Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#5541 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17637 posts

Posted 08 May 2021 - 05:06 PM

Potrdilo negativnem testu?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5542 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32340 posts

Posted 08 May 2021 - 05:09 PM

Pri nas so se v petek baje cepili že mlajši od 40, je rekla sestra, da je dobilo nekaj sodelavcev termin, če so bili prijavljeni.
  • 0

#5543 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86017 posts

Posted 08 May 2021 - 05:13 PM

Moj dedi je rekel, da se ne misli cepit, hkrati pa se tako boji virusa, da bo izgleda do smrti hodil samo po nujnih opravkih. 

Precejšen del rodbine mi gre zadnje čase nenormalno na kurac.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5544 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 08 May 2021 - 05:14 PM

Kaj si pa kaj mislite o mešanju cepiv?

Jaz sem zdaj ujeta v zanki, ker sem prvo dozo prejela Astro vmes je bila ta drama in so jo ukinili za mlajše ženske in zdaj naslednjo naj bi dobila  Pfizer (in to samo eno dozo). To naj bi bilo to. Ni mi nič jasno, ker sta cepivi čisto različni po sestavi, niti mi ni jasno kako je zdaj kar naenkrat vse kompatibilno med sabo. 

Moram pa do ponedeljka sporočiti ali želim prejeti cepivo ali ne, najverjetneje bom sicer zavrnila in počakala da mine 8 mesecev oz. toliko časa da štartam iz nule z dvema dozama Pfizerja....hkrati me je pa tudi strah, da se ne bom mogla premaknit potem še 1 leto nikamor, če ne bom polno cepljena. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#5545 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27466 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 May 2021 - 05:34 PM

Jaz sem od kar nekaj prijateljev zdravnikov slišala, da cepiv niti slučajno ne mislijo mešati. Več kot toliko ne vem.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#5546 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25931 posts

Posted 08 May 2021 - 06:04 PM

Potrdilo negativnem testu?

Ja, itak. :)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#5547 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32340 posts

Posted 08 May 2021 - 06:09 PM

Mislite, da bodo ti pogoji za prestop meje ostali čez poletje?
  • 0

#5548 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 08 May 2021 - 06:20 PM

Jaz sem od kar nekaj prijateljev zdravnikov slišala, da cepiv niti slučajno ne mislijo mešati. Več kot toliko ne vem.

Ja res je zanimivo, ker raziskav itak ni pa tudi premalo število ljudi nas je v taki situaciji, da bi človek lahko kakšne zanesljive informacije dobil. Tukaj je sicer nekaj malega na to temo: https://www.clinical...-the-uncertain/

Jaz poznam zdravnike, ki so spet na različnih bregovih. Nekateri pravijo, da je to tako kot mešanje zdravil, da ni posledic, ker je isto kot da ko vzameš ibo in paracetamol recimo pa potem ostali, ki pravijo da to ni ok. 

M jaz osebno mislim, da ja. Mogoče se bodo pravila kaj spreminjala vmes, ampak definitivno bodo neka pravila za prestope mej še kar nekaj časa po mojem mnenju. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#5549 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27733 posts

Posted 08 May 2021 - 06:40 PM

_M_, jaz tudi mislim, da bodo pogoji ostali, se bo kaj spreminjalo, ampak bo osnova ostala - cepljenje, prebolelost ali pa testiranje.

Cepiv pa ne bi mešala.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5550 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32340 posts

Posted 10 May 2021 - 08:25 PM

Kako prideš do printa izvidov hitrega testa? Naš ZD recimo tega baje ne dela, imajo prav objavljeno na spletu...
  • 0

#5551 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15740 posts

Posted 10 May 2021 - 08:41 PM

Prijateljica, ki dela v bolnici, si je dala po 2 dozah AZ preveriti protitelesa in jih ima 8.🤣
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#5552 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17637 posts

Posted 10 May 2021 - 09:53 PM

8 kaj, ng/ml?

Največjo zaščito zagotavljajo pri Pfizer, AZ ima nižji procent.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5553 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24586 posts

Posted 11 May 2021 - 04:42 AM

V zVem si jih natisnes, ce imas certifikat.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#5554 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32340 posts

Posted 11 May 2021 - 04:53 AM

Aha, vi ste jih tako? Za to vem ja, sem mislila, da je še kakšen bolj enostaven način. SG je zadnjič pisala, da se je zmenila v zdravstvenem.
  • 0

#5555 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 11 May 2021 - 05:57 AM

Ja, v našem zdravstenem domu so tako prijazni in fleksibilni, da pred vzemom brisa poveš, da rabiš potrdilo za tujino. Jaz sem ga šla čez 2 uri iskat. Brezplačno. 

Mož je šel dvakrat v sosednjo občino in je dobil brez težav potrdilo za prehod meje.

• 0

#5556 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24586 posts

Posted 11 May 2021 - 07:20 AM

Mi smo zadnjič v KP tudi že vnaprej vprašali in so ga dali brez problema. Ampak tudi v našem ZD ekstra piše, da potrdil ne izdajajo. Prav tako ne v šotorih na hitrih testiranjih v LJ. 

Meni je z eVem najenostavnejše, kot pa da nazaj hodim. Ko dobim SMS, shranim in sprintam.

• 0

Put A Kilt On It!

#5557 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32340 posts

Posted 11 May 2021 - 07:24 AM

ja, če imaš kje sprintat... pa prej je baje kar nekaj dela, da si to potrdilo urediš, ker je soseda urejala prejšnji teden (neke overitve na UE pa ne vem kaj še točno)

• 0

#5558 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24586 posts

Posted 11 May 2021 - 07:36 AM

to pa možno. Jaz imam certifikat že leta naložen, ker ga imam za domačo banko, pa dohodnino oddajam, pa referendume podpisujem, pa začasno bivališče sem urejala,... . Bi težko brez njega :D . Moram ga  pa vsake par let obnovit

• 0

Put A Kilt On It!

#5559 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32340 posts

Posted 11 May 2021 - 07:38 AM

Jaz imam tudi "banko" in oddajam dohodnino preko e-davkov, ampak mislim, da vse brez certifikata.. nič nisem posebej urejala no.

• 0

#5560 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24586 posts

Posted 11 May 2021 - 01:03 PM

Očitno je Astre Zenice še vrh glave dovolj.

Menda še vedno na polno cepijo z njo ta teden

• 0

Put A Kilt On It!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users