Nakup avtomobila
Posted 23 August 2019 - 07:10 AM
Posted 23 August 2019 - 07:59 AM
Se strinjam glede vozniske kulture, ampak tukaj je tezko zajezit problem. Objestne voznike najdes sicer povsod - nekje vec, nekje manj, ampak ze ce primerjas kulturo voznje med drzavami ali pa voznikov dolocene znamke avtomobila (a lahko na glas recem BMW? ) ... Na NL so super kulturni, v Nemciji tudi (ceprav vozijo precej bolj dinamicno), v Slo se pa pogosto obnasajo, kot da so boga za jajca prijeli in kot da so prometna pravila zanje samo predlogi.
Pri nas je sicer tovrstnih SUV-jev na cestah kar veliko opazit, ampak pomoje gre v prvi vrsti za udobje in varnost pri voznji na daljse razdalje (zimski in letni dopusti), malo pa se za dizajn in avto kot statusni simbol (Volvo press).
Posted 23 August 2019 - 08:10 AM
Hehehe, doktoresa ne mara SUV, hm, vsak ve svoje. Js ne vem, kaj bi počel z njim. Jag ni več to, kar je bil niti po prestižu niti po dizajnu. Giulio bi pa imel. Ne vem, da bi se Alfe kvarile pogosteje kot drugi avti. Moj piccolo ferrari je ko bok. Zadnjič na morju je sedel vanj en famozen dizajner (ime ni važno), pa je kar zažvižgal (tudi njega so pretresli perzijski tepihi a tleh). Tudi kvari se ne. Moja sis ima kabriolet...
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 23 August 2019 - 08:14 AM
Posted 23 August 2019 - 08:43 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 August 2019 - 01:54 PM
Posted 02 October 2019 - 03:30 PM
Posted 02 October 2019 - 04:23 PM
Posted 21 October 2019 - 11:37 AM
MIdva kupujeva avto.
Prvi pogoj mojega moža je, da ima nizko, ampak res nizko, porabo.
Zdaj ima avto predelan na LPG, pri novem to ne bo šlo, ker pade garancija(Renault je sploh faca, pade cela garancija, torej je plin kriv tudi če avto začne rjaveti ).
CNG plin ne pride v poštev, ker ni noebne pumpe med Lj in CE. Polnjenje na elektriko tudi ne, ker nimava možnosti doma in ne omogoče daljših voženj.
Dnevno naredi 150 km.
Kaj nama ostane?
Toyota Corolla hibrid?
Pa več kot stane Toyota za avto res ne bi dala. torej cca. 24K.
Ugoavljava, da je pri vsem skupaj bolj iluzija velike izbire.
Izogibamo se slamic, avto pa lahko komot žre več kot 10 litrov na 100 km pa ne trenemo z očesom.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 October 2019 - 11:48 AM
Se strinjam s tabo (zadnji odstavek). Midva naj bi šla v kratkem na testno vožnjo Corolle, ampak ne bi nove.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 October 2019 - 11:53 AM
Zakaj sta se odločila za Corollo? Bosta vzela hibrida?
Poznaš koga, ki ima hibrid?
Bellini, vi ga imate zdaj že nekaj časa. Kako se vam obnese?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 October 2019 - 11:55 AM
Ja, hibrida bi, ker imava večinoma krajše mestne vožnje ali pa dolge po par 100 km in se nama to zdi najbolj smiselno. Tudi tip avta je tak, kot ga želiva, dovolj velik. Zdaj sem ga že tolikokrat videla, da mi je tudi na pogled všeč pa so mi redki karavani.
Če denar ne bi bila omejitev, bi izbrala novega Passata.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 October 2019 - 12:16 PM
Bellini, vi ga imate zdaj že nekaj časa. Kako se vam obnese?
Ja, dve leti. Meni je super, sam ne tolko zaradi tega ker je hibrid, ampak ker je prostoren, praktičen s 7 sedeži in avtomatik :)Sama ga ne tankam, ker se v službo vozi partner, tako da za porabo ravno nimam ažurnih podatkov. Verjamem pa, da bi tako ogromen bencinar porabil krepko čez 10l na 100km, nama pa ob normalni vožnji pije 6-7l. Glede na to, da sva kupila rabljenega in še celo uvoženega iz Nizozemske, z njim nimava nobenih težav. Le redno je servisiran (slednje opravi fant sam) in vsako leto gre na test baterije (da ohraniš 10letno garancijo), ki pride 5 al 10 eurov.
Posted 21 October 2019 - 12:18 PM
Posted 21 October 2019 - 12:18 PM
So res servisi pri hibridih cenejši?
Poraba pri Corolli naj bi bila še nižja, okoli 4 realna.
Dizla ne bi imela, zaradi onesneževanja.
Posted 21 October 2019 - 12:24 PM
Glede servisa pa ne vem. Sicer so servisi bencinarjev v primerjavi z dizli cenejši že zaradi samega sistema. Mi imamo tu v bližini Toyotin servis ( http://www.toyota-furman.si/), kjer so res super in ustrežljivi, sam kaj dosti njihovih storitev še nismo potrebovali, razen enega vpoklica za vse imetnike naših modelov. Še ob testu baterije je moj vedno prinesel domov darilo
Posted 21 October 2019 - 12:35 PM
Posted 21 October 2019 - 12:48 PM
Vem, ampak nama cena ni všeč
Posted 21 October 2019 - 02:31 PM
Ne vem sicer kaksne so cene v Sloveniji, ko sva midva kak mesec iz. dva nazaj gledala Lexuse si dobil nov CX model iz zaloge za preracunano v €, 25.000€. Drugi modeli so pa precej drazji ja. So pa lustni avti, mi pa ni najbolj jasno od kod tako nabite cene, ker so v primerjavi z drugimi znamkami istega cenovnega razreda precej basic.
Posted 21 December 2019 - 07:59 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users