Jump to content

Photo

Menstruacija

• Please log in to reply
942 replies to this topic

#541 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 29 March 2011 - 07:33 PM

QUOTE(Coco* @ 29. 3. 2011 - 20:20) View Post

Plahtica je kao za močne menstruacije; ma-ha, meni je samo še bolj lilo potem :s Je pa dobrega okusa! laugh.gif

V bistvu uravnava hormone/menstruacijo (nekateri jo priporočajo samo, drugi v kombinaciji z rmanom) - meni je pomagala uredit izostajanje menstruacije (je tudi enkrat vmes pol leta nisem imela, potem pa zelo neredno). Je za poskusit ;).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#542 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 29 March 2011 - 07:44 PM

Zanimivo, zanimivo ohmy.gif Bom definitivno probala, hvala!
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#543 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 31 March 2011 - 07:59 PM

Uh tole pa tudi mene zanima glede plahtice: Za kaj točno gre in kako se to kupi? V škatlici, vrečki? Koliko stane?
In še, kako pridete do rmana? Kje se to kupi?
Lahko ena malo bolje razloži?

Glede na moja neredna menstrualna obdobja bi bilo super probati...

aja pa oprostite za tristotisoč vprašanj naenkrat...
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#544 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 31 March 2011 - 08:08 PM

@Hannah, jaz sem plahtico kupila v lekarni v Mb, sklepam, da se jo dobi tudi drugje (čeprav verjetno ne povsod) - v Lj bi skoraj morali imeti. Dobila sem jo pa v papirnati vrečki, nekje 3, 4€? hmm.gif Je že dolgo tega. Rman sem pa sama nabrala. Aja, dej vprašaj v Ašičevi lekarni al kakšen je uradni naziv, rman gotovo imajo, morda celo plahtico.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#545 malička

malička

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 278 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 31 March 2011 - 08:09 PM

Kako pa piješ te čaje? Jaz bi ga pila zaradi bolečih menstruacij. Ali bi ga morala piti vsak dan, ali samo pred/med menstruacijo? hmm.gif
  • 0
Vedno je bolje obžalovati nekaj, kar smo storili, kot pa nekaj česar nismo!

#546 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 31 March 2011 - 08:17 PM

Plahtico daš v hladno vodo in jo zavreš, odstaviš, precediš in spiješ. Jaz sem jo pila recimo par dni do 1 teden pred predvideno menstruacijo (ko čutiš, da se nekaj pripravlja) ali pa ko bi že mogla bit, pa je še ni bilo (pa si že sam sebi siten s PMS-jem) po večkrat na dan; včasih tudi tekom ciklusa (plahtica je med drugim tudi spazmolitik = blaži krče). Če je pa to premalo (=če bi se izkazalo za neučinkovito), potem bi jo pa pila pogosteje.
  • 0

#547 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 31 March 2011 - 08:42 PM

Hvala najlepša Anouk, se bom pozanimala!
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#548 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 31 March 2011 - 10:04 PM

Plahtica je plahtica, rman pa rman, dve rastilni pac, google it. : ) Meni nabere foter na travnikih, se pa, kot je napisala ze Anouk, oboje dobi tudi v (zeliscnih) lekarnah. Navodila za uporabo so zagotovo na embalazi (v splosnem kuhas caj kot caj, no big deal ;)), sicer pa v knjigah o zdravilnih zeliscih.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#549 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 01 April 2011 - 10:05 AM

Za razne ženske težave se priporoča, da se pije čaj iz plahtice in rmana (1:1). Pije se ga skodelico na dan vsako jutro.
Uporabi se pa ena čajna žlička (zvrhana) na skodelico vode, poparimo, kratek čas namakamo.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#550 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 07 April 2011 - 12:36 PM

What goes around comes around? cry.gif

Mene je takole nazadnje bolelo v osnovni šoli. Dve menstruaciji nazaj je blo tud kar, je bolelo fajn, eno nazaj kot da nič, zdaj pa spet in konkretno boli. Drugega kot nalgesin nisem imela, zat sem ga vzela, samo me je že fajn bolelo, ko sem ga vzela.

Če bo takole vsak mesec, pol ne vem kako bom tisti kritični dan v službi cry.gif kako se s tem popadate ostale? Prisežem, da mi je danes prvič prišlo na misel, da bi spet začela jest KT, samo da ne bi imela takih menstruacij...Ker če se bodo te osnovnošolske za stalno vrnile, potem bo kar kriza cry.gif

Aulin je močna zadeva? kaj pa Naprosyn za menstruacijo ali pa spasmex? Nekaj kar ni na recept?

nalgesin pravite da ni fajn (kaj že vsebuje?)

Nekaj bo treba najt...Jaz mam krče čisto spodaj, malo nad sramno kostjo,pa v bistvu niti ne pojenjajo, so kar konstantni. Nimam jihv križu in "zadaj" kot nekatere. Pa seveda na wc grem 200× se praktično izraznit čisto....hjoj :\

Zdaj razumem fluffy in Jino. ZELO. Rmanov čaj si bom pa ob priliki nabavila, saj ga imamo doma samo mu je rok potekel že lani biggrin.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#551 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 07 April 2011 - 12:41 PM

če je res zlo hudo, vzamem ketonal (na recept). ene dvakrat mi je blo 1. dan menstre tok slabo, da sem doma ostala, zdaj me pa že par mesecev pridno preseneti na sobotno zgodnje jutro, okoli 5ih.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#552 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 07 April 2011 - 12:45 PM

ja, jaz ko sem šla dol s KT sem dobila nazaj huronske bolečine. Parkrat sem morala it kar domov. Delujoč recept: ko začutiš, da te bo začelo bolet, vzameš tablet. Če to zgrešiš, vzameš Analgin (v mojem primeru)ali dva - super zadeva, jaz jo nucam pri migrenah, ko sem šla modrostne ven dat..., sicer na recept, prijazna želodcu... Doma daš gor termofor in čakaš, da pekel mine. Baje pomaga tudi masaža trebuha s curkom vroče vode pod tušem.
  • 0

#553 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 07 April 2011 - 12:49 PM

QUOTE(Sally @ 7. 4. 2011 - 13:36) View Post

Jaz mam krče čisto spodaj, malo nad sramno kostjo,pa v bistvu niti ne pojenjajo, so kar konstantni. Nimam jihv križu in "zadaj" kot nekatere. Pa seveda na wc grem 200× se praktično izraznit čisto....hjoj :\

Jap, js isto tam nekje od srednje šole naprej. Je pa zanimivo, da ne vedno. Včasih mam krče v zelo blagi obliki, grem mal počivat v posteljo, se smilim sama sebi in gre mimo, včasih pa ni za zdržat in bi se najraje razkosala. Fanta je blo enkrat kr strah, da bom umrla laugh.gif
Meni je ginekologinja dala naklofen in mi pomaga. Drugače pa...karkoli proti bolečinam, pa kakšen čaj popit, se mal oblečt...mene mal zazebe ponavadi... Če greš čimvečkrat na wc tudi pomaga. Prej mine. Ni pa prijetno sad.gif

• 0

#554 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 07 April 2011 - 12:59 PM

ančka, kater tablet pa vzameš (če ne zgrešiš začetka bolečin?)

No tale nalgesin je prijel, zdaj je tako, kot ponavadi, ko menstruacijo čist lepo prenesem brez bolečin. Pa zapana sem ful ratala. Najbrž stranski učinek...
Mogoče bom drugič probala z dvema lekadoloma.

Christianne in Špela (ketonal je ful močan ohmy.gif ) sočustvujem...No saj z vsemi. Meni je smešno, ko me fant ne jemlje resno al pa fotr, prisežem ej da bi jim enkrat dala te bolečine...
Oba jamrata samo ko ju malo grlo zapraska, mislim če bi desci imeli menstrualne krče pomojem noben ne bi mogu funkcionirat.

Nasploh z mami obe ugotavljava, da so desci ful prpe, ko pride do bolečin. Jamrajo za vsak mišji drek, rada bi jih vidla da jim eden žlico v črva zabije pa malo vrti, ziher bi bli nefunkcionalni v šusu laugh.gif laugh.gif
  • 0

#555 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 April 2011 - 01:00 PM

Se strinjam s tem o descih in bolečinah. Mene resnično zanima, kako bi oni prenašali menstrualne bolečine.
  • 0

#556 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 07 April 2011 - 01:02 PM

ma v bistvu Nalgesin...ampak če zgrešiš, moraš vsaj 6 ur čakat, da lahko kaj drugega vzameš...Tko da najraje kar Analgin v vsakem primeru laugh.gif
Zdej sem itak na KT pa nimam več teh problemov. Pfjuuuu laugh.gif
  • 0

#557 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 07 April 2011 - 01:16 PM

QUOTE(Sally @ 7. 4. 2011 - 13:36) View Post

Aulin je močna zadeva?

Je, drugače ne bi prijel, ampak pri meni nima nobenih stranskih učinkov, pa drži mi skoraj 8 ur!!, 2 na dan vzamem.
Nalgesin je pri meni nula proti Aulinu, + zaspana sem po njem, kot praviš ti. Po Aulinu nisem.

QUOTE(Sinnaia @ 7. 4. 2011 - 14:00) View Post

Se strinjam s tem o descih in bolečinah. Mene resnično zanima, kako bi oni prenašali menstrualne bolečine.

Masten podpis.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#558 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 07 April 2011 - 01:19 PM

jina, lahko pogledaš katero učinkovino ima anulin?
  • 0

#559 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 07 April 2011 - 01:24 PM

Nimesulid.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#560 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 07 April 2011 - 01:36 PM

Ančka, kako pa to da si šla nazaj na KT? did i just miss something ohmy.gif ?

Ja zaradi zaspanosti bom jaz drugič probala 2× lekadol. ali pa samo enega, mogoče bo pa prijel, ker ful ne jem tabletkov smile.gif

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users