Jump to content

Photo

eBay in PayPal

• Please log in to reply
650 replies to this topic

#541 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 May 2013 - 09:23 AM

Zakaj pa prodajate na .co.uk če smem vprašat? Niti ene prednosti ni. Manjša populacija, manj stvari prodaš, UK ima fee ki ga oni drugi nima, tebe pošiljanje v US pa stane čisto enako kot v UK. :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#542 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 23 May 2013 - 03:31 PM

Jaz vedno kupujem na .co.uk in sem avtomatsko tisto stran odprla, sem pa itak nameraval dat internationally, samo potem ni uspelo...

• 0

#543 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 19 June 2013 - 12:19 PM

Eno vprašanje glede PayPala - trenutno imam nekaj sredstev na PP in bi rada kupila nekaj prek BookDepository. Če dam na BD "Checkout with PayPal", bo potem PP odštel ta znesek od že obstoječih sredstev na računu ali ta sredstva ostanejo gor in ti trgajo od kreditne?

• 0

#544 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17410 posts

Posted 19 June 2013 - 12:22 PM

Najprej to. Saj ti bo tam, preden boš dokončno plačala, pisalo, da bodo vzeli na PP.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#545 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 June 2013 - 12:24 PM

Ampak moraš, takoj ko te vrže na PP stran, označit da hočeš plačat s Paypal balance. Mene je to nekaj časa ful zafrkavalo, sploh ni hotelo it. Mogoče mora biti tudi ista valuta, ne vem.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#546 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 19 June 2013 - 01:09 PM

Hvala za info!

Ni bilo nikjer za označit, ampak mi je hvalabogu trgalo iz PayPal balanca.

Joj, ful je dobro to prodajanje na ebayu in potem kupovanje stvari prek PP, ker imam filing, da nič ne zapravljam. :oops:

• 0

#547 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted 19 June 2013 - 04:52 PM

Jaz sem se zdaj logirala na .com in poskušala oddat oglas in 1.mi je zaračunalo fee (pa nisem vpisovala kakšnih dodatnih polj, ki jih exttra računajo), 2. mi izpiše tole:

You can not submit your listing due to the following problems

You've reached your selling limits on the US eBay site.

On the US eBay site you can sell up to 10 items or up to $500 per month, whichever comes first.

Although you’ve reached your limits in the US, you may still be eligible to list items domestically.

??

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#548 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 June 2013 - 06:37 PM

?? Meni tudi ni jasno. Pa nikoli mi še ni zaračunalo fee na .com.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#549 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted 19 June 2013 - 06:41 PM

Mogoče je odvisno od zneska, za koliko pa si prodajala največ? Pa saj bi najbrž moralo kje pisat, kako je s fee...

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#550 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 June 2013 - 06:43 PM

Ne, fee ni odvisen od zneska, nikoli. Če zadevo prodaš, potem tisti fee, ki ga plačaš vsak mesec, je odvisen od tega, koliko prodaš, insertion fee pa ne.

Drugače sem pa prodajala zelo različno, ne vem koliko je bilo maksimalno, tam okrog 50-60€ se mi zdi.

Ja, tukaj.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#551 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted 24 June 2013 - 10:49 AM

Evo, tokrat pa je šlo. Ugotovila sem, da mi je fee hotelo zaračunat, ker sem dala, da auction traja 10 dni (free insertion fee velja samo do 7 dni)!!

• 0

Bill Bullard

#552 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 30 July 2013 - 09:27 AM

A ebay zaračunava kot nekakšno članarino za to, da si prodajalec na ebayu? Jaz sem zdaj že 2x dobila račun od Ebaya, prvič za obdobje 15. maj do 15. junij  (cca 1-2 eur), drugič pa isto za junij/julij, trgali so mi iz MasterCarda.

• 0

#553 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted 30 July 2013 - 10:02 AM

Ja, 10% ti pobere od prodaje.

Ena Američanka me sprašuje, če se da tko poslat, da označim paket kot gift in pre-owned/used (najbrž zato, da se izogne davku)? Je katera že poslala tako na pošti?

• 0

Bill Bullard

#554 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29871 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 30 July 2013 - 10:12 AM

Po mojem se da, označi, da paket nima komercialne vrednosti pa noter daj še kakšno podpisano izjavo o tem. Za DHL vem, da imajo prav poseben obrazec za proformo, na katerem označiš vrednost - jaz sem vedno zraven pisala, da stvari v paketu niso namenjen nadaljni prodaji in nimajo komercialne vrednosti pa je šlo skozi. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#555 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 30 July 2013 - 11:44 AM

Ena Američanka me sprašuje, če se da tko poslat, da označim paket kot gift in pre-owned/used (najbrž zato, da se izogne davku)? Je katera že poslala tako na pošti?

Jaz vedno označim vse kot gift in striktno vsem rečem naj meni označijo kot gift. Pa vrednost ful manjšo napisat.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#556 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 30 July 2013 - 05:26 PM

Omg, to sem po mojem celo vedela enkrat, pa čisto pozabila na to. :D Hvala ti!

• 0

#557 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted 07 August 2013 - 07:55 AM

Dobra 2 tedna nazaj sem prvič pošiljala čez Atlantik (prednostno), pa še vedno nobenega feedbacka,

sicer sem poslala sedaj sporočilo, če je bil paket prejet... Bi me moralo skrbeti, če paket še vedno ni pri naslovniku?

• 0

Bill Bullard

#558 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 August 2013 - 10:51 AM

Ne.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#559 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted 07 August 2013 - 10:53 AM

Thanks :) Upam, da  bo kmalu, ker vedno postanem malo živčna, ko dolgo čakam na feedback.

• 0

Bill Bullard

#560 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 August 2013 - 10:55 AM

Ponavadi je tam 2 tedna sicer, zelo pogosto tudi 3. Včasih pa 10 dni. Če, čez recimo en teden, še vedno ne bo, takrat bo čas za preplah :D

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users