Jaz je ne uporabljam, ker imam zobne vrate in mi še poslabša stanje, zato ti jo lahko pošljem, če želiš. Imam še tudi eno zaprto ščetko.
Joj, če bi prej videla :/ sem na hitro izbrala in potem naročila Sonicare 5100 na Notino.
Posted 22 May 2022 - 11:01 AM
Jaz je ne uporabljam, ker imam zobne vrate in mi še poslabša stanje, zato ti jo lahko pošljem, če želiš. Imam še tudi eno zaprto ščetko.
Joj, če bi prej videla :/ sem na hitro izbrala in potem naročila Sonicare 5100 na Notino.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 09 April 2025 - 06:03 AM
Ima katera kaki uporaben nasvet/izdelek, ki pomaga preprečevat nabiranje zobnega kamna?
Kaki mesec nazaj sem bila na odstranjevanju in imam zdaj spodnji enki, kjer je bilo tudi največ precej občutljivi na hladno, kar pri prejšnjih odstranjevanjih ni bilo. ne vem kaj bi bilo pametno oz pomagalo ali naj zobozdravnici napišem.
Posted 09 April 2025 - 07:05 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 09 April 2025 - 07:20 AM
jaz uporabljam medzobne ščetke in nitko skoraj po vsakem večernem čiščenju in kamna skoraj nimam (mislim, da na na splošno nisem nagnjena k njemu)
Sem pa s tako nego res popolnoma ustavila krvavljenje dlesni (to težavo sem pa res imela veliko let in so se mi dlesni precej umaknile iz zob, ker nisem vedela kaj naj sploh naredim). Paradontax mi ni pomagala.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 09 April 2025 - 07:31 AM
Jaz tudi medzobne ščetke in nitke, se mi pa na teh dvojkah hoče dlesen umikat, vsaj tako je rekla. Pa očitno sem precej nagnjena k nabiranju kamna, retiner po ortodontskem zdravljenju ne pomaga. Zdaj kombiniram, da zjutraj uporabim bolj trdo ščetko, ki mi jo je priporočila zobozdravnica, zvečer pa mehkejšo Curaprox in te kritične predele obdelam še z električno ščetko, pa se kljub temu vztrajno nabira. Tako da pol ne vem več ali mam slabo tehniko, ali nisem dovolj vztrajna al kaj.
Posted 09 April 2025 - 08:07 AM
Posted 09 April 2025 - 08:15 AM
Posted 09 April 2025 - 08:41 AM
Meni se tudi nabiral, ampak mi je Sonicare ful zaustavil nastajanje novega kamna, še posebej se mi nabira na spodnjih enkah in dvojkah.
Kot je rekla Ančka, mehka ščetka, ne smem uporabljat past za beljenje zaradi tistih delcev.
Posted 09 April 2025 - 09:01 AM
Haha, meni je pa zobozdravnica ravno bolj trdo ščetko predlagala.
Pa a imate kako posebno tehniko uporabe Sonicara? Ne vem ali imam mogoče nastavek napačen na moji.
Vodno prho uporablja katera. Jaz sem ob nakupu Sonicara dobila zraven, pa vem da mi je takrat ful kri tekla, se mi je zdelo, da sem se vse razmesarila.
Posted 09 April 2025 - 11:18 AM
Posted 09 April 2025 - 11:38 AM
Jaz nitkam po hrani in pred spanjem, potem pa Sonicare zvečer, zjutraj pa Curaprox. Medzobne uporabljam 1x na teden recimo v povprečju.
Posted 09 April 2025 - 02:35 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 09 April 2025 - 03:02 PM
Meni zobozdravnik malo spolira, ko grem na kontrolo (2x letno), ne vem, ce je to enako kot ciscenje zobnega kamna? Mislim, da ne . Sem pa zadnjic na pregledu vprasala, ce bi rabila se k higienistu se narocit (kjer ponavadi odstranjujejo zobni kamen), ker nisem se nikoli bila, pa je rekel, da ni potrebe. Tako da ne vem, ocitno se razlikuje od osebe do osebe (mogoce tudi od zobozdravnika do zobozdravnika?).
Posted 09 April 2025 - 03:10 PM
Bill Bullard
Posted 09 April 2025 - 03:13 PM
A, no, tako torej, hvala za pojasnilo Imam ocitno vsaj glede ZK sreco.
Posted 09 April 2025 - 04:39 PM
Posted 09 April 2025 - 05:01 PM
Jaz imam medzobne včasih od Curaprox, ampak so za tako ceno ful nekvalitetne, vzamem jih, ker so tako mini, da pridem v tiste luknje. Drugače pa vzamem v DM ali Milerju tiste, ki so pakirane po 30 ali več, cenovno pride fajn.
Posted 09 April 2025 - 05:09 PM
Moja sodelavka pravi, da mora hodit na čiščenje kamna 3x letno, ker je tako nagnjena k nabiranju in menda je razlog tudi to, da ima odprta usta ponoči.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 April 2025 - 05:19 PM
Posted 09 April 2025 - 06:36 PM
0 members, 0 guests, 0 anonymous users