Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#541 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 10 August 2018 - 04:19 PM

Se to, ko sem bila jaz tam, je bila osnovna karta 34€, za na vrh pa okrog 50€,lahko par evrov manj. Razlika med kartama je bil vecja kot imas ti podatke... Tisto se mi je zdelo pa mal prevec, zato nisem sla na vrh.
  • 0

#542 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85961 posts

Posted 15 August 2018 - 09:11 AM

Za avto s polnim zavarovanjem za 13 dni sva dala 120 €, prav neverjetna cena. :thumbup: Mislim, da je bilo lani v Bariju za 12 dni enkrat vec pa se to se mi ni zdelo drago. Obakrat prek Ryanaira, Billiger mietwagen ima drazje ponudbe.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#543 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 15 August 2018 - 10:02 AM

:thumbup:  svetovno. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#544 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 02 September 2018 - 03:36 PM

Jinadaze, še imaš mogoče link ali ime nastanitve, kjer sta bila v Monopoliju?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#545 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85961 posts

Posted 02 September 2018 - 04:36 PM

https://www.airbnb.c...57-6f4cf2bad5d5

Če bi rezervirala kaj več kot 3 tedne prej, bi sigurno dobila ceneje.

• 0

― V. Van Gogh

#546 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 02 September 2018 - 04:41 PM

Hvala. Sta bila ves čas nastanjena v Monopoliju, če se prav spomnim?

Jaz se zdaj odločam med Barijem z okolico in Sicilijo, ker so leti poceni. Bi pa konec septembra ali v začetku oktobra. Je pa to že ful kmalu, upam, da ni prepozno za vse splanirat. :D
  • 0

#547 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 September 2018 - 04:48 PM

SICILIJA.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#548 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85961 posts

Posted 02 September 2018 - 04:55 PM

Ja, ves čas, ker so tam najlepše plaže v Puglii, sva se pa tudi ogromno vozila okrog pa še nisva videla vsega.

Težko rečem, meni je cela J Italija krasna. Če so letalske poceni, bosta tudi še apartma našla, se mi pa en mesec prej zdi dovolj in glede na okoliščine čisto razumljivo, da nista planirala prej. Za Sicilijo bi se pa težko odločila za nastanitev v samo enem kraju, zato sva rezervirala na treh lokacijah. Ampak to takoj porabiš ful več časa za iskanje nastanitev. Za koliko časa pa bi šla?

• 0

― V. Van Gogh

#549 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 02 September 2018 - 05:44 PM

Ja, dokler nisem dala teh prvih pregledov čez, niti nisem hotela nič rezervirati in planirati. Šla bi za 1 teden do 10 dni.
Ja, za Sicilijo se splača rezervirati na več lokacijah. Šla bi pa kar iz Trsta z Ryanair, ker je najbližje, torej v Catanio. Potem sem pa spet v dilemi, ali iti po JV delu otoka ali po severnem. :)
  • 0

#550 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85961 posts

Posted 02 September 2018 - 05:55 PM

Ja, vem, jaz imam še dva dni pred odhodom zadnji pregled. :wacko: Tokrat sem vse rezervirala na Bookingu, se mi zdijo boljše ponudbe. Pa predlani za Sardinijo isto. Izbirala sem na podlagi lepih plaž, ker bova tokrat bolj dopustovala - Trapani, Cefalù, Mascali, tako da bova vseeno prevozila kar lep del otoka. Na Etno pa ne greva. 

• 0

― V. Van Gogh

#551 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 02 September 2018 - 06:15 PM

Meni pa tokrat morje ni prioriteta, ker vprašanje, kakšna je sploh voda konec septembra, začetek oktobra in ker sva na morju letos že bila. Bi samo rada nekam šla, pa da so temperature zraka še v redu. :)
  • 0

#552 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85961 posts

Posted 02 September 2018 - 06:23 PM

Ne se hecat, še novembra se kopajo tam. :D

• 0

― V. Van Gogh

#553 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 02 September 2018 - 09:51 PM

A res? :D No za fanta ne bi bil problem, tudi če je malo hladnejša voda, jaz pa sem malo bolj zmrzljiva. :D
  • 0

#554 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 02 September 2018 - 10:14 PM

Konec septembra še je ponavadi čist dovolj toplo za kopanje v Sredozemlju. Midva sva se tak čas brez problema kopala na Mallorci. 

• 0

#555 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 17 September 2018 - 05:37 PM

Midva sva se zdaj končno nekako uskladila, za Sicilijo, 9 ali 10 dni. Se vam zdi sredina oktobra v redu čas za it?

Na hitro sem pogledala apartmaje in jih je na Airbnb še kar nekaj, za ugodno ceno.

Zamislila sem si, da bi spala ene 3 dni v Sirakuzi, 3 dni v Agrigentu in 3 dni v Taormini, mogoče kje kak dan več ali manj. In mogoče samo zadnjo noč kje v bližini Catanije, da se ni treba preveč vozit do letališča.
  • 0

#556 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 17 September 2018 - 06:01 PM

Agrigento mesto kot tako meni ni bilo nič posebnega (templji so seveda čudoviti), na tvojem mestu bi raje Raguso ali Note.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#557 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85961 posts

Posted 17 September 2018 - 06:11 PM

Sredina oktobra mora biti super za raziskovanje otoka pa tudi se za kopanje. Zdaj je se ful vroce, voda pa ima do 27 stopinj.
Meni se zdijo dobro izbrane lokacije, bi pa priporocala tudi Cefalu, Trapani (in Erice), pa ce sta tam, z ladjo na Favignano.
Danes sva v Taormini in je neverjetno lepo mesto. ❤ Je pa zelo turisticno in mondeno (pa pomoje so tukaj nastanitve na pametnih lokacijah noro drage).
V Agrigentu obvezno poglejta Scalo dei Turchi, v Syracuse pa midva nimava casa it, ze tako sva prevozila pol otoka.
Palermo in Catanio lahko mirno izpustita.

So pa na Siciliji cestnine, da ne bosta presenecena. Pa parking zna bit problem in skoraj povsod je za placat. Od naju kes kar leti.
  • 0

― V. Van Gogh

#558 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 17 September 2018 - 06:26 PM

Hvala. :)

Sem našla na Trip advisor forumu en predlog poti, ki je sicer za 14 dni in greš okrog celega otoka in sem od tam črtala zahodni del. Se mi je zdelo, da je morda na JV več znamenitosti, če se ne osredotočiš toliko na plaže. Noto se mi zdi mogoče preblizu Sirakuzi. Sem mislila, da bi iz Sirakuze šla v Ortigio, en dan pa v Noto in mogoče še v Raguso in Modico. Potem pa naslednja baza Agrigentu in tam pogledat templje, Scala dei Turchi, potem naprej do Piazze Armerine in nato nastanitev v Taormini za kaka 2 dni, zadnja nočitev pa nekje v bližini letališča v Cataniji.

Lahko pa bi res vmes nastanitev v Ragusi in samo en dan v Agrigentu. Čeprav se mi to potem zdi že ful enih nastanitev različnih za iskat.
  • 0

#559 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85961 posts

Posted 17 September 2018 - 06:30 PM

Cist brezveze, da bi se iz Taormine prestavljala v Catanio zadnji dan, ker je tako blizu.

Aja, pa obvezno vzemita cim manjsi avto.
  • 0

― V. Van Gogh

#560 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 17 September 2018 - 06:40 PM

Mene skrbi samo, da ne bi bilo preveč vožnje, recimo od nastanitve so neke znamenitosti in potem nazaj. Da bi spala vsaka 2 dni drugje, bi bilo sicer bolj praktično glede vožnje, ampak je pa toliko več nastanitev potem treba rezervirat. Da bi šla še v Trapani, Erice in Cefalu pa ne vem, če bi zneslo, je pomoje preveč za 9, 10 dni, ker to pa potem res že greš okrog celega otoka.

Sem mislila, da bi šla nekako ta trikotnik Sirakuze-Agrigento-Taormina. Vmes pa pogledat še Ortigio, Noto, Modico, Raguso, Pizza Armerina, templje v Agrigentu, Scala dei Turchi, Etna. Mogoče bi šlo še Cefalu.

Jina, vidva se tudi vračata iz Catanije?
A imajo na Siciliji sploh avtoceste? Cestnine so na navadnih cestah al kako?
Koliko pa vaju bo prišlo vse skupaj, če veš?
Jaz sem na grobo računala, da bi bilo 1200 za oba mogoče dovolj (letalo, rent a car, gorivo, prenočišča, hrana, vstopnine...).
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users