Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#541 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 01 April 2020 - 08:36 AM

Oboje je pa zdaj off limits :D
  • 0

#542 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 01 April 2020 - 08:36 AM

Pa če bi vsi šli sedet na klopce, bi bilo v roku enega meseca vsega konec, tako bomo pa do novega leta zaprti doma.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#543 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 01 April 2020 - 08:40 AM

To so zgolj tvoje domneve :D
  • 0

#544 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 01 April 2020 - 08:42 AM

Na Švedskem so omejitve zelo ohlapne, bomo videli, če bo tam res konec v 1 mesecu...
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#545 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 01 April 2020 - 08:43 AM

Ali bo pa tako kot je rekel Trump, saj ni nic taksnega, ce jih 100 000 umre :D
  • 0

#546 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 01 April 2020 - 08:43 AM

Ora, to je Ihan rekel. 😁
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#547 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 01 April 2020 - 08:45 AM

A ne Trump? Ne spomnim se namrec kje sem brala to :D uglavnem, dobro, da se vsaj za gripo cepimo, glede na to, da se eni zdravniki predstavljajo, kot da je st.smrti primerljivo z gripo :D in delajo celo svoje grafe :D
  • 0

#548 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 01 April 2020 - 09:18 AM

Lahko jim edino ocitas, da jih boli za svoj carbon footprint. Na sreco so pa zdaj primorani biti doma, da malo nebo zadiha :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#549 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 01 April 2020 - 09:30 AM

:lol: Dragica, tale karantena ti ze res skodi, kaj. :lol:
  • 0

#550 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 01 April 2020 - 09:35 AM

Jaz Dragico cisto lahko umestim v tist opis onega psihologa s Polja, ceprav sem ful alergicna na predalckanje :D njo pa Fiono pa Emily :D ampak meni je to "profiliranje" itak za hobi :D
  • 0

#551 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 01 April 2020 - 09:40 AM

Dej se mene, jaz sem ze ful anksiozna in mi pred spanjem nabije strah v visave :D Narobuzivcnega.Wereallgonnadie.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#552 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 01 April 2020 - 09:44 AM

Jaz nimam res nič proti tistim, ki si podajajo frizbi, igrajo badminton, grejo v okviru družine na sprehod, pohod, whatever.
Me pa moti, ko se v tem mini naselju 5 blokov (nimamo niti trgovine, samo 5 blokov in gozd + travniki vse naokoli) otroci iz različnih družin vse dneve igrajo skupaj pa kako folk sloni na ograjah sosedov s terasami in se pogovarja in najbolj to, da se zdaj pred blokom druži folk, ki ga prej nikoli ni bilo tam... Eni si prinesejo pivo, drugi celo vino + kristalne kozarce...
To mi res dvigne pritisk. Zginite noter ali pa vsaj na ustrezno razdaljo.
  • 0

#553 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27685 posts

Posted 01 April 2020 - 10:16 AM

Dragica. : ))) Kaj ti bo torba, če imaš kolo. :lol:

Še mene, Ora. : )))
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#554 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 01 April 2020 - 10:17 AM

Aja ne saj ne tako, sama pri sebi ponavadi :D ampak nastete 3 so prav padle vsaka v en profil :D
  • 0

#555 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27685 posts

Posted 01 April 2020 - 10:24 AM

:D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#556 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 01 April 2020 - 10:27 AM

Tudi mi Ančka vse to upoštevamo, hodimo sami veliko ven. Če po pa to trajalo še cel april, pa mislim, da bomo tudi mi začeli kršiti zakon.

Ja Kalypso, verjetno res, ker se mi zelo dopadeta Aleksander Lukašenko pa Jair Bolsonaro.
  • 0

#557 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 01 April 2020 - 10:38 AM

Dragica, jaz sem s tabo. Ukrepi se ni zdijo pretirani iz vidika gibanja iz obcine, omejevanje gibanja. Razkuzevanje vecstanovanjskih his mi ni smiselno. Dejstvo je, da se mora vsak obnasati samozascitno in odgovorno do sebe in drugih. Represija, ki nam jo pa predpisujejo v zadnjih dneh pa mi ni prav nuc vsec.
Virus jemljem zelo resno in ga ne podcenjujem. Ampak na daljsi rok se nam bo vsem zmesalo. In na zivce mi gre to nadziranje eden drugega.
Tista ideja, da naj ne bi iz stanovanja hodili mlajsi od 21 let je pa neumnost prve vrste. Ce to naredijo, bo cela generacija otrok in mladostnikov zasvojena z elektroniko in debela. Moj 10 letnik mora na polje se zlaufat. Ce ga drzim doma na daljsi rok, bo imel tudi on napade tesnobe.

Moti me tudi to vzbujanje strahu. Dobro nam gre, nismo pa se na koncu. Dajmo biti zadovoljni, da je trenutno krivulja polozna. In dajmo narediti vse, da taka ostane. Ampak naj nekdo na ta nacin tudi to pove. Pa v Sloveniji smo fenomen. Imamo vec umrlih kot ozdravljenih. Ocitno je korona pri nas kot aids, neozdravljiva.
  • 2

#558 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 01 April 2020 - 10:47 AM

AMEN!

• 0

#559 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 01 April 2020 - 10:49 AM

Tudi mi Ančka vse to upoštevamo, hodimo sami veliko ven. Če po pa to trajalo še cel april, pa mislim, da bomo tudi mi začeli kršiti zakon.

Zanimivo mi je, kako različno sprejemamo to izolacijo.
Dragica, je tebi najhujše?
Da ne vidiš staršev/sestre? Da otroci ne smejo na igrala? Da se ne moreš družit s sosedi?
Mene predvsem to, da nimam več svojega vsakdana. Vsaka stvar posebej od zgoraj naštetih me sicer ne moti, ampak bi šla pa res rada obiskat eno prijateljico, z mojimi (S+punci) na sprehodu b lokalni kafič na kavo, šla bi po špecerijo (ker sem samo doma... Vse trgovine itd ima S čez)...
  • 0

#560 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 01 April 2020 - 10:56 AM

Jaz naceloma ne hodim na kavice in po lokalih, ampak mi zdaj manjka. Verjetno, ce bi bilo vse normalno, bi bila v kaficu v treh tednih tocno dvakrat (pa se to ni nujno), ampak me mori to, da nimam vec niti moznosti. In to, da ne morem normalno k prijateljici na cvek. Pa, da se otrok ne more druzit z vrstniki.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users