NARAVNA KOZMETIKA
Posted 28 November 2008 - 10:09 PM
Linija Alverde (DM), ki jo na večih forumih pretirano opevajo je na mojem obrazu pustila kar nekaj škode.
Tudi Suki me ni prepričala (pa ni ravno poceni), kot tudi ne Aubrey Organics. Trenutno testiram 2 Trevarno proizvoda, a zaenkrat ju uporabljam šele 2 dni, zgleda fajn, rezultate javim po daljši uporabi (vsaj 14 dni).
Posted 30 November 2008 - 12:16 PM
Posted 30 November 2008 - 03:15 PM
*Golden jojoba oil (uporabljam ga za praktično vse, vsak večer)
*Japonsko lepotilno olje (novo odkrito čudo, super za moje lase in kožo po telesu!)
*Kokosovo olje/maslo (deset pik za laske)
*Mandljevo olje (primešam ga bilokateri kremi za telo, da je bolj hranljiva)
*Olje plodov muškatne vrtnice (deluje ful obnovitveno in mi je izredno pomagalo pri tem, da sem kožo vrnila v dobro stanje, po vsem tretmaju z aspirini, čistilnimi in izsuševalnimi zadevami)
Posted 30 November 2008 - 07:40 PM
Aha... jaz jo že pridno obiskujem (in tudi preizkušam).
Posted 06 December 2008 - 10:06 PM
Ok, iščem karite (shea) maslo. Tole zgoraj se dobi v PharmaCare, zanima me predvsem cena. Karite maslo se v tujini sicer dobi na kilo in je zelo poceni, pri nas pa ga še nisem zasledila, vsaj poceni ne. Kakšen predlog?
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 06 December 2008 - 10:35 PM

Posted 07 December 2008 - 03:59 PM
(Simon Jones)
Posted 07 December 2008 - 05:58 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 07 December 2008 - 09:20 PM
Posted 07 December 2008 - 10:01 PM

A tu na glavnem trgu ko je trgovina Ajda z naravno kozmetiko je nima?
Posted 07 December 2008 - 10:06 PM
Posted 07 December 2008 - 10:10 PM
V Ajdi pa še nisem bila. Vem da imajo Haushko tam pa Weledo, ker je kolegica to tam kupovala.
Posted 08 December 2008 - 03:47 PM
Na kilo ga dobiš v Organique-u (v različnih vonjih). Okoli 6€ za 100g pride. Ne vem pa, če je to poceni. Najbrž ne.
Ja, samo ta ima zraven še petrolatum, jaz pa čistega iščem.
Sem šla potem pogledat ta Pharma Care v Merkator center. Tale Melvita kozmetika je kar draga, kreme za obraz so okoli 20€, pasta za zobe je skoraj 7€ (75ml), balzam za ustnice okoli 6€, deo skoraj 15€...
To karite maslo je pa malo manj kot 16€ za 100ml, dobi se pa v 4ih različicah (sivka, muškatna vrtnica?, še en vonj in pa dva brez vonja, eden je bio- sicer ne vem kaj je fora, cena je ista).
Sem pa gledala še ta olja, jojobino je okoli 12€, pa ga je pomoje kakšnih 50ml, prav tako olje svetlina, 17€.
(Simon Jones)
Posted 08 December 2008 - 06:03 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 09 December 2008 - 04:37 PM
(Simon Jones)
Posted 11 December 2008 - 11:52 AM
Ja, organska kozmetika je pač dražja ker ne gre za masovno proizvodnjo (tudi način pridobivanja surovin je veliko dražji, ker ne gre za golo mešanje kemije v laboratorijih)... je pa res, da se je tudi manj porabi, ker so sestavine visoko učinkovite.
Jaz pa ne zaupam preveč, da je vse kar se prodaja res organsko. Ene stvari imajo mogoče res večji %, sicer prave organske zadeve bi se dalo dobiti le še kje na vasi pri kaki babici.
Toliko "organskih" izdelkov, kot se proda, se enostavno ne da narediti!
Moje mnenje.

Posted 13 December 2008 - 01:30 PM

(Simon Jones)
Posted 13 December 2008 - 01:46 PM
No, potem sem domov odnesla še nekaj testerjev in po dveh od treh krem sem imela čisto rdeč fris, kar se mi prej v življenju pri nobeni kremi ni zgodilo. S tem nočem reči, da je krema slaba, samo jaz jo ne bi kupila za 30 € kar na blef, ker imajo te organske zadeve tako koncentrirane snovi noter, da se ti hitreje lahko kakšna alergična reakcija pojavi.
Ostajam pri zmerno "naravnih" ne predragih stvareh, ki mi ustrezajo

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users