SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 02 February 2012 - 05:03 PM

Posted 02 February 2012 - 05:09 PM
Saj se mi zdi, da je že skoraj povsod tako.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 02 February 2012 - 05:56 PM
Naša, že fuul časa. Ampak sem mislila da je to normalno, oziroma da imajo vse to.

Pri nas tega ni bilo. Oz sploh nisem vedela, če je blo. Potem sm pa slišala za primer sošolca, ko ga je dekan na zagovor poklical glede tega, on pa NI MEL POJMA zakaj. Pride ves nasmejan k dekanu v pisarno, vse v najlepšem redu. Začne govorit dekan o plagiatorstvu in etiki, njemu še vedno- aha, zakaj mi že to govori????... Potem je pa izvedel, da so preverili in da je za en bogi izbirni predmet prepisal seminarsko, ker imajo vsak let iste naslove. Govoril mu je o izključitvi in ne vem še vse čem, da ne bo mogu nekaj časa na izpite itd... In to v zadnjem letniku, ko je že končal s predavanju for ever... Se je zasekiral, napisal baje opravičilo v obliki eseja na večih straneh in je bil dekan ful zadovoljen in mu rekel, da mora seminarsko še enkrat napisat in to je to. Vidim pa, da se ni več za hecat na faksu.
Posted 05 February 2012 - 10:59 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 06 February 2012 - 04:39 PM
Ni za se hecat.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 09 February 2012 - 10:51 AM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 09 February 2012 - 12:00 PM
To se samo pri nas dogaja res, nikjer drugje na svetu se nikomur ne zgodi nič slabega. Pač ja, sranje se dogaja, povsod.
Posted 09 February 2012 - 12:20 PM

LOL??? Resno??
Kaj pa tebe danes daje?
Kje živimo = ta svet! A sem mogoče kje omenila Slovenijo???

Posted 09 February 2012 - 02:51 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 09 February 2012 - 05:19 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 09 February 2012 - 06:07 PM

Posted 09 February 2012 - 06:20 PM
Posted 09 February 2012 - 06:23 PM
Jaz na splošno ne razumem ljudi, ki me takoj(!) instantno hočejo nekaj nazaj zabit, ko omenim kak tak primer, ko človek skoraj ne more verjeti, da je res.
Mislim, wtf je tvoj problem?

Kaj sploh je to?? Zakaj je potem sploh karkoli treba pisat?
Mene je ta primer pač pretresel. Zelo! Kruta realnost sveta, v katerem živimo in ja, tudi preljube Slovenije!
Ja, res je, da se še marsikaj hujšega dogaja po svetu, ampak daj no!

In jaz čisto razumem, kaj je hotela povedat Frčica: dokler se tebi in tvojim ne zgodi kaj podobnega, se je zelo lahko posmehovat bedi drugih ljudi.

Ful me razpizdi tole, no!

Sicer pa se opravičujem vsem za izpad. Slab dan imam in jezna sem nase, da me neka izjava na forumu lahko tako vrže iz tira, ampak me je. Žal.

Posted 09 February 2012 - 07:12 PM
Immortelle mene pač to ne pretrese. Sem tip človeka, ki na take zgodbe ne da kaj dosti, ker je vedno predstavljena samo ena plat in ne moram podat nekega konstruktivnega mnenja. Malo me je presenetil tvoj komentar Bolano, ogabno, narobe! Kje živimo... , ker sama sploh nisem tako razmišljala ko sem gledala prispevek na TVju.
Ne vem zakaj te je tako razkuril moj komentar, ampak okej, očitno sem ti res stopila na žulj.
Frčica, mene to pač ne gane, ker kot sem že razložila, to so zgodbe z eno platjo, novinarsko prirejene. Ne moraš pa rečt da sem zato nesočutna in razvajena, no za to slednje je punce moje starosti itak najlažje označit.
Posted 09 February 2012 - 07:41 PM
Posted 09 February 2012 - 07:44 PM
Posted 10 February 2012 - 12:06 PM
Edit: Ravno danes sem na oglasni deski faksa videla objavo disciplinskega ukrepa zoper študenta, zaradi plagiatorstva diplome. Ukrep pa je 2-letna izključitev z univerze.
Ni za se hecat.
Ja, ta še je dobro odnesel, nam je prof. za Javno upravo povedal za drug primer, ko je punca že diplomirala, naredila pripravništvo in bila tik pred PDI oziroma ga imela narejenega (ni točno vedel) in so ji VSE odvzeli, in še pripravniško plačo je mogla vračat.
Sicer se mi smili, ampak po drugi strani mi je pa to res bolano, baje je samo 2 strani naredila svoji (uvod in zaključek) vse ostalo je bilo pa dobesedno sfotokopirano.
Posted 10 February 2012 - 05:16 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users