Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#5521 bellini

bellini

odvisnik

• Redni èlani
  • PipPipPipPip
  • 4189 posts

Posted 05 May 2021 - 12:10 PM

Je mama že lep čas prijavljena. Kako te prijave obdelujejo, pa je druga zgodba.

Oče, ki je star že čez 60 let, pa je prišel prej na vrsto za cepljenje, ko so dali možnost za cepljenje vsem prostovoljnim gasilcem, kot pa po letih.

• 0

#5522 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 17311 posts

Posted 05 May 2021 - 12:13 PM

Zanimivo, da so nekje se bolj neorganizirani kot tu... So cepiva celo talali med prijatelji.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#5523 tasika

tasika

Sassenach

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 17008 posts

Posted 05 May 2021 - 12:25 PM

Pri nas očitno cepijo glede na interes, ki precej niha. Soseda, ki je stara okoli 35. je bila klicana da se lahko pride cepit že prejšnji teden, pred praznikom. na koncu je odklonile, ker bi dobila Astro in so ji zabeležili, da bi raje Pfeizerja ali Moderno. 

• 0
Èe že delaš bedarije naj se ti vsaj posreèijo!

[Napoleon]

#5524 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 27731 posts

Posted 05 May 2021 - 03:54 PM

P. in moji starši ter P. so tudi dobili Pfizerja, moja mami je edino Moderno. Nihče ni imel posebnih težav, so pa po nasvetu osebnega zdravnika dan pred cepljenjem in na dan cepljenja vzeli Lekadol.

Bellini, jaz bi na maminem mestu poklicala in povprašala pri osebnem zdravniku. Moja je tudi ene dvakrat zatežila, potem je pa čez noč dobila termin.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5525 bellini

bellini

odvisnik

• Redni èlani
  • PipPipPipPip
  • 4189 posts

Posted 05 May 2021 - 05:51 PM

Mi je ravnokar povedala, da je dobila termin v petek.
  • 0

#5526 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 17311 posts

Posted 05 May 2021 - 06:09 PM

Super!
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#5527 _Planet_

_Planet_

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 27731 posts

Posted 05 May 2021 - 07:36 PM

👍
  • 0

#5528 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 17311 posts

Posted 06 May 2021 - 12:48 PM

Zdaj se lahko prijavite tudi na zVem.
  • 0

Tumblr

#5529 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 06 May 2021 - 01:17 PM

Ima mogoče katera kakšne izkušnje s tem, da ti “napišejo” pripočilo za vrsto cepiva. Jaz sem ful izgubljena, nevrologinja pravi, da sem prednostna in, da se moram nujno cepit. V strokovnih člankih (z mojo laično razlago) berem, da se priporočajp mRNA cepiva, in to “močnješa”, zaradi odziva telesa pri osebah kot sem jaz.😂
Na koga se je to najboljše obrniti, osebno zdravnico imam pa tako, da po moje niti neve, da obstajo različne vrste cepiv.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#5530 _Planet_

_Planet_

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 27731 posts

Posted 06 May 2021 - 01:42 PM

Jaz bi rekla, da je osebna pravi naslov za to, če je izgubljena, pa morda nevrologinja vsaj?
  • 0

#5531 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 23309 posts

Posted 06 May 2021 - 04:39 PM

Moji kolegici, ki je tudi prednostna, so na ukc rekli, da so vsa cepiva enako dobra. Njena kolegica, ki je tudi rizična, se je poglobila v cepiva in se menda tudi zanjo bolj priporočajo mRna. Ko je klicala k osebni zdravnici in se prijavila, so ji rekli, da bo cepljena z AstraZeneco (ki je vektorsko). Potem jim je omenila, da se baje zanjo bolj priporočajo druga cepiva in če je to res. So ji samo rekli aha, aha, bomo zabeležili. :lol: Če se boš prijavila, omeni pri osebnem zdravniku, če je možna izbira.

Meni pa moja nevrologinja ni nič rekla, da bi se katero bolj priporočalo. Je rekla, da se lahko s katerimkoli, mRNA ali vektorskim, ker nobeno ne spada med živa ali oslabljena živa cepiva. Sestra pa mi je potem rekla, da priporočajo, da se raje počaka in se cepi nekaj časa po koncu jemanja zdravila. Jaz bom počakala do jeseni in bom potem videla, kako bo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5532 _Planet_

_Planet_

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 27731 posts

Posted 06 May 2021 - 05:07 PM

Z mojo mami tudi niso hoteli kaj dosti razpravljati, ko je povedala, da želi določeno cepivo. Da bo, kar bo. Potem ko je le vztrajala na enem, so ji rekli, da se bo lahko zmenila, ko bo na vrsti za cepljenje.
  • 0

#5533 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 06 May 2021 - 06:25 PM

Marmelada, ja vse je tako na hojladri🙈
Koliko jaz razumem gre bolj zato, da ker imam odstranjen priželjc je odziv na mRNA drugačen.

Bom probala pri nevrologinji, ampak dvomim, da no kaj učinka, še ko sem ji povedala, da obstajajo strokovni članki na temu vpliva vitamina D na mojo bolezen, je rekla naj pazim, ker je lahko nevaren🤪
  • 0

#5534 _Planet_

_Planet_

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 27731 posts

Posted 06 May 2021 - 07:28 PM

Ma joj, Eli. 🙈 Sočustvujem. Žal nimam pojma, na koga se obrniti za pogovor na nivoju. :/
  • 0

#5535 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24585 posts

Posted 07 May 2021 - 07:40 AM

Ojoj. Na to pa sploh pomislila nisem. Upam, da vam uspe dobit dodatne infromacije!

Jaz bi jih tudi želela

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#5536 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 23309 posts

Posted 07 May 2021 - 03:55 PM

Aja Eli, mogoče je pri tebi še ekstra specifično. :D

Jaz sem svojo nazadnje tudi vprašala, zakaj se mi nivo vitamina D kljub stalnemu jemanju ne dvigne na več kot 75 in da baje je tudi neka povezava med vitaminom D in mojo boleznijo. Mi je rekla, da naj pa malo povečam dozo, ampak da pa tudi ni nič narobe, če je tam okoli 60, 70. Glede povez3z boleznijo pa je rekla, da je več možnih vzrokov, kombinacije, glede vitamina D pa da ni nič znanstveno dokazano.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5537 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 07 May 2021 - 04:52 PM

https://www.ncbi.nlm...les/PMC4734680/

Tole npr., pa tega je veliko že raziskanega, ni kr nekaj :lol:

Jaz bom s cepljenjem še malo počakala, pol bom pa pri svoji osebni potipala malo, ali bo želela razumeti, da mi kakšno priporočilo napiše.
  • 0

#5538 Gold Lion

Gold Lion

èvekalo

• Èlani
  • Pip
  • 128 posts

Posted 07 May 2021 - 05:30 PM

Sedaj se že da ponekod zmenit za določeno cepivo. V februarju, ko je bilo tako pomanjkanje ni bilo šanse. Vem za kronične bolnike, ki so jim priporočili mRNA pa so bili na koncu vseeno cepljeni z Astro.

• 0

#5539 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 32340 posts

Posted 08 May 2021 - 04:30 PM

Moj oče je včeraj dobil drugo dozo Pfeizerja in ga danes precej muči vročina, pa glavobol
  • 0

#5540 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25931 posts

Posted 08 May 2021 - 05:05 PM

Moja starša pa par dni nazaj prvo pfizerja, vse bp, uživata zdaj na morju.

Nam obljubljajo prvo dozo konec junija/začetek julija šele, tako da ne vem, kako bomo rešili to z dopustom :/
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users