Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#5501 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6715 posts

Posted 03 May 2021 - 08:51 PM

Uf, na to pa nisem pomislila, da bi lahko bila kri iz nosu zaradi testiranja! Jaz itak hodim enkrat tedensko že od konca februarja na test in je bilo do zdaj vedno bp.
  • 0

#5502 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27733 posts

Posted 03 May 2021 - 09:48 PM

Jaz sem pa najprej na testiranje pomislila, ker imam sicer težave s krvavitvami iz nosu (si že dolgo mažem nosno sluznico, da je mir). Ampak meni ni bilo posebej zoprno, sem pa bila samo enkrat.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5503 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24586 posts

Posted 04 May 2021 - 09:55 AM

Dragica, si ti pisala, da je od sodelavke hčerka (maturantka) oslepela po cepljenju in imela zelo hudo reakcijo?

Je mogoče kaj več info že o tem, kako se je končalo oz. nadaljevalo?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#5504 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15740 posts

Posted 04 May 2021 - 08:38 PM

Ja, jaz. Moram vprašat, se tako malo vidimo zdaj, ko smo v mehurčkih.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#5505 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26113 posts

Posted 05 May 2021 - 06:15 AM

Jaz za tistega gospoda vem, da je potem čez en dan začel videti obrise in da je trajalo cca 1m, da je videl normalno.

• 0

#5506 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24586 posts

Posted 05 May 2021 - 07:39 AM

Hvala Anča

Če sem prav spremljala, za enkrat še ostaja, da se otrokom ni treba cepit, teste za čez mejo morajo pa še vseeno delat?

Torej tudi če se starša cepita, bo treba otroke vozit na testiranja?

• 0

Put A Kilt On It!

#5507 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 05 May 2021 - 07:46 AM

Kami, tako nekako. Za vstop na Hrvaško morajo imeti test (razen prebolelih in cepljenih) vsi starejši od 7 let. Za Slovenijo pa otroci s starši, ki padejo pod izjeme (torej preboleli ali celjeni) ne potrebujejo testa do 15. leta. 

Zadnjič sva se šla s tamalim testirat, da smo šli na morje. Jaz sem cepljena z enim odmerkom AZ, kar za Hrvate ni dovolj. Je zelo junaško prestal (njegov komentar: Jaz grem na morje, a sm dec al nism?), potem sta pa z eno prijateljico (ki je šla z nama, ker je šla tudi na morje) ugorovila, da ni nič hudega. Kot da ti debela piakpolonica zleze v nos, pa gre malo globlje.

• 0

#5508 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32340 posts

Posted 05 May 2021 - 07:48 AM

Kaj pa če gre za nazaj v SLO starš v karanteno, ker gre brez testa, zraven pa ima 6-letnika? Imata potem oba karanteno?
  • 0

#5509 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 05 May 2021 - 07:53 AM

Ja. 

Osebo, ki prihaja iz države na rdečem seznamu, se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni.

Oseba pa v karanteno ne bo napotena, če ob prehodu meje predloži:

1. dokazilo o negativnem rezultatu PCR testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa, če je izdano v državi članici Evropske unije ali schengenskega območja, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske, Združenih državah Amerike, Avstraliji, Novi Zelandiji, Kanadi, Izraelu ali Rusiji, na kontrolnih točkah kategorije A na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet pa tudi, če je izdano v Srbiji ali Turčiji,
  2. dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev ali
  3. dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je preteklo od prejema:

-  drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni,

-  drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni,

-  prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni,

-  odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,

-  prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,

-  drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology preteklo najmanj 14 dni,

-  drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali

-  drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni.

Dokazila iz 2. točke se upoštevajo, če so bila izdana v državah članicah Evropske unije ali schengenskega območja, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske, Združenih državah Amerike, Avstraliji, Novi Zelandiji, Kanadi, Izraelu ali Rusiji.

Izjeme brez karantene in negativnega testa PCR    Poleg drugih izjem pa tudi: otroku, ki še ni dopolnil 15 let in prehaja mejo skupaj z ožjim družinskim članom, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Republiko Slovenijo;

• 0

#5510 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32340 posts

Posted 05 May 2021 - 07:56 AM

Aha. To so sicer plani nasih znancev. Da se za nazaj ne bodo testirali, ker so lahko v karanteni, ampak otrok je soloobvezen?!
  • 0

#5511 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 05 May 2021 - 07:58 AM

Otrok bo tudi v karanteni. Moj brat se je lani zavestno odločil za karanteno, ko so šli na morje in so bili 2 tedna v karanteni. nečaknija je prva 2 tedna zamudila. So jih prišli pa preverjat...

• 0

#5512 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24586 posts

Posted 05 May 2021 - 08:02 AM

Hvala SG

jaz res računam, da do poletja vsi zlezemo iz teh seznamov rdečih držav in malo smanjijo doživljaj na mejah.

• 0

Put A Kilt On It!

#5513 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 05 May 2021 - 08:08 AM

Jaz tudi. V četrtek se bomo morali odločit, če gremo na morje, ker je treba naredit test. Včasih se je zgodilo, da sem zjutraj pred službo na hitro pakirala, ker smo se takrat odločili. Sedaj je treba pa malo planirat...

• 0

#5514 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86017 posts

Posted 05 May 2021 - 11:49 AM

Moj fotr se je vceraj cepil (Pfizer) in nima nobenih tezav. So se pa menda pred kratkim odlocili, da kdor se cepi v roku 6 - 8 mesecev po prebolelem Covidu, dobi samo eno dozo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5515 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6715 posts

Posted 05 May 2021 - 11:51 AM

Moj tast tudi ni imel nobene reakcije po Pfizerju prvič. Bo pa naslednji teden druga doza menda.

• 0

#5516 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32340 posts

Posted 05 May 2021 - 11:53 AM

Sodelavka pri 51 je danes dobila termin za prvo dozo Pfeizer cepiva konec tedna.

• 0

#5517 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4189 posts

Posted 05 May 2021 - 11:55 AM

Moja mama bi se rada cepila, pa je noben še ni poklical, stara je 58 let. Mogoče so zdaj začeli s 50+ letniki.

• 0

#5518 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32340 posts

Posted 05 May 2021 - 11:59 AM

Prijavljena pa je?
  • 0

#5519 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24586 posts

Posted 05 May 2021 - 12:05 PM

Starša sta bila oba cepljena s Pfizerjem, obe dozi. Menda sta bila en dan po cepljenju "malo upočasnjena" in jima je popoldan bolj pasalo počivat. Pa malo roka bolela.

D bo tudi verjetno v kratkem klican, saj so njegovi kolegi že dobili termine.

• 0

Put A Kilt On It!

#5520 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17311 posts

Posted 05 May 2021 - 12:05 PM

Pri nas so ze vsi pri 58 cepljeni, ce so bili prijavljeni. Zdaj so ze pri letnicah blizje 50.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users