Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

• Guests

Posted 15 October 2010 - 09:08 PM

Jaz ga dam kar na zacetku - pri peki se sicer malo porjavi/pocrni, ampak ni grenek. Res pa je, da uporabljam domac cesen, ce se le da, ne Kitajskega, tisti se mi zdi, da je katastrofa, kadarkoli ga das.
  • 0

#542 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 October 2010 - 09:10 PM

Kitajski je grozen, ja! Fuj!

Domači? Pa vam uspeva? Očitno. Nam nikak noče.

Mi smo zdaj imeli še z morja neki domači česen, sta ga kupila na tržnici za gadne pare, haha.
Zdaj pa pač imamo trgovinskega in je tudi soliden. A ko bom to delala, bom ga rajši dala gor na krumpiš,
ko bo nekje do polovice pečeni.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#543 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85892 posts

Posted 15 October 2010 - 09:13 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 15. 10. 2010 - 22:10) View Post

Nam tudi ne, vedno je ful majhen. laugh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#544 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 October 2010 - 09:16 PM

Vi imate vrt ali kaj? laugh.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#545 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85892 posts

Posted 15 October 2010 - 09:32 PM

Celo njivo, LOL. Resno, + ogromen sadovnjak.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 15 October 2010 - 11:10 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 15. 10. 2010 - 20:10) View Post

Kitajski je grozen, ja! Fuj!

Ne, nam doma ne. Babica mi ga zrihta od nekih njenih poznanstev.

• 0

#547 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 16 October 2010 - 12:35 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 15. 10. 2010 - 22:01) View Post

Nekaj me zanima glede tega nastrganega česna na krompir - to ga date takoj, na surovega in se pač do konca
peče na krompirju? Pa se ne zažge oziroma ne postane grenki?

Fluffy, jaz sem dala kar v prahu česen. In takisto v prahu peteršilj - nič dela s tem, samo posuješ. In čeprav sem VELIKA ljubiteljica olivnega olja, tukaj ZELo paše samo maslo. happy.gif

Dobrer tek vsem. smile.gif smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#548 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 October 2010 - 04:45 PM

Jaz ga dam tud na začetku. smile.gif
  • 0

#549 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 October 2010 - 11:04 PM

Jaz sem gledala par dni nazaj oddajo Dobro jutro in je nutricistka Savina Ritter pripravljala par okusnih zadev, evo recepte, če kero zanima, jaz bom 100% sprobala!!
Bom pa v kratkem skenirala še presne recepte za sladice iz kuharske priloge revije Delo.

TACOS IZ ALG IN OHROVTA – prigrizek za sijočo kožo
1 list nori alge
1 velik list na ohrovta
½ avokada
1 velika žlička tahinija (zmleta sezamova semena)
Ščepec himalajske soli
¼ kumarice
¼ koromača
1 biološko jajce
List ohrovta skuhamo na pari, ga ohladimo in osušimo. Jajce trdo skuhamo. Razgrnemo nori algo, nanjo položimo ohrovt; na sredino naložimo preostale sestavine. Vse skupaj zavijemo in pojemo.

MALINOVA TORTA IZ PROSA – sladka harmonija in krepčilna energija

½ kg prosene kaše
4 velike žlice bio 100% kakava (brez sladkorja) ali rožičeve moke
4 velike žlice agavinega sirupa ali medu
250g bio polnomastne skute
1 velika žlica deviškega kokosovega olja
250g malin ali robid
½ žličke himalajske soli
100 g kokosovega čipsa

Skuhamo proso in ga solimo. Ko je še vroče, vanj vmešamo kakav (ali rožič) in agavo. Zelo dobro premešamo in mešanico stresemo v nižjo stekleno posodo, ter jo enakomerno porazdelimo po njej. Pustimo, da se ohladi. V mešalniku naredimo maso iz skute, kokosovega olja in malin. (Po želji – če smo bolj sladkosnedi - lahko dodamo malce medu.) Nato jo namažemo na proso, ter torto okrasimo z malinami in kokosovim čipsom.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

• Guests

Posted 22 October 2010 - 02:02 PM

RIZOTA Z RADICEM IN PRSUTOM

Na olivnem olju poprazis eno majhno sesekljano cebulo, ko postekleni, dodas sesekljan strok cesna in na koscke narezanih par rezin prsuta, malo prazis, nato vrzes v lonec se narezanih par listov radica. Prazis, dodas riz, fajn solis, popras, posujes s suhim petersiljem (alpa ce mate svezega, tut lahko), se malo poprazis. Zalijes z rdecim vinom (kr kak deci pa pol, najboljsi Teran, Refosk, ce ne pa karkoli, js sm mela enga domacega Ljutomerskega, pa je bil tudi super! smile.gif) in vodo, premesas, pokrijes, pustis da zavreje, potem pa kuhas na majhnem ognju dokler ni riz mehek. Malo parmezana na vrh in voila! Dober tek!

Sem hotla prilepit se sliko, tako lepo sem slikala, pa sem jo po pomoti zbrisala. cry.gif Tako, da to ni moja slika, zgleda pa vseeno priblizno takole.

IPB Image

• 0

• Guests

Posted 10 November 2010 - 09:35 PM

Porovo-korenckova gosta juha

Narezes 1 por in tri srednje korencke, prazis na malo masla, dokler se por ne zmehca. Dodas na kocke narezana 2 srednje velika krompirja in zlicko karija, prazis in mesas kaki 2 minuti.Solis, popras, zalijes z vodo + eno jusno kocko (alpa ce mate skuhano jusno osnovo). Naj vreje 20 minut, odstavis iz ognja, zmiksas s palicnim mesalnikom in dober tek!

Ful je dobra juha, je pa to glih za dva cloveka, ce jesta juho kot glavno jed.
  • 0

#552 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18600 posts

Posted 17 November 2010 - 05:55 PM

Kaj naj dam v tortilijo namesto nacho sira, da bi imelo podoben učinek? Navaden sir bom itak dala, nimam pa nachota, pa se mi zdi, da nekako ni tapravo brez tega.. Kakšna majoneza verjetno sploh ne bi sedla not, ane? ermm.gif hmm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#553 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 17 November 2010 - 05:57 PM

Lahko malce začiniš s čilijem, kajenskim poprom, ali s Tabascom.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#554 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18600 posts

Posted 17 November 2010 - 06:01 PM

Ja, to sem tudi pomislila ja. Kaj pa sirček za toast? hmm.gif biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#555 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 November 2010 - 10:20 PM

Ima katera kak dober recept za krompirjevo musako?

Aja, pa jaz še nikoli nisem bešamel omake delala. Sem poguglala in se naj bi malo maslo, potem se na tem maslu malo "prepraži" moka, kot za prežganko in doliva mleko. Potem pa se začini z muškatnim oreščkom ...

Delate ve enako ?
  • 0
Viens, reste ici!

#556 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 19 November 2010 - 07:59 AM

Ana: misliš musaka as in: krompir + mleto meso?
  • 0

#557 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 November 2010 - 08:58 AM

Jes biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#558 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 November 2010 - 09:59 AM

Musako jaz tako naredim.

Prva plast je krompir narezan na kolobarčke, malo povegetam, naslednja plast je že popečeno in začinjeno mleto meso, tretja plast pa ponovno krompir narezan na kolobarje.
Bešamel pa jaz naredim iz: 2 jajci, kisla smetana, sladka smetana, vegeta, sol, poper, peteršilj
Vse sestavine za bešamelj zmešam in polijem po musaki zadnjih 10 minut peke.

Eni prej že skuhajo krompir in nato "sestavijo" musako, jaz pa uporabim kar surov krompir, ampak potem dalj časa šečem.
  • 0

#559 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 19 November 2010 - 10:38 AM

To ni bešamel. Bešamel je dejansko maslo+moka+mleko in se ga daje na lazanjo, ne na musako smile.gif

Delam pa musako isto kot ananas, samo da sem med tistimi, ki skuha krompir pa včasih dam še kakšne jajčevce ali bučke vmes, da je bolj sočno.
Eni dajejo vmes še rezine slanine ali pršuta. To mora biti tudi dobro.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#560 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 November 2010 - 10:52 AM

Aja, jaz pa tudi temu rečem bešamel laugh.gif Za lazanjo je pa tudi bešamel biggrin.gif No važno, da se z mami razumeva biggrin.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users