Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#541 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 10 January 2019 - 10:48 AM

Spet jaz

dsc02946.jpg

Torej imam tako kuhinjo (ni slikano pri meni) - v grafitno sivi barvi. Plan imam par front prelepit v svetlejšo barvo, saj je res precej temna, sploh v mojem stanovanju. Predvidevam, da bi bile nalepke v barvi "umazano bele" ali kaj podobnega, saj bi zraven tudi mizo v beli  barvi

Zdaj pa me zanima kakšen vinil bi pasal na to kombinacijo - spet nekaj v svetli barvi: https://www.floor-ex.../vinil/page/2/?

swoof=1&pa_barva=svetla&really_curr_tax=966-product_cat

Imate kakšne predloge, ideje?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#542 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 10 January 2019 - 11:00 AM

Na belo in sivo ti pasejo skoraj vse barve lesa, meni so vsec kaksni toplejsi toni (torej ne prevec beljeni/sivkasti), hrast je recimo klasika (shannon, mystic, kaj v tem stilu morda?). Bos imela ta vinil samo v kuhinji ali povsod? Imas se kako drugo pohistvo namen usklajevat z njim?

Za fronte sem pa enkrat slisala, da ti jih bi naceloma lahko v avtomobilski delavnici presprejali v zeljeno barvo, ker imajo itak vso za to potrebno opremo - da se ne rabis z nekimi nalepkami ubadat. Ceprav - ce so fronte se vedno lepo ohranjene, bi jih jaz verjetno kar pustila take kot so. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#543 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 10 January 2019 - 12:07 PM

Jaz pa bi dala svetel beljen pod, ki povleče na sivo, sploh ker si rekla, da nimaš toliko svetlobe in boš zraven postavila belo mizo. Fronte bi pa pustila takšne kot so.

• 0

#544 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46099 posts

Posted 10 January 2019 - 12:14 PM

Fronte bi pa pustila takšne kot so.

Tudi jaz.

• 0

#545 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23394 posts

Posted 10 January 2019 - 02:13 PM

Tudi jaz sem za svetel pod. Če fronte niso v barvi lesa, bi jaz dala po tleh vinil v videzu lesa. Glede lepljenja front pa nisem prepričana. Kaj si pa potem dala na steno tam med pultom in visečimi omarami?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#546 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 10 January 2019 - 02:15 PM

Ja, daj enkrat svojo kuhinjo poslikaj, da si ne rabimo vseh modifikacij v glavi predstavljat ;)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#547 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17081 posts

Posted 03 March 2019 - 09:51 AM

Imam zelo nepraktično omaro. Sem mislial, da je ena stran za obešanje, druga pa s policami, pa sta obe za obešanje. S tem, da je na drugi strani ena polica več. Poleg tega je omara precej globoka, tako da so tudi police široke. Kakšna ideja kako pametno v tako omaro zložit majice in hlače, z kakimi razdelilniki? Edina ideja mi je trenutno s tistimi visečimi poličkami.

529765082467359495675814.jpg

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#548 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17425 posts

Posted 03 March 2019 - 10:01 AM

Jaz tudi nimam polic, imam dva kupa majic zlozena na tej dodatni spodnji. Ostalo je obeseno.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#549 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 03 March 2019 - 10:29 AM

Kaj pa ce das na to polico kaksne (nizje) skatle (lahko sama naredis iz kartona ali pa kupis kaksne predelne kosarice v Ikei recimo) in potem notri stvari zlagas v stilu Marie Kondo (kot v predal)? 

marie-kondo.jpg?itok=5N1_CmgR&c=164dae8a

Ce smes v omaro posegat, potem pa mogoce prosis mizarja, da ti naredi eno vertikalno steno po sredini in potem na eni strani se par horizontalnih polic. 

Meni so samo obesalniki premalo (in zoprni za vse, kar ni srajca, jakna ali obleka) - so mi s tega vidika police dosti bolj prakticne in bi definitivno razmislila tudi o tistih visecih polickah, ki jih vidis v ameriskih omarah. 

• 0

#550 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17081 posts

Posted 03 March 2019 - 10:36 AM

Meni isto, preferiram police. Te škatle sicer zgledajo ok, ampak se mi zdi, da bi rabila najdit nekaj v vretikalni smeri, da daš eno nad drugo, ker zna biti kar precej prostora,sploh, tam kjer imaš krajše zadeve obešene. 

Isto so omarice oz police v kuhinji visoke, tako da moram njadit tiste poličke da lahko spodaj in zgoraj daš stvari. 

• 0

[Napoleon]

#551 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 03 March 2019 - 10:50 AM

Ja, razumem. Malo je sicer odvisno od tega, koliko imas/imata oblacil. Drugace lahko pa se vedno kombiniras eno viseco serijo polick in te skatle spodaj, ostalo imas pa za stvari, ki bi jih tudi sicer imela na obesalnikih. 

• 0

#552 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 03 March 2019 - 11:45 AM

Kaj pa če škatle zlozis eno na drugo in s tem dobiš police? Wild guess...
  • 0

#553 tasya

tasya

sramežljivec

• Člani
  • 54 posts

Posted 03 March 2019 - 12:06 PM

Kakšna je okvirna cena arhitekta? S partnerjem si bova izdelala mansardo za bivanje, s tem, da so izolacija, tla in elektrika že napeljani, elektrika je speljana po zunanjih kanalih, tako da morebitno dodatno vlečenje kablov ne bo problem, ravno zato je tako narejeno. Poleg tega je stena visoka le cca dober meter, špica stropa pa je cca 4 metre. Strehe ne bova dvigovala, ker je bila streha in izolacija narejena 10 let nazaj in se nama ne splača, saj so v mansardi izdelane sobe, kjer bova podrla obstoječe stene, razen ene ne, ki je nosilna. Poleg tega so zunaj meni osebno čudoviti stari tramovi, ki jih želim obdržati vidne, ne pa skrite za gips platami. Napeljati morava le vodo in primerno razporediti prostore. Strešna okna so že vgrajena, ob vsaki strani hiše pa sta po 7 m dolgi okni. Celotna mansarda je velika 7 x 20 metrov. Rabila bi nekoga, da bi mi pomagal razporediti prostore, da bom dobila funkcionalno enoto za bivanje. Ima katera izkušnje s kakšnim arhitektom, ki ima smisel za razporeditev prostorov in ni omejen na moderni slog in ni predrag.

• 0

#554 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17081 posts

Posted 03 March 2019 - 12:20 PM

Uf, pomoje najboljše da pošlješ povpraševanja okoli boš dobila najboljšo predstavo. Celotni PGD ali PZI projekti bi znali biti okoli 4.000, odvisno projekta no. Če bi pa samo razporeditev rada, pa bi bilo vrjetno precej manj. 

• 0

[Napoleon]

#555 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 03 March 2019 - 01:17 PM

Okvirno 10% celotne investicije se ponavadi plača za načrtovalski/projektantski del. 

Predlagala bi vama, da si najdeta nekoga, ki deluje lokalno, da ne bo večjih stroškov za oglede/konzultacije med gradnjo.

RVA arhitektura - Robert Veselko (Mb) - meni ima super pristop, upošteva okoliko, premisli umeščenost objekta

Atelje Ostan Pavlin (Lj)

Poglejta si morda primere novogradenj/adaptacij na portalu OHS - Odprte hiše Slovenije (tu v linku sem že obkljukala kategorijo 'obnovljeni objekti'), pa če se vama kakšna arhitektura dopade, naredita poizvedbo v tej smeri..

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#556 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17679 posts

Posted 03 March 2019 - 03:29 PM

Tasika, v JYSKu dobiš tudi obešalnik, na katerega lahko hkrati obesiš 4-5 hlač.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#557 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17081 posts

Posted 03 March 2019 - 04:19 PM

Hvala za info, ko boma čisto preseljena in vse razpakirala bolj ali manj, mislim, da bo prvi izlet tja po kakšne malenkosti. 

• 0

[Napoleon]

#558 tasya

tasya

sramežljivec

• Člani
  • 54 posts

Posted 03 March 2019 - 07:48 PM

Hvala obema. Primere na OHS sva pregledala, ampak to je ravno to, česar ne želiva. V glavi je izdelan slog, ki ga želiva, ker je prostor zaradi starih tramov poseben. No, sklepam, da ko dobiva arhitekta, če je dober, bo itak znal prilagoditi prostoru, ne pa vmeščati moderni stil. Problem pri nama je samo razporeditev prostorov, za opremo imam jaz okus, ki je obema blizu, ampak razporeditev prostora mi je pa nekaj tujega, saj ne izhajam iz oblikovalskih vod.

• 0

#559 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3373 posts

Posted 04 March 2019 - 10:26 PM

Tasya moja BF in njen fant sta najela arhitekta, ker si nista znala predstavljati, kako bi razdelila prostore in sta bila ful zadovoljna z njima.

Odločila sta se za Arhideja Studio, dala sta okrog 3500€ ampak je to odvisno od kvadrature, želja itd je pa rekla, da sta ful upoštevala njune želje kar se tiče stila opreme itd.

Upam, da ti kaj pomaga :)
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#560 tasya

tasya

sramežljivec

• Člani
  • 54 posts

Posted 05 March 2019 - 08:39 PM

Hvala, bova pogledala.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users