Muffini, cupcakes
Posted 10 October 2010 - 02:04 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 01 November 2010 - 12:32 AM
Fluffy!

Ja, njam, moram poskusiti!! Ceprav pinjenec/mleko/karkoli me skrbi, mlecni izdelki so pri meni bolj na "me not like" listi, moram imeti dober dan, da pojem jogurt ali sir. :E Ostalega pa ne jem sploh. Nekdo drug bi mi jih moral pripraviti, da ne bi videla, kaj mece v maso. :E
Posted 02 November 2010 - 03:56 PM
http://www.kulinarik...ladice/muffini/
Delala sem s polovičnimi sestavinami in sem malce prilagodila recept. Namesto pomarančnega soka sem dala sveže stisnjen sok dveh mandarin. Suho sadje in rozine pa sem izpustila. Rezultat je bil dober. Božansko dobri sočni muffini. Fant sicer ni nek velik ljubitelj muffinov, ampak ti so pa mu šli v slast kot le redkokateri.
Še slikovno gradivo:

Posted 02 November 2010 - 06:41 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 02 November 2010 - 06:55 PM
Muffin - potuhnjenec!!!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 02 November 2010 - 07:07 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 November 2010 - 09:18 AM

KLIK
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 13 November 2010 - 10:00 AM

Posted 17 November 2010 - 05:34 PM
Jaz sem ta vikend tud pekla muffine in sicer po tem receptu:
http://www.kulinarik...ladice/muffini/
Delala sem s polovičnimi sestavinami in sem malce prilagodila recept. Namesto pomarančnega soka sem dala sveže stisnjen sok dveh mandarin. Suho sadje in rozine pa sem izpustila. Rezultat je bil dober. Božansko dobri sočni muffini. Fant sicer ni nek velik ljubitelj muffinov, ampak ti so pa mu šli v slast kot le redkokateri.
Še slikovno gradivo:

Danes sem spet sem delala po tem receptu in spet so ful dobri. Edina sprememba je, da sem danes dodala malce več čokolade kot zadnjič, da sem da sem dala sveže stisnjen sok pomaranče. Poleg tega sem jabolka po tem ko sem jih naribala še malce potrosila s cimetom in se zato poleg pomaranče občuti tudi cimet.
Slikovno gradivo:

Posted 17 November 2010 - 05:41 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 17 November 2010 - 05:46 PM
Morm še malo vadit. Nisem navajena pečt brez pekača za muffine. No v glavnem, zaenkrat mi je glavno da so dobri, vseeno če na oko niso najbolj lepi. Bo pa tud to prišlo z nekaj vaje.
Posted 18 November 2010 - 03:48 PM

Kinky --->

Nekje sem pobrala, da se spehu, ki visi cez rob hlac, rece muffin speh. : D
Tako kot Sarah so mi muffini sicer bolj vsec, ce nekoliko zlezejo iz modela, ampak se je tudi meni ze zgodilo, da so bili pretezki za papir; tudi pol kaksnega se je ze peklo na svojem mestu, druga polovica pa poleg na pekacu. Vendar se ni nic zazgal, je bil vseeno dober. : )
Posted 19 November 2010 - 07:03 PM

Jaz sem danes spet pekla muffine, tokrat čokoladno-bananine, kjer masa ni bila tako tekoča kot pri jabolčnih in sem ugotovila, da imam nekvalitetne papirnate modelčke, ki takoj izgubijo obliko ko ga malce bolj napolniš.

Pekla sem pa po tem receptu:
ČOKOLADNO BANANINI MUFFINI
Sestavine:
220g moke
70g sladkorja
pol vrečke pecilnega praška
1 vanilijev sladkor
1 stepeno jajce
1, 5 dcl mleka
0, 5 dcl olja
200g jedilne čokolade (oz. po okusu)
2 banani
Mokre in suhe sestavine zmešaš, nato dodaš na koščke narezano čokolado ter sesekljane banane. Pečeš približno 20 min v vnaprej segreti pečici pri 180°.
Slikovno gradivo:
[attachmentid=7011]
Ta je izmed vseh še najbolj estetske oblike. Vsi ostali so se tako razlezli, da niti dva nista enake oblike.
Posted 19 November 2010 - 07:55 PM
Posted 19 November 2010 - 09:44 PM

2 C. flour
1/3 C. sugar
1 t. baking powder
1 t. baking soda
1/4 t. salt
1/4 C. orange juice
2 T. oil
1/2 t. almond extract
1(8-ounce) container nonfat vanilla yogurt
1 egg or 1/4 C. egg substitute
1 C. fresh or frozen raspberries
Line a 12-cup muffin tin with paper liners. Preheat oven to 400° F.
In a large bowl combine flour, sugar, baking powder, baking soda and salt. Mix well.
In another bowl, whisk together orange juice, oil, almond extract, yogurt and egg. Add to dry ingredients and stir just until moistened. Fold in berries.
Spoon into muffin cups. Bake at 400 for about 20 minutes, or until golden.

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 20 November 2010 - 03:17 PM

Posted 21 November 2010 - 12:03 AM
Res slastno izgledajo, tak sočno, njami. : )
Po katerem receptu si jih delala?
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 21 November 2010 - 12:39 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users