Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#541 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 07 March 2014 - 10:39 AM

Drzi, so precejsnje razlike med drzavami. Pa se dodatno se zakomplicira, ker se razlicne drzave na razlicne zakone opirajo (vkljucno s tem, po katerih pogodbah/ipd.) naj bi se stvari razresevale (npr. glede na drzavljanstvo vpletenih, mesto poroke, drzavo bivanja in kraj vlozitve prosnje za locitev). Go figure.

Vprasanje sem sicer zastavila v povezavi z neko drugo trenutno aktualno tematiko (dedovanje/oporoke), ker se v dolocenem obsegu prekrivajo. Pa ker si pac notri obravnavan, cetudi ne nujno poimensko. Pred casom sem se hecala, ce R hoce prenup, pa niti ni vedel, kaj bi to bilo, imajo pa zato odvetniki/notarji ocitno marsikaj za povedat na to temo, zato bi bilo vseeno lepo, ce bi te kdo dol posedel in ti pojasnil stvari, v katere bos verjetno nekoc vpleten tako ali drugace (vkljucno s potencialnimi scenariji o locitvi, z ali brez otrok, ipd.).

Sama romantika :P

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#542 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 07 March 2014 - 10:53 AM

Saj, na nizozemsko zakonodajo sem ciljala v zgornjem postu. Mamin mož je ob svoji ločitvi skoraj 30 let nazaj bil krvavo bitko s svojo ženo s katero je bil poročeno 3 leta. Namreč po njihovi zakonodaji je ona upravičena do dela njegove pokojnine ali nekaj takega, za slovenske razmere nepojemljivega. Cel sistem pokojnin, varčevanja je drugačen, prav tako zakonodaja na področju zakonske zveze in razveze.

• 0

#543 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85961 posts

Posted 09 April 2014 - 01:17 PM

Fant mi je ravno posredoval to  :shock:http://www.zurnal24....g-clanek-229171

390 € za najem, a so normalni?!

p3-grad12.jpg

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#544 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 09 April 2014 - 01:21 PM

Ne, 220€ najemi in (genialnost) 170€ upravne takse, ker Ljubljanski grad ni več uradni objekt za poroke. Teh 170€ plačaš, ker gre matičar iz svojih prostorov. Isto vsoto plačaš, če se poročiš doma, sredi ulice ali pa v gondoli. In kot je bilo rečeno eni prijateljici, ki se je poročila na domačem vrtu: "Teh 170 € je za potne stroške, dnevnico in matičarkino frizuro". Smo si njeno frizuro bolj ogledali kot nevestino.

• 0

#545 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 09 April 2014 - 01:22 PM

Sem našla cenike za "grajske poroke"

Klik 1

Klik 2

Predjamski grad...1400€ za "srednjeveški protokol" :wacko:

• 0

#546 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 09 April 2014 - 01:28 PM

Hvala bogu, da so okusi različni, ampak nikoli, prav nikoli ne bi imela srednjeveške poroke ali podobnega kiča. No, tudi na ljubljanskem gradu se ne bi želela poročit. (V bistvu, se sploh ne bi želela poročit).

Sem pa bila na eni poroki na sveniškem gradu. Beda od bede.

• 0

#547 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85961 posts

Posted 09 April 2014 - 01:30 PM

In kot je bilo rečeno eni prijateljici, ki se je poročila na domačem vrtu: "Teh 170 € je za potne stroške, dnevnico in matičarkino frizuro". Smo si njeno frizuro bolj ogledali kot nevestino.

:lol:

• 0

― V. Van Gogh

#548 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 09 April 2014 - 01:35 PM

Moj pa še vedno pravi, da če greva kdaj v Las Vegas, se poročiva kot Darth Vader in Princesa "A-bi-midala".

Kako sem se izognila imenoma Luka in Leia, sam bog ve!

Ali pa da naju nekje na irskem ali škodskem poroči Druid ali kakšen podoben vaški vrač.

Frizuro zapisnikarce smo pa tudi mi občudovali v Bistri. In njeno raztegnjeno jopo, ker je revo zeblo. To, da se je pa matičar 2x zmotil pri pričah in ženin sploh ni nikoli rekel DA svoji nevesti (rekel je le NE, da priče ne bo vzel), pa sploh ne bi :D

• 1

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#549 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 09 April 2014 - 01:43 PM

Mi smo občudovali frizuro matičarke. Ker na tej poroki je bil tisti, ki je dejansko poročil prijatelj, ki ima zaradi funkcije to dovoljenje. Vendar pa je morala biti prisotna matičarka kot uradna oseba. In je imela lepo frizuro. Ženin je najprej po poroki zbranim prijateljem pohvalil frizuro matičarke, ki jo je plačal.

• 0

#550 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 09 April 2014 - 07:51 PM

Svasta. 

@Sarah, koliko pride Miramare? :D

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#551 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 03 May 2014 - 02:18 PM

Midva s fantom bi se naj poročila, kar zdaj enkrat, na hitro. Poroka bi bila zgolj civilna, na matičnem uradu. Pa me zanima, a katera ve, a je to možno izvesti brez zamenjave prstanov? Jaz bi sicer tudi brez poljuba, ker mi je nerodno, ampak to verjetno ne bo šlo. :D Pa tiste, ki ste bolj pravno podkovane, kakšna je razlika med poročenim parom in tistim, ki to ni, s pravnega vidika? 

• 0

#552 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 03 May 2014 - 02:27 PM

@Sarah, koliko pride Miramare? :D

Kaj, poroka? Nimam pojma, precej..

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 03 May 2014 - 08:39 PM

Michelle, tukaj si lahko prebereš o tem:
KLIK

• 0

#554 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 03 May 2014 - 08:54 PM

Kaj, poroka? Nimam pojma, precej..

Ja, najem lokacije recimo. 

• 0

#555 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 03 May 2014 - 09:27 PM

Ne bi vedla, zanima pa tudi mene. Bom rekla fantu naj se pozanima :D Jaz ne najdem podatka na netu. Je pa ziher dosti, ker jaz bi želela, da tisti dan prav zaprejo grad+park. No.. saj ne vem če je to sploh možno. :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#556 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 04 May 2014 - 08:19 AM

Jaz sem tudi iskala na netu iz cistega firbca, pa nisem nasla. Sem mislila, da bos ti kaj vec znala povedat :D

• 0

#557 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 05 May 2014 - 10:43 AM

Miramare je bil v času, ko sem bila jaz tam precej zanikrn. Vse crknjeno na vrtu in same smeti. So tudi drugi o tem govorili tam.

Lahko se poročiš brez prstana. Eni si ure izmenjujejo. Eni pa nič. Ni pogoj (ta bi bila huda :D).

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#558 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85961 posts

Posted 05 May 2014 - 12:03 PM

Je pa ziher dosti, ker jaz bi želela, da tisti dan prav zaprejo grad+park. No.. saj ne vem če je to sploh možno. :)

To je možno povsod, ravno tako kot imaš lahko cel hotel zase; ampak moraš zakupiti celotno kapaciteto.

• 0

― V. Van Gogh

#559 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 05 May 2014 - 12:10 PM

Tam je drugace vstop v park prost, placas samo vstop v grad (ce ga pac zelis od znotraj videt). Ampak gotovo imajo enacbo, s katero tudi to ovrednotijo. 

• 0

#560 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 May 2014 - 08:06 PM

^^ saj to, grad brez problema zaprejo, park pa ne vem.. bi bilo za vprašat.

Jaz grem tja parkrat letno in je vedno lepo, še nikoli nisem doživela, da bi bilo zanikrno ali smeti.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users