Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#541 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 02 June 2008 - 10:04 PM

A so mu nardil ultrazvok al pa rentgen?
Pa želodec se pregleda tud tako, da dajo živali za pojest eno tekočino, ki potem na rentgenski sliki pokaže težave (ne vem kako se reče temu).
K jest že kr mal težko razumem, da gre tok velik narobe, kljub pregledom ermm.gif
  • 0

#542 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 03 June 2008 - 12:45 PM

Niso ga dali na rentgen. Trebuh so mu pretipali, dvakrat v prejšnjem tednu in niso našli nobenih "anomalij", ni trdo napet in tudi bunkic niso zatipali. Bruha ne več že od nedelje, prav tako kaže da se je črevce umirilo, ker kaka malo bolj normalno. Najprej je dobil neke blažje antibiotike, ki so Oki pomagali, njemu pač ne, zdaj je na močnejšem, pa dietno hrano ima (oz. jo mešamo z navadno). It seems to be working.
Tiste bunkice so pomoje kaki povečani organi (jetra?, vranica?, črevo?), ker so mehke, pa ena je "izginila", ostali dve pa sta zgleda manjši, ker danes komaj natipam zgolj eno.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

• Guests

Posted 03 June 2008 - 09:52 PM

Jaz imam muco, ki je stara 15 let. Je že čisto boga. Že kak dober teden je samo na vodi in čisto nič ne je. Skoz leži v tistem svojem kotu in se sploh ne premakne. Včasih se pride malo pocartat in to je tudi vse.

Zadnje čase pa opažam, da je skoz umazana okrog gobčka. Vedno ima nekaj črno-rdečega na gobčku. Glede na to, da je skoz v stanovanju in da ni ničesar kjer bi se lahko umazala, sumim da ji to teče iz gobčka. Jutri jo peljem k veteririnarju, da jo malo pogleda. Upam, da bo vse ok. cry.gif
  • 0

#544 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 03 June 2008 - 10:01 PM

Ja, čimprej jo pelji in upam na najboljše!!
  • 0

#545 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 03 June 2008 - 10:24 PM

Boga sad.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#546 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 04 June 2008 - 07:19 AM

Mogoče pa noče jest, ker ji teče kri iz dlesni in jo posledično zobki tok bolijo, da ne more jest. Pa tisto rdeče črno okrog gobčka je verjetno sveža in posušena kri.
Boleče dlesni in zjebani zobki so ful problem, slinjenje pa pri mačkah pomeni bolečino. Napisala si "zadnje čase opažam" - ne zavlačevat z veterinarjem, ker je samo v njeno škodo.
  • 0

• Guests

Posted 04 June 2008 - 08:39 AM

cry.gif

cry.gif
  • 0

#548 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 04 June 2008 - 08:45 AM

Huda Nina, nisem te hotla spravit v še slabšo voljo, ampak če maca že en teden ne je, nikar ne čakajte... Napiši pol, kaj so rekli pri veterinarju. sad.gif

Crna, kako je pa kej tvoj mali?
  • 0

• Guests

Posted 04 June 2008 - 08:49 AM

Nisi me ti spravila v slabo voljo.

Moje muce ni več. Starša sta jo zjutraj, ko sem še spala odpeljala. Ko sem se zbudila sem jo iskala, da bi šle skupaj k zdravniku in je nisem nikjer našla. Potem pa je mama prišla cela objokana in mi je povedala, da so jo uspavali.
cry.gif cry.gif Ne razumem
  • 0

#550 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 04 June 2008 - 08:51 AM

Joj!!! cry2.gif
Sožalje.

Kaj vse pa je bilo narobe z njo? cry.gif

Drži se.
  • 0

#551 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 04 June 2008 - 09:46 AM

ohmy.gif Ojoj, sožalje sad.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#552 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 June 2008 - 11:23 AM

Sam res, kaj je blo narobe? Ful sožalje cry.gif , zdej bo vse tko prazno.

Frid, mali je pikico boljše, bruha itak ne, driskica se je pikico izboljšala. So pa borbe, ko je treba zdravila v gobček spravit. Itak bo zdaj na dieti cca. dva tedna, pol bo upam da ok. Me skrbi kaj bo, ko bomo nehali z zdravili in dieto, da se ne bi vrnilo vse skup ermm.gif.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#553 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 04 June 2008 - 11:36 AM

Ne bo se vrnil, boš vidla smile.gif
Una golazen bo pocrkala in šla ven in pol bo vse uredu.
  • 0

• Guests

Posted 04 June 2008 - 01:02 PM

Ledvice so ji popolnoma odpovedale. Ko sva bile prvič pri zdravniku mi je povedal, da ima zelo slabe ledvice in da mora jesti posebno hrano. Ker pa ona ni hotela jesti je bilo vedno slabše.
Imela je tudi vneto grlo in tisto, kar je imela okrog gobčka je bil gnoj pomešan s krvjo.
Tolažim se s tem, da jo zdaj vsaj nič ne boli in lepo v miru počiva. cry.gif

Ne razumem pa tega kako so jo lahko odpeljali brez, da bi mi povedali. Niti poslovtiti se nisem mogla. cry.gif
  • 0

#555 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 June 2008 - 02:19 PM

Pa a sta starša vedla da jo gresta uspavat, al sta jo mislila samo k vetu na zdravljenje peljat pa so jo pol tam pustili? Meni je pa lih zarad tega grozno, ker se spomnim kako žalostno je naša gledala, ko smo jo tam pustili cry1.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#556 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 June 2008 - 02:37 PM

To se tudi jaz spomnim, pa je tega že skoraj 10 let, si še vedno nisem odpustila da nisem ostala z njo do konca.
Pri dihurjih ne bom ponovila te napake.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#557 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 04 June 2008 - 02:52 PM

Mami je z našim muckom ostala, čeprov je bogi ful bruhau, js pa sem tko jokala da sem raje v avtu počakala.
  • 0

#558 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 June 2008 - 02:56 PM

Frčica jst sem danes lih eno dihurjad vidla povoženo na obvoznici, isti je bil k tvoji sad.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#559 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 June 2008 - 02:57 PM

cry.gif cry.gif a res? pa moja soseda je že dva povožena videla...
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#560 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 06 June 2008 - 02:23 PM

Zgleda živijo preblizu ljudi in cest.

Naš mali Žuži je spet bruhal (tokrat po moji vijola majci sleep.gif).

Včeri zvečer sva se z mamo strinjale, da mu, ker mu gre tolko na bolje - kaka normalno, a še malce premehko - ukineva prašek za pomiritev želodca, ki ga je dobival 2x dnevno (in se vskič upiral do onemoglosti). Pa je lih bruhal.
Ful me skrbi da tega ne bo tok hmalu konec. Vet ni sploh nič rekla, koliko časa ga moramo filat s prahcom, tableti in dietno hrano. Na hrani sicer piše od enega do dveh tednov. Za ostalo sem pa računala da ko bo v redu sral ne rabi več ničesar. Pa gremo spet nazaj na zdravila rolleyes.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users