Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#541 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 February 2008 - 05:28 PM

LEŠNIKOVE PALAČINKE (lešniki, pšenični slad, ovsena smetana)

tale sladica deluje kar privlačna, načeloma tudi jaz ne maram sladkih sladic, no, ampak ponavadi jih sploh ne naročujeva.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#542 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 12 February 2008 - 08:23 PM

Jenna, baje delajo palačinke brez jajc. Ne vem sicer kakšne so, jih še nisem probala. Pa če samo posujejo grobo zmlete lešnike to tud ni ravno orgazmično(vsaj meni ne).
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#543 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29707 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 13 February 2008 - 10:15 PM

Hmm, tut palačinke brez jajc znajo bit povsem okusne, če se jih zna dobro pripravit.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#544 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 13 February 2008 - 11:19 PM

Verjamem, samo nisem še probala wink.gif . Pa v restavracijah ponavadi palačinke niso ne vem kaj.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#545 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 February 2008 - 09:59 PM

No, midva sva čez vikend sprobala Vegedrom in oba odšla iz restavracije zelo zadovoljna in prijetno sita. Še mene, ki nisem nek blazen ljubitelj zelenjave (sem bolj pri mesojedcih), je reč precej impresionirala - ker je sama sveža zelenjava in to izredno okusna in fajn hrustljavo zapečena. Imela sva malo solato (zelo pestra in sveža izbira), fant je jedel pečene šampinjone z gorgonzolo, jaz pa čemaževe štruklje z zelenjavo... imela sva še naan, premazan z maslom. Moram rečt, da je bilo vse izredno okusno, porcije bogate, sploh nad naanom navdušena, pa kelnar je bil prijazen. Ambient tudi prijeten, mize ne preveč natlačene skupaj, tudi reflektorjev ni. Nasproti restavracije je tudi parkirišče. Ziher se še vrneva!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#546 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 18 February 2008 - 10:11 PM

Kaj pa je naan? Kake so cene?
Mene tud ful mika, sam fanta ne spravm tja, noče it tongue.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#547 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 February 2008 - 10:31 PM

Cene so za moje pojme povprečne, če ne že na meji ugodnega, tukaj si lahko natančno pogledaš - na njihovi spletni strani: http://www.vegedrom.com/
Hehe, jaz mam srečo, da ima fant rad zelenjavo in brezmesne jedi (mama mu je vegetarijanka in tako doma bolj poredko jé meso, čeprav ga jé).
Naan je pa indijski nekvašen kruh iz Tandoorja (povzeto po njihovi internetni strani), meni je res božanski... kot neko testo za pico, taki mehek in tanek, njaaami.
  • 0

#548 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 18 February 2008 - 10:37 PM

Aja, ja, sam nism vedla da se mu tko reče! Hvala!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#549 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 February 2008 - 10:38 PM

Np!

• 0

#550 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 19 February 2008 - 11:18 AM

A ma mogoče indijska restavracija Namaste v Ljubljani tudi študentske bone?? huh.gif

Pa še to..neki sem gledala po seznamu bonov pa sta mi v oči padli dve restavraciji v centru Lj: Abecedarium Caffe in Pizzicato restavracija (ta je na Gornjem trgu). Ima kdo kake izkušnje..me res zanima oops.gif
  • 0

#551 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4144 posts

Posted 19 February 2008 - 11:59 AM

Jaz pa sem v nedeljo peljala dva tujca v Pizzerijo Tunel v LJ in smo bili vsi zelo navdušeni. Edini problem je bil ta, da je izbira prevelika in se sploh nisem mogla odločit. Bonus je tudi 15% študentski popust (za tiste ki nimajo bonov) tako da je samo kosilo bilo poceni, glede na cene v LJ. Sama hrana je izredno okusna. Me je presenetila mešana lazanja, ker sama imam rada mesno in zelenjavno lazanjo. Tukaj ti pa kaj takega tudi ponujajo. Lazanja ni bila suha, imela je tako krispi skorjico, znotraj pa je bila sočna. Res enkratno. Jo priporočam. Tudi postrežba je zelo prijazna, ambient pa nekaj posebnega.

EDIT: Cantante ima po novem bone! thumbup.gif V Mariboru, Celju in Ptuju.
  • 0

#552 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 20 February 2008 - 10:15 AM

Evo moje nedavne mariborske jedilne izkušnje. Na žalost sta Štajerc in Zamorec zaprta zaradi obnove. V Štajercu sem bil pred leti in je bilo dobro in poceni, vsaj dvakrat ceneje kot podobna klasa v beli Ljubljani.
V Nakori sem bil deležen kar spodobne hobotnice v solati. Baklava je bila dvakrat večja kot je običaj, na vrhu je imela krogec limone. Bizarno, vsaj zame. Spil sem dva deci črnega vina, račun je bil v totalu 14€.
Krona je restavracija Rožmarin. Ambiciozen interier. Sprejem z garderobo in dodelitev prostora sta obvezna.
Hrana je okusna, lepo dekorirana na krožniku, meniji vključujejo sladico, cena brez piajče 15€. Postrežba je okej. Sprejemajo vse kartice. Nasproti oz. malo višje po Gosposki je kavarna/čajarna Barrista, ki zna biti zvečer prijetno sedišče in klepetanje, decentno pridušena glasba. Imajo več vrst kav in čajev, pa koktejle.
Na svoj račun glede kave Illy pridemo v kafiču Caffe caffe, kjer postrežejo z dobrimi štajerskimi vini. Ambient je super, cene več kot ugodne. Astorija me ne bo več videla. Omenjeni lokali so malone par korakov eden od drugega. Maribor je čedalje bolj kul. Res.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#553 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 20 February 2008 - 07:48 PM

QUOTE(vrana @ 19. 2. 2008 - 11:18) View Post

A ma mogoče indijska restavracija Namaste v Ljubljani tudi študentske bone?? huh.gif

Pa še to..neki sem gledala po seznamu bonov pa sta mi v oči padli dve restavraciji v centru Lj: Abecedarium Caffe in Pizzicato restavracija (ta je na Gornjem trgu). Ima kdo kake izkušnje..me res zanima oops.gif

bi me hudo čudilo, če bi jih mela. cene imajo precej visoke, da najdeš kšn frej plac moraš bit e frajer (al pa rezervirat). je bolj extravagantna zadeva - ker si pač lahko privoščijo, glede na super ambient & spešl hrano wink.gif.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 20 February 2008 - 08:14 PM

Namaste nima bonov.
Glede cen se pa ne strinjam. Ce gres jest pred 14h, majo vegetarijansko ali mesno kosilo za 8€, dobis pa vv tem cel tali - riz in ene par omakc, leca, solata z kumarami&paradiznikom...

Ce ne jes kosila pa tut ni tk blazno drago. Js sm bla ze parkrat, pa je vsakic blo pod 15€ na osebo, s tem, da zraven kosila narocis se kako prdjed/sladico/lassi... Pa fejst se najes. Men je super tam. Pa dokaj avtenticno indijski okus, ne popolnoma sicer, ampak to tk nikjer ni, razen v Indji. smile.gif
  • 0

#555 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 February 2008 - 08:19 PM

Moje ocene sicer najbrž ne bojo tako uprabne ker ne bodo za Lj, a vseeno. wink.gif

CityExpress, Koper.
Tukaj pa imajo naboljše pice ever. No vsaj zelenjavna je ssuupperr, za druge ne bi znala reči, ker jaz vedno to vzamem, ampak glede na komentarje frendov in frendic, tudi ostale ne zaostajajo. Torej, jaz zmeraj vzamem zelenjavno in dajo gor samo super zelenjavo po mojem okusu - paradajz, koščke paprike, melancane, koruzo.. To je meni super ker ne maram gobic, artičok ali kakšne rukole na pici. Testo je ravno prav tanko, ne predebelo, kar je meni zelo pomembno. Velikost tudi normalna, zame celo tudi prevelika.
Njihova močna točka je predvsem dostava na dom ki je hitra, pice pridejo v dobrem stanju in še vroče. Kar se tiče restavracije same pa ni ne vem kaj, če bi sploh temu lahko rekli restavracija. Jaz sem bila samo enkrat tam, izredno majhen prostor, par miz, slabo ogrevano, natakarica lena in počasna. Cene so za moje pojme ugodne. Torej je bolj mišljeno kot dostava na dom.
All in all, pice so najboljše ever, ampak se splača jih naročat samo na dom, ne pa jest tam. Pa na vsakih 10 pic imaš eno gratis. (ko zbereš 10 kuponov iz kartonaste škatle od pice).

Porto Apollo, Izola.
S kolegico, njenim fantom in jaz z mojim fantom, smo bili primarno namenjeni v eno drugo picerijo, ampak ker je bilo tam vse zasedeno smo zavili v prvo najbližjo, torej tole. Velika napaka. Na pico smo čakali več kot 45min, čeprav picerija ni bila polna. Ko smo prišli noter smo ogormno časa čakali da je sploh natakarica prišla k naši mizi. Ko smo jo po 45min vprašali kaj je s picami, zdolgočaseno odgovori, da imajo gužvo (ni res, ni bilo polno) in daje treba na pico čakati tudi po eno uro. huh.gif Ko pica končno pride pa ..no ..ni bila ravno najboljša. Za moj okus preveč zapečena, spodaj skoraj črna, testo skoraj malekost predebelo in s čudnim okusom. Zelenjava na pici pa.. ne ravno po moji izbiri. Kot prvo, primarno pica ni vsebovala koruze (sem mogla dodarno jo naročit, pa še pol mi je bilo žal ker tako slabe koruze z okusom po plastiki, še v življenju nisem jedla), poleg nje pa je pica vsebovala na tone rukole, brez pretiravanje, pica je bila dobesedno postlana z rukolo, bljak. Cene so tudi tle kar ugodne, že kar poceni, ampak to ne odtehta slabih pic in osebja. Pa še noži so bili obupni in si se mogel mučit za kej zrezat. down.gif

Naslednja postaja bo picerija Primavera, poročam. biggrin.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#556 Cebelica_Maja

Cebelica_Maja

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 615 posts

Posted 21 February 2008 - 09:31 AM

Moja kritika:

Dostava na dom - PICERIJA PINKI
Pinkijeve pice so mi ressss dobre, med najboljšimi (super skorja!), ampak dostava je pa čist "NA PSU"!!!! Včeraj sva s fantom naročila dve pici in ni bilo prvič, da sva čakala zelo doooolgo. Tista tam, ki naroča je rekla sicer, da bo za čakat eno urco, ampak ko je minilo že dobri dve uri, sva oba začela že zavijat z očmi (pravzaprav že prej). Fant je klical v picerijo in prašal, kje je najina pica. Pa je rekla, da je dostavljalec že šel in, da že čaka pred hišo - pa ni nobenega blo.... dostavljalec se je izgubil. No, končno je le najdel (pa fant ne živi v neih rovtah, ampak samo malo ven iz lj, v gameljnah). Pico sva naročila ob 20.10, prišla pa je ob 22.50 - čakala sva 2 uri in 40 minut!! Če to mislijo, da je normalno, ne vem kaj je. hmm.gif In POLEG TEGA je pica prišla skoraj mrzla - ko sem dokončala svoj prvi kos, se je že shladila! Take pice sploh ne bi sprejela, če bi vedela... fant je že poklical, da bi preklicala, pa so potem rekli, da so že tam blizu. V resnici se je dostavljalec pripeljal šele čez približno 15 minut! In to vedno naredijo - če pokličeš, pravijo, da so ravno šli ( in potem pica pride čez ravno toliko časa, kolikor rabijo do tebe). Kot, da bi preizkušali, koliko časa največ zdržiš. In potem, ko pokličeš, se odpeljejo. Če pa ne bi poklical, bi mogoče še malo počakali. blink.gif
In kot sem rekla, to se dogaja ves čas - pa ni važno a je med tednom, ali pa ob vikendih. Enkrat je fant naročil pico v službo in je prišla po 3h urah!!! On je že odšel, sodelavka (ki dela drugo izmeno) pa je pico zavrnila. Pa saj res niso normalni!! blink.gif Ko bi vsaj lahko poklicali, ali pa vprašali, če smo pripravljeni toliko čakat.
No, če pa greš pico iskat sam, je zgodba popolnoma druga. Pokličeš in pica te že čaka čez 15 minut. ZATO: če si zaželite Pinki pice (ker so res dobre, vsaj meni), jo le pejte iskat (no, če živite tam blizu ane), ker drugače se boste načakali in načakali in načakali in načakali in načakali.... cry.gif
No, pa sem se izpovedala. biggrin.gif

• 0
"Oh, you can't help that," said the cat: "We're all mad here. I'm mad. You're mad."

IPB Image

#557 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 21 February 2008 - 10:25 AM

Čebelica Maja, kje pa je ta picerija Pinki, sem kaj spregledal? hmm.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#558 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24524 posts

Posted 21 February 2008 - 03:37 PM

Mi lahko kdo pove, kje lahko vzamem kitajsko hrano "take away" v LJ.
Danes mi je blazno zadišala njihova kislo-pekoča juha, pa bi jo rada doma pojedla, ker imam že kosilo skoraj pripravljeno.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#559 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 21 February 2008 - 05:00 PM

QUOTE(Sarah @ 20. 2. 2008 - 20:19) View Post

Naslednja postaja bo picerija Primavera, poročam. biggrin.gif

Primavera ima dobre pice. yes.gif

Kje pa je sploh ta CityExpress?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#560 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 21 February 2008 - 05:04 PM

QUOTE(Kami @ 21. 2. 2008 - 15:37) View Post

Mi lahko kdo pove, kje lahko vzamem kitajsko hrano "take away" v LJ.

mislm, da v glavnem kr v vseh lahko vzameš za domov. sklepam po ene štirih, kjer ni blo nobenga problema
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users