Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#541 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 24 January 2007 - 09:20 AM

ja sm glih hotla napisat za Beležnico, poglej si film!!! Res en najlepših ljubezenskih filmov wub.gif blush1.gif

Sicer pa sm včerej prebrala do konca Laž v postelji (Gay Hauptmann)-knjiga je vredu, meni najboljša od njenih. Ne bom zdej neki pisala obnove knjige, bom rajš dala med priporočam, če že ni notr. Je fajn, čist za sprostitev smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#542 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 24 January 2007 - 09:22 AM

Gaby Hauptmann: LAŽ V POSTELJI

IPB Image

Nina bi se rada znebila Svena. A kaj ko je prav on njen šef v televizijski hiši, kjer si služi vsakdanji kruh, in lastnik luksuznega stanovanja, v katerem živi. Zato se ji snemanje v Braziliji zazdi kot božji dar – priložnost, da naredi nekaj za kariero in si hkrati vzame čas za temeljit razmislek o svojem življenju. To pa se rado obrne v popolnoma drugo smer, kot bi pričakovali: Nina se pod vročim soncem ob ritmih brazilske sambe zaljubi v duhovitega Nica. Srce ji razbija v ritmu velike ljubezni, Nic pa kot da tega ne opazi. Ko Nina odkrije, komu so njegova čustva namenjena, pa je že prepozno …

Laž v postelji je lahkotna in duhovita komedija o ljubezenskem trikotniku, iz katerega se junakinja lahko reši le z zvrhanim kupčkom trikov in zvijač.
  • 0

#543 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 January 2007 - 08:24 PM

Mene je pa knjiga Izpoved iz harema malce razočarala, na momente je napisana tko ceneno.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#544 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 January 2007 - 08:30 PM

QUOTE(Princeska @ 24. 1. 2007 - 20:24) View Post

Mene je pa knjiga Izpoved iz harema malce razočarala, na momente je napisana tko ceneno.

Se strinjam. Pa tudi Živa zažgana so vsi noro hvalali, meni je pa bla ful .. pusta? Začne eno misel, pa preskoči na drugo, pa spet na tretjo, pa na prvo, stvar pa je v tem da nič ne razjasni dobro.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#545 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 24 January 2007 - 08:42 PM

men je bla pa Živa zažgana ful dobra knjiga smile.gif tko res tisto resnična pa meni tud dobr napisana, čeprou se tega glih ne spomnm dobr, ker sm jo kr neki časa nazaj brala...
  • 0

#546 Sissy

Sissy

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1329 posts
  • Interests:Berem, pišem pesmi, igre in izpopolnjujem se v igranju.

Posted 25 January 2007 - 02:53 PM

QUOTE(Coco* @ 24. 1. 2007 - 20:30) View Post

Se strinjam. Pa tudi Živa zažgana so vsi noro hvalali, meni je pa bla ful .. pusta? Začne eno misel, pa preskoči na drugo, pa spet na tretjo, pa na prvo, stvar pa je v tem da nič ne razjasni dobro.

Se ne strinjam, d je knjiga živa zažgana napisanana tak način. Men je ful dobra knjiga. wink.gif
  • 0
Obstala sem,
da bi se spremenila.
Obstala sem,
da bi se pomirila.
Obstala sem,
da bi obraz dobila

#547 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 25 January 2007 - 05:49 PM

Ja pa je. tongue.gif

Sicer pa so okusi različni, pika pika stop.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#548 Sissy

Sissy

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1329 posts

Posted 25 January 2007 - 06:12 PM

Ma prov Coco. wink.gif
  • 0
Obstala sem,
da bi se spremenila.
Obstala sem,
da bi se pomirila.
Obstala sem,
da bi obraz dobila

#549 Lucien

Lucien

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 261 posts

Posted 26 January 2007 - 01:16 PM

Definitvno HITLER od Sebastiana Haffnerja. Celotna biografija Adolfa Hitlerja zajeta v malem ter njegovi največji vzponi ter padci v zasebnem življenju. Zelo zanimivo čtivo, če npr. potuješ oz. tudi če nisi prevelik knjižni črv. Kratko in poučno.
  • 0

#550 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17616 posts

Posted 26 January 2007 - 09:41 PM

Cecily von Ziegesar - Opravljivka

IPB Image

Glavni protagonistki, privlačni Blair Waldorf in Serena van der Woodsen, nihata med željo, da bi bili najboljši prijateljici, in potrebo po tekmovalnosti. Bulimična Blair želi dokončno osvojiti Nata in se mu predati, vendar ji romantični načrt prekriža kontroverzna Serena, ko se vrne na šolo in predrzno razvnema fantovsko domišljijo. Pripoved prekinja anonimna opazovalka sočnega dogajanja z "opravljivka.net". Dramatični zaplet, porednosti in škodoželjne govorice v pripoved vnašajo napetost in šokirajo. Nič ni predvidljivega.

David Hill - Prav tam, kjer boli

IPB Image

Grozljiva, a v današnjem naspidiranem, razrvanem svetu na žalost zelo pogosta tematika: o otrocih, ki se trpinčijo.
Predzadnji kader: srednješolkina soba in njena kopalnica (ja, punca izhaja iz finančno mogočne družine) sta oškropljeni s krvjo, o dekletu pa ni ne duha ne sluha … No, in komaj zdaj, po dolgih sedmih letih dekličinega trpljenja starša (oče je uspešen poslovnež, mama mega snobistična gospa) končno spregledata, kako sta od otroka ne dobrohotno starševsko pričakovala, ampak grobo zahtevala preveč oziroma nemogoče. Glavna junakinja, njuna hčerka Mallory je namreč popolnoma povprečno dekle, ki je prisiljeno dosegati nadpovprečne rezultate tako v šoli kot tudi pri igranju klavirja -. a kaj, ko se ji kljub nečloveškemu trudu in lomi in zalomi na obeh področjih.
In potem, po vsakem porazu, pač sledi "od/rešitev": samokaznovanje ("... prvič sem to storila, ko pri izpitu iz baleta nisem dobila navišje ocene ... s pestjo sem začela udarjati v rob postelje in udarjala sem, dokler nisem začela krvaveti. Sploh me ni bolelo; bilo je ... skoraj odrešujoče."). Razrešujoči kader: na dekletovo srečo se vanjo zagleda pesniško nadvdahnjeni sošolec Slade, obema pa moralno oporo nudita njegova materialno in karieristično neobremenjena mama in očim … Zaključni kader: "Ne pričakujte srečnega konca," je realističen Slade. "Ne bo ga, vsaj ne zdaj. Nekateri se nehajo kaznovati, pa potem začnejo spet in spet ... Otroci, ki se trpinčijo, odrastejo v odrasle, ki se trpinčijo ..."
Še ena "vsakdanja" problematika mladih, ob kateri si ne smemo zatiskati oči.

Oziroma:

Mallory je hči dobro situiranih in tudi precej snobovskih staršev. Žrtev vztrajanja visoko na družbeni lestvici pa je Mallory, ki mora dosegati nadpovprečne rezultate pri vseh obveznih in neobveznih dejavnostih. Zato, da bi se odrešila in ušla iz situacije, v kakršno so jo spravile zahteve staršev, se začne trpinčiti in samokaznovati - včasih se poškoduje do krvi. Vanjo se zagleda sošolec Slade, ki sprva ne razume njenega čudaškega obnašanja, vseeno pa postane njen zaupnik.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#551 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17616 posts

Posted 26 January 2007 - 09:49 PM

QUOTE(MateYa @ 26. 1. 2007 - 21:41) View Post

Cecily von Ziegesar - Opravljivka

IPB Image

Glavni protagonistki, privlačni Blair Waldorf in Serena van der Woodsen, nihata med željo, da bi bili najboljši prijateljici, in potrebo po tekmovalnosti. Bulimična Blair želi dokončno osvojiti Nata in se mu predati, vendar ji romantični načrt prekriža kontroverzna Serena, ko se vrne na šolo in predrzno razvnema fantovsko domišljijo. Pripoved prekinja anonimna opazovalka sočnega dogajanja z "opravljivka.net". Dramatični zaplet, porednosti in škodoželjne govorice v pripoved vnašajo napetost in šokirajo. Nič ni predvidljivega.

David Hill - Prav tam, kjer boli

IPB Image

Grozljiva, a v današnjem naspidiranem, razrvanem svetu na žalost zelo pogosta tematika: o otrocih, ki se trpinčijo.
Predzadnji kader: srednješolkina soba in njena kopalnica (ja, punca izhaja iz finančno mogočne družine) sta oškropljeni s krvjo, o dekletu pa ni ne duha ne sluha … No, in komaj zdaj, po dolgih sedmih letih dekličinega trpljenja starša (oče je uspešen poslovnež, mama mega snobistična gospa) končno spregledata, kako sta od otroka ne dobrohotno starševsko pričakovala, ampak grobo zahtevala preveč oziroma nemogoče. Glavna junakinja, njuna hčerka Mallory je namreč popolnoma povprečno dekle, ki je prisiljeno dosegati nadpovprečne rezultate tako v šoli kot tudi pri igranju klavirja -. a kaj, ko se ji kljub nečloveškemu trudu in lomi in zalomi na obeh področjih.
In potem, po vsakem porazu, pač sledi "od/rešitev": samokaznovanje ("... prvič sem to storila, ko pri izpitu iz baleta nisem dobila navišje ocene ... s pestjo sem začela udarjati v rob postelje in udarjala sem, dokler nisem začela krvaveti. Sploh me ni bolelo; bilo je ... skoraj odrešujoče."). Razrešujoči kader: na dekletovo srečo se vanjo zagleda pesniško nadvdahnjeni sošolec Slade, obema pa moralno oporo nudita njegova materialno in karieristično neobremenjena mama in očim … Zaključni kader: "Ne pričakujte srečnega konca," je realističen Slade. "Ne bo ga, vsaj ne zdaj. Nekateri se nehajo kaznovati, pa potem začnejo spet in spet ... Otroci, ki se trpinčijo, odrastejo v odrasle, ki se trpinčijo ..."
Še ena "vsakdanja" problematika mladih, ob kateri si ne smemo zatiskati oči.

Oziroma:

Mallory je hči dobro situiranih in tudi precej snobovskih staršev. Žrtev vztrajanja visoko na družbeni lestvici pa je Mallory, ki mora dosegati nadpovprečne rezultate pri vseh obveznih in neobveznih dejavnostih. Zato, da bi se odrešila in ušla iz situacije, v kakršno so jo spravile zahteve staršev, se začne trpinčiti in samokaznovati - včasih se poškoduje do krvi. Vanjo se zagleda sošolec Slade, ki sprva ne razume njenega čudaškega obnašanja, vseeno pa postane njen zaupnik.

Torej, obedve knjigi sta noro dobri, sploh druga. Prva, Opravljivka ima zelo zanimivo vsebino, na momente je smešna, lahko razumljiva in s srečnim koncem.
Druga, Prav tam, kjer boli, mi je segla globoko v srce, mislim, da sem celo solzo potočila. oops.gif Noro dobra zgodba, rekla bi tudi, da ima srečni konec, kljub temu, da dekle potem pristane v bolnišnici. Ampak ta dogodek končno odpre oči njenih tastarih (fant ji je pa itak stal ob strani). Res malo kruto, žalostno, na momente veselo, mogoče smešno kdaj (?) tako da jo zelo priporočam (obe knjigi pravzaprav biggrin.gif )
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#552 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 29 January 2007 - 10:03 AM

Gaby Hauptmann: Ljubimec preveč je še vedno premalo

IPB Image

Lahkoživa Anna, poročena z dolgočasnim odvetnikom Rainerjem, se vsak ponedeljek popoldne v luksuznem hotelu Ramzes sestaja s svojim ljubimcem, sicer možem svoje dobre prijateljice. Ne ve pa, da ima tudi njen mož svojo skrivno prijateljico, ki ji plačuje za nenavadne spolne usluge. Utečen ritem skakanja čez plot prekriža umor Haralda Eichmanna, hamburškega poslovneža, ki ga v času Anninega obiska najdejo v hotelu Ramzes. Zagovor Steffena Schneiderja, obdolženega umora, pa po uradni dolžnosti dobi na mizo prav Rainer. Zakonca začneta vsak zase raziskovati zadevo, pri tem pa naletita na zanimivo organizacijo ...

Ljubimec preveč je še vedno premalo je zabavna komedija o sodobnih partnerskih odnosih in posledicah skakanja čez plot.

Zopet lahkotno branje, ki pa ima kar zanimiv razplet.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#553 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 29 January 2007 - 07:13 PM

Je kera že brala knjigo Ime mi je rdeča? Kakšna se vam zdi?
  • 0

#554 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 30 January 2007 - 09:26 PM

Princeska, o čem pa govori ta knjiga? Bi jo priporočala? Daj, navduši nas, ne res, zanima me.
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#555 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 01 February 2007 - 08:50 PM

Nism je še brala, zato prašam, je pa moja naslednja na spisku.

Ime mi je rdeča (1998) je bila velika uspešnica v Turčiji in se je v prvih treh tednih prodala v več kot 85.000 izvodih! Klasična detektivka z umorom se dogaja v Istanbulu v 16. stoletju, v vsakem poglavju pa je prvoosebni pripovedovalec nekdo drug: žrtev, morilec, raziskovalec, pes in celo rdeča barva ... Umorjeni miniaturist se pregreši zoper zapovedi islama, saj v knjigo nariše podobo človeka. Medtem ko bralci hlastamo iz strani v stran in se približujemo razkritju morilca, se med pajčevino sladko-grenke ljubezenske zgodbe razkrivajo še različni vidiki umetnikovega strastnega odnosa do njegovega dela in se prepletajo s prefinjeno dialektično razpravo o vlogi in pomenu avtorstva v umetnosti - tako na Vzhodu kot na Zahodu. - Iz angleščine prevedel Uroš Kalčič.
  • 0

#556 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 February 2007 - 12:12 PM

Nora Roberts kot J. D. Robb
GOLE V SMRTI

Nobenih sledov sperme. Eve je preklela obdukcijsko poročilo. Če je žrtev spala s svojim morilcem, potem je njena izbira kontracepcije takoj pobila male vojačke in v tridesetih minutah po ejakulaciji popolnoma zabrisala njihove sledi. Glede na obseg poškodb testa spolne aktivnosti ni bilo mogoče upoštevati. Vanjo je streljal zaradi simboličnega pomena ali pa zaradi samozaščite ..."

Gole v smrti je prva v seriji detektivk, ki jih pod psevdonimom J. D. Robb piše popularna avtorica Nora Roberts. protagonistka romanov je Eve Dallas, neustrašna newyorška policistka, ki se je za dosego svojega cilja - odkriti storilca zločina - pripravljena odreči vsemu. počitnicam, mirnemu družinskemu življenju, varnosti; tokrat pa tudi strastnemu ljubimcu, ki se je znašel na listi osumljencev za uboj senatorjeve vnukinje. napeto do zadnjega stavka!

IPB Image

Veličastne v smrti

“Eve ni presenetilo, da je pred bleščečo stavbo, v kateri je živela Cicely Towers, naletela na novinarje, ki so že zavohali umor in bili na lovu za podatki. Žrtev je pomenila zgodbo, gledanost, nagrado …”

Ulice New Yorka so v kratkem zahtevale življenja treh žensk – uspešne državne tožilke, nadobudne mlade igralke in televizijske snemalke. Eve Dallas, neustrašna newyorška policistka, je pred težko nalogo. Ugotoviti mora, kdo mori nedolžne ženske. Po kakšnem ključu morilec izbira svoje žrtve? Sta njihovi uspešnost ter medijska izpostavljenost vzrok za kruto smrt? Indici pa vse bolj kažejo na to, da je v serijo umorov vpleten tudi njen ljubimec Roarke.

Veličastne v smrti je druga v seriji detektivk o Eve dallas, ki jih pod psevdonimom J. D. Robb piše priljubljena ameriška avtorica Nora Roberts.

IPB Image
  • 0

#557 Sissy

Sissy

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1329 posts

Posted 04 February 2007 - 05:33 PM

Ivan E. Tič ŽigAna

IPB Image

Knjiga govori o dvek glavnih junakih Žigu in Ani. Ona je osmošolka, on šestošolec, a vendar se med njima razvije ljubezen.
Ana živi v navidezno urejeni družini. Mama je uspešna učiteljica, oče inžiner, vendar se kmalu vidi, da v družibni nosi hlače mama. Želi si, da hčerka gre po njenih stopinjh in postane ućiteljica kemije, vendar Ani to prav nič ne diši in med mamo in hčerko se odvije marsikateri prepir. Dekle se zateka k svoji družbi in prijatelja Klemena želi odvrniti od alkohola in drog.
Žiga živi z mamo, brez očeta, ki ju je pred kratkim zapustil, kar pri Žigu pusti veliko praznino. Kot najbolj prikupen fant vžiga srčka sošolkam, pa tudi Ani. Ko si mama poišče novega prijatelja Aleša je Žigu zelo neprijetno. Moški se ga vse preveč dotika in mu deli poljubčke, to pa ga spravlja v zelo neprijetne situacije. Ker se mu Žiga odmika in ga podi stram moški poskusi z nasiljem, nekoč ga pretepe takio močno, da ga morajo odpeljati v bolnišnico. Na tleh ga je našla Ana.
Fant se počuti umazanega in krivega, vendar mu z Anino pomiočjo uspe postaviiti na noge. Dekle pa medtem ugotovi, kaj bi rada počela v življenju. Rada bi postala bolniška sestra in pomagala ljudem...

• 0
Obstala sem,
da bi se spremenila.
Obstala sem,
da bi se pomirila.
Obstala sem,
da bi obraz dobila

#558 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17616 posts

Posted 10 February 2007 - 11:48 AM

Neli Kodrič - Filipič: TITA@boginja.smole.in.težav.si

IPB Image

16-letna Tita spozna prek spletne klepetalnice zanimivega fanta. Nekoga, ki ga je ob tečni teti že dolgo čakala in s katerim bodo sanjske počitnice postale resničnost. Veliko sta klepetala, svojih imen in naslovov pa ne izdala ...

Oziroma:

Ko se na 300 straneh zvrsti 3.000 problemov in 30.000 (nepričakovanih) zasukov.

Ampak: v gneči izpovedanega naravnost zbode v oči predvsem žalostna resnica o tem, kako so nekateri starši oziroma skrbniki pač nemalokrat bolj otročji, nepremišljeni, neodgovorni etc. kot pa njim v varstvo "tako ali drugače izročena" nedoletna deca. In prav slednje - takorekoč iz odstavka v odstavek - potrjuje junakinjina izpoved ...

Sama zgodba se dogaja v manjšem prepišnem slovenskem mestecu v bližini centra tako opevane igralniške gnilobe, omenjeni drekec pa je že marsikateremu naivnežu "oplemenitil" življenje v dobesedno - sranje. No, in prav to se skozi zgodbo pričujočega romana dogaja in zgodi s tridesetletnico Marto, teto in zakonito skrbnico naše junakinje, osmošolke Tite. Njuno dotlej zgledno, prisrčno sobivanje se iz dneva v dan tako pretvarja v vse hujši pekel, finančno sta na psu (teta je zadolžena do grla in čez, v hišo vsakodnevno hodijo izterjevalci), sodu pa navsezadnje izbije dno škodeželjna (vendar resnična) sošolkina informacija, da v materinem grobu, ob katerem si Tita neredko išče tolažbo, sploh ne počiva njena prava mati, temveč neka n.n. ženska, utopljenka. Šok je za Tito prehud: hudo zboli, nekaj tednov je v nezavesti, popolnoma izgubi spomin …Razplet zgodbe je, pričakovano, seveda srečen, pravljičen. Punci namreč s poljubom odrešita ljubeča princa.

Roman, ki dobičkonosnemu (ve se za koga) igralništvu ne priznava niti najmanjše olajšave. Pohvalno.

Louise Rennison - TANGICE, POLJUBI IN ŠE KAJ

V dnevniku, ki ga piše 14-letna Georgia, se znajdejo pritožbe nad podkožnim mozoljem, nad mamo in očetom, topla ljubezen do 3-letne sestrice, začudenje nad priljubljenostjo tangic ... Med drugimi resnimi vprašanji tudi: zakaj se fantje bolj zanimajo za njene prijateljice kot zanjo? Bistvena odlika njenega dnevnika je nenavadno živahna domišljija, s katero napihne vsako težavo do neslutenih dimenzij. Se nadaljuje. Prevedel Vasja Cerar. Ilustriral Sebastijan Čamagajevac.

IPB Image

1. Kate Cann - POZOR, MOKRA TLA

IPB Image

Colette in Art se "razideta", saj si Art želi spolnih odnosov, Colette pa ne! A že po dobrem tednu dni se Art Colette opraviči. Prosi jo, naj mu da še eno priložnost. Ljubezen znova zacveti; Coll je navdušena, saj se ji zdi, da se je sicer nastopaški Art spremenil in ko si ga tudi ona zaželi, se zgodi! A potem ne moreta drug brez drugega in oba se zavedata, da ju čakajo še končni izpiti, za katere pa se je treba predano učiti. Jima bo uspelo v ljubezni in v šoli? Prevedla Katarina Mahnič.

2. Kate Cann - POZOR, GLOBOKA VODA

IPB Image

3. Kate Cann - POZOR, SAMO ZA PLAVALCE

IPB Image

David Belbin - ZADNJA DEVICA

V najstniški zaljubljenosti se izgubijo tudi bolj 'razumski' najstniki! Skupina šestih prijateljic pri šestnajstih si pove vse: kaj se pogovarjajo s fanti in tudi to 'do kod so prišle'. Prva je Nina, ki ima že eno leto istega fanta. Sledi ji - suhljata Beth!? Vendar dekleta zanima tudi to, katera bo zadnja ... devica? - Prevedla Katarina Mahnič.

IPB Image

• 0

Bill Bullard

#559 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 February 2007 - 12:17 PM

Dušan Dim, Distorzija

Distorzija je groba, a poetična, rock'n'roll zgodba o življenju sodobnih najstnikov v Ljubljani. Zaznamujejo jo: pospešen ritem, revolveraški dialogi in prepletanje tragičnih s komičnimi elementi.

Glavni junak je Piksi, petnajstletni ljubljanski gimnazijec, ki skupaj s prijatelji skuša ubiti dolgcajt z vsemi sredstvi. Nekega neskončno dolgočasnega počitniškega dopoldneva se z liftom spusti v klet, kjer po naključju odkrije vse, kar je za seboj pustil izgubljeni brat: kratko pismo in obtolčeno škatlo s kasetami. Vsebina spremeni njegovo življenje.

Zapre se v svojo sobo, kjer tri dni in tri noči kot v transu posluša posnetke s kaset. Četrtega večera ugasne kasetofon in si natakne allstarke.
Zdaj ve, kaj hoče: imeti svoj divji, učinkovit, preprost punk rock bend ...

No, meni zelo všečna knjiga. Napisana z veliko mero junakovih filingov, gnusa pocukranosti MTVja in podobno. Nujno čtivo za vse ljubitelje rokerskih zvokov (pa seveda, tudi za ostale).

IPB Image
  • 0

#560 metuljcica007

metuljcica007

sramežljivec

• Člani
  • 2 posts

Posted 15 February 2007 - 09:06 AM

IPB Image

SILMARILLION - J.R.R. Tolkien thumbup.gif
  • 0