Za plesn na fugah Za madeže še nisem testirala. Jaz sem bila prepričana da sem doma videla oranžno etiketo, zato sem potem v trgovini spraševala, pa isto zaradi imena. Razlaga je bila kot zgoraj napisano, več pa nimam pojma.

Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu
Posted 20 August 2019 - 11:09 AM
[Napoleon]
Posted 23 August 2019 - 08:50 AM
Ali v DM imajo bio razgradljive detergente za pranje posode? Oz take, da ne škodujejo naravi / morju? Ali veste, kaj mora gor pisat, da bi bil čim manj škodljiv, a vseeno odstranil umazanijo/maščobo
Mogoče Kalček?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 23 August 2019 - 09:00 AM

Pablo Picasso
Posted 23 August 2019 - 09:20 AM
Mislim, da bi znali imeti Frosch, Ecover, kaj podobnega. Kaj tocno pa tisti "eco" gor pomeni, pa pojma nimam (niti ne vem, ali gre za regulirano shemo kot je to recimo pri hrani, pomoje vsak po svoje to definira). Najbolje, da si gres pogledat njihov asortiment in potem doma malo pogooglas za opisi na njihovih spletnih straneh (njihova nacela, vizija, bla bla) + poisces se kaksno mnenje uporabnikov. Zdaj ima tudi ze vecina trgovskih verig svoje eco-friendly verzije detergentov (vsaj na NL).
Posted 23 August 2019 - 09:54 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 August 2019 - 10:42 AM
Prosim za nasvet glede temeljitega čiščenja stopnic in tal iz teraca? Js popizdevam, ker ima foter od B. res usrana tla in stopnice pa se bom enkrat spravila to res orenk spucat, ker je ogabno, ker po moje 30 let ni bilo spucano.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 26 August 2019 - 11:03 AM
Posted 28 August 2019 - 09:05 AM
Ja, kerher je rešitev, samo je treba prej premisliti, ali lahko prostor prenese špricanje vode po stenah, ker vedno šprica in ni fajn, da imaš pol umazano steno. Kapljice s tal vsebujejo umazanijo. Pol pa še fino čiščenje z močo in detergentom za tla. Če uporabiš vročo vodo, bo prej suho.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 20 September 2019 - 01:50 PM
Pri nas sta se zdaj v kratkem času polomila oba cheap shit, ki smo jih imeli.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 September 2019 - 02:18 PM
Kakšne sete imaš v mislih? Za sesanje, pomivanje ali kombinirano?
Put A Kilt On It!
Posted 20 September 2019 - 03:20 PM
Za pomivanje metla/štil.
Bill Bullard
Posted 21 September 2019 - 05:50 AM
Tako krpo iz microfibre: http://www.ego-team....-60-cm-x-40-cm/
Put A Kilt On It!
Posted 21 September 2019 - 09:06 AM
Meni se je zdaj odprl nov svet, ko sem bele bodije od tamale dala pred pranjem namakat v vodo z Varekino in so šli vsi madezi stran, ki samo s pranjem niso. Pa še lepo belo barvo spet dobi blago.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 21 September 2019 - 09:41 AM
Sem pomislila na to in se malo zamislila, ker se je zadnjič blizu moje vasi zgodila nesreča, ko je med izvajanjem kemijskega poskusa zunaj na nekih otroških delavnicah, se ogenj prenesel na fantka, se mu je vžgala majica. Ima kar hude opekline

Tako da jaz z vsemi temi kemikalijami delam zelo previdno. Marmelada, drugače so tudi meni belila fajn, ker spravijo madeže stran, ampak ne perem pa za vsak mali madež ves čas z njimi.
Posted 21 September 2019 - 10:45 AM
Posted 21 September 2019 - 11:12 PM
Kami, hvala. Bom pa vesela še kakšnega predloga. Pač nočem spet kupit kompleta metle s krpo za 10 €, ki se bo takoj polomil. Razni ti Viledini seti pa so tudi po 30+€ tako da, ne vem, kje sploh gledat.
Bill Bullard
Posted 22 September 2019 - 07:43 AM
Posted 22 September 2019 - 12:22 PM
Za sproti imam pa enako kot _M_, Viledino palico s krpo, brez veder in ožemalnikov.
Mami ima enako kot Kami, metlo in nanjo s ščipalkami pritrjeno krpo za tla.
Meni se sicer na splošno Viledini čistilni pripomočki zdijo kvalitetni, tudi spužve ipd.., npr. Hoferjeve gobice, spužvaste krpe se takoj scufajo in puščajo vlakna.
Chris, prvič slišim za vnetljive mehčalce, ne uporabljam veliko.
Za oblačila se mi je pa vedno zdela oznaka vnetljivosti novodobno paničarjenje, seveda so vnetljiva. : )
Ampak ja, glede na to, s čim vsem obdelujejo surovino in/ali tkanino, je skrb najbrž na mestu.
Posted 23 September 2019 - 09:25 AM
Jaz imam Viledin turbo močo ali nekaj takega, mi je fajn pa še krpo se da menjati/oprati. Komplet štil, krpa in vedro s pedalom.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 23 September 2019 - 11:11 AM
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users