Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5621 replies to this topic

#5601 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27754 posts

Posted Yesterday, 03:44 PM

Ja saj, ker se večina žensk ne prehranjuje dovolj zdravo z občasnimi zdrsi 🤣 Večina prvic je šele popoldan ali pa nonstop nekaj snackajo.
  • 0

#5602 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17646 posts

Posted Yesterday, 04:32 PM

Jaz se spomnim kako sem bila vcasih non stop lacna, ker sem ves cas premalo jedla.
Zdaj obcutka lakote sploh ne prenesem, redko do njega pride, sploh.
Kamorkoli grem je moja prva misel kje in kako si bom nastimala hrano, da ne bom lacna in kaj vse bom kupila/vzela s sabo lol.
To zdaj razmisljam ko grem naslednji teden na Dunaj, kaj vse si bom napakirala da bom primerno hranjena ko bom od doma lol, pa da se mi ne bo pokvarlo.
  • 1
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5603 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28493 posts

Posted Yesterday, 06:00 PM

Jaz sem od vedno navajena, da imam zdravo malico pri roki (jabolka, oreščki, voda, datlji ipd.; s tem se da marsikaj prebroditi, potem si poiščem pa še kaj beljakovinskega).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5604 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19694 posts

Posted Yesterday, 06:41 PM

Jaz sem tudi včasih bila taka, potem pa sem se navadila na intermittent fasting, od takrat nimam težav, tudi tečt grem najraje na tešče. Res redkokdaj mi sladkor ful pade, po moje 1x na par let.
  • 0

#5605 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87659 posts

Posted Yesterday, 06:43 PM

Ja saj, ker se večina žensk ne prehranjuje dovolj zdravo z občasnimi zdrsi Večina prvic je šele popoldan ali pa nonstop nekaj snackajo.

Jaz enako opazam, pa ful jih prakticira intermittent fasting.
Jaz se zdaj ful boljse pocutim, odkar za zajtrk ne jem samo sadja.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5606 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17646 posts

Posted Yesterday, 06:47 PM

Niti predstavljam si ne intermittent fastinga zase, tako drugace funkcioniram pa to bi mi bilo izredno tezko delat. Nasplosno jem vsak dan okrog 5x.
Pa ko je blo govora o kavi, jaz si jutra ne predstavljam brez banane. Kave na prazen zelodec ne morem, zato si skuham pol litra caja, najprej pojem eno banano, pol pa spijem kavo in se zraven hidriram s cajem. Zajtrkujem pa ob 8 nekje na dneve ko sem doma in ob 7 ko sem v sluzbi. Zadnji obrok pa vedno do 19.
  • 1
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5607 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12373 posts

Posted Yesterday, 06:51 PM

Barbarina, ob kateri uri pa zacnes jest in koliko obrokov imas na dan? A delas kdaj tudi daljse poste, 24h, 36h?
  • 0

#5608 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17646 posts

Posted Yesterday, 06:53 PM

Pa se to, zdaj vidim da je Barbi posnela vlog.

Majkemi ne razumem kje je problem v cunjah in nikol ne bom.
Jst mam en sam kos za perilo v kopalnici in res nikol ni poln.
Tud cunje nikoli niso po bajti...
Ne vem a je tezko oprat, dat susit, pa zlozit v omare? Ce je to za 15 minut dela vsega skupaj je pa velik. Bi clovk mislu da jih je 8 v gospodinjstvu...
  • 1

#5609 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6864 posts

Posted Yesterday, 07:13 PM

Sicer ne vem, kaj je pri tej Barbi, ampak pri nas bolj deluje sistem, da imamo manjši koš vsak v svoji sobi, ker nam je tako lažje. Otroka potem prineseta koš do pralnega stroja. Jaz tudi ne čakam, da je poln koš, bog ne daj. Se pa kdaj v turbulentnih časih življenja tudi lahko zgodi, da se malo zagusti, ker ne uspem dovolj hitro zložit in pospravit cunj ali jih je preveč na enkrat ipd.
Je pa tako, da eni še vse likajo in tam bi se jaz zvelicala, ker tega ne delam, zato gre pospravljanje kar hitro.
  • 0

#5610 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19694 posts

Posted Yesterday, 07:18 PM

Frida, sem včasih delala daljše poste tedensko (36h), ampak nisem neke koristi opazala pa dostikrat me je glava ful bolela.
Zdaj se tudi ne držim strogo teh oken, ponavadi pojem ob 9ih kako sadje in nekaj beljakovinskega in potem cca ob 17ih večerjo, vmes pa še en obrok med 12 in 13. Velikokrat pa večerjo tudi ob 19ih recimo, odvisno kako smo s časom.
Jaz predvsem nimam časa se toliko hrani posvečat, zato mi je tak način idealen.
  • 0

#5611 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26164 posts

Posted Yesterday, 07:30 PM

Mi vse zbiramo v enem kosu v kopalnici, ko je ta poln oz. preden dam perilo prat, ga nesem k stroju in tam razdelim v podkategorije (belo 60, svetlo 40, roza-rdece-rumeno 40, modra-zelena-crna 40) in dam prat tisti kup, ki je najvecji. Potem pa v naslednjem tednu ponavadi izberem puncama in sebi za oblect kaj od barv drugega najvecjega kupa, da se ne nabira predolgo na treh odprtih frontah  :hooray: .

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#5612 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19694 posts

Posted Yesterday, 07:44 PM

Sem videla ta video od Barbi, kaj ma ona s temi cunjami, da mora še tašča pomagat... Pa kolk ima za likat. 😱
  • 0

#5613 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87659 posts

Posted Yesterday, 08:11 PM

Meni tudi ni jasno.
Ce bi mi tako locevali po barvah, zihr ne bi moz pral. :lol: Razen brisac in krp se vse pere skupaj, belih skoraj nimamo. Vecinoma se pere in susi za konec tedna, za zlaganje se je pa zdaj se O. ful aktiviral. Res rad to pocne, upam, da traja. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#5614 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17824 posts

Posted Yesterday, 09:24 PM

Malo se hahljam, ko vidim kako Ogrin piše glede merjenja sladkorja, kako je to nepotrebno če nimaš glih sladkorne oz med. indikacije, kar je čisto kontra Ani, ki je obsedena s tem. 

Jasno, saj ni obsedenec z motnjami prehranjevanja. Te dohtarce delajo več škode kot koristi za moje pojme, zdravega odnosa s hrano pa tud nimajo.

Glede cunj - meni najbolj mori obdelovanje pack in flekov, namakanje itd... Da se 3 stroji cunj operejo in posušijo, pa pač ne vzame samo 15 min. dela.
Ko sem tašči sugerirala dobronamerno (ker je jamrala koliko dela ima s cunjami!), da ni potrebno vsega likati in da se cunje dostikrat lepo zravnajo že na stojalu/v sušilcu, je bila samo tiho in dela ter jamra enako naprej. Jaz budala ko hočem pomagat :P
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5615 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25018 posts

Posted Yesterday, 10:11 PM

O ja Matilda … ji bos vzela enega od smislov v zivljenju 🤪
Imam tudi jaz eno tako doma … ob 22h daje brat perilo (poceni tok) potem se do jutra dunsta v pralnem stroju in je vse, kot bi kravi iz riti potegnil … potem pa celo sobotno dopoldne lika (ko je spet poceni tok).
Ko sem vprasala po zdravi pameti, je bil odgovor: jaz sem tako navajena in bom delala se naprej 🤪
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#5616 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28493 posts

Posted Yesterday, 10:20 PM

^^
Takšni odgovori so žal kar pogosti, če hočeš starejšim občanom kaj poenostaviti.

Meni tudi mori perilo, imam kupe vsepovsod, če ne čakajo na pranje, čakajo na zlaganje, občasno je potrebno kaj zašiti, se ubadati z madeži. M. zloži večino, vsaj to. Likam občasno in minimalno (kakšne hlače, srajco).

Fiona, tudi meni je banana super za začetek dneva, mi prav zaščiti želodec pred škodljivimi vplivi okolja.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5617 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17824 posts

Posted Yesterday, 10:30 PM

Navada je železna srajca 🙈🤡
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5618 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33064 posts

Posted Today, 04:51 AM

Mi vse zbiramo v enem kosu v kopalnici, ko je ta poln oz. preden dam perilo prat, ga nesem k stroju in tam razdelim v podkategorije (belo 60, svetlo 40, roza-rdece-rumeno 40, modra-zelena-crna 40)

Jaz sem podobno organizirana, nikakor si ne predstavljam prati vsega skupaj neglede na barve. Pri nas je sicer še en stroj temnega za na 60, pa eden manj za 40, ker dam samo svetlo in temno posebej. Tudi jaz cakam, da se nabere dovolj in ne perem napol praznih strojev. Mi pa ni to noben problem, marsikaj drugega mi je bolj odveč.
  • 0

#5619 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17276 posts

Posted Today, 06:24 AM

Jaz se tudi trudim bit čim bolj pragmatična in ne likam. :D Itak imam zelo malo takšnih stvari, ki bi jih bilo potrebno likat. Mati ogromno stvari lika, in potem vlači in nastavlja te cote, ki jih je treba likat po likalni pa ne vem kje vse, dokler ne najde časa/volje za likanje. Mi gre kar malo na živce.

Glede hrane, pa sem podobno kot Fiona. Precej razmišljam oz skoraj vedno pazim, da imam s sabo kaj za jest, če so kakšni izleti/da bo dolgo zdoma in ni ziher kako bo s hrano. Ampak to predvsem zaradi želodca, ker ne morem biti dolgo tešča, mi začne preveč kislino nabijat in mi postane slabo. Prav rahla panika me zagrabi. :D Tako da si intermittent fastinga za sebe ne predstavljam. Tašča včasih pametuje kako naj nebi jedel po 6ih, pač sori jaz moram jest zvečer, drugače mi je slabo oz ne morem spat. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#5620 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87659 posts

Posted Today, 07:09 AM

Enako, ne vem kako lahko eni tako zgodaj nehajo jest.
  • 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 1 anonymous users