ker imajo otroke. Wtf, pri ostali pa lahko gredo v zapor. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#5648 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12585 posts

Posted 28 October 2025 - 07:40 AM

Problematiko ciganov vedno resujejo ljudje v poslovnih oblekah iz ljubljanskih pisarn, ki niti priblizno nocejo razumeti ljudi, ki se s tem soocajo vsakodnevno "tam dol". In potem se norcujejo iz domacinov, ki so obupani in primejo za vile, ker jim nic drugega ne preostane, potem jih pa po moznosti nasa policija se kaznuje.
Meni se res bruha in tukaj bi morala politika stroge ukrepe uvest, brez milosti.
Tudi pri nas so bili cigoti, kradli zivali, kradli poljscine, vlamljali, svinjali kot znajo samo oni in ni nic pomagalo, dokler ni nas sokrajan (bivsi direktor enega direktorata na policiji) rekel kmetom, naj zalijejo polja z odplakami iz greznic, cloveskim drekom. To je edino, kar je zaleglo, da so spokali stran. Ampak ja, resil se je problem na mikrolokalnem nivoju...
Kar jaz poslusam s strani policistov s tistega konca... sramota drzave.
  • 0

#5649 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18017 posts

Posted 28 October 2025 - 07:43 AM

Moj moz pa dejansko je ogromno bil v naseljih v Kocevji. In ni odpoved policije, ampak sodstva. Vcasih so koga ustavili in se niso mogli nacuditi kako je clovek s toliko tockami se kar na prostosti. Verjemite, da jim z veseljem dajo najvec, kar lahko. Ampak ce sodnik upravici s segami in navadami... Kaj mu bos. Dejansko je menda v Kocevju taaak ljubi mir odkar je sla najhujsa gruca nasilnih psihopatov v zapor. Ogromno je tam tudi kokaina in je temu primerno obnasanje.
In v MS so isti problemi. Ni nic boljse tam. Strojani so pa pac zdaj problem drugje, ne na prvotni lokaciji. To ni bila nobena resitev.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#5650 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17422 posts

Posted 28 October 2025 - 07:49 AM

Ampak to meni ni jasno, kako to sodstvo dopušča. Al se boji, ali so navodila od višje, mislim kakooo. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#5651 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14436 posts

Posted 28 October 2025 - 07:49 AM

Meni je pa blazno zanimivo, kako deluje politika in kje se nabirajo politične točke.

Ne gre za whataboutism, ampak skoraj tedensko slišimo za femicid. Tudi to je odpoved države in njenih sistemov. Nihče ne odstopi, ni izrednih sej vlade, ni protestov.

Kdaj bomo me in naša pravica do varnega družinskega okolja postala glavna politična tema?

Pa ne relitiviziram situacije, sem govorila s kolegico, ki je iz NM in je potrdila, kar pišete.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5652 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12585 posts

Posted 28 October 2025 - 07:50 AM

Jaz se ne strinjam, da je to samo odpoved policije. Policaji bi delali drugace, ce bi smeli. Problem je sistemski, zakonodajni, sodni, izvrsilni, vse skupaj. Ja, ministra sta odstopila, big deal.

Tudi glede migrantov se nic ne govori, ker se ne sme, pa so pizdarije velike zaradi njih. Mi jih pa samo ujckamo in varuh hodi v registracijski center kazat napake, da se mi tle dajemo na pol, da se jim zrihta udobje, veste kaksni zneski grejo mesecno za to?
  • 0

#5653 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18017 posts

Posted 28 October 2025 - 07:54 AM

Policija gre vedno do roba zakona. Ne delajo s takimi v rokavicah. Najbrz so problem tudi polni zapori in je pritisk tudi na sodnike. Pa preden pride nekdo na obravnavo... Se vsi postarajo. Pol si pa kdo drzne se na sodiscu spodkopavati vse druge, razen tozenega 🤭
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#5654 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28130 posts

Posted 28 October 2025 - 08:29 AM

Ja pa kakor govorim s kolegico je velik problem pri policiji tudi to, ker je lahko vsaka varstvoslovka tudi policistka. In potem imaš 50kg punčke,ki se grejo policistke in že po defaultu nimajo nobene avtoritete. Da ne začnem o neprimerni komunikaciji takega kadra, ko so v uniformah polni sami sebe. Pri nas težav nimamo z nobenimi tujci, tudi kakega blaznega brezdelja in šlepanja na socialno ne opažam. Bolj problem je par propadlih đankijev, ki se izživlja nad vsem živim, pa droge med mladimi in malo manj mladimi.
  • 0

#5655 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18017 posts

Posted 28 October 2025 - 08:42 AM

Zal je tudi to res pa tega ne smes rect. Ne more biti povsod 50/50 zastopanost spolov. Ni to ameriski film.
  • 0

Tumblr

#5656 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12585 posts

Posted 28 October 2025 - 08:44 AM

Naceloma je lahko policist vsak, ki opravi sprejemne izpite, ne glede na prejsnjo izobrazbo. Tezava je, ker ful ne dobijo kandidatov in so verjetno spustili kriterije na sprejemnih.
  • 0

#5657 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28130 posts

Posted 28 October 2025 - 09:10 AM

Ja seveda. Že pri nas je to ful težava in prihaja po dolgih letih spet do velike neenakosti med spoli, ker je kar nekaj inštitucij v zadnjih letih na polno pogrnilo, zdaj so pa moški na psihiatriji obravnavani kot največji zakladki in se jim nic ne sme in jim niti nič ni treba. Ravno včeraj sem na enem sestanku to izpostavila, da imamo še druge načine ne samo uporabo sile in da je čas, da začnemo z vpeljevanjem evidence based pristopov, ne pa da se tale zastarela kalvarija vleče dalje in se zanamcem ustvarja še slabše pogoje dela. Sem prepričana, da bi se dal na rerpesiven način rešit. Preveč udobno jo tudi marginalnim skupinam pri nas, na drugi strani smo samo pri enih stvarih še vedno močno zagovedani in si ne izborimo osnovnih sredstev,ki bi nam pripadala. Drage moje soforumašice veste kolikokrat dobim jaz še vedno pod nos, da imam 3 mulce,ker se mi splača! Pa za tistih 500€ dodatka letno,ko ga dobim na ta račun!!! Narod se niti pozanima ne, samo eno sovraštvo, na drugi strani pa nobene proaktivnosti tam kjer bi dejansko lahko sami kaj ukrenili. Veste koliko sovaščanov še 10 let nazaj ni imelo izbranega zobozdravnika!!! Med njimi tudi S, na drugu strani imajo vsi priseljenci svoje zobozdravnike! Pa osebne zdravnike! Da se ne pogleda najprej pri takih stvareh, da imajo prednosti tisti ki imajo urejena državljanjstva, da se ne pogleda na to kje imajo prijavljeno bivališče.

Pa jaz res nimam nič proti južnim priseljencem ampak se mi zdijo naši budale, ker samo jamrajo, pa težko jim je telefon dvignit,ker je lažje biti vedno žrtev! Midva sva imela en hujši zaplet z občino pred cca 2 leti,ker je stanovanje totalno nevzdrževano in veste kdaj sva dosegla premik? Ko je S prekipelo in je baburi na občini rekel, da jo bo počakal nekje če mu še enkrat omeni, da imajo drugi tudi slabše kot mi, ker je to znak da oni slabo razporejajo sredstva, ne da imamo mi ok! Od takrat se sicer nikoli več ne menimo na 4 oči ampak ima ona vedno nekoga zraven za pričo, premaknilo se je pa le! Ne podpiram v tem primeru S-jevih groženj mi je pa noro, da s tem največ dosežeš!
  • 0

#5658 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12585 posts

Posted 28 October 2025 - 09:15 AM

Saj na tak nacin tudi cigani dobijo vozniske izpite. Pa grem stavit, da noben ne gre na cpp in vozi z instruktorjem in placa. Groznje, pa cau.
  • 0

#5659 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28130 posts

Posted 28 October 2025 - 09:17 AM

Seveda, saj sami povedo! Pa res kar si napisala, vsi ti tipi ogabni spolno zlorabljajo svoje hčerke in njim je največja kazen, ko jim jih odvzamejo in potem ne dobijo socialne, ker nimajo otrok 😲 za bruhat res!
  • 0

#5660 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26313 posts

Posted 28 October 2025 - 11:41 AM

Vam povem o infrastrukturni in stanovanjski problematiki... Pred cca 20 leti sem izvajala ankete med cigani, dejansko v naseljih. Povabili so me v hišo, ki je bila ...recimo temu kubus+ena stena na sredini, da je ločevala vhod od enega prostora. To je to. Gola tla, gole stene. Cigani so bili najeti s strani občine in seveda tudi plačani, da so sami sebi zgradili hišo (se poudarjenim materialom). In potem so seveda temelji šepali pa vse je bilo vegasto in meni cigo jamra, da lej, kakšno hišo je dobil od občine.

In ja, štepajo otroke, da dobijo več socialne, kazni ne plačujejo, izterjat jim ne morejo, ker 80% minimalca jim mora ostati. Začaran krog... Zadnje leto so jih malo bolj začeli trpat v zapor - 1 dan = 50€ kazni odplačanih. Je prišel "sosed cigo" prosit S, če bi mu posodil 200€, da spravi njegovo iz zapora. Ker je ostal sam s 4 otroki in za njih itak ne zna skrbet...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users