Jump to content

Photo

Mačke

• Please log in to reply
712 replies to this topic

#541 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 27 May 2019 - 08:37 AM

No, da se pohvalim, da mi je uspelo mačka scrkljat do onemoglosti v 24 urah :D

Kdor zna, zna :D

Ko smo ga pripeljali, je jokal in bežal in se seveda večino časa tresel. Čisto je bil fertik. Zavlekel se je v eno škatlo, ki jo imam pod mizo, v njej pa role papirja za zavijanje. Not je skočil, ven pa ni znal, zato sem mu naredila vratca in je bil celo noč tam in imel mir. Ponoči ni jokal, je pa parkrat  nekaj ropotal. Dopoldan se nas je še izogibal in bežal, čeprav je že jedel in se igral z igračami. Samo blizu mu nisi smel. Pred kosilom je bil pa tako utrujen, da je "v preži" začel spat (izgledal je kot majhen dojenček, ki se bori s spanjem, glava mu pa kar dol pada). Sem ga samo na hitro zagrabila in ga stisnila, mulcem rekla, da naj gresta za eno uro v drugo sobo in je na meni spal. Ovila sem ga v blazinico, ki je v njegovi postelji in ker zdaj diši po njem, hodi tudi v posteljo počivat.

Pozabila sem, da bi morala nekaj plišastega/dekico vzet s seboj, da se njegova mama podrgne in menda jim tisto zelo diši. To mi je kolegica povedala na poti nazaj. Ampak smo rešili.

Na WC skoz hodi, čeprav sploh ni bil navajen. Niti ene lužice nisem nikjer našla (vsaj za enkrat). Vsakič, ko sem ga ujela, sem ga dala v pesek in je potem kar sam začel not hodit se igrat  in skrivat pred nami - le vratca sem dala dol za enkrat, ker ni znal ven  :D

Po 24 urah je zvečer že prišel sam do mene  na posteljo in sva se crkljala, celo me je prelizal (sploh nos in brado rad liže in pojma nimam zakaj), se je ulegel name in zaspal. Sem ga potem odnesla v njegovo košaro in je pridno spal celo noč; ob 5h, pa je spet skočil na posteljo in že ko se je približeval, je predel, kot traktor.

Za enkrat ga imam v spalnici/dnevni in kuhinji (ker je povezan prostor in tudi največji). K sreči pod omarami ni nikjer prostora, da bi se mi zavlekel, je pa našel polno drugih kotov. Ker je še tako majhen in droben, gre povsod.

Za hrano sem dobila nasvet, naj mu dajem iz vrečk in pločevink; brikete samo malo za posladkat, da so preslane - je to res?

Vodo ima skoz tam. Pa kupila sem hrano v Mr. Pet  za mladičke in sledila nasvetu, da je 70% mesa. Za enkrat poje res malo, čeprav ima hrano skoz v posodici. Bo imel en teden "all you can eat" potem pa videla o kakšni količini se sploh pogovarjamo.

Kdaj pa mu dam lahko kakšnega piščanca, ribo, tuno iz konzerve? Ko bo jedel meso ali mu dam surovo ali popečem, skuham?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#542 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 27 May 2019 - 08:49 AM

Po moje je odvisno od kvalitete hrane koliko je slana. Cenejše so ponavadi bolj slane
  • 0

#543 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 27 May 2019 - 09:45 AM

Tune iz konzerve ne, ker je preslano. Piscanca kuhanega, sesekljanega in pomesanega z namocenimi briketi (ker piscanec sam nima vsega, kar muca rabi). Lahko das zraven se riz. Ti pa tega sploh ne priporocam, ker prdijo in jih zapira :D
Jaz striktno 70% mesa povsod ne bi dajala. Za ne prevec aktivnega notranjega macka je to prevec beljakovin.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#544 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 May 2019 - 10:53 AM

Briketov ne prehitro dajat pa čimmanj žitaric naj vsebujejo.  Če je še ful mini, bi mu jaz dajala še mleko za mačje mladičke (naši še vsi cuzajo pri mamici pa so že sigurno 2 meseca stari).  Hrano iz vrečk ali pa "paštete" iz pločevink, ja, sej majo malo morje izbire prav za mladičke. Na WC se res takoj navadijo (vsaj naši hišni so se vsi) pa ful jim je bil zanimiv in so kar skos nekaj tam vohljali pa noter hodili. Mi smo jih vedno pustili, da so si sami označili ves teritorij, povsod so lahko bili razen kuhinjske mize (pa niti ni noben kazal interesa, da bi tja skakal). 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#545 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 27 May 2019 - 11:04 AM

Torej kdaj pa kdaj kakšen piščanček ali ribica, kakšno mleto meso, zraven pa njena mokra hrana, pa kdaj kakšne brikete.

Jaz striktno 70% mesa povsod ne bi dajala. Za ne prevec aktivnega notranjega macka je to prevec beljakovin.

ampak sem ravno brala, da so izključno mesojede živali. Kaj pa še lahko dam?

Ne morem verjet, prav vidi se mi, da sem navajena kompliciranja od otrok in zdaj to prenašam naprej na mucka :D

• 0

Put A Kilt On It!

#546 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 27 May 2019 - 01:04 PM

Jaz dajem tud tuno iz plocevinke. Sicer bolj poredko in v manjsih kolicinah, kot priboljsek, ne kot glavni obrok. Se mi zdi, da kaksni trgovinski snacki vsebujejo vec soli kot par kosckov kozervirane tune.

Sicer pa dobita mix konzerv, svezega surovega mesa, surove ali kuhane ribe (kuhanega mesa ne marata), drobovine (se posebej obozujeta sveza jetrca) in briketov. Problem je, ker se hitro navelicata ene same znamke/okusa, tako da morm res miksat + starejsi kot sta, bolj se razlikuje njun okus, tako da je vcasih kar problem najti nekaj kar jesta obe.

Drugace pa bos se prehitro ugotovila kar mu bolj tekne in cesa ne mara. 😀
Ti pa res polagam na srce, da cim manj kompliciraj glede hrane in tudi vsega ostalega. 😉
  • 0

#547 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 May 2019 - 01:21 PM

Res ni treba komplicirat, ker mačka bo jedla, kar bo dobila vse dokler se tega ne bo naveličala. :D Boš že pogruntala, nič skrbet. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#548 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 27 May 2019 - 09:05 PM

Kami, lepo je bilo brat prigodo prvega dne in crkljanje z muckom. Kar pogrešam mladičke.
  • 0

#549 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 27 May 2019 - 09:20 PM

Prav res  :love:  :wub2:

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#550 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 27 May 2019 - 10:43 PM

Ane, jaz sem se prav raznezila. :wub: Prejsnji mesec sem ob plazi naletela na leglo muck in kuzkov, po moje niso bili starejsi od 3 mesecev in so bili takoooo lepi, ce bi lahko, bi jih vse spakirala v kovcek in v Slovenijo, pol ure sem tam cvilila in jih bozala in se igrala z njimi. ❤ Res je bilo lepo brat zgornje zapise.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#551 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 28 May 2019 - 07:31 AM

No danes po neprespani noči sem malenkost manj navdušena :P . Menda je bil čez dan ves čas na moji postelji. Zdaj je osvojil plezanje gor in dol in tudi če ga dol postavim, je v isti sekundi spet gor.

Zelo primerno se mu je zdelo, da sredi noči hodi po meni, se igra z mojimi lasmi, grize po prstih, liže po vratu, bradi ali nosu … seveda ko spiš, te skoraj kap. Kakorkoli obrnem glavo, je on pri obrazu in se drgne, liže, boža. Nazadnje sem se pokrila čez glavo in je še tam našel luknjo, da je spet zlezel k meni :butl: . Sploh ne vem, če je kaj spal. Meni se je zdelo, da je celo noč afne funcal po meni.

Včeraj sem kupila še mleko za mucke in sem mu ga sredi noči dala, da bi imela kaj miru, je samo popil in se spet ulegel name in se čistil, potem pa nadaljeval z lizanjem mene, igranjem, lovljenjem repa...

Drugače ima cca 750g in je začel kar dobro jesti.

Ma čisti cuker je.

hana1.png

• 2

Put A Kilt On It!

#552 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 28 May 2019 - 07:33 AM

Hjoj Isti je ko je bila moja Biba. 😍😍 Cuker.

Heheh, te je sprejel za svojo. 😉
  • 0

#553 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 28 May 2019 - 07:45 AM

Joooj, umiram.

Pred spanjem se orng igraj z njim. Toliko, da se bo kar sam kam ulegel od utrujenosti. Saj bo ugotovil, da se ponoci spi, samo malo je treba vstrajati.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#554 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27658 posts

Posted 28 May 2019 - 07:55 AM

Kot bi imela spet dojenčka, a ne, Kami? :lol: 🙈
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#555 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 28 May 2019 - 11:43 AM

Cumek.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#556 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 28 May 2019 - 02:59 PM

Nazadnje sem se pokrila čez glavo in je še tam našel luknjo, da je spet zlezel k meni :butl: . 

:lol:

• 0

#557 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 29 May 2019 - 09:59 AM

Včeraj sem se več kot 40 min na polno igrala z njo pred spanjem in je bilo malo bolje ponoči, ampak še vedno je imela kar nekaj dela z mano, z mojimi lasmi in z lizanjem obraza!!!

Kar večji del noči sem prespala z odejo čez glavo … skuhala se bom not, pa še zraka ni :D Ona pa skoz hodi po glavi in išče vhod

Vmes sem jo celo nesla v kuhinjo in zaprla vrata, pa je potem tako jokala, da sem jo morala nazaj spustit in spet hop na posteljo.

In včeraj sem jo preimenovala. Do sedaj je bil/a Hina (siva po maorsko), ampak bo kar lepo Lynx, ker je čisto predivja za tako nežno ime.

In letos kratke hlače zame odpadejo. Imam že vse do kolen razpraskano

• 0

Put A Kilt On It!

#558 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25898 posts

Posted 29 May 2019 - 10:14 AM

V novem VIP-u je test mokre macje hrane. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#559 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 29 May 2019 - 10:05 PM

Kami, a zdej ugotovili, da je samička?

• 0

#560 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 30 May 2019 - 07:48 AM

Potrjeno še ni, ampak če ima nekdo dve luknji (vsaj jaz tako vidim), predvidevam, da ne more biti samec. Mogoče pa ne znam fufle prepoznat :ph34r: 

U je predlagal, da bi ji bilo kar Fufla ime. Da je njemu dobro ime za mačko :whistling:  :butl: 

• 0

Put A Kilt On It!

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users