Recepti - MEŠANO
Posted 15 October 2010 - 09:08 PM
Posted 15 October 2010 - 09:10 PM
Kitajski je grozen, ja! Fuj!
Domači? Pa vam uspeva? Očitno. Nam nikak noče.
Mi smo zdaj imeli še z morja neki domači česen, sta ga kupila na tržnici za gadne pare, haha.
Zdaj pa pač imamo trgovinskega in je tudi soliden. A ko bom to delala, bom ga rajši dala gor na krumpiš,
ko bo nekje do polovice pečeni.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 15 October 2010 - 09:16 PM
Vi imate vrt ali kaj?

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 15 October 2010 - 09:32 PM
Celo njivo, LOL. Resno, + ogromen sadovnjak.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 16 October 2010 - 12:35 AM
Nekaj me zanima glede tega nastrganega česna na krompir - to ga date takoj, na surovega in se pač do konca
peče na krompirju? Pa se ne zažge oziroma ne postane grenki?
Fluffy, jaz sem dala kar v prahu česen. In takisto v prahu peteršilj - nič dela s tem, samo posuješ. In čeprav sem VELIKA ljubiteljica olivnega olja, tukaj ZELo paše samo maslo.

Dobrer tek vsem.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 16 October 2010 - 04:45 PM

Posted 19 October 2010 - 11:04 PM
Bom pa v kratkem skenirala še presne recepte za sladice iz kuharske priloge revije Delo.
TACOS IZ ALG IN OHROVTA – prigrizek za sijočo kožo
1 list nori alge
1 velik list na ohrovta
½ avokada
1 velika žlička tahinija (zmleta sezamova semena)
Ščepec himalajske soli
¼ kumarice
¼ koromača
1 biološko jajce
List ohrovta skuhamo na pari, ga ohladimo in osušimo. Jajce trdo skuhamo. Razgrnemo nori algo, nanjo položimo ohrovt; na sredino naložimo preostale sestavine. Vse skupaj zavijemo in pojemo.
MALINOVA TORTA IZ PROSA – sladka harmonija in krepčilna energija
½ kg prosene kaše
4 velike žlice bio 100% kakava (brez sladkorja) ali rožičeve moke
4 velike žlice agavinega sirupa ali medu
250g bio polnomastne skute
1 velika žlica deviškega kokosovega olja
250g malin ali robid
½ žličke himalajske soli
100 g kokosovega čipsa
Skuhamo proso in ga solimo. Ko je še vroče, vanj vmešamo kakav (ali rožič) in agavo. Zelo dobro premešamo in mešanico stresemo v nižjo stekleno posodo, ter jo enakomerno porazdelimo po njej. Pustimo, da se ohladi. V mešalniku naredimo maso iz skute, kokosovega olja in malin. (Po želji – če smo bolj sladkosnedi - lahko dodamo malce medu.) Nato jo namažemo na proso, ter torto okrasimo z malinami in kokosovim čipsom.
Posted 22 October 2010 - 02:02 PM
Na olivnem olju poprazis eno majhno sesekljano cebulo, ko postekleni, dodas sesekljan strok cesna in na koscke narezanih par rezin prsuta, malo prazis, nato vrzes v lonec se narezanih par listov radica. Prazis, dodas riz, fajn solis, popras, posujes s suhim petersiljem (alpa ce mate svezega, tut lahko), se malo poprazis. Zalijes z rdecim vinom (kr kak deci pa pol, najboljsi Teran, Refosk, ce ne pa karkoli, js sm mela enga domacega Ljutomerskega, pa je bil tudi super!

Sem hotla prilepit se sliko, tako lepo sem slikala, pa sem jo po pomoti zbrisala.

Posted 10 November 2010 - 09:35 PM
Narezes 1 por in tri srednje korencke, prazis na malo masla, dokler se por ne zmehca. Dodas na kocke narezana 2 srednje velika krompirja in zlicko karija, prazis in mesas kaki 2 minuti.Solis, popras, zalijes z vodo + eno jusno kocko (alpa ce mate skuhano jusno osnovo). Naj vreje 20 minut, odstavis iz ognja, zmiksas s palicnim mesalnikom in dober tek!
Ful je dobra juha, je pa to glih za dva cloveka, ce jesta juho kot glavno jed.
Posted 17 November 2010 - 05:55 PM

After all this time?
Always.
Posted 17 November 2010 - 05:57 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 17 November 2010 - 06:01 PM

After all this time?
Always.
Posted 18 November 2010 - 10:20 PM
Ima katera kak dober recept za krompirjevo musako?
Aja, pa jaz še nikoli nisem bešamel omake delala. Sem poguglala in se naj bi malo maslo, potem se na tem maslu malo "prepraži" moka, kot za prežganko in doliva mleko. Potem pa se začini z muškatnim oreščkom ...
Delate ve enako ?
Posted 19 November 2010 - 07:59 AM
Posted 19 November 2010 - 08:58 AM

Posted 19 November 2010 - 09:59 AM
Prva plast je krompir narezan na kolobarčke, malo povegetam, naslednja plast je že popečeno in začinjeno mleto meso, tretja plast pa ponovno krompir narezan na kolobarje.
Bešamel pa jaz naredim iz: 2 jajci, kisla smetana, sladka smetana, vegeta, sol, poper, peteršilj
Vse sestavine za bešamelj zmešam in polijem po musaki zadnjih 10 minut peke.
Eni prej že skuhajo krompir in nato "sestavijo" musako, jaz pa uporabim kar surov krompir, ampak potem dalj časa šečem.
Posted 19 November 2010 - 10:38 AM

Delam pa musako isto kot ananas, samo da sem med tistimi, ki skuha krompir pa včasih dam še kakšne jajčevce ali bučke vmes, da je bolj sočno.
Eni dajejo vmes še rezine slanine ali pršuta. To mora biti tudi dobro.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 19 November 2010 - 10:52 AM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users