Jump to content

Photo

Kopalnice, kopalniška oprema

• Please log in to reply
554 replies to this topic

#541 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26016 posts

Posted 03 June 2025 - 11:29 AM

Mi damo na tla eno malo brisacko (za roke/obraz), da stopimo gor (da ne drsi in da ti ni hladno v noge :'D). Potem jih posušimo kot ostale brisače in z naslednjo rundo belega perila v pranje na 60.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#542 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46098 posts

Posted 03 June 2025 - 11:53 AM

Mi imamo kopalniske preproge iz Temuja. Niso visek kvalitete, se pa hitro susijo in preprecujejo drsenje slabo pobrisanih nog, ko stopis iz banje oz. tusa. Perem jih po potrebi, kar ponavadi pride na cc. 14dni.
  • 0

#543 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27433 posts

Posted 03 June 2025 - 12:29 PM

Mi na cca dva dni operemo ali zamenjamo.
  • 0

#544 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 04 June 2025 - 10:39 AM

Mi imamo na to foro in tudi lepo operem v stroju.

https://www.ikea.com/si/sl/p/toftbo-kopalniska-preproga-sivo-bela-mesano-90422251/#content 

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#545 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17407 posts

Posted 04 June 2025 - 11:19 AM

Mi pa tocno te. Itak peremo ene 5x na teden in ni problem se to vrct notri.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#546 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 04 June 2025 - 12:25 PM

Jaz imam podobne, kot zgornja, samo bombažne. Tega materiala ne prenesem
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#547 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29870 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 04 June 2025 - 01:31 PM

To sivo imam zdaj pa mi gre na živce. Js bi mela nekaj vpojnega pa da je takoj suho pa da se pomije isto kot tla, da ni treba prat. Na živce mi gre. 🙈
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#548 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27531 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 June 2025 - 09:31 PM

Fiona, vi imate 2 full kopalnici v hiši? Midva sva najprej hotela 1 kopalnico + 1 manjši wc, pa nama je arhitekt priporočil, da naj tudi v to drugo damo en majhen tuš, ker se v praksi skozi čas velikokrat izkaže potreba po tem. Vse, kar jaz vidim, je dodatna stvar za čiščenje.. . 💀
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#549 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32505 posts

Posted 25 June 2025 - 08:09 AM

Mi imamo tudi dve, povod je bil pa to, da ima K.sobo v zgornjem nadstropju in je bilo nekako logično, da ji uredimo tudi kopalnico. Malo je bila to pa tudi moja "travma" iz otroštva, ker sem ravno tako imela zgoraj samo sobo, na wc sem morala pa spodaj hoditi in sem si vedno želela še kopalnico.
Tuš je pa odprt, brez kabine, samo v ploščicah. Je pa bolj malo v uporabi, večinoma se še vsi umivamo v spodnji kopalnici.
  • 0

#550 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26016 posts

Posted 25 June 2025 - 01:17 PM

Moja sestra ima v hiši v pritličju vecjo kopalnico (tuš, WC, umivalnik, omarice) s pralnim kotičkov, zgoraj pri spalnicah pa manjšo (WC, bide, umivalnik z omarico). Zgodaj je bila predvidena se banja, ampak imajo zaenkrat samo neko zložljivo varianto za otroka namocit, jim je dovolj.

Mislim si, da če je družina večja, je druga kopalnica fajn (mi smo imeli recimo trije otroci svojo kopalnico z banjo, starša pa en suite s tušem), obe v zgornjem nadstropju, kjer so spalnice. WC je bil posebej (v zgornjem nadstropju, v pritličju in se en v garaži). Bonus je tudi ta, da se potem starši in snubci ne srečujejo na poti v/iz kopalnice 🤭
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#551 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27531 posts

Posted Yesterday, 09:22 PM

Hvala za odgovore, moram še malo razmisliti, bomo videli, kaj bomo nagruntali. :hmm: Anouk, res ne bi imela toliko površin za čistit, tri wc školjke mi zvenijo kot nočna mora. :wacko: :lol:

A ploščice imate vse tiste velike, ki so zdaj strašansko moderne? :lol: Ugotavljam, da imam na Pinterestu shranjene samo kopalnice z majhnimi ploščicami in milijardo fugami, to bo najbrž tudi nočna mora čez nekaj let, ane? Ampak so mi te velike ploščice tako brez duše. :/
  • 0
Pablo Picasso

#552 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted Today, 05:06 AM

Coco, daj si tisto, kar ti je všeč..
Fuge bodo čez nekaj let za spucat pri enih ali drugih ploščicah, pri večjih jih je le manj pa je to z enega vidika bolj praktično. Pa ne si belih fug dat 😁
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#553 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27531 posts

Posted Today, 07:25 AM

Itak da so vse bele, kaj drugega. 🤡😭😂
  • 0
Pablo Picasso

#554 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted Today, 08:08 AM

Midva bova v imela v tušu večje. Tam je to res tečno pucat, drugje pa normalne oz. majhne.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#555 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27531 posts

Posted Today, 09:00 AM

Ma ja, saj to, ful sem razcepljena med 'bodi praktična in racionalna, naj bo čimbolj enostavno za čiščenje in da se gor nič ne pozna' in 'OMG, THIS IS SO PRETTTYYYYY' (če imaš čistilko seveda :lol:). Enako seveda velja za preostanek interierja, itak da so mi najlepše svetlo modre kuhinje v kombinaciji z lesom in nekim divjim barvnim dodatkom, ampak ravno tako vem, da bi se čez dve leti tepla po glavi zaradi te odločitve in je ne bi mogla gledati nadaljnjih 30 let. :wacko:
  • 0
Pablo Picasso

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users