Jump to content

Photo

Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu

• Please log in to reply
1071 replies to this topic

#541 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16954 posts

Posted 20 August 2019 - 11:09 AM

Za plesn na fugah :D Za madeže še nisem testirala. Jaz sem bila prepričana da sem doma videla oranžno etiketo, zato sem potem v trgovini spraševala, pa isto zaradi imena. Razlaga je bila kot zgoraj napisano, več pa nimam pojma. :D

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#542 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 23 August 2019 - 08:50 AM

Ali  v DM imajo bio razgradljive detergente za pranje posode? Oz take, da ne škodujejo naravi / morju? Ali veste, kaj mora gor pisat, da bi bil čim manj škodljiv, a vseeno odstranil umazanijo/maščobo

Mogoče Kalček?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#543 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 August 2019 - 09:00 AM

Verjetno ti bo kdo znal svetovati v FB skupini Dom brez odpadkov. :) Jaz zal ne vem. 😬
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#544 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 23 August 2019 - 09:20 AM

Mislim, da bi znali imeti Frosch, Ecover, kaj podobnega. Kaj tocno pa tisti "eco" gor pomeni, pa pojma nimam (niti ne vem, ali gre za regulirano shemo kot je to recimo pri hrani, pomoje vsak po svoje to definira). Najbolje, da si gres pogledat njihov asortiment in potem doma malo pogooglas za opisi na njihovih spletnih straneh (njihova nacela, vizija, bla bla) + poisces se kaksno mnenje uporabnikov. Zdaj ima tudi ze vecina trgovskih verig svoje eco-friendly verzije detergentov (vsaj na NL). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#545 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 23 August 2019 - 09:54 AM

Dobiš v dm-u, ja, tudi prav njihove znamke (npr. DenkMit), ne samo Frosch. Nisem se pa poglabljala v te oznake. Nam normalno odstrani vse, je pa res, da ne uporabljamo veliko maščobe in ne pečemo mesa.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#546 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 26 August 2019 - 10:42 AM

Prosim za nasvet glede temeljitega čiščenja stopnic in tal iz teraca? Js popizdevam, ker ima foter od B. res usrana tla in stopnice pa se bom enkrat spravila to res orenk spucat, ker je ogabno, ker po moje 30 let ni bilo spucano. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#547 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 26 August 2019 - 11:03 AM

Varikina in sirkova krtaca, druge pri nas ni bilo. Mogoce paromat...
  • 0

#548 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 28 August 2019 - 09:05 AM

Ja, kerher je rešitev, samo je treba prej premisliti, ali lahko prostor prenese špricanje vode po stenah, ker vedno šprica in ni fajn, da imaš pol umazano steno. Kapljice s tal vsebujejo umazanijo. Pol pa še fino čiščenje z močo in detergentom za tla.  Če uporabiš vročo vodo, bo prej suho.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#549 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 20 September 2019 - 01:50 PM

Kakšni čistilni seti za tla se vam obnesejo?
Pri nas sta se zdaj v kratkem času polomila oba cheap shit, ki smo jih imeli.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#550 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 20 September 2019 - 02:18 PM

Kakšne sete imaš v mislih? Za sesanje, pomivanje ali kombinirano?

• 0

Put A Kilt On It!

#551 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 20 September 2019 - 03:20 PM

Za pomivanje metla/štil.

• 0

Bill Bullard

#552 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 21 September 2019 - 05:50 AM

Jaz sem nazaj na metli in neki krpi, ki jo s kljukico za obesanje pritrdim gor, da dol ne pada ...

Tako krpo iz microfibre: http://www.ego-team....-60-cm-x-40-cm/
  • 0

Put A Kilt On It!

#553 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 21 September 2019 - 09:06 AM

Jaz sem tudi vedno mislila, da je razlika samo v tem, da je Arekina parfumirana, Varekina pa ne.
Meni se je zdaj odprl nov svet, ko sem bele bodije od tamale dala pred pranjem namakat v vodo z Varekino in so šli vsi madezi stran, ki samo s pranjem niso. Pa še lepo belo barvo spet dobi blago.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#554 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 21 September 2019 - 09:41 AM

Mene je presenetilo, da zdaj na veliko oblačilih piše, da so vnetljiva, pa na mehčalcih je tudi to posebej poudarjeno,da povzročajo vnetljivost, ne vem, mogoče je od zmeraj, tiste ki več uporabljate?

Sem pomislila na to in se malo zamislila, ker se je zadnjič blizu moje vasi zgodila nesreča, ko je med izvajanjem kemijskega poskusa zunaj na nekih otroških delavnicah, se ogenj prenesel na fantka, se mu je vžgala majica. Ima kar hude opekline :(

Tako da jaz z vsemi temi kemikalijami delam zelo previdno. Marmelada, drugače so tudi meni belila fajn, ker spravijo madeže stran, ampak ne perem pa za vsak mali madež ves čas z njimi.
  • 0

#555 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 21 September 2019 - 10:45 AM

Ima katera mogoče tisti odstranjevalec madežev, ki ga imajo na okay.si, ki je ful popularen?
  • 0

#556 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 21 September 2019 - 11:12 PM

In kateri je to?

Kami, hvala. Bom pa vesela še kakšnega predloga. Pač nočem spet kupit kompleta metle s krpo za 10 €, ki se bo takoj polomil. Razni ti Viledini seti pa so tudi po 30+€ tako da, ne vem, kje sploh gledat.
  • 0

Bill Bullard

#557 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 22 September 2019 - 07:43 AM

Ja jaz imam za po tleh od Vilede palico, kamor pritrdiš krpo, pa še vedro je zraven, ampak ga ne uporabljam. Lahko kupiš v kakšnem Sparu, Mercatorju ali Tusu s kuponom za 25% popusta.
  • 0

#558 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 22 September 2019 - 12:22 PM

Matilda, ne najdem posta, ampak mislim, da sem ravno v tej temi pred časom spraševala podobno, ker jaz na koncu za temeljito čiščenje tal še vedno pristanem pri krpi ter levi in desni roki. Edino tako lahko res temeljito zdrgnem.

Za sproti imam pa enako kot _M_, Viledino palico s krpo, brez veder in ožemalnikov.
Mami ima enako kot Kami, metlo in nanjo s ščipalkami pritrjeno krpo za tla.

Meni se sicer na splošno Viledini čistilni pripomočki zdijo kvalitetni, tudi spužve ipd.., npr. Hoferjeve gobice, spužvaste krpe se takoj scufajo in puščajo vlakna.

Chris, prvič slišim za vnetljive mehčalce, ne uporabljam veliko.
Za oblačila se mi je pa vedno zdela oznaka vnetljivosti novodobno paničarjenje, seveda so vnetljiva. : )
Ampak ja, glede na to, s čim vsem obdelujejo surovino in/ali tkanino, je skrb najbrž na mestu.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#559 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 23 September 2019 - 09:25 AM

Jaz imam Viledin turbo močo ali nekaj takega, mi je fajn pa še krpo se da menjati/oprati. Komplet štil, krpa in vedro s pedalom. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#560 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3353 posts

Posted 23 September 2019 - 11:11 AM

Jaz imam tudi viledo pa je zakon, na teh stvareh se ne splača šparat. Zdaj mi je mož kupil še viledino stojalo za obešanje perila Infinity, ki se po potrebi raztegne do 250cm res priročno sploh za kakšne jogi rjuhe ipd, ker midva če bolj pozno pereva perilo ga vedno obesiva saj je sušilec pri T&T
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users