No, da se pohvalim, da mi je uspelo mačka scrkljat do onemoglosti v 24 urah
Kdor zna, zna
Ko smo ga pripeljali, je jokal in bežal in se seveda večino časa tresel. Čisto je bil fertik. Zavlekel se je v eno škatlo, ki jo imam pod mizo, v njej pa role papirja za zavijanje. Not je skočil, ven pa ni znal, zato sem mu naredila vratca in je bil celo noč tam in imel mir. Ponoči ni jokal, je pa parkrat nekaj ropotal. Dopoldan se nas je še izogibal in bežal, čeprav je že jedel in se igral z igračami. Samo blizu mu nisi smel. Pred kosilom je bil pa tako utrujen, da je "v preži" začel spat (izgledal je kot majhen dojenček, ki se bori s spanjem, glava mu pa kar dol pada). Sem ga samo na hitro zagrabila in ga stisnila, mulcem rekla, da naj gresta za eno uro v drugo sobo in je na meni spal. Ovila sem ga v blazinico, ki je v njegovi postelji in ker zdaj diši po njem, hodi tudi v posteljo počivat.
Pozabila sem, da bi morala nekaj plišastega/dekico vzet s seboj, da se njegova mama podrgne in menda jim tisto zelo diši. To mi je kolegica povedala na poti nazaj. Ampak smo rešili.
Na WC skoz hodi, čeprav sploh ni bil navajen. Niti ene lužice nisem nikjer našla (vsaj za enkrat). Vsakič, ko sem ga ujela, sem ga dala v pesek in je potem kar sam začel not hodit se igrat in skrivat pred nami - le vratca sem dala dol za enkrat, ker ni znal ven
Po 24 urah je zvečer že prišel sam do mene na posteljo in sva se crkljala, celo me je prelizal (sploh nos in brado rad liže in pojma nimam zakaj), se je ulegel name in zaspal. Sem ga potem odnesla v njegovo košaro in je pridno spal celo noč; ob 5h, pa je spet skočil na posteljo in že ko se je približeval, je predel, kot traktor.
Za enkrat ga imam v spalnici/dnevni in kuhinji (ker je povezan prostor in tudi največji). K sreči pod omarami ni nikjer prostora, da bi se mi zavlekel, je pa našel polno drugih kotov. Ker je še tako majhen in droben, gre povsod.
Za hrano sem dobila nasvet, naj mu dajem iz vrečk in pločevink; brikete samo malo za posladkat, da so preslane - je to res?
Vodo ima skoz tam. Pa kupila sem hrano v Mr. Pet za mladičke in sledila nasvetu, da je 70% mesa. Za enkrat poje res malo, čeprav ima hrano skoz v posodici. Bo imel en teden "all you can eat" potem pa videla o kakšni količini se sploh pogovarjamo.
Kdaj pa mu dam lahko kakšnega piščanca, ribo, tuno iz konzerve? Ko bo jedel meso ali mu dam surovo ali popečem, skuham?